7
feb
Seneste opdatering: 7/2-13 kl. 1416
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

TV-Avisen 21.30 i aftes .

TVA: Lars Hedegaard udgiver med Ingrid Carlqvist en sĂŠrdeles islamkritisk avis, og det kan meget vel vĂŠre baggrunden for mordforsĂžget.

Ingrid Carlqvist: “Vi har naturligvis hele tiden vĂŠret bevidste om, at det er et farligt projekt, men vigtigt.” – “Det som er nyt, er at avisen udkommer en gang om ugen.”

OgsÄ Lars Hedegaards ven og nÊstformand i Trykkefrihedsselskabet, Katrine Winkel Holm mener, at avisen kan vÊre Ärsag til drabforsÞget.

“Det at Lars Hedegaard fortsĂŠtter sin islamkritik meget hĂžjlydt og systematisk og med stor gennemslagskraft i Sverige, kan vĂŠre anledning til det attentat, vi sĂ„.”

TVA: Claus Buhr, du er ved Lars Hedegaards hjem, er denne her svenske forbindelse et spor, som politiet for alvor forfĂžlger? –

“Det er en teori, som den store efterforskningsgruppe arbejder med, det er et af flere bud, og det er det der er mest kĂžd pĂ„.” (Hedegaards kollega: Ny islamkritisk avis Ă„rsag til mordsforsĂžg.)

Ordets folk slÄr tilbage

Michael Jalving, debattĂžr og bl.a. medlem af stĂžttekomiteen for den svenske Muhammed-tegner Lars Vilks

»Jeg antager, at Lars Hedegaard blev udsat for et politisk eller religiÞst attentat. LÊren derfra er, at retssagerne om racisme og blasfemi, som Lars Hedegaard har vÊret slÊbt igennem ad tre omgange, er et udstillingsvindue for folk, der vil af med sÄdan nogle som ham. De er en gabestok, som retter spotlyset direkte mod personer som Lars Hedegaard og dermed hjÊlper voldsmÊndene. Disse mennesker kan formentlig ikke lÊse, rÊsonnere, de kan knap nok tale. De har brug for en guide, og det fÄr de via retssystemet og dets racismeparagraffer. Ser man mere bredt pÄ de mulige konsekvenser, er det oplagt, at frygten og utrygheden hos folk, der deler Hedegaards synspunkter, kan vokse. De kan lÊgge bÄnd pÄ sig selv og dermed handicappe den fri debat og gÞre os allesammen dummere. Ingen vinder ved, at vi lÊgger bÄnd pÄ os selv. Jo, islamisterne. Som de eneste.«

Katrine Winkel Holm, teolog, debattÞr og nÊstformand i Trykke­frihedsselskabet

»LĂŠren er, at det kan vĂŠre livsfarligt at vĂŠre islamkritiker. Jeg ved godt, at vi ikke kender gerningsmandens motiv endnu, men sandsynligheden for, at han er fortĂžrnet over det, som Lars Hedegaard har skrevet om islam, er meget, meget stor, fordi islamkritik er Lars’ varemĂŠrke. Og fordi der er et globalt mĂžnster med angreb pĂ„ Lars Vilks, Gert Wilders, Kurt Westergaard og en lang rĂŠkke andre. Jeg hĂ„ber, at folk vil forstĂ„, at det ikke bare er hadefuld tale, nĂ„r man advarer om de voldelige sider af islam. Lars er en af dem, som har advaret mest imod det, sĂ„ med hans eget eksempel viser han, at hans egen profeti ikke var forkert. SĂ„ det bĂžr give en fornyet debat om, hvad den meget stĂŠrke islamiske tilstedevĂŠrelse i Danmark betyder. Episoden vil ikke gĂžre mig til en mere forsigtig debattĂžr. Absolut ikke. Vold mĂ„ ikke virke. Og dĂ©r har Lars vĂŠret et fint forbillede, nĂ„r han siger, han hellere vil dĂž end holde kĂŠft.« Berlingske Tidende.

