4
feb
Seneste opdatering: 5/2-13 kl. 2359
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ta inn hele skjermen 03.02.2013 222423

En falliterklĂŠring i MalmĂž

Der er 338 anmeldte rĂžverier i MalmĂž om Ă„ret, hvis det nu passer for for nogle Ă„r siden var der 974 pĂ„ et Ă„r (!) Det siger sig selv, at det er hinsides politiets kontrol. Det interessante ved dette rĂžveri er ikke, at det er et meget groft. Det man skal notere sig, er politiets ageren og deres uudtalte besked til offeret: “Det er en ‘hverdagsforbrydelse’, der er for mange af dem, vil du beskyttes det, mĂ„ du sĂžrge for det selv.” Det er historiens korte morale, selvom Sydsvenskan naturligvis ikke skriver det. Hvis det gĂ„r hĂžjt, vil avisen camouflere moralen og bebrejde politiet, men det er ikke deres skyld, at de er sat pĂ„ en ulĂžselig opgave. Man behĂžver ikke en doktordisputats om den svenske stats fallit og forrĂŠdderi, en lille case-story er nok.

Jag fÄr inte ur mig det hÀr. Jag har inte blivit arg och inte ledsen. I stÀllet kan jag inte sova och Àr lÀttirriterad och vet inte var jag ska bli av. Jag kan fÄ panik nÀr jag stÄr i duschen och rusa ut och kÀnna sÄ att dörren verkligen Àr lÄst. Dennis Halvarsson Àr en av dem som nyligen har rÄnats vid Stadion. [..]

NĂ€r polisen kom fick han berĂ€tta allt som hĂ€nt och de körde till brottsplatsen. Det visade sig att civilpoliser befunnit sig i nĂ€rheten eftersom det varit rĂ„n dĂ€r förut. – ”Men de hade uppenbarligen inte tĂ€nkt pĂ„ att kolla in skolgĂ„rden, fast det Ă€r ett populĂ€rt stĂ€lle för att rĂ„na folk. De verkar inte heller spana pĂ„ bankomaten eftersom det sedan kunde ske ett rĂ„n till dĂ€r.”

NĂ€r Dennis Halvarsson fick se polisanmĂ€lan blev han förvĂ„nad. – ”Den var pĂ„ nĂ„gra rader och det stod inget om hoten eller att de sagt att de skulle fortsĂ€tta hem till oss och vĂ„ldta min flickvĂ€n.” Polisen har inte hört av sig fler gĂ„nger. I stĂ€llet har han sjĂ€lv ringt in med flera tillĂ€gg. DĂ€remot har polisen sett till att han har blivit kontaktad av kommunens brottsofferstöd och han har genom sin hemförsĂ€kring rĂ€tt till tio samtal hos en terapeut. Det kommer han tacka ja till. Blev rĂ„nad pĂ„ vĂ€g hem.

Ergo: Din retssikerhed kan du skyde en hvid pil efter, men her er ti besÞg hos en psykolog. Det er det moderlige madammesamfunds konsekvens i én sÊtning. OgsÄ i Landskrona er politiet reduceret til empatiske tilskuere: Familj flydde pÄ grund av ungdomsgÀng. Politi kan regulere et samfund, der er enigt om at vÊre et samfund, men det kan ikke kompensere for et fÊlleskab, som et parlament vil smadre til atomer. I det smÄ ser man svenske politikeres skadevirksomnhed og svigt af deres befolkning. Tror Fanden der foregÄr et storstilet cover-up og skÞnmaleri.

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

19 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
8 years ago

Men… kan det vara annorlunda nĂ€r svensk press anser att den stĂ„r över lagen i landet? Jag tĂ€nker pĂ„ Expressen dĂ€r nu tidningens ansvarige utgivare stĂ€lls inför rĂ€tt. Till deras förvĂ„ning gĂ€ller lagen för ALLA, Ă€ven ansvariga utgivare. Historien Ă€r som följer: Expressen ville visa hur lĂ€tt det var att komma över illegala vapen. AlltsĂ„ gick man ut för att illegalt införskaffa en illegal pistol. NĂ€r nu inte ens poliser fĂ„r agera brottsprovocerande, hur kan man dĂ„ pĂ„ Expressen tro att man kan bryta mot gĂ€llande lag? Jag Ă€r inte lĂ€ngre förvĂ„nad. Förhoppningsvis fĂ€lls ansvarige utgivaren. Svensk lag gĂ€ller för… Read more »

