9
dec
Seneste opdatering: 10/12-12 kl. 2001
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Tager man alle politikere med i regioner, landsting og kommuner, er det n√¶sten hver sjette politiker. – Jeg har nogle gange i forbifarten lanceret den teori, at det nok ikke bliver s√• sjovt at v√¶re politiker i fremtiden, som det har v√¶ret. Jeg tog ikke h√łjde for, i hvor h√łj grad fremtiden allerede er ankommet. TT og Politiken har et kortere referat af BR√Ö rapporten, men jeg har trukkket nogle grafikker ud, der illlustrerer noget medierne ikke kommer ind p√•: At truslerne er alvorlige og ikke sj√¶ldent indeb√¶rer voldelige overfald, systematisk forf√łlgelse eller h√¶rv√¶rk, og at Sverigedemokrater naturligvis er langt de mest udsatte. Det faktum vil i kommende kommentarer i de kul√łrte aviser hedde, at de “dyrker deres martyrrolle.”

Svensk folkestyre ni √•r efter Anna Lindh mordet. Det er da godt, de har en demokratiminister Birgitta Ohlsson, I ved, hende der skrev den profetiske artikel i Expressen, der kom Thilo Sarazzin langt i fork√łbet: Avskaffa Sverige. Hun st√•r over for det, der p√• politikersprog hedder ‘en ny udfordring’: BR√Ö Rapport: Politikernas trygghetsunders√∂kning 2012, F√∂rtroendevaldas utsatthet och oro f√∂r hot, v√•ld och trakasserier, pdf.

Inget annat parti kommer upp i utsatthetsnivåer som är jämförbara med Sverigedemokraternas, men ytterligare två partier uppvisar en högre utsatt­het än den generella utsattheten på 16 procent: Miljöpartiet (19 procent) och Vänsterpartiet (18 procent).

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] demokratiske samtale i Sverige end andre steder i Norden. Den fornemmelse blev ogs√• bekr√¶ftet af unders√łgelsen over trusler mod politikere i kommuner, landsting og Riksdag for nylig. Det er s√łrgelig […]

Jernhesten
8 years ago

Jeg kunne godt tænke mig at se en tilsvarende statistik for græske parlamentariker.

I dag færdes græske politikere normalt ikke i det offentlige rum, pga at de konstant udsættes for en tsunami af verbale overfald.

Nils
Nils
8 years ago

Alt bliver blandet sammen i en stor gryde og r√łrt sammen og s√• lige blendet til sidst s√• journalisterne kan tage det ind… Truslen mod demokratiet kommer ikke fra forl√łbne mails og kommentarer fra ophidsede borgere, som politikere kan modtage og som sikkert kan v√¶re ubehagelige og truende nok – det virkelige problem er den organiserede, offentligt underst√łttede, udenomsparlamentariske trusselskultur, som de politiske magthavere anvender sig af og ser som noget naturligt.

H√łgsbro
H√łgsbro
8 years ago

Jeg undrer mig over at problemet adresseres med k√łnsopdeling. Det er et demokratisk problem, ikke et k√łnspolitisk problem. Hvad skal vi med den opdeling? Iv√¶rks√¶tte tiltag specifikt rettet mod kvinder fordi de √•benbart er marginalt mere udsatte for f√¶nom√¶net?

Charles Nielsen
Charles Nielsen
8 years ago
Reply to  H√łgsbro

Det synes jeg ikke det er noget at under sig over. Kvinder er jo de meste udsatte.
S√• det er fint med denne k√łnsopdeling. !
Volden tiltager jo, der ses jo alle steder.

H√łgsbro
H√łgsbro
8 years ago

Statistikken viser at kvinderne ikke er n√¶vnev√¶rdigt mere ramt af problemet end m√¶nd. Uanset er det ikke et k√łnsspecifikt problem, men et demokratisk problem.

falke√łje
falke√łje
8 years ago

De er jo også alle skyldige!!!

falke√łje