21
feb
Seneste opdatering: 22/2-13 kl. 0047
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

SONY DSC

Fotos © Eyvind Dk, talen på svensk her. Indslag fra TV-Avisen, fra minut 10:12.

F√łrst vil gerne takke alle dem, der er m√łdt op i dag ‚Äď og ikke mindst de poli¬≠ti¬≠kere og menings¬≠dan¬≠nere, der har talt her til st√łtte for ret¬≠ten til at ytre sig frit.

I er med til at holde lysene t√¶ndt i en i √łvrigt m√łrk tid.

Da jeg fik at vide, at Trykke¬≠fri¬≠heds¬≠sel¬≠ska¬≠bets besty¬≠relse havde beslut¬≠tet at afholde dette arran¬≠ge¬≠ment, var der et par fra samme besty¬≠relse, der r√•dede mig til at vise mine bl√łde sider og mere men¬≠nes¬≠ke¬≠lige f√łlel¬≠ser, som de √•ben¬≠bart mener, at jeg er i besid¬≠delse af.

Lad nu være med at være så hård, som du ple­jer, sagde de.

Og jeg skal da ogs√• gerne bekende, at jeg de seneste tre uger har v√¶ret i fors¬≠kel¬≠lige f√łlel¬≠sers vold.

F√łrst natur¬≠lig¬≠vis chok¬≠ket over, at en mand, som jeg tro¬≠ede var et post¬≠bud, viste sig at v√¶re en revolver¬≠mand, der ville skyde mig en kugle for panden.

Der¬≠n√¶st gl√¶¬≠den over, at s√• mange poli¬≠tiske ledere utve¬≠ty¬≠digt for¬≠d√łmte atten¬≠ta¬≠tet. Og at s√• mange aviser gjorde det.

Dagen efter mord¬≠for¬≠s√ł¬≠get blev jeg ken¬≠de¬≠lig r√łrt, da jeg l√¶ste leder¬≠ar¬≠tik¬≠lerne i bl.a. Poli¬≠ti¬≠ken og Eks¬≠tra Bladet ‚Äď i hvert fald begyn¬≠del¬≠sen af lederne, hvor der stod dyre ord om den umis¬≠te¬≠lige ytrings¬≠fri¬≠hed og hvor for¬≠kert det var at sl√• mig ihjel.

Men jeg fik ikke brug for ret mange kle¬≠enexer til at t√łrre √łjnene. Det viste sig nem¬≠lig, at leder¬≠skri¬≠ben¬≠terne benyt¬≠tede atten¬≠ta¬≠tet til atter at for¬≠t√¶¬≠lle deres l√¶sere, hvil¬≠ket usselt og racis¬≠tisk kryb jeg er. Og da jeg var f√¶r¬≠dig med disse og andre skri¬≠ve¬≠rier om min sag, var jeg n√¶s¬≠ten selv ved at h√¶lde til den ansku¬≠else, at det nok ville have v√¶ret bedst for lan¬≠det og men¬≠neske¬≠he¬≠dens frem¬≠tid, om atten¬≠tat¬≠man¬≠den havde v√¶ret noget bedre til at ramme.

S√• blev jeg b√•de glad og stolt over at se en politi¬≠mand cite¬≠ret for den opfat¬≠telse, at mord¬≠for¬≠s√ł¬≠get kunne skyl¬≠des jalousi. Man kunne m√•ske fore¬≠stille sig, at den ca. 25-√•rige drabs¬≠mands kone ‚Äď eller en af hans koner ‚Äď har et godt √łje til mig, hvil¬≠ket har f√•et den despe¬≠rate mand til at skyde sin rival.

N√¶s¬≠ten alle ‚Äď ven¬≠ner som fjen¬≠der ‚Äď tror imid¬≠ler¬≠tid, at atten¬≠ta¬≠tet er for¬≠√•rsa¬≠get af noget jeg har sagt eller skre¬≠vet ‚Äď og alts√• er et for¬≠s√łg p√• at for¬≠hindre mig i at sige eller skrive mere.

Det er også den opfat­telse jeg selv hæl­der til.

Siden Trykke¬≠fri¬≠heds¬≠sel¬≠ska¬≠bet star¬≠tede i slut¬≠nin¬≠gen af 2004 er vi √•r ud og √•r ind ble¬≠vet beskyldt for at v√¶re frem¬≠med¬≠f¬≠jendske, racis¬≠tiske, h√łjre¬≠eks¬≠tre¬≠mis¬≠tiske ‚Äď og slet ikke inter¬≠esse¬≠ret i ytringsfriheden.

