30
dec
Seneste opdatering: 13/12-14 kl. 0015
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Mellem jul og nytĂĄr vil himlen over Tivoli stĂĄ oplyst af et imponerende festfyrværkeri, nĂĄr Tivoli for ottende gang afholder Fyrværkerifestival.I dagene 26. – 29. december 2012 vil hver dag have sit eget farvetema. Hele festivalen afsluttes den 30. december 2012 med et nytĂĄrstema, hvor der vil være knald pĂĄ farver og effekter.

Et sansebombardement bestående af lys, vand, røg, ild og laserlys, til Tchaikovskys musik fra balletten Nøddeknækkeren.Showet varer cirka 11 minutter. Tivoli. (Se i 1080 p HD, nøjes evt. med sidste tredjedel af begge)

Fotografier er som en dagbog, man kan skabe et skelet over ‘hvor’ og ‘hvornĂĄr’ ud fra dem og slĂĄ op i dem senere. Nogle gange er de som musik, de kan føre en ĂĄrtier tilbage og fĂĄ en til at huske ting i situationen, der ikke engang er med pĂĄ billedet. Det er særlig tydeligt med meget gamle billeder. Det tog mig en eftermiddag at kigge arkiverne fra 2012 igennem, tusindvis af billeder, og jeg tænkte: “Er et ĂĄr virkelig sĂĄ langt, at man kan nĂĄ sĂĄ meget, billeder fra hver eneste dag?” Fire Sveriges-rejser, Jylland, Tyskland, Belgien plus det løse. Jeg har ulyst til at rejse, jeg kunne være holdt op som 23-ĂĄrig og alligevel have set mere end de fleste, men et døgn inde i en ny rejse, bliver jeg grebet af det alligevel.

Der er grundlæggende tre slags. De private, de der har mere almen interesse, men af en eller flere grund ikke kan publiceres (endnu), og sĂĄ de der kan. Af dem er der et lille bitte nedslag her, nogle ‘kardinalpunkter’, som min gamle historielærer ville sige. Dagligdagens billeder har jeg udeladt, folkeliv, natur, museer, kirker, kunst osv. Vældig mange kontroversielle personer, kan man sige, men jeg har da ogsĂĄ fotograferet helt upĂĄfaldende main-stream motiver som Jelved, Thorning, Johanne Schmidt Nielsen, Abu Laban og Abdul Wahid Petersen, jeg gør ingen forskel pĂĄ folk, hvis de altsĂĄ ikke gĂĄr til angreb pĂĄ mig, sĂĄ bliver de ikke fotograferet mere. Med et kamera i hĂĄnden, kan man vælge sine animositeter helt fra, og det er helt befriende af og til. Fotografier kræver nogle gange, at man er fræk, og nogle gange at man er taktfuld og diskret, af og til begge dele pĂĄ samme tid. Ellers kommer man ikke med til frokost, med back-stage eller pĂĄ hotelværelset, hvor de mere spændende billeder findes. Det er en tillidssag, og jeg har næsten aldrig kvajet mig.

Tanken dukker pĂĄ, hvor længe det skal fortsætte endnu, nĂĄr endnu et dĂ©jĂ  vu-lyn slĂĄr ned, men det slutter sikkert ligesom det begyndte: pludseligt og tilfældigt. ‘Bang’! sĂĄ foreligger der en ny situation. MĂĄske er der ikke sĂĄ meget mere at udrette pĂĄ omrĂĄdet. Tiden for forebyggelse er forpasset, vi er i skadebegrænsningens tid, selvom ikke alle har opdaget det. Jeg er ikke problemløser, og da slet ikke til problemer, som et mindretal har installeret hen over hovedet pĂĄ mig. Mit medejerskab kan ligge pĂĄ en lillefingernegl, og problemskaberne skal bare glæde sig over, at jeg stadig er overbevist demokrat. De vil komme til at skabe folk, der er mindre overbeviste demokrater.

Der er sket meget siden 2004, da der næppe var to tusinde blogs, årevis inden avisblogs. Nu er der millioner. Men så længe der strømmer tekster ind fra venlige, uvurderlige skribenter, fotos og video ind fra mig, og en enkelt selvproduceret, prosaisk raptus i ny og næ, slutter det ikke, og næste år tegner til at blive endnu mere begivenhedsrigt end dette. Godt nytår læsere, kommentatorer, bidragydere og venner og på gensyn i 2013.

Fotos viser nogenlunde kronologisk bla.: Lars Vilks, Hans Rustad, Sam Solomon, Michael Pihl, Kasper Støvring, Lars Løkke Rasmussen, Ralf Pittelkow, Lars Hedegaard, Bent Jensen, Jesper Langballe, Søren Krarup, Jørgen Kieler, Helle Merete Brix, Bertel Haarder, Karen Jespersen, Olga Romanova, Mikael Jalving, Uwe Max Jensen, Theodore Dalrymple, Naser Khader, Kareem Amer, Jakob Mchangama, Tommy Robinson, Mark Steyn, Alain Wagner, Muhammed Tahrir ul-Qadri, Geert Wilders, Paul Belien, Bjørn Larsen, Henrik Ræder Clausen, Henrik Gade Jensen, Bernt Johan Collet, Henrik Dahl, Linda Maria Koldau, Kim Møller, Farshad Kholghi, Jaleh Tavakoli, Pia Kjærsgaard og Massoud Fouroozandeh. (klik fotos f. helskærm.)