Morani ya Simba
Morani ya Simba
8 years ago

Steen, det her fĂ„r mig til at spĂžrge om du eller andre her har data om antal drab i Sverige. Jeg har diskuteret voldtĂŠgt m andre i kommentator-sporet pĂ„ The Economist’s historier om Skandinavien og flere forsĂžger at lave det til et spĂžrgsmĂ„l om at Sverige definerer voldtĂŠgt markant anderledes end andre vestlige lande (det er mĂ„ske en delvis forklaring, iĂžvrigt med sine enge problemer for nogle fĂ„r det til at lyde som om en pige kan gĂ„ i seng med en mand, vĂŠre helt normal dagen efter og sĂ„ “beslutte” at det var voldtĂŠgt et par dage senere.) Men… Read more »

PisseNisse i HoökarÀngen
PisseNisse i HoökarÀngen
8 years ago

Sverige “löser” bla detta genom att mĂ„nga “sjĂ€lvmord” (eller “olyckor” med dödlig utgĂ„ng) utreds mycket slarvigt av den urusla svenska polisen eller inte alls. PĂ„ gamla Exilen togs ett initiativ att göra en “bodycount” dvs för varje Ă„r lĂ€gga in alla tveksamma dödsfall för i en och samma diskussionstrĂ„d, för att fĂ„ en bĂ€ttre överblick. Under ett Ă„r i Sverige blir det ju mĂ„nga egendomliga hĂ€ndelser (döda balkongflickor, folk som brunnit upp i skogen etc) som polisen snabbt bokar som olyckor, men som i andra lĂ€nder utreds mer noggrannt. Att det utvidgade, svenska vĂ„ldtĂ€ktsbegreppet skulle spela en stor roll Ă€r… Read more »

Frank P
Frank P
8 years ago

FAGERSTA 21.40: RÄnare tog stryptag pÄ Àldre kvinna
STOCKHOLM 21.19: Man hÀktad för flera vÄldtÀkter
SKURUP 21.16: Blev pĂ„hoppad pĂ„ ÖstergĂ„rd
SKARA 20.32: BrÄk pÄ asylförlÀggning i Skara

Det er pĂ„ bare 1 time… grotesk… hele lortet brĂŠnder, men man vil ikke se det.

Ciska
Ciska
8 years ago

Jeg hÞrte da ellers i DR nyhederne igÄr, at det gÄr sÄ godt i Sverige, isÊr hvor der er mange indvandrere.

http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2013/02/03/0203070534.htm

NG
NG
8 years ago

Jeg ser det bestemt som fremskridt Aftonbladet ikke fuldstĂŠndig har hvidpixileret billedet af gerningsmĂŠndene. MĂ„ske en fejl fra deres side 😉

Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
8 years ago

Polisen och riksdagen Àr lika utsatta som resten av det svenska samhÀllet för Baader-Meinhof-ligans politiska och kulturella grenars undergrÀvande verksamhet. Terroristerna har verkligen lyckats enastÄende bra. Nu Àr de nÀra sitt mÄl. Grunden till sammanbrottet Àr lagd. Bara ett skal Àr kvar av Sverige, liksom stora delar av resten av Europa.

EfterÄt kommer vi att bli tvugna att bygga upp allting frÄn grunden igen.

Crass BĂžrsting
Crass BĂžrsting
8 years ago

Vi nÊrmer os (i MalmÞ, KÞbenhavn og talrige andre vestlige storstÊder) en permanent krisetilstand, hvor en hvilken som helst form for selvforsvar bliver legitim og nÞdvendig. Politiet kan eller vil eller mÄ ikke mere, og sÄ er det alle mod alle. Eller mere prÊcist: Os mod dem, hÄrdt mod hÄrdt.

MalmĂž og KĂžbenhavn var for 50 Ă„r siden paradisiske haver, sammenlignet med nu. Og herfra vil det kun blive vĂŠrre.

Anonymous
Anonymous
8 years ago

Der var engang, da faldt politiet i kbh ned af stolen, da de hĂžrte om antal rĂžverier i MalmĂž. MĂ„ske 3-4-5 Ă„r siden, i BT el EB? Dengang havde man meget fĂ„ rĂžverier i Kbh, nu er Kbh ogsĂ„ meget godt med eftersom byen er blevet oversvĂžmmet af endnu flere af ‘dem-vi-ikke-vil-ha’.

pk
pk
8 years ago

LĂŠste for mange Ă„r tilbage noget , synes jeg , ganske interessant.
Om at bo i bydele i England , og hvad det sker fysiologisk med din krop,
hvis du udsĂŠttes for vold og trusler i din hverdag.

