23
dec
Seneste opdatering: 23/12-12 kl. 1801
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Spanien udviser islamkritisk filmmager

I en mail siger Firasat: “De spanske myndigheder prĂžver at sende et signal til den muslimske verden, at de vil agere kraftfuldt i mod kritikere af profeten Muhammed. At kritisere islam er ikke en del af ytringsfriheden i Spanien. Muslimer kan drĂŠbe kristne, brĂŠnde europĂŠiske flag og fornĂŠrme Jesus. Men vi kan ikke engang sige sandheden om islam.”

The Spanish authorities have revoked the refugee status of a Pakistani citizen who recorded a defamatory video about Mohammed, for “jeopardising the security of the Spanish state, EFE was informed today by sources in the Ministry of Interior.The decision, adopted at the last minute this Friday, was taken because the Pakistani citizen Imran Firasat, based in Spain, is considered “a threat to national security”.

The author of the controversial video, who can present appeals against this decision, will have to abandon Spain, where he has been residing legally since 24 October 2006 – when he was granted the status of political refugee “for humanitarian reasons” – when the decision is final. Spanish Government Revokes Imran Firasat’s Refugee Status Because he Made Anti-Mohammed Video via España revoca el asilo a un paquistanĂ­ que grabĂł un vĂ­deo difamatorio sobre Mahoma.

Herman HĂŠdersmand: ‘Att skymfa islam straffar sig omedelbart’

Herman Lindqvist er historiker og bla. landskendt fra SVT’s Historien om Sverige (1992–2002). Han skriver i Aftonbladet, sĂ„ lĂŠnge det varer:

DÄ för fyrtiofem Är sedan var den svenska armén en av de största i Europa. I dag befinner sig eliten av armén lÄngt frÄn fosterlandet och de som Àr kvar kan knappt försvara sina egna parkeringsplatser. För övrigt finns det inte tillrÀckligt med piloter och sjömÀn för att med kort varsel bemanna de fÄ stridsflygplan och örlogsfartyg vi har.

DÄ för fyrtiofem Är sedan var majoriteten av oss medlemmar i statskyrkan, som folket varit i över fyrahundra Är. I dag Àr Svenska kyrkan fortfarande majoritetens kyrka, men samtidigt den enda religionen som kan angripas utan begrÀnsning. För de unga i dagens skolor Àr religion lika med islam och utövarna av den religionen Àr de enda troende som det tas hÀnsyn till. Att skymfa islam straffar sig omedelbart.

En gÄng hade svenska lÀrosÀten gott rykte i vÀrlden. Nu sÀnks de akademiska kraven undan för undan pÄ universiteten och skolornas resultat ligger pÄ BalkannivÄ. Ingen ansvarig politiker vÄgar uttala att ett av huvudskÀlen till de dalade resultaten Àr att allt för mÄnga nyanlÀnda elever drar ner medeltalen. Hur skulle de kunna hÀnga med? För fyrtiofem Är sedan var antalet utlandsfödda i Sverige nÄgra fÄ procent, i dag Àr de cirka 15 procent. I vissa kommuner Àr procenten mycket högre, som Malmös 31 procent. I Göteborg Àr var femte invÄnare utlandsfödd. Problemet Àr att de problem som uppstÄtt som en följd av sakernas tillstÄnd, inte fÄr benÀmnas problem.Vi överlevde domedagen Àn en gÄng

Euroflygtninge

Nu kan Tyrkiet mĂ„ske komme til sin ret, de tager ‘kun imod flygtninge fra Europa’, resten sender de til GrĂŠkenland. Det tager Amnesty sig ikke af, de kritiserer GrĂŠkenland, der er brudt sammen.

Det har vÊrt en sterk vekst i tallet pÄ utlendinger som fÄr skattekort i Norge:Hellas 1096 (738)Italia 2949 (2505), Portugal 2176 (1620), Spania 4170 (2917)

Den Ăžkonomiske krisen i SĂžr-Europa viste seg i Norge da euroflyktningene begynte Ă„ komme hit i starten av 2012. Men hverken kuldegrader eller vintermĂžrket kan stoppe smilet i ansiktet hans. Han leier sin egen leilighet, han tjener penger til Ă„ klare seg, og ikke minst; i den venstre armkroken hans sitter nĂ„ kjĂŠresten Carla Capocha. Etter ti mĂ„neder alene i Norge, har Duarte endelig fĂ„tt selskap av kjĂŠresten. – Alt er lettere med henne her. NĂ„ kan vi jobbe sammen for Ă„ etablere oss i Norge, og vi er sikrere enn noen gang pĂ„ at det er her vi skal bli. Kanskje for alltid, sier Duarte.Europas nye flyktninger

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
TheReligiousCynic
TheReligiousCynic
8 years ago

Firasat er en av europas nye jĂžder.

Crass BĂžrsting
Crass BĂžrsting
8 years ago

Skarp og klog kommentar af hr. Lindqvist. GlĂŠdeligt, at den trods alt kan offentliggĂžres via Aftonbladet.