Det mor¬≠somme er, at hvis man kik¬≠ker p√• de mange g√¶s¬≠ter, vi i √•renes l√łb har invi¬≠te¬≠ret til K√łben¬≠havn, s√• er mindst halv¬≠de¬≠len af det man ple¬≠jer at kalde ‚ÄĚanden etnisk her¬≠komst‚ÄĚ ‚Äď folk fra fors¬≠kel¬≠lige ara¬≠biske lande, Pakis¬≠tan, Indien, Kina, Rus¬≠land osv. ‚Äď vi har ogs√• haft svens¬≠kere p√• bes√łg.

Men pres¬≠sen har med f√• und¬≠ta¬≠gel¬≠ser ikke inter¬≠esse¬≠ret sig en d√łjt for, hvad der er ble¬≠vet sagt og dis¬≠ku¬≠te¬≠ret p√• disse m√łder, hvor enhver har kun¬≠net komme, og hvor ordet har v√¶ret frit. Ingen fra Dan¬≠marks Radio eller de fine aviser har gidet komme og rap¬≠por¬≠tere om, hvad vore mange inter¬≠es¬≠sante g√¶s¬≠ter har haft at berette.

Hvis en af os fra TFS deri¬≠mod er kom¬≠met for skade at frem¬≠s√¶tte blot en enkelt ube¬≠t√¶nk¬≠som bem√¶rkning, har de v√¶ret over os som h√łge. Der kan man se, hvilke umen¬≠nes¬≠ker vi er, og hvor¬≠dan vores egent¬≠lige for¬≠m√•l er at ind¬≠f√łre et fascis¬≠tisk tyranni med lynch¬≠nin¬≠ger og gaskamre, og hvad der ellers h√łrer til.

I Poli¬≠ti¬≠ken er jeg ble¬≠vet kaldt vane¬≠for¬≠bry¬≠der, og avi¬≠sens nuv√¶¬≠rende kul¬≠tur¬≠re¬≠dak¬≠t√łr for¬≠langte for et par √•r siden i hol¬≠landsk fjern¬≠syn, at for¬≠kerte menin¬≠ger ‚Äď dvs. de menin¬≠ger, der ikke deles af Poli¬≠ti¬≠ken ‚Äď skulle for¬≠by¬≠des, og at hun i √łvrigt gerne s√• mig straf¬≠fet, hvil¬≠ket anklage¬≠myn¬≠dig¬≠he¬≠den da ogs√• efter bedste evne og med stor energi har fors√łgt.

I dette land kan man uden mindste risiko st√• frem og sige, at der natur¬≠lig¬≠vis vil blive ind¬≠f√łrt sha¬≠ria med alt hvad det inde¬≠b√¶¬≠rer af bar¬≠ba¬≠riske straffe og under¬≠tryk¬≠kelse. Man kan uden at nogen krum¬≠mer et h√•r p√• ens hoved udtale, at utug¬≠tige kvin¬≠der natur¬≠lig¬≠vis skal have kas¬≠tet sten i hovedet, ind¬≠til de d√łr, og at mus¬≠li¬≠mer, der ven¬≠der islam ryg¬≠gen, selv¬≠f√łl¬≠ge¬≠lig skal sl√•s ihjel.

Hvis man deri¬≠mod siger eller skri¬≠ver, at det alts√• er, hvad islam g√•r ud p√•, s√• kan man regne med racisme¬≠be¬≠skyld¬≠nin¬≠ger, straffe¬≠sa¬≠ger og ‚Äď som vi nu kan se ‚Äď mordfors√łg.

Dem, der udslyn¬≠ger racisme¬≠be¬≠skyld¬≠nin¬≠ger mod andre men¬≠nes¬≠ker og for¬≠lan¬≠ger, at de skal fra¬≠ta¬≠ges ytrings¬≠fri¬≠he¬≠den og have deres menin¬≠ger for¬≠budt, m√• f√łle sig meget sikre. De kan slet ikke fore¬≠stille sig, at det en dag kan komme der¬≠til, at det er deres menin¬≠ger, der skal for¬≠by¬≠des, at det er dem der bli¬≠ver truk¬≠ket i ret¬≠ten ‚Äď og Gud for¬≠byde det ‚Äď at det er dem, der en dag √•bner d√łren for et post¬≠bud, der viser sig at v√¶re morder.

Fra Trykke­fri­heds­sel­ska­bet har de intet at frygte, for vi til enhver til for­svare også mod­stan­de­res ytringsfrihed.

Men n√•r vi alle¬≠rede st√•r i en situa¬≠tion, hvor mord og mord¬≠trus¬≠ler er ble¬≠vet mid¬≠ler i den poli¬≠tiske kamp ‚Äď og det viser jo den sk√¶bne, der har ramt Pia Kj√¶rs¬≠gaard, Naser Kha¬≠der, Kurt Wes¬≠tergaard og nu mig ‚Äď hvor¬≠dan kan man s√• v√¶re s√• sik¬≠ker p√•, at vol¬≠den altid g√• i en bestemt retning?

