6
mar
Seneste opdatering: 6/3-13 kl. 2159
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det går fort nu. Är det inte en arabisk biograf eller nyhetstidning på arabiska i Skåne så är det SVT-nyhetssändningar. Det förekommer redan flera nyhetsnotiser översatta till arabiska exempelvis i Metro, lokala tidningar som Mitt i (Stockholmsregionen) och City Skåne.SVT Tvärsnytt ska sända nyhetssammanfattning på arabiska

Dansk jihadist dræbt i Syrien

Der er formentlig tale om konvertitten Kenneth Sørensen f.1983. Et døgn efter har danske medier historien. TV-Avisen kalder Gudmundssons blog “en amatørhjemmeside.” De har ikke gidet google Per Gudmundsson, det tager også hele 0.14 sekunder.

En dansk man kallad “Abdul Malik” uppges ha dött i strid i Syrien. Enligt Facebooksidan Wake Up Ya Ahlul Sunnah stred Abdul Malik tidigare även i revolutionen i Libyen, där han blev kvar innan han reste till det heliga kriget i Syrien. Abdul Malik sägs ha konverterat till islam för elva år sedan. Han uppges ha dött söndagen den 3 mars.

Man uppger inte vilken grupp Abdul Malik ska ha stridit för, men Wake Up Ya Ahlul Sunnah förmedlar normalt martyrtillkännagivanden från Nusra-fronten och andra al-Qaida-anknutna grupper verksamma primärt i Syrien men också i andra uppror i den så kallade arabiska våren. Tillkännagivandet av Abdul Mailks död avslutas med en bön om att han ska accepteras som martyr av Allah. Gudmundsson m. foto


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

12
Deltag i debatten...

avatar
5 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Peter AndersenRobin ShadowesPrudentiusJensHFarbror Pelle Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Farbror Pelle
Guest
Farbror Pelle

Man kan alltid göra en liten studieresa till vårt kära grannland i öst – Finland. ett land med två grundlagsskyddade språk. Där har man f-nimig inte några radio- och TV-sändningar på några andra språk (föutom de importerade programmen föstås – liksom hos oss). Alla radio- och TV-sändningar är endast på finska eller svenska, och that´s it. Något för oss att ta efter kanskae – alltså att endast sända på SVENSKA, och ge f-n i alla hemspråk mm, så att folk verkligen tvingas att i första hand lära sig att tala och förstå SVENSKA, eftersom det är majoritetsfolkets språk? Sedan finns… Read more »

Robin Shadowes
Guest
Robin Shadowes

Men det visar också tydligt varifrån Muslimmoderaternas hemliga partistöd verkligen kommer ifrån.

trackback

[…] SVT – nu på arabisk « Snaphanen. […]

Anonymous
Guest
Anonymous

Dagens gode nyhed (den om hr. Sørensen). Tak!

Victor
Guest
Victor

Endnu en grund til at støtte Assad.