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Robert Redeker, Jeppe Juhl, Nicolai Sennels og lama Ole Nydahl. – Se evt. 2013 i billeder, 2012 i billeder, 2011 i billeder og 2010 i billeder. (Klik pĂĄ fotos for […]

trackback

[…] Nedslag i et alt i alt stilfærdigt ĂĄr med nogle enkelte rejser til Jylland og Sverige. Billederne er i kronologisk rækkefølge.: Uwe Max Jensen, Lars Vilks, Sabatina James, Peder Jensen, Thilo Sarazzin, Lone Nørgaard, Lars Hedegaard, Mogens Camre, Morten Messwerschmidt, Helle Merete Brix, David Gress, Hans Rustad, Dalby Kirke, Kasper Støvring, Simon Emil Ammitzbøl, Rune Selsing, Abel Azcona, Mols Bjerge, Kim Møller i Sverige, Søren og Marie Krarup, Ahmed Akkari, Fay Weldon, Kratine Winkel Holm, Ingrid Carlqvist, prins Joachim og prinsesse Marie, Søren Pind, Helle Thorning Schmidt, Kim Møller og Helmuth Nyborg, Jakob Skovgaard-Petersen og Klaus Wiwel, Henrik Gade… Read more »

trackback

[…] Udgifterne fordeler sig sĂĄledes: Et computernedbrud – ny kr. 4000. En venlig læser reparede dog senere den gamle for 0 kroner. Tak, C. ! Et nyt kompaktkamera: 4000. Tre rejser til Sverige, en til Jylland, en rejse til Bryssel-Køln med diverse hotelovernatninger. Domæne 2.500 kroner ( det bliver billigere siger teknikken.) Facit: For dyrt. Til gengæld kan man sige, at der kan laves vældigt meget unikt materiale for den beskedne sum, nĂĄr jeg kaster et blik over Ă…ret 2012 i fotografier. […]

Peter A
8 years ago

Altid godt med en reflektion, gode betragninger

SkĂĄning
SkĂĄning
8 years ago

Merry new year, Steen. Ursäkta mitt utfall tidigare mot Fjordman. Jag önskar verkligen er alla ett gott nytt år.

vederso
vederso
8 years ago

@ Allan Hansen, a Godt Nytar likewise, cheers!

E.J. Bron
8 years ago

Hi Steen,

I wish you and everybody with you fighting for freedom a very happy New Year!!!

E.J.

http://ejbron.wordpress.com/

Allan Hansen
Allan Hansen
8 years ago

Hatten af for SNAPHANEN.
Godt NytĂĄr til Steen ” and the team.
OgsĂĄ Godt NytĂĄr til Holland fra Spanien.

Mvh. Allan Hansen.

vederso
vederso
8 years ago

A happy New Year from Holland, from all of us, keep up the good works!

Gunnar Biering
8 years ago

“ForĂĄret 2013 er derfor blevet det militært mest smertefrie tidspunkt for Israel for et lynangreb pĂĄ Iran.”

Du mener vel: “Mindst”?

Iøvrigt desværre enig. Der kommer altid uforudsete komplikationer.

Og sĂĄ: Godt NytĂĄr, trods alt.

Emeritus
Emeritus
8 years ago

O.T. Her ved ĂĄrsskiftet drøfter man til stadighed, om USA vil fortsætte dialogen med Iran i det uendelige, eller gĂĄ sammen med Israel om at bombe de iranske atomanlæg (især de dybtliggende og bombesikrede), eller om Israel tør stĂĄ alene og gĂĄr selv. Det tør Israel, og det gør Israel efter min mening. Alt er pĂĄ plads. I medierne er usikkerheden dog stor. Behøver det snakkende lag overhovedet at tvivle? Det har jo længe ikke handlet om det politisk mulige, men i stedet om det ultimative – Israels sikkerhed. Casus Belli. Der var for eksempel tale om Casus Belli, da… Read more »

Prudentius
8 years ago
Reply to  Emeritus

Jeg væder hermed, i de sidste timer af det Herrens ĂĄr 2012, min hullede bowlerhat og min samling af rustne bøjede søm, pĂĄ at hverken Israel eller USA krummer sĂĄ meget som et hĂĄr pĂĄ hovedet af Mullahkratiet i Iran. Jo, jo mĂĄske der ryger lidt flere atomværks arbejdere og mĂĄske en general eller nogen efterretningschefer i bilbomber og lignende, men det (muligvis allerede eksisterende) iranske atomarsenal vil stĂĄr urørt hen. Hvorfor? Svaret er Saudi Barbarien! Vestens sunni-kæledægge nr. 1, der geografisk ligger i næsten favntag med det sydlige Persien. Iranerne kan skabe sĂĄ enorme problemer for Vesten via denne… Read more »

Allan Hansen
Allan Hansen
8 years ago

(Joni Mitchell) Rows and floes of angel hair And ice cream castles in the air And feather canyons ev’rywhere I’ve looked at clouds that way But now they only block the sun They rain and snow on ev’ryone So many things I would have done But clouds got in my way I’ve looked at clouds from both sides now From up and down, and still somehow It’s cloud illusions I recall I really don’t know clouds at all Moons and Junes and Ferris wheels The dizzy dancing way you feel As ev’ry fairy tale comes real I’ve looked at love… Read more »

Allan Hansen
Allan Hansen
8 years ago

Tak, til alle, der kæmper for frihed.

Mvh. Allan Hansen

Marit
Marit
8 years ago
Reply to  Allan Hansen

Takk til Steen og alle snaphaner og snaphøner for eminente innlegg og kommentarer ! Jeg ønsker alle et GODT NYTT ÅR !
I ærlighetens og sannhetens tjeneste.

Med hilsen fra Midt- Norge og Marit.