10
apr
Seneste opdatering: 10/4-13 kl. 2022
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Selvom jeg havde haft TV, havde jeg ikke spildt min tid på Blachman, hvis maniske selvovervurdering er omvendt proportional med hvad han har at tilføre omverdenen udover sit fine trommespil, men kan han ‘chockere’ svenske medier og feminister, har han gjort én ting, der er værd at more sig over. De er mere snerpede end hele det amerikanske bibelbælte. Som et bibelbælte opfattede man som dansker også Sverige, når man kom derover omkring 1970: Store amerikanereflydere, hilbillies, dyb religiøsitet og mange frikirker ude i den uendelige provins. Nu hedder frikirkerne ‘universiteter’.

blachman

Den får ikke for lidt med forargelse i svenske medier om Thomas Blachmans aktuelle tv-serie, hvor han og en indbuden gæst betragter en nøgen kvinde og vurderer, hvad de ser. Jens Liljestrand ser programmet som et udtryk for klimaet i det danske kulturliv, hvor brud med normerne er vigtige.

‘Danskerne ser sig selv som Europas anarkister, og store dele af kulturen hylder normløsheden. Der findes en slags dansk sex- og pornoliberalisme som gør, at der ikke findes nogen grænser i frihedens navn’.Han mener, at et tilsvarende program ikke kan laves i Sverige.

‘Indenfor det svenske kulturliv er det uforeneligt med intellektuel opfattelse at stille op til denne uforblommede sexisme – i det mindste må man håbe det’. Svenskerne forargede over Blachmans nøgen-tv, Sverige chockas över danskarnas sexist-tv. Jens Liljestrand svär över den sexistiska avgrunden mellan Danmark och Sverige.

Kulturkollision 2: Desperation

Siden internettets fremkomst er den mediepolitiske svenske elite ikke rigtig blevet sig selv igen. Nu kan alle deltage i samfundsdebatten, ligesom man altid har kunnet i Danmark og Norge – hvad skal det ligne? Jeg har skrevet i danske aviser siden jeg var 17 år, og aldrig mødt noget afslag før jeg prøvede at gentage succesen i svenske. Der mødte jeg ikke andet og gav op, hvilket netop var meningen, skulle jeg opdage.

I Sverige er en blog, Avpixlad, større end mange statsstøttede aviser, et marked der af helt indlysende grunde slet ikke er i resten af Norden. Svenske mediers oplag styrtdykker, og de opfører sig som langskæggede imamer, der ikke kan kontrollere unge brystsvingende kvinder. “Ha! endelig,” siger vi der husker deres monopol og tyranni i de onde, gamle dage. Antropologen Thorgeir Kolshus skriver:

Bak skjellsordene skjuler seg desperasjonen over at det monopol de har hatt over virkelighetsbeskrivelsen er i ferd med å renne ut mellom deres fingre. Velkommen etter, Sverige! Nordisk brysterskap blir snart lettere

Skinn bedrar. Vi har lett for å tro at folk som ligner hverandre deler mer enn folk som ser forskjellige ut. Desto større blir overraskelsen når naboen under krangelen om den derre hekken viser seg å være fra en annen planet.For oss nordmenn er det de siste årene blitt stadig tydeligere at Sverige faktisk et helt annet land hva den offentlige samtale angår. Ordskiftet over Kjølen har også gått en kule varmt: Svenske kommentatorer er like lykkelige for at de ikke er norske som norske er for at de slipper å være svenske. På dette punktet er Unionsoppløsningen komplett. Danskene har svenskene gitt opp for lengst.

Den store nordiske mur er under oppføring, reist av svenskene for å hindre smitte fra norsk og dansk debattbarbari. Det er ikke bare europapolitikken som gjør at et nordisk samarbeid virker fjernere enn på lenge.


[..]

En av verdens mest anerkjente antropologer, den svenskgiftede amerikaneren Jonathan Friedman, forlot i 2008 sitt professorat ved Universitetet i Lund etter i mange år å ha utholdt det han kaller en kvelende politisk korrekthet, som gjorde det umulig å bedrive nysgjerrighetsdrevet samfunnsforskning.

Hans kone Kajsa Ekholm, også hun antropologiprofessor, hadde en gang på nittitallet holdt et foredrag for en gruppe som var blitt stemplet som fremmedfiendtlige. Hun uttrykte også et ønske om å forstå hva det var som fikk denne gruppen til å føle seg satt på siden av «folkhemmet» – på samme vis som antropologer i sin allmenhet forsøker å studere hvordan folk ser på seg selv, sine omgivelser og verden forøvrig.

Man skulle kanskje tro at det endog ville være i offentlighetens interesse å få vite mer om hvordan verden så ut fra et slikt ståsted, for å kunne nå frem med målrettede budskap og mulige tiltak. Den gang ei. Nordisk forbrystring

Hele sagen om antropologen Kajsa Ekholm-Friedman. Hun trak sig fra samfundsdebatten:

Elit och massa
Känsla för nationen
Nationell solidaritet
Varje förändring inte kliv uppåt
Yrkesförbud

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] muslimer og en fire fem millioner kvinder. Folk der har tid til det her, er ikke livsduelige. Jeg skrev igår, at Sverige er nordens bibelbælte i snerpethed. Reklamebureauet spiller på snerperne som på en […]

Anonymous
Anonymous
8 years ago

Tjah, det er et shock. Intet mindrre. Men SVT og DR har altid været fælles om eksproprieringen af pengene tilhørende nordiske lommer. NRK er også et medlem af landevejsrøverklubben. At de kommenterer hinandens bræk, gør det ikke interessant.

Lightmann
Lightmann
8 years ago

Programmet skulle efter sigende være forargende da der er nøgne kvinder med i det…På hvilken måde? At se en nøgen kvinde på tv, virker omtrent lige så forargende som at se en fuldt påklædt kvinde på gaden for en gennemsnitlig dansker. Hvis programmet skulle have haft den ønskede effekt, så ville en kvinde i burka der først viser anklerne, så resten af kroppen, være langt mere forargende…for nogen befolkningsgrupper…Ifølge Jeremy Clarkson fra Top Gear, så ville vi have set lidt frækt lingeri, og et ansigt med fuld makeup under hætten. Se, det ville have været provokerende tv, og Thomas Blachman… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

” Nu hedder frikirkerne ‘universiteter’.” 😀

Takker for dagens gode grin 😉

Santor
Santor
8 years ago

Hvem er Thomas Blachman?

JensH
JensH
8 years ago

@steen Nu har Snaphanen jo beskæftiget sig indgående med ‘Labour-gate’ (“Rub diversity in their faces…”), så derfor vil jeg tillade mig at henvise til Frank Gaffney’s Radio-show igår aftes, (Radio Secure Freedom), hvor han havde en gæst i studiet ved navn MARK KRIKORIAN fra “The Center for Immigration Studies”: “As the Senate’s “Gang of Eight” reportedly nears a deal on immigration reform, the Center for Immigration Studies’ MARK KRIKORIAN describes how the UK Labour Party used immigration in the 2000s as a means to get payback against Margaret Thatcher’s scaling back of socialism in Great Britain.” http://www.securefreedomradio.org/2013/04/09/the-world-after-margaret-thatcher/ (MARK KRIKORIAN er… Read more »