12
apr
Seneste opdatering: 30/7-14 kl. 0053
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Omar Mustafa-affæren nærmer sig højkomikken. Man ser for sig en sosse-hbtq-feminist fra de højere stockholmske samfundslag komme bimlende fuld hjem fra Andy’s Bar og vågne og med tømmermænd ved siden af en langskægget misogyn, homo- og jødehader. Det gør ondt, hvis nogen opdager det. Det bidrager endnu en tak til underholdningen, at EXPO af alle nu beskyldes for at være ‘islamofober’ for at have kortlagt Omar Mustafas fortid. Ingen højere?

Nu hævner politikernes sløsethed og arrogance mht. islam sig grumt, hidtil er den kun gået ud over befolkningen. Det har ikke strejfet dem et sekund at undersøge hvad Islamiske Förbundet og Yusuf al-Qaradawi er for noget, eller også har de kalkuleret med andres ligegyldighed og uvidenhed. Den smuttede – SAP har forregnet sig, men efter at de har skudt deres vælgere i fødderne med maskingeværer i fire årtier, er det er mig ikke muligt at have ondt af dem, og desuden stemmer 31 procent af de beskudte stadig på dem endnu. Det findes der vist ingen kur for.

Kommentatoren Jörgens analyse rammer lige ned i centrum af sagen, for når suppen koges ind handler dette om kampen om 2-300,000 muslimske stemmer:

Vad det handlar om här, både i Malmö och på riksplanet är röstmaximering. I Malmö gjorde S den bedömningen att man skulle kunna behålla makten lokalt med hjälp av den muslimska rösten. Den fick man givetvis inte gratis som vi alla kunnat se. De omedelbara och direkta förlorarna var stadens judiska minoritet.

Nu vill S på riksplanet göra en Reepalu för att även här med hjälp av muslimska röster komma tillbaka till regeringsmakten. Därför kommer man att hålla fast vid Omar Mustafa i det längsta. och därför blundade man för tveksamheterna i hans bakgrund.

Man visste också att Moderaterna, det ledande regeringspartiet, var komprometterat i frågan genom samröre med muslimska brödraskapet i form av den moderate riksdagsman som tidigare var ordförande för islamiska förbundet. Man kunde alltså utgå från att M inte skulle göra något väsen av den nye ledamoten i partistyrelsen och att media som vanligt skulle ligga lågt för att inte gynna islamofobin och SD.

Men, men, man hade ändå missbedömt situationen! Omar Mustafa i partistyrelsen tillsammans med den offentliga hedersbevisningen mot Reepalu blev för mycket för det judiska samfundet i Sverige och dess vänner, liksom för delar av kvinnorörelsen och gaysamfundet.

Hur det här än slutar, kommer S att gå skamfilat ur den här historien medan Miljöpartiet (MP), detta motbjudande parti, kommer att tjäna på saken. MP, dessa gröna miljötalibaner, är också i det väsentliga en frontorganisation för muslimska brödraskapet. Med Reinfeldt och regeringen har man ingått ett nytt avtal när det gäller invandringsfrågorna dvs. att gränserna även i fortsättningen ska hållas öppna, samtidigt som man håller öppet för att tillsammans med kommunisterna och socialdemokraterna bilda regering efter nästa val, om Reinfeldt och moderaterna inte kan bjuda över.

Detta är skamlöst fräckt, men mycket skickligt. Genom att spela ut de borgerliga mot vänstern, se till att ha inflytande på båda sidor och hålla upp den muslimska rösten till beskådande, maximerar islamisterna sitt politiska inflytande och de fördelar man oblygt utverkar till sina egna. Säkert är bedömningen riktig att det så här långt är politiskt mer gynnsamt att använda M, S och MP som trojanska hästar än att bilda ett eget parti. Säger verkligheten något annat?

På tretten (13!) forskellige spørgsmål svarer partisekretær Carin Jämtin med samme luftfrikadelle på alle. Årets ikke-interview:

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Ennet
Ennet
7 years ago

Det är föga förvånande att Omar valdes till partistyrelsen. Den socialdemokratiske politikern som är mest känd för sina antisemitiska uttalanden drar sig tillbaka. Dessvärre går man längre ifrån socialdemokratins ideer om demokrati och jämställdhet. Flertalet i partistyrelsen anser att en person med de värderingar OM presenterat företräder socialdemokratin väl. Det är sorgligt! Inte ett jämställdhetsparti längre utan ett parti som delar extremisters och fanatikers ideal. Det som är kvar är partinamnet om än skamfilat och draget i smutsen

Ennet

conlon
conlon
7 years ago
HH
HH
7 years ago

Ursäkta meeeej! Men är inte namnet Omar redan upptaget? Jag blir faktiskt förvirrad. Den Omar jag känner till förekommer i böckerna om Ture Sventon, han med temlorna ni minns, böcker som jag läste med nöje och inlevelse för mina barn. Men Sventons Omar var ju helt annorlunda. Det här förstår jag inte. För danska läsare bör jag kanske berätta att Ture Sventon var privatdetektiv – dektektiv som vi sa som barn – och problemet för honom var att han inte kunde säga “semla” med s utan sa det med t. Han tyckte mycket om “temlor”, faktiskt var det favoriträtten. Kanske… Read more »

Dag Selander
7 years ago

Omar Mustafa-affären kan vara något helt annat än en politisk fadäs. Själv kan jag inte komma ifrån att Omar Mustafa placeras i partitoppen (medan man spolar Ylva Johansson) högst medvetet som en satsning inför valet 2014. Kalkylerandet kan medföra förluster, men ingenting gentemot den vinst man gör inför valet. 100.000-200.000 muslimröster kan vara tungan på vågen för regeringsmakten 2014.

Broderskapsrörelsen med dess efterföljare Tro och solidaritet har verkat för islamsk samverkan i flera år. De främsta företrädarna för den S-satsningen torde vara Peter Weiderud och Ulf Bjereld.

pk
pk
7 years ago

Jamen ,hvordan kan ham Omar være et dårligt menneske?
Han har jo den rigtige hudfarve, og så er han fra udlandet,
og det borger jo for kvaliteten.
Er ikke enhver fremmed een vidunderlig gave til det svenske samfund?

H B
H B
7 years ago

Förstår att Carin Jämtin har lagt all energi på att gömma sig för media de senaste dagarna.
Jag trodde förre finansminister Ringholms klassiska krumbuktande vid vid mikrofonerna var oslagbart.
Men här ligger han i lä.
Socialdemokraternas desperata jakt på de mångkulturella rösterna håller på att bli deras definitiva fall som statsbärande parti.

LarsS
LarsS
7 years ago

Frustrationen over selvmålet Omar er vist kun begyndelsen til en katastrofe for SAP = “Schreck, Angst und Panik”

Læs Jonas Westerholms bidende indslag om sine egne partifælles uvirkelige virkelighed :

http://mitt-i-steget.blogspot.dk/2013/04/skicka-svenska-jas-plan-mot-gaza-nu.html

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x