6
dec
Seneste opdatering: 9/9-14 kl. 0016
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det er unĂŠgtelig set fĂžr: Broderskabet, Hamas, Hitler – selv Cubanerne troede revoultionen drejede sig om demokrati, men de blev klogere. – I Bryssel er to shariatroende muslimer valgt ind i byrĂ„rdet. De aflĂŠgger ed pĂ„ den belgiske lov, kongehuset og retsstaten med den ene tunge, og siger Ă„bent med den anden, at de vil gĂžre Belgien til en islamisk stat med sharia. Én belgisk borger rejser sig op og protesterer mod forrĂŠdderiet mod demokratiet og friheden. De andre politikere i byrĂ„det klapper af det, de har udrettet. Det er jo bare ‘democracy at work” som Ole Thyssen, Fredrik Stjernfeldt og Det Radikale SlĂŠng ville sige. Hvem skal vinde den frihed tilbage, de sĂŠlger ud af i disse Ă„r? Se ogsĂ„ Lone NĂžrgaard klĂŠde de professorale naivister af i Kampen om Samfundet.Anderlecht [Brussels]: Clash during swearing-in of Islam list alderman.

“There is nothing that an intellectual less likes to change than his mind, or a politician his policy.”

“If the history of the 20th Century proved anything, it proved that however bad things were, human ingenuity could usually find a way to make them worse.” (Theodore Dalrymple)

Det delade Sverige kl.15:03

I ett extrainsatt Studio Ett Special torsdag 6 december kl. 15.00 fÄr politiker höra delar ur reportageserien Det delade Sverige och försöka svara pÄ den oro som mÀnniskor uttrycker. Under hösten 2012 gjorde Studio Ett:s reporter Katarina Gunnarsson och Ekots Marcus Eriksson en reportageresa dÀr de upmÀrksammade den djupa segregation som finns inte bara i storstÀdernas förorter, utan nu Àven i mindre stÀder. SR.

Belinda Olsson lĂ€mnar programledarskapet för Sveriges Televisions program Debatt efter 3,5 Ă„r. Ny programledare blir Kristina Hedberg. “Det har varit helt otroligt roliga och viktiga Ă„r för mig. Jag Ă€lskar det hĂ€r programmet och det Ă€r viktigare Ă€n nĂ„gonsin i dagens debattklimat dĂ€r experttyckare och politiker knappt vill möta vanligt folk och klagar om folk inte har ‘rĂ€tt’ Ă„sikter. SjĂ€lv försöker jag lĂ€mna festen pĂ„ topp”, sĂ€ger Belinda Olsson i ett pressmeddelande. Belinda Olsson lĂ€mnar, SVTs Debatt

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
8 years ago

Det delade Sverige… fantastiskt nog kunde SR P1 komma med ett program som uppvisade verkligheten! Den verklighet som SD har försökt belysa, men nerslĂ€ckta lampor och skrik och vrĂ„l har tystat upplysningens era. Men nu Ă€r det dags! Det mest fantastiska var att höra en invandrares röst, en röst som var tveksam till alltihop, som berĂ€ttade om kvinnor som bott hĂ€r i nĂ€stan 20 Ă„r och fortfarande inte kunde svenska, Ă€n mindre fĂ„ arbete! Eller den somaliske far som gĂ€rna ville jobba – men arbete Ă„t en analfabet existerar ju knappast i landet. Vad ska man sĂ€ga? Den bild som… Read more »

Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
8 years ago

Ja, nazismen Ă€r det bĂ€sta historiska beviset pĂ„ hur antidemokrater kan ta makten pĂ„ demokratisk vĂ€g och successivt börja skruva samhĂ€llet i sin riktning. Vi har börjat se exakt samma sak i Egypten. Skillnaden Ă€r att nazisterna stöddes av knappt 40 % av tyskarna medan Brödraskapet och de, om möjligt, Ă€n mer radikala salafisterna stöddes av hela 70% av egyptierna. Av de resterande 30% röstberĂ€ttigade var en tredjedel kristna. Flera socialdemokratiska partier i Europa har haft lĂ„ngvarigt samarbete med Muslimska Brödraskapet. Är det inte dags att de avkrĂ€vs en förklaring till varför ? Det ska bli intressant att höra hur… Read more »

Frank P
Frank P
8 years ago

Interessant: http://www.ystadsallehanda.se/opinion/gastkronikor/article1763121/Makteliten-har-misslyckats.html “Kuran utvecklar en teori för hur uppfattningar och synsĂ€tt, dikterade av makteliten, kan överleva lĂ€nge trots att de gĂ„r pĂ„ tvĂ€rs mot medborgarnas uppfattning. ” “PopulĂ€ra förklaringar till varför sĂ„ Ă€r fallet strĂ€cker sig frĂ„n att etablissemanget har pratat för mycket med SD till att ha pratat för lite.” “Skall vi tro pĂ„ Kurans teori Ă€r risken dĂ€rför stor att stödet för SD fortsĂ€tter att öka fram till dess att de etablerade partierna ger ett svar pĂ„ frĂ„gan om integrationen som vĂ€ljarna uppfattar som trovĂ€rdigt.” Ystads Allehanda… jesus christ… hvor mange aviser kan et land med 9 mio.… Read more »

falkeĂžje
falkeĂžje
8 years ago

De europĂŠiske folk har ikke gjort sig frie igen, fĂžr de har
vĂŠret igennem en borgerkrig.
EU er i sig selv sÄ udemokratisk, at det er uforstÄeligt, at
det har kunnet listes igennem.

falkeĂžje

Frank P
Frank P
8 years ago

“Monsieur, this is democracy.” Hvilken forrĂŠder sagde det? Hvad tĂŠnker en radikal mon? At det er spĂŠndende, lidt sjovt mĂ„ske, fordi det rusker op i det hele og forarger folk hjemme i stuerne, hvis det da ikke jager en skrĂŠk i livet pĂ„ dem. Den store verden kommer jo ind, mĂ„ske vi fĂ„r lidt revolte i gaderne, lidt tahrirsquare, lidt egypten lige midt i europas hovedstĂŠder, sĂ„dan. Vi bringer verden hjem og det giver udvikling og vi har godt af det og vi vil vĂŠrdsĂŠtte udviklingen pĂ„ sigt. Livet skal vĂŠre farligt, for sĂ„dan er det bedst for os, bare… Read more »

LarsS
LarsS
8 years ago

NĂ„da-da, sĂ„ stopper Belinda pĂ„ SVT debatt og hun har endda denne lille afskedsbemĂŠrkning = enorme indrĂžmmelse pĂ„ standens vegne: “…..i dagens debattklimat dĂ€r experttyckare och politiker knappt vill möta vanligt folk och klagar om folk inte har ‘rĂ€tt’ Ă„sikte….” http://www.journalisten.se/nyheter/belinda-olsson-lamnar-svts-debatt Gad vide om det efterhĂ„nden er ved at gĂ„ op for de svenske journalister, en efter en, at hvis de bliver ved med at undgĂ„ at beskrive virkeligheden og afviser at kritisk undersĂžge og udfordre magten og eliten (herunder dem selv), sĂ„ kan de snart sidde sammen hele nyhedsbranchen og nyde udsigten fra TitanicÂŽs blankpolerede dĂŠk. Heldigvis findes der… Read more »