3
jan
Seneste opdatering: 4/1-13 kl. 1754
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Forbrydene her f√•r sikkert Indiens sj√¶ldent anvendte d√łdsstraf af hensyn til folkestemningen. Det kan diskuteres. Jeg s√• til geng√¶ld en dokumentar om sexforbryderen Yorshire Rippperen Peter Sutcliffe, der myrdede mindst 13 kvinder mellem 1975 og 1980 og stadig sidder 2 livstidsstraffe af. Det er sj√¶ldent at h√łre en europ√¶isk betjent sige det, men i den siger flere, at han burde have v√¶ret h√¶ngt. Det burde han. Flere p√•r√łrende d√łde kort efter af sorg, nogle begik selvmord. Ekstraordin√¶re forbrydere kalder p√• ekstraordin√¶re straffe, og jeg mener som bekendt, at Breivik er en ekstraordin√¶r forbryder, et anst√¶ndigt retsv√¶sen burde kunne ekspedere ud af denne verden. Det er ikke mere humant, at lade ham blive en gammel k√§ndis, der kan sole sig i sin kendthed om fyrre √•r. Det kr√¶nker i al fald min retsbevidsthed. Det er en vanskelig diskussion, ingen √łnsker at f√łre uden at v√¶re h√•rdt presset. (As Britain debates the death penalty again, studies from America confirm that it works, august 2011. Death penalty to be brought back for child and police officer murderers.)

Sverige: Rekordindvandring – rekordudgifter

Migrationsverket f√•r 8.1 milliarder ekstra. Sammenlignigsvis er koster svensk ‘kriminalv√•rd’ 7 mia kroner, hele den svenske U-landsbistand er p√• 30 milliarder. 44.000 asyls√łgere kom i 2012, og det stiger i 2013. 41.000 familiesammenf√łringer, det svarer til en by p√• n√¶sten Helsing√łrs st√łrrelse. Hvis Svenssons t√•lmodighed har en gr√¶nse, er Reinfeldt ude p√• at kysse den. Jeg skrev “hvis”. N√•r jeg iagttager den svenske Riksdag, t√¶nker jeg p√• Andrei Konchalovsky’s film Runaway Train med Jon Voight (hele filmen), bortset fra at der i den, er der nogle der pr√łver at lede efter bremsen, sk√łnt det ikke lykkes. Voight k√łrer i d√łden til Shakespeare‚Äôs ord fra Richard III: ‚ÄúNo beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.‚ÄĚ

Vid årets slut hade drygt 111 000 personer fått arbets- och uppehållstillstånd i Sverige*. Det är den högsta årssiffran hittills och motsvarar en ökning med 19 procent jämfört med 2011. Sett till antalet personer som fick uppehållstillstånd ökade gruppen skyddsbehövande** mest under 2012 jämfört med 2011. Drygt 17 400 personer fick skydd, vilket är en ökning med 37 procent. Antalet asylsökande ökade också kraftigt, från 29 648 år 2011 till närmare 44 000 föregående år, en ökning med 48 procent.

Under det sista halvåret 2012 har antalet asylsökande uppgått till i genomsitt cirka 4 600 personer per månad. Den största andelen asylsökande under året kom från Syrien (18 procent) följt av Somalia (13 procent), och Afghanistan (11 procent).

Drygt 41 000 personer fick arbets- och uppeh√•llstillst√•nd p√• grunden familjeanknytning, j√§mf√∂rt med 32 469 f√∂reg√•ende √•r, vilket √§r en √∂kning p√• 27 procent. Denna kategori utg√∂r d√§rmed den till antalet st√∂rsta gruppen av personer som fick uppeh√•llstill¬≠st√•nd under 2012. Antalet anh√∂riga till flyktingar och √∂vriga skyddsbeh√∂vande ‚ÄĒ n√§rmare en femtedel av all anh√∂riginvandring ‚ÄĒ mer √§n f√∂rdubblades fr√•n drygt 3 000 √•r 2011 till n√§ra 7 900 f√∂reg√•ende √•r. Av dem var cirka 4 700 somaliska medborgare. Drygt 111 000 personer fick uppeh√•llstillst√•nd 2012.

