7
jan
Seneste opdatering: 8/1-13 kl. 1654
23 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Video – arab slave market of the 1960’s. Slaveri er officielt afskaffet, men forekommer endnu i 2013 under en eller anden form i Mauritamien, Pakistan, Sudan, Saudi Arabien og Yemen samt de slavelignende forhold tjenestefolk lever under i f.eks. Libanon. Kvindens stilling i islam er ofte ikke til at skelne fra slaveri. I dag kan man se, at vold mod kvinder i Tyrkiet er øget med 1400 % siden Erdogan kom til for ti år siden. Slavehold har solid dækning i Koranens tekster.

Det grænseløse Sverige

Nu risikerer illegale grænseløbere ligeftrem at blive opsøgt af politiet og udsendt, og de “mår väldigt psykiskt dåligt och behöver vård,” fortæller Expressen. Reinfeldt, der står overfor et SD der nu er på 11.2 % og har fået et rekordstort antal medlemmer, kan man mistænke for at hviske Miljøpartiet noget smukt i øret, alt i mens han har blikket stift rettet mod valget 2014, som han står til at tabe. Medmindre han kan få Sverigedemokraternes støtte, naturligvis, men Reifeldt kommer nok til at sætte sig mellem fire stole og tabe. Socialdemokraterne skal bare holde mund og vente. Svensk presse ved man hvor man har rent politisk, nemlig mellem Vänsterpartiet de fhv. kommunister og Miljøpartiet:

Gränspolisen har effektiviserat arbetet med att leta upp och utvisa personer som lever gömda i Skåne. Metoden ska införas i hela landet till nästa år.– “Varje natt drömmer jag mardrömmar om poliskontroller,” berättar Iltaf som lever gömd i Malmö. I Malmö vågar personer som lever gömda knappt gå ut längre. I Malmö vågar personer som lever gömda knappt gå ut längre. – “Jag skulle vilja gå i skolan varje dag men jag är rädd för att bli tagen av polisen”, säger Iltaf, som hållit sig gömd i Malmö i elva månader

Om en person inte lämnar Sverige självmant efter att ha fått nej på sin asylansökan får polisen ansvar för att leta upp och utvisa personen. Just nu har polisen på sin lista 7 066 personer som ska utvisas från Sverige. Förra året fick 24 981 personer besked från Migrationsverket om att de måste lämna landet. Fler gömda utvisas med nya rutiner

Svenskar har inte större rätt till Sverige än andra
Nej, det er jo omtrent det vi ser. Måske er demokrati i Sverige slet ikke nogen god idé. Som kun 18-årig er forfatteren nok nok mest et portræt af en fanatisk, utopistisk skole. Newsmill burde have skånet hende. Liberalisme eller nihilisme? At Sverige nedlægger sig selv hastigere end alle andre, er et mentalitetsspørgsmål med historiske rødder:

Att du föddes här är inget du hårt arbetat ihop, det var en ren slump…Eftersom strävan bör vara att alla människor på denna jord ska vara likvärdiga så bör det alltså inte spela någon roll på vilken sida av en landsgräns man är född. Ges folk på olika sidor av samma gräns olika möjligheter så görs skillnad på folk och folk vilket jag fördömer.I den frihetliga värld jag strävar efter är en gräns ett misslyckande. Var den än går så gör den alltid samma sak och har alltid gjort genom historien: hindrar människors möjligheter i livet.

Återigen; på grund av slumpen var du är född. Är det så vi ska leva? Låta resten av livet avgöras beroende på var slumpen placerat en? Det anser inte jag. Enligt mig bör det finnas en tydlig grundsyn på makt hos alla politiker, nämligen den om att det inte ska gå att lägga sig i individens liv hur mycket som helst. De flesta är nog överens om att politiker inte bör bestämma hur vi klär oss eller vad vi äter. Det bör gälla även var vi bor. OLIVIA ERIXON, Centerpartist Twitter CENTEROLIVIA@oliviaerixon


