16
mar
Seneste opdatering: 28/12-19 kl. 1642
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg passer af og til en hyrdehund, en dejlig Border Collie. N√•r dens ejer n√¶vner mit navn, sp√¶ner den flere gader hen alene og s√¶tter sig foran min gaded√łr. Man kan ikke v√¶re et helt, dumt svin med s√•dan en opvartning. Der f√łlger en bil med hundedyret, s√• den kan f√• noget motion uden for byen. S√• k√łrer vi en lang tur hen, hvor den kan l√łbe frit og slutter med dagens fisk p√• havnen i Gilleleje. Langs denne kyst boede der et ret avanceret j√¶gerfolk for 7000 √•r siden i Danmarks oldtid. I dag vil pengeeliten sidde l√•rerne af hinanden deroppe, hver gang man k√łrer turen, er der klasket nogle nye millionhytter op. Dem om det Jeg tager kameraet med. I √ėstdanmark var vejret meget fint, vest p√• sneede det. (Billedforklaring nederst, klik fotos for helsk√¶rm.)

16.03.2012 nordsjaelland 066
16.03.2012 nordsjaelland 023
16.03.2012 nordsjaelland 005
16.03.2012 nordsjaelland 007
16.03.2013 nordsjælland II 017

16.03.2012 nordsjaelland 013
16.03.2013 nordsjælland II 010
16.03.2012 nordsjaelland 091
16.03.2012 nordsjaelland 071
16.03.2012 nordsjaelland 019
16.03.2012 nordsjaelland 100
16.03.2012 nordsjaelland 016
16.03.2012 nordsjaelland 090
16.03.2012 nordsjaelland 046
16.03.2013 nordsjælland II 039

1) Mark ved Villinger√łd, Dronningem√łlle, 2) All√© ved Niv√• bugt, 3) Charlottenlund Badeanstalt med K√łbenhavn i baggrunden, 4) Badeanstalten, 5) Kronborg set fra Nordre Strandvej ved Helleb√¶k, 6) Kong Frederik den VII’s pal√¶ i Skodsborg med balkonen han og grevinde Danner n√łd udsigten over √ėresund p√•. Der er et kendt foto af dem fra 1850 erne, jeg ikke lige kan finde. 7) Okser, Niv√•, 8) B√łssemagergade, Helleb√¶k, hvor J√łrn Utzon boede n√•r han ikke var i sit underfulde Can Lis p√• Mallorca, 9) Nakkehoved Fyr ved Gilleleje fra 1792. 10) Rungsted Kro ud√łdeliggjort i Danmarkslitteraturen af Johannes Ewald i 1772, 11) Den svenske villa i Bernstorfsparken, 1888, 12) Karen Blixens Rungstedlund, 13) Munkeruphus, Dronningm√łlle, tr√¶hus i engelsk stil, en sj√¶ldenhed bygget i 1916 af min farfar, faktisk. I dag fredet og restaureret som Kunstmuseum. 14) Rudolph Tegners Museum, Dronningm√łlle. 15) Kullen og H√łgan√¶s set gennem disen fra Gilleleje, der er 18 kilometer i luftlinje.

k√łbenhavn Google Maps

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] ville have forsat sidste weekeends post med en helliget Tegners Museum og det fredede omr√•de, det ligger i, der simpelthen hedder Rusland, […]

Jacob A
Jacob A
8 years ago

H√¶h√¶ hunde er s√łde, men hvordan har du det med katte, Steen?

MVH
Jacob

Peter Buch
Peter Buch
8 years ago

At bruge en andens hunds opf√łrsel som bel√¶g for man ikke er et helt dumt svin forekommer mig ret s√¶rt.
Teoretisk kan du stadig være et helt dumt svin overfor alle andre end denne hund, når ingen andre belæg nævnes.

pk
pk
8 years ago
Reply to  Peter Buch

Peter Buch..jojo , humor kan være svært..Og så at forstå andres..

pk
pk
8 years ago
Reply to  Peter Buch

Peter Buch.
Dog kan jeg ikke se bort fra, at du også bruger humor, og ikke så ringe enda.

Peter Buch
Peter Buch
8 years ago
Reply to  pk

I see, I saw, I have zen. Humor er sv√¶rt. Nu til det mere alvorlige. Respektitis angrebne og epedimiens floreren. P√• vej hjem fra m√łdet med Vilks for nylig befandt jeg mig i en bus, de s√¶dvanlige friske unge typer med mod p√• livet og humor stiger p√•, og en af dem s√¶tter sig ved siden af mig yderst p√• s√¶det med plads til to. Der er noget meget interessant p√• gulvet denne unge holder √łje med, hele hans krop er b√łjet og blikket frav√¶rende p√• hvad jeg kunne finde p√• at foretage mig, jeg giver ham et let puf,… Read more »

Tim Pallis
Tim Pallis
8 years ago

Jeg elsker dine sk√łnne billeder fra hvor du er. Dit format g√łr dem rigtig godt. Der er heldigvis ikke s√• mange personer i dine billeder, s√• kan man fordybe sig i virkelighedens s√•danhed og vor sk√łnne kultur. Den situationstotalitet du viser, ser jeg som min egentlige natur og identitet. Hvor er det magel√łst.

ny kommentator
ny kommentator
8 years ago

Smukke billeder, is√¶r natur motiverne og kronborg… Tak for en god blog… som jeg dagligt l√¶ser… MSM er for mig ikke l√¶ngere der jeg henter mine “objektive” info og nyheder… Den skal findes her… Sammen med en del andre blogs, hvor man s√• kan tjekke.. hvad det er MSM bringer til torvs.. Gudskelov for Snaphanen, div andre blogs og i det hele taget “internettet”.. Det giver h√•b for seri√łs d√¶kning af “virkeligheden”… TAK herfra

Ven
Ven
8 years ago

Tusen tack för de vackra bilderna från ett landskap som väcker positiva minnen!

utlandssvensk
utlandssvensk
8 years ago

Vackra bilder! Fast det ser ganska kallt ut…. Ang√•ende HMF lagstiftning och villiga angivare s√• kom Moderaterna nu ut med ett nytt f√∂rslag: “Ett av de nya f√∂rslag som presenterades i talet tidigt i morse √§r att Moderaterna vill att ett nationellt it-brottscenter inr√§ttas. Det ska kunna hj√§lpa andra polisenheter n√§r hot och trakasserier p√• n√§tet utreds. Syftet √§r att fler allvarliga kr√§nkningar p√• n√§tet ska leda till √•tal.” http://www.dn.se/nyheter/politik/reinfeldt-krankningar-pa-natet-farligt-for-samhallet Sj√§lvklart presenteras detta som ett s√§tt att hejda “n√§thatet” men jag misst√§nker starkt att det verkliga syftet √§r att sp√•ra upp bloggare och skribenter som sen kan √•talas f√∂r HMF… Read more »

Marit
Marit
8 years ago
Reply to  utlandssvensk

Danmark : Et yndigt land og folk !

Hilsen fra en “fjellape” i nord.