2
apr
Seneste opdatering: 3/4-13 kl. 0509
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!

´Trygghet´ er en stor ting i svensk bevidsthed, lige så stor som ´rättvisa´. Man skulle jo ikke tro det, når man scanner dagspressen for de ulykker, der selvom de er pænt pakket ind ramler ned over menige svenskere. Jeg har spået flere gange, at det vil blive et helvede at være svensk politiker. Det er det allerede, tænk engang. Der sidder 349 i Riksdagen, det bliver en god dag for alle parter, når der kun er råd til 174.5 – cirka som i Danmark og Norge,. – så kan overskudsmængden også føle sig tryggere.

I december släppte BRÅ sin rapport om hotbilden mot riks-regional- och kommunpolitikerna. Högst andel utsatta har Sverigedemokraterna, där nästan hälften uppger att de någon gång under 2011 utsatts för hot, våld eller trakasserier. Ahmed hotade SD-politiker: “Jag ska ta dina svennepengar, jag ska ta dina svenska döttrar”, Politikernas trygghetsundersökning 2012 (Se også Uppseendeväckande neddragningar inom svensk äldreomsorg)


Våldtäkter begågna av “barn” har blivit åtta gånger fler på 13 år

Lennart Strinäs, chefsrådman vid Malmö tingsrätt, hade sina första ungdomsmål i början av 1990-talet.– Situationen när jag började går över huvud taget inte att jämföra med läget i dag. De ungdomar som ställdes inför rätta då hade ofta begått relativt ordinära brott. I dag möter vi förhållandevis ofta ungdomar som begått allvarlig brottslighet. Framför allt handlar det om gaturån med allt grövre våldsinslag, säger han.

Samtidigt som ungdomar som grupp blivit mer skötsam finns en trend att kriminella tonåringar begår allt grövre brott. Perioden 1998–2011 har det totala antalet brott med 15–17-åringar som misstänkta gärningsmän ökat ytterst blygsamt. Samtidigt har antalet rån som misstänks ha utförts av unga mer än fördubblats, brott mot narkotikalagen nästan femfaldigats och antalet våldtäkter mer än åttafaldigats.

– De som begår brott som är ett led i en kriminell karriär har övergått från inbrott och bilstölder – som blivit svårare att genomföra – till grövre brott som rån, utpressning och kanske narkotikabrott, säger Sven Granath, forskare vid Brottsförebyggande rådet (Brå).Grövre brottslighet bland unga SR: Fler unga misstänks för grova brott

En dag slår de til mod os – så vågner vi

Det er som nævnt, ikke fordi de ikke prøver, men det er ikke nok. En hel del skal dø først.

‘Canadians’ identified in Algerian terror drama.

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

3 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
PFEP
PFEP
8 years ago

Förtal, hot och dataintrång hör till vardagen om man är politiker för SD.
Jag vet!

Ven
Ven
8 years ago
Reply to  PFEP

Alla Sverigevänliga måste hålla ihop! Lämna Israels intressen utanför!

Santor
Santor
8 years ago

Hvad kommer politikernes sikkerhed os almindelige borgere ved? Den dag de begynder at interessere sig for vores sikkerhed så kan vi snakke om deres sikkerhed. De fleste af dem har vel allerede bevæbnede vagter der følger dem overalt. De har forstået at sikre sig selv, for vores penge. Vi andre er nødt til at klare os selv. Den eneste hjælp vi kan regne med er at politiet dukker op EFTER man er smadret til grød, voldtaget eller frarøvet sine egendele og stopper trafikken indtil man er fejet væk fra fortorvet og kørt væk i en ambulance. Så jeg vil seriøst… Read more »