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

23
Deltag i debatten...

avatar
14 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
Eyvind DkMorten - - -Gunnar BieringBergfastAllan Hansen Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
HH
Guest
HH

Valet 2014. Vi vet ju inte i dag hur det kommer att sluta för Sverigedemokraterna, det enda oppositionsparti vårt land Sverige har. Men igårkväll kom den här tanken för mig: eftersom SD är så avskytt, för att inte säga hatat, för sin resoluta sanningslidelse, vad kommer då de andra att hitta på vid valet? Kommer vi att behöva valövervakare? EU kanske skickar ut sådana på begäran? Och vem har rätt att begära det? Vid förra valet försvann ett antal röstkort men kom tillbaka. Om jag minns rätt var det kommunalvals-sedlar. Tänk nu om det visar sig att SD kommer att… Read more »

HH
Guest
HH

Tack Eyvind Dk – gärna!

Eyvind Dk
Guest
Eyvind Dk

Hvis svenskerne ikke mere har ret til Sverige end andre, ska’ vi så ikke lige nappe Skåne, Halland og Blekinge, og redde disse egne og deres befolkning fra Sveabsurdistan?

HH
Guest
HH

Samtidigt som omvärlden trycker på med värderingar som inte har någon som helst likhet med våra västerländska, hittar jag nya spår på bagatelliseringen av vår egen kultur. Nu är det i DN för idag på nätet som jag hittar en s k doktorand och författare (till vad?) som heter Oskar Sjöström och som raljerar över den digitala upphetsningen över attackerna mot den svenska julen. Låt oss inte bry oss och artikelförf har ju rätt i att mycket av jul och annat fått sina tillskott – granen t ex är en import ursprungligen från Tyskland. Och det julfirande vi har idag… Read more »

Bergfast
Guest
Bergfast

Hur resonerar man när man – resonerar – , och planerar, inom MSM? Kanske någonting liknande som här nedan? ………. – Nu ska vi hitta på någonting som riktigt retar upp svenskarna. Men frågan är vad. Kanske kan vi säga att de är dumma? Det retar nog upp en del? – Nja, kanske en del. Men frågan är om det biter så särskilt hårt? Nej, vi måste nog ta till lite starkare medel. Kanske vi kan säga att de är fula? – Ja, det är heller inte fel. Vi kan visa bilder på fula och dumma svenskar. Tjocka, feta och… Read more »

Morten - - -
Guest
Morten - - -

Hvis det er et signalement af svensk presse, så må jeg sige, at svensk ligner dansk presse, som den var i firserne (ottitalet), til forveksling. Det må handle om, at Sverige er kommet senere med i multikulti, og derfor er bagud i sin gennemleven af dens faser. Det skyldes Sveriges sene entré i “EU”, måske i kombination med afstandene mellem indbyggerne i det tyndt befolkede land. Jeg kan ikke se andet.

– – –

Allan Hansen
Guest
Allan Hansen

Tak for kaffe den film havde jeg ikke set før. Verden består af godt og ondt, og livets stadige problemer synes at være, at det onde, vi ikke vil, breder sig på det godes bekostning. Det er der en del, som lider under – eller dør af, og det er slemt nok. Det bliver ikke bedre af, at det onde ikke lader sig undskylde som guds vilje, arvesynden eller rå natur, men vi er et kulturprodukt, vi selv har ansvar for. Siden antikken har vi talt om mennesket som “en ulv mod mennesket”, og endnu længere tilbage har vi spekuleret… Read more »

HH
Guest
HH

Jag gnuggar mig i ögonen. Faktiskt undrar jag om jag är riktigt, riktigt vaken. Än. Av vilken anledning ska jag be om ursäkt för att jag är född? Visst, mina förfäder på min ärade moders sida kom från Tyskland. Protestanter. De var utbildade, mycket duktiga smeder. De kom inte till Sverige för att få bidrag, de kom till Sverige för att hade KUNSKAPER! Och svenskar har aldrig varit dummare (tidigare alltså!) än att de förstått att ta emot människor med KUNSKAPER och på så sätt gemenamt utveckla landet. Den här förvirrade flickan som uttalar sig kanske borde gå en grundkurs… Read more »

Morani ya Simba
Guest
Morani ya Simba

“Svenskar har inte större rätt till Sverige än andra”

For at omformulere Dali’s udtalelse om nazisterne lidt vil jeg sige at man skal se på Sverige for at se hvordan det ser ud når surrealister kommer til magten. Historikere vil ALDRIG forstå hvad der skete i Sverige….

