23
jan
Seneste opdatering: 23/1-13 kl. 1643
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Abel Azcona realizará la performance ‘Lapidación’ mañana a las 12.00 en la plaza del Castillo, Koran eater Abel Azcona receives threats. Havde han guffet Biblen i sig, var der naturligvis ikke sket noget. Kunstnere skal tænke grundigt over, hvad de putter i munden. Det er de fleste også rigtig gode til.

Politisk korrekthed med tilbagevirkende kraft

It is the episode of Fawlty Towers best remembered for the line ‘Don’t mention the war’ and John Cleese’s silly walk when impersonating Hitler. The references have proved controversial before, but when The Germans was repeated on BBC2 on Sunday evening it wasn’t our European neighbours that the corporation was worried about offending. Instead, the episode was edited to omit racist language – only for some viewers to then complain that the BBC was ‘airbrushing history’.

In one scene one of the hotel’s permanent residents, Major Gowen, uses derogatory terms to describe black people. It was included in the episode’s first airing in October 1975, but this time around the major’s words were edited out.The scene involves Basil Fawlty and the major, played by actor Ballard Berkeley, exchanging their normal pleasantries before the conversation moves on to Basil’s wife Sybil and women in general.

The major tells Fawlty about the time he took a woman to see India play cricket at the Oval. He then says: ‘The strange thing was, throughout the morning she kept referring to the Indians as niggers. “No, no, no,” I said, “the niggers are the West Indians. These people are wogs”.’ Don’t mention the ***: Censorship row as BBC cuts the Major’s ‘racist’ lines from classic Fawlty Towers episode


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

6
Deltag i debatten...

avatar
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Abel Azcona: Eating a Qur’an in Copenhagen « SnaphanenAbel Azcona: Jihad 191 « SnaphanenBjovulfmoli Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] opdagede Abel Azcona for et halvt år siden, men jeg opdagede også Vilks i Danmark i 2007, som Uwe mindede mig om. Min fortid i kunsten […]

trackback

[…] Vanskelighederne og risikoen i dette optrin har nødvendiggjort, at det flyttes fra det sted, der oprindeligt var udset, til et andet prestigefyldt kunstgalleri i centrum af Madrid. Her har man af sikkerhedshensyn – og fordi A.A. ved flere tidligere lejligheder har modtaget trusler – anmodet om hemmeligholdelse af adressen. 120 inviterede personer vil overvære aktionen. De har overfor notaren forpligtet sig til af sikkerhedshensyn ikke at afsløre de tre medarbejderes identitet. (Pressemeddelelse oversat fra spansk af Torben S Hansen.) Tidligere her på bloggen: Abel Azcona: Stening. […]

Anonymous
Guest
Anonymous

Jeg ved ikke om det er sandt, men jeg har hørt, at man i Spanien har gjort Manuel til italiener!

Bjovulf
Guest
Bjovulf

Da denne FT-episode i sin tid blev vist på tysk TV, var den hysterisk morsomme scene
med Basils strækmarch, hans heilen og Hitler-parodi samt “Don’t mention the war!”-replikken
“tilfældigvis” klippet ud 😉

Zose Germans hafe abzolutely no zenze of humor …

Bjovulf
Guest
Bjovulf

Da denne FT-episode i sin tid blev vist på tysk TV, var den hysterisk morsomme scene
med Basils strækmarch, hans heilen og Hitler-parodi samt “Don’t mention the war!”-replikken
“tilfældigvis” klippet ud 😉

moli
Guest
moli

Flot video, flot performance…