Hvor­dan kan man vide, at de klok­ker, der i dag rin­ger for de onde, ikke en dag vil ringe for dem, der opfat­ter sig som de gode?

Der¬≠for siger jeg: Var det ikke bedre at begynde at lytte til, hvad folk fak¬≠tisk pr√ł¬≠ver at sige, i ste¬≠det for at h√¶nge dem ud som fred¬≠l√łse, som man kan behandle efter forgodtbefindende?

Kunne det ikke t√¶n¬≠kes, at dem, der de seneste √•r har adva¬≠ret mod masse¬≠ind¬≠vand¬≠rin¬≠gen af men¬≠nes¬≠ker, der ikke kan eller ikke vil inte¬≠gre¬≠res i vores sam¬≠fund, fak¬≠tisk n√¶rer en dyb bekym¬≠ring for, hvor¬≠dan det skal g√• med Dan¬≠mark og med vores b√łrn?

Kunne det ikke tæn­kes, at dem, der adva­rer mod den tru­ende isla­mi­se­ring, fak­tisk er bange for isla­mi­se­rin­gen, fordi de har set, hvor­dan er gået over­alt, hvor islam er trængt frem?

At de er bange for, at vi kan miste den dyre­ba­reste fri­heds­ret vi har, nem­lig ytrings­fri­he­den? Når den er tabt, får vi den sand­syn­lig­vis ald­rig tilbage.

Der¬≠for sp√łr¬≠ger jeg, og der¬≠for vil jeg blive ved med at sp√łrge.

Der­for taler jeg, og der­for vil jeg blive ved med at tale.

Mange tak.

Tale holdt på Chris­ti­ans­borg 21. februar

Fra Document.no

SONY DSCSONY DSCSONY DSC

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
JensH
JensH
8 years ago

Lars Hedegaard siger bl.a.: “I Poli¬≠ti¬≠ken er jeg ble¬≠vet kaldt vane¬≠for¬≠bry¬≠der, og avi¬≠sens nuv√¶¬≠rende kul¬≠tur¬≠re¬≠dak¬≠t√łr for¬≠langte for et par √•r siden i hol¬≠landsk fjern¬≠syn, at for¬≠kerte menin¬≠ger ‚Äď dvs. de menin¬≠ger, der ikke deles af Poli¬≠ti¬≠ken ‚Äď skulle for¬≠by¬≠des, og at hun i √łvrigt gerne s√• mig straf¬≠fet, hvil¬≠ket anklage¬≠myn¬≠dig¬≠he¬≠den da ogs√• efter bedste evne og med stor energi har fors√łgt” Jeg formoder, at det er Anita Bay Bundeg√•rd han henviser til her, er det korrekt??? I s√• fald ved jeg godt, at hun har givet udtryk for nogle temmelig ekstreme synspunkter gennem tiden, men denne fra Hollandsk TV har… Read more »

Lightmann
Lightmann
8 years ago

F√łrst, ros til TV2News for at sende hele foredraget, den havde jeg ikke set komme. Dern√¶st, s√• synes jeg at den tale som Lisbeth Knudsen holdte, var pr√¶cis og klar i formulering. Jeg m√• tilst√• at jeg var en del overrasket over Jesper Petersens tale. At han ovenik√łbet gentog sin forhenv√¶rendes formands udtalelser om m√łrkem√¶nd, overraskede mig. Det viser m√•ske at de i SF m√•ske ikke er s√• navie som jeg troede. Naser Khaders tale, viste med al tydelighed, hvilke kr√¶fter som dem der √•bner munden i et offentlig rum har at sl√•s med. Man kan jo h√•be p√•, at… Read more »

Nielsen
Nielsen
8 years ago

At appellere til MSM’s lydh√łrhed, er som at sl√• i en dyne. Men bliv ved med at sige sandheden, selv om de undertrykker den alt det de kan. Islam ER problemet.

Prudentius
8 years ago

Flot og sand tale!

Santor
Santor
8 years ago

Uvist af hvilken grund var sp√łrgerne yderst tilbageholdende.

Jeg syntes at jeg fornemmede en uudtalt angst der n√¶sten var til at tage og f√łle p√•.

Peter Buch
Peter Buch
8 years ago

Ordvalget omkring:
Faktisk n√¶rer dyb bekymring for.., faktisk er bange for…, er bange for.., er vegt og for repeterende, tryghedsafh√¶ngigheds-udspringende og dette ogs√• set herfra, for sn√¶vert beskrivende spektret af baggrunde for holdninger og handlinger hos ytringsfrihedsfortalere.
Ellers godt.