Vesten har svært ved at genkende tyranni pakket ind i religion

De iranere, der forestillede sig, at Khomeini var en forbundsf√¶lle i kampen for et friere og mere demokratisk samfund og ikke gennemskuede, at han var ligeglad med √łkonomi og omfordeling, men √łnskede en kulturrevolution og et islamisk samfund, m√• have v√¶ret chokerede og bitre. Men bitre m√• ogs√• de iranere, der forstod, hvad der var i vente og forg√¶ves advarede Vesten mod Khomeini, have v√¶ret.

Historien om Khomeinis vej til magten er ikke mindst en historie om et Vesten, der har vanskeligt ved at genkende tyranner, ikke mindst n√•r tyranniet pakkes ind i religion. Ogs√• historien om Khomeinis eksil tydeligg√łr dette og viser, at Vesten fejlvurderede Khomeini fatalt.

Den 1. februar 1979 kunne ayatollahen s√¶tte sig ind i en chartret Air France-maskine og med den flyve tilbage til Teheran og virkeligg√łre sit islamiske samfund. Vi ved, hvad der derefter h√¶ndte. Men en afg√łrende l√¶rdom fra Khomeinis revolution er g√•et tabt for Vesten, for det er den samme retorik, de samme tilf√łjelser eller undladelser, som islamisterne benytter, n√•r de er p√• charmeoffensiv over for Vesten i dag. Spillet om magten i Egypten er et trist, men velegnet eksempel.

Vi har i pressen kunnet l√¶se talrige beretninger om, hvordan der ingen fare var for, at Det Muslimske Broderskab ville f√• nogen s√¶rlig indflydelse i Egypten. Men det har som bekendt vundet b√•de regeringsmagten og slaget om den islamiserede forfatning. Imamen ayatollah Khomeini, der p√• tragisk vis √•bnede b√łrnesoldatens √łjne, burde ogs√• have √•bnet Vestens blinde √łjne for, hvad der kan ligge bag p√¶ne hensigtserkl√¶ringer fra islamisternes side, hvad enten disse opererer i Egypten, Storbritannien eller Danmark. Vesten burde forst√•, at det er alt det skrevet eller sagt med sm√•t, der ofte er af afg√łrende betydning. Og at det er livsfarligt at v√¶re til fals for politik forkl√¶dt som religion. Det var den islamiske revolution i Iran i 1979 et eksempel p√•. Helle Merete Brix: Khomeini og Vestens blinde √łje

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Victor
Victor
8 years ago

Ang D√łdsstraf – er det ikke, tit, en mildere straf end reel livstid. Tag Tim McVeigh, som jo blev henrettet ret hurtigt.

60 √•r eller mere i Supermax i Colorado ville, i min optik, v√¶re en barskere straf end en spr√łjte i armen og et par sekunders gispen efter vejret….

Morani ya Simba
Morani ya Simba
8 years ago
Reply to  Victor

Emperisk nej, det er det ikke. I USA er det LANGT mere normalt at en mord-doemt i straffefasen oensker at faa livstid istedet for sproejten. Meget faa oensker det modsatte. Der er jo ogsaa et element af autonomi i det. De fleste kan finde ud af at begaa selvmord hvis de mener det alvorligt, ogsaa i et faengel. Det er lidt anderledes naar det er staten der kommer og siger “den og den dato, makker…”. Desuden, hvis (som demografien og kulturmoenstre i Europe er, “naar”) doedsstraf kommer tilbage til det gamle kontinent behoever vi jo ikke vaelge doedssproejten. Haenging er… Read more »

Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
8 years ago

Tyranni förpackat som religion:

Både Brödraskapet och Marxist-Leninisterna har länge varit lika öppna med vad de vill som Hitler var i sin Mein Kampf. Deras motsvarigheter till Mein Kampf är Sayid Qutbs bok Milstolpar och Lenins och Stalins skrifter. Eftersom skrifterna var och är centrala för rörelserna, så håller naturligtvis anhängare till och ledare för rörelserna med om det som står i skrifterna.

Kanske √§r Tyrannofober den etikett vi b√∂r anv√§nda p√• oss sj√§lva och som motpol till Al Qaida-bolsjevikernas “islamofob”-st√§mpel? Den st√§mmer ju r√§tt bra.

Morani ya Simba
Morani ya Simba
8 years ago

Enig ang. doedsstraf. Fra Norge 2011 til Newtown, Conneticut til New Dehli’s voldtaegtsdrab, vi har haft nogle forbrydelser indenfor den seneste tid der illustrerer at faengsel ikke altid er nok og siden vi ikke torturerer (og ikke boer goere det), er doedsstraf den eneste reelle mulighed i disse helt ektreme sager.