Michael Coren & Diana West: Lars Hedegaard

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bergfast
Bergfast
8 years ago

AlltsÄ .. Det hĂ€r med att – dra förhastade slutsatser – , i olika sammanhang, kanske inte alltid Ă€r sĂ„ bra nĂ€r det kommer till kritan. De kan ju visa sig vara fel i vĂ€rsta fall
. Överfallet, och, som det uppenbarligen verkar vara, mordförsöket pĂ„ Lars Hedegaard, kan ha en mĂ€ngd olika förklaringar och orsaker, samt en mĂ€ngd olika kategorier personer som tĂ€nkbar gĂ€rningsman och med helt olika tĂ€nkbara syften. T ex : 1. Det kan vara en – agent – , som, helt utan Lars Hedegaard vetskap, eller insikt i saken, utför en – lĂ„tsasattack – mot Lars Hedegaard. Agenten… Read more »

Henrik JB
Henrik JB
8 years ago

Hvor er det bare typisk TV2 og deres rÊverÞde manipulerende vÊrter, mistÊnkeliggÞrende attitude overfor islamkritikere og Trykkefrihedsselskabet, disse ignoranter pÄ skÊrmen er ikke lÊngere bare uslÞret lejesvende for venstreflÞjen men ogsÄ nedtonende overfor den nye fascistiske fare ved islams tilstedevÊrelse, dermed fejler de deres opgave som journalist ved ikke at oplyse om den dÞdelige trussel og undertrykkelse vi alle stÄr overfor idag pga. masseindvandringen.

pk
pk
8 years ago

Jamen dog jamen dog.
Hvad var det Lars Hedegaard engang havde sagt om islam og bĂžrn??

NÄ, i avisen Politiken,under international, stÄr denne nyhed. I dag, 7.2. 13.
“Indisk politi ignorerer sexmisbrugte bĂžrn.
BĂ„de onkler, forĂŠldre og autoriterer misbruger indiens bĂžrn.”
Lyder overskriften..

SÄ nu mÄ dagbladet Politiken da nok komme for en domstol?

Prudentius
8 years ago

Indslagets speaker (min 02:05-02:11): “Den nye avis er nemlig stĂŠrkt hĂžjreorienteret…”! Her er der vist tale om DRs helt egen ĂžnsketĂŠnkning. “stĂŠrkt hĂžjreorienteret”… Århh come on, det var dog en pinlig og tĂ„belig kommentar at smĂŠkke pĂ„. Ja, ja vi ved godt I synes Hedegaard og ligesindede er nogen dumme, onde, grusomme nazister, der spiser smĂ„ brune bĂžrn morgen, middag og aften, og blablabla… Holdningsmassage udfĂžrt med en boremaskine og en klam vĂ„d ideologisk rĂžv tvĂŠret rundt i fjĂŠset pĂ„ seeren, det er hvad det er! Og endnu et godt eksempel pĂ„ hvorfor, der trĂŠnger til at blive luftet grundigt… Read more »

JensH
JensH
8 years ago

@steen Jeg hĂžrte Ekstra Bladets tidligere chefredaktĂžr, Bent Falbert, kommnetere pĂ„ attentat-forsĂžget pĂ„ Lars HedegĂ„rd her til morgen i TV2’s morgen-program. Man mĂ„ sige, at Bent Falbert udtalte sig meget positivt om bĂ„de Lars HedegĂ„rd og Trykkefrihedsseleskabet. SelvfĂžlgelig viste TV2 Morgen ogsĂ„ de udtalelser, som fik skaffet HedegĂ„rd en ‘rascisme’-sag pĂ„ halsen, men selv da var Falbert overhovedet ikke ‘fordĂžmmende’. Tilsidst i interviewet talte Falbert (efter hukommelsen) om TFS som vĂŠrende et selskab der sĂ„ islam som vĂŠrende en trussel mod ytringsfriheden, og sagde tilsidst noget i retning af, at ‘muslimer jo ogsĂ„ var imod ytringsfriheden’. Jeg mĂ„ indrĂžmme jeg… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  JensH

Bent Falbert i TV2s Go’-Morgen-TV om TFS 7/2 2013

http://go.tv2.dk/morgentv/id-64192574.html

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  Bjovulf

“Sjovt” at en uheldig private udtalelse af LH fra 2009 kan blive brugt
som argument af TV2-vĂŠrten for, at LH adskillige Ă„r fĂžr ikke kunne
optages i PEN 😉

MagelĂžst!

Morani ya Simba
Morani ya Simba
8 years ago

Jeg kan ikke umiddelbart se at vi ved om motivet sandsynligvis skyldes Dispatch, postyren om racisme-retssagerne eller LHs velkendte holdninger generelt. Det er en mellemĂžstlig mand og det gĂžr at sandsynlighed for at det har en relation til debatten om islam og muslimer, gĂ„r fra meget hĂžj til mĂ„ske ca. 99%. Derudover ved vi at gerningsmanden ikke er superprofessionel. Hans pistol virker en gang men sĂ„ klikker den. Om det er mangel pĂ„ ammo, defekt patron eller jammed pistol sĂ„ er det noget man ville Ăžnske at sikre sig imod hvis man gjorde det her som levevej. Og iĂžvrigt ingen… Read more »