DU vil fÄ de samme psykisk/fysiske reaktioner, som en soldat ved fronten.
OK OK…her kommer det forfĂŠrdelige!
Soldaten er sammen med andre soldater og fÄr sÄ stÞtte gennem gruppen.
DU, derimod er alene .
Og , nu kan vi sÄ lÊgger til, at politiet, lÊs politikerne, vil ikke stÞtte dig.
Hvilken verden, her i Norden.

Thomas Nydahl
8 years ago

Jag lĂ€ste artikeln igĂ„r kvĂ€ll. Det första som slog mig Ă€r att dessa vĂ„ldsamma rĂ„n Ă€ger rum dĂ€r jag bodde som barn frĂ„n sju Ă„rs Ă„lder till 17. Stadion var vĂ„r vardagsdröm, dĂ€r kunde vi spela boll pĂ„ sommaren och ishockey pĂ„ vintern. SkolgĂ„rden var vĂ„r och pĂ„ den skolan gick jag frĂ„n 1:a till 6:e klass dĂ„ vi flyttades upp till högstadiet pĂ„ Kronborgsskolan. StadionomrĂ„det var ett av Malmös finaste. Min mamma och pappa var ohyggligt stolta nĂ€r de sparat ihop till en bostadsrĂ€tt dĂ€r och kunde ta familjen frĂ„n den lilla enrummaren pĂ„ Rasmusgatan. Vi blev en modern… Read more »

falkeĂžje
falkeĂžje
8 years ago

NÄr vi er nÄet til, at politiet ikke Þnsker at tage affÊre,
fordi det er en dagligdags foreteelse, sÄ er tiden inde
til, at borgerne bevÊbner sig med hÄndvÄben, legalt
eller illegalt.
Alt andet er kapitulation overfor samfundsfjenderne!!!

falkeĂžje

EH
EH
8 years ago
Reply to  falkeĂžje

Du er jo en hidsigprop FalkeÞje,. men i det her tilfÊlde citerer du vist bare et rÄd fra den svenske politimand.

Arvid Falk
Arvid Falk
8 years ago

Steen skriver: “OgsĂ„ i Landskrona er politiet reduceret til empatiske tilskuere: Familj flydde pĂ„ grund av ungdomsgĂ€ng. I det smĂ„ ser man svenske politikeres skadevirksomnhed og svigt af deres befolkning. Tror Fanden, der foregĂ„r et cover-up.” Svenska politiker Ă€r demokratiska analfabeter. De stĂ„r enade i sitt övergrepp mot befolkningen. Sydsvenskan skriver: “DĂ€remot har polisen sett till att han har blivit kontaktad av kommunens brottsofferstöd och han har genom sin hemförsĂ€kring rĂ€tt till tio samtal hos en terapeut. Det kommer han tacka ja till.” Man frĂ„gar sig, hur politiskt tillrĂ€ttalagd som denna terapi Ă€r?? Intalas brottsoffret att han “var pĂ„ fel… Read more »

Arvid Falk
Arvid Falk
8 years ago
Reply to  steen

Den svenska kartellen mellan de sju riksdagspartierna och svenska s.k. journalister Ă€r unik. Ett sĂ„dant upplĂ€gg finns bara i enparti-stater. I boken “Problempartiet, mediernas villrĂ„dighet kring SD valet 2010” citerar författaren (Björn HĂ€ger) en doktorsavhandling i vilken svenska journalister intervjuas om sin instĂ€llning till sin verksamhet: “..ibland bedöms [det] som bĂ€st att undanhĂ„lla information och Ă„sikter för att fĂ„ opinionen att vĂ€rna om ideal som bedöms som viktiga att försvara. Ett sĂ„dant omrĂ„de har exempelvis varit invandrarfrĂ„gor, sĂ€rskilt de som Ă€r relaterade till brottslighet och frĂ€mlingsfientlighet.” LĂ€s denna hĂ€pnadsvĂ€ckande deklaration en gĂ„ng till. HĂ€r Ă€r alltsĂ„ i klartext förklaringen till,… Read more »

JensH
JensH
8 years ago

SĂ„ forlader Ilmar Reepalu den synkende skyde i MalmĂž:

http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/article1913650.ece