Chris
Guest
Chris

Det gränslösa Sverige?! Jag påpekade tidigare att det i Sverige finns en grupp människor som jag kallar “latteliberaler” De är fler än den oinvigde (dansken?) förstår. Det är de som utgör en stor del av miljöpartiets sympatisörer och de försöker skapa “det nya centerpartiet” Deras husgud är Johan Norberg, som för 20 år sedan publicerade “Den Svenska Liberalismens Historia” och senast “Migrationens kraft” som recenserats i JP. De har alla läst Ayn Rands “Atlas Shrugged” (eller pratat om den) Eller kanske är det enklare, de har sett filmen Crocodile Dundee. “Vem äger landet? Det är som att fråga de två… Read more »

Allan Hansen
Guest
Allan Hansen

You’ve heard about the courageous young investigators who covertly videotaped officials of ACORN advocating illegal activities. Now, get ready for an undercover exposé even more daring: a six-month penetration of the Washington-based Council on American-Islamic Relations that resulted in the collection of thousands of pages of smoking-gun documents from this terror-supporting front group for the dangerous, mob-like Muslim Brotherhood. This is what Muslim Mafia delivers. It has all the elements of a top-flight mystery novel, but the situations and conversations are real. The book’s frightening allegations are supported by more than 12,000 pages of confidential CAIR documents and hundreds of… Read more »

MIKE
Guest
MIKE

Ole @ det scenarie du lister op der behøver man ikke havde røget pot for at tror på. Jeg er helt temmelig sikker på det kommer til at ske. Altså at vi vil se de svenskere der har midlerne og modet til det, trækker teltpløkkerne op og søge væk fra Absurdistan og mange vil ende her. Lad os tales ved om 10-15 år og se hvordan det gik. Jeg vil vove den påstand at hvis man har fulgt med i Sveriges tilstand (bla. gennem denne fantastiske blog/website), og hvis man har sat sig ind i hvad Islam er (sharia, hadith,… Read more »

Per Andreas
Guest
Per Andreas

Et ,ikke-svensk, Sverige med 40 millioner indbyggere som naboland til Danmark, det er jo et mareridtsagtigt scenario. Ikke blot et indre svensk anliggende, men i allerhøjeste grad også et dansk.

Ole Burde
Guest
Ole Burde

Hvis man er i stand til at se det i øjnene , er det efterhånden klart hvordan Balkaniseringen vil udspilles i Skandinavien : På et tidspunk må det antages at en stor del af svenskerne vil indse at der ikke er noget Sverrige længere . De vil begynde at pakke kufferterne og en del vil springe over hvor gærdet er lavest ved at flytte til Danmark . Hvis Danmark er smart nok , vil dette kunne udsætte den demografiske katastrofe i lang tid , måske lang nok til at spillets regler totalt vil forandres . Spørgsmålet er så hvordan en… Read more »

Morani ya Simba
Guest
Morani ya Simba

“I Malmö vågar personer som lever gömda knappt gå ut längre.”

Øhh makker, hvis du ikke har lov til at være i landet….. Nu må de altså holde op med det pladderhumanisme. Jeg synes da heller ikke det er “fedt” at skulle overholde USAs indvandrerlove til punkt og prikke fordi jeg ikke her “ret” til at være i USA men “kun” er midlertidig gæst. Sådan er det ikke at være statsborger. Hvis muslimer havde opført sig bare lidt civiliseret, statistisk set, så ville pladderhumanistiske Sverige og Danmark aldrig have haft nogen seriøs begrænsning på ophold…