12
apr
Seneste opdatering: 30/7-14 kl. 0053
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Omar Mustafa-affĂŠren nĂŠrmer sig hĂžjkomikken. Man ser for sig en sosse-hbtq-feminist fra de hĂžjere stockholmske samfundslag komme bimlende fuld hjem fra Andy’s Bar og vĂ„gne og med tĂžmmermĂŠnd ved siden af en langskĂŠgget misogyn, homo- og jĂždehader. Det gĂžr ondt, hvis nogen opdager det. Det bidrager endnu en tak til underholdningen, at EXPO af alle nu beskyldes for at vĂŠre ‘islamofober’ for at have kortlagt Omar Mustafas fortid. Ingen hĂžjere?

Nu hĂŠvner politikernes slĂžsethed og arrogance mht. islam sig grumt, hidtil er den kun gĂ„et ud over befolkningen. Det har ikke strejfet dem et sekund at undersĂžge hvad Islamiske Förbundet og Yusuf al-Qaradawi er for noget, eller ogsĂ„ har de kalkuleret med andres ligegyldighed og uvidenhed. Den smuttede – SAP har forregnet sig, men efter at de har skudt deres vĂŠlgere i fĂždderne med maskingevĂŠrer i fire Ă„rtier, er det er mig ikke muligt at have ondt af dem, og desuden stemmer 31 procent af de beskudte stadig pĂ„ dem endnu. Det findes der vist ingen kur for.

Kommentatoren Jörgens analyse rammer lige ned i centrum af sagen, for nÄr suppen koges ind handler dette om kampen om 2-300,000 muslimske stemmer:

Vad det handlar om hÀr, bÄde i Malmö och pÄ riksplanet Àr röstmaximering. I Malmö gjorde S den bedömningen att man skulle kunna behÄlla makten lokalt med hjÀlp av den muslimska rösten. Den fick man givetvis inte gratis som vi alla kunnat se. De omedelbara och direkta förlorarna var stadens judiska minoritet.

Nu vill S pÄ riksplanet göra en Reepalu för att Àven hÀr med hjÀlp av muslimska röster komma tillbaka till regeringsmakten. DÀrför kommer man att hÄlla fast vid Omar Mustafa i det lÀngsta. och dÀrför blundade man för tveksamheterna i hans bakgrund.

Man visste ocksÄ att Moderaterna, det ledande regeringspartiet, var komprometterat i frÄgan genom samröre med muslimska brödraskapet i form av den moderate riksdagsman som tidigare var ordförande för islamiska förbundet. Man kunde alltsÄ utgÄ frÄn att M inte skulle göra nÄgot vÀsen av den nye ledamoten i partistyrelsen och att media som vanligt skulle ligga lÄgt för att inte gynna islamofobin och SD.

Men, men, man hade ÀndÄ missbedömt situationen! Omar Mustafa i partistyrelsen tillsammans med den offentliga hedersbevisningen mot Reepalu blev för mycket för det judiska samfundet i Sverige och dess vÀnner, liksom för delar av kvinnorörelsen och gaysamfundet.

Hur det hÀr Àn slutar, kommer S att gÄ skamfilat ur den hÀr historien medan Miljöpartiet (MP), detta motbjudande parti, kommer att tjÀna pÄ saken. MP, dessa gröna miljötalibaner, Àr ocksÄ i det vÀsentliga en frontorganisation för muslimska brödraskapet. Med Reinfeldt och regeringen har man ingÄtt ett nytt avtal nÀr det gÀller invandringsfrÄgorna dvs. att grÀnserna Àven i fortsÀttningen ska hÄllas öppna, samtidigt som man hÄller öppet för att tillsammans med kommunisterna och socialdemokraterna bilda regering efter nÀsta val, om Reinfeldt och moderaterna inte kan bjuda över.

Detta Àr skamlöst frÀckt, men mycket skickligt. Genom att spela ut de borgerliga mot vÀnstern, se till att ha inflytande pÄ bÄda sidor och hÄlla upp den muslimska rösten till beskÄdande, maximerar islamisterna sitt politiska inflytande och de fördelar man oblygt utverkar till sina egna. SÀkert Àr bedömningen riktig att det sÄ hÀr lÄngt Àr politiskt mer gynnsamt att anvÀnda M, S och MP som trojanska hÀstar Àn att bilda ett eget parti. SÀger verkligheten nÄgot annat?

PĂ„ tretten (13!) forskellige spĂžrgsmĂ„l svarer partisekretĂŠr Carin JĂ€mtin med samme luftfrikadelle pĂ„ alle. Årets ikke-interview:

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Ennet
Ennet
8 years ago

Det Àr föga förvÄnande att Omar valdes till partistyrelsen. Den socialdemokratiske politikern som Àr mest kÀnd för sina antisemitiska uttalanden drar sig tillbaka. DessvÀrre gÄr man lÀngre ifrÄn socialdemokratins ideer om demokrati och jÀmstÀlldhet. Flertalet i partistyrelsen anser att en person med de vÀrderingar OM presenterat företrÀder socialdemokratin vÀl. Det Àr sorgligt! Inte ett jÀmstÀlldhetsparti lÀngre utan ett parti som delar extremisters och fanatikers ideal. Det som Àr kvar Àr partinamnet om Àn skamfilat och draget i smutsen

Ennet

conlon
conlon
8 years ago
HH
HH
8 years ago

UrsĂ€kta meeeej! Men Ă€r inte namnet Omar redan upptaget? Jag blir faktiskt förvirrad. Den Omar jag kĂ€nner till förekommer i böckerna om Ture Sventon, han med temlorna ni minns, böcker som jag lĂ€ste med nöje och inlevelse för mina barn. Men Sventons Omar var ju helt annorlunda. Det hĂ€r förstĂ„r jag inte. För danska lĂ€sare bör jag kanske berĂ€tta att Ture Sventon var privatdetektiv – dektektiv som vi sa som barn – och problemet för honom var att han inte kunde sĂ€ga “semla” med s utan sa det med t. Han tyckte mycket om “temlor”, faktiskt var det favoritrĂ€tten. Kanske… Read more »

Dag Selander
8 years ago

Omar Mustafa-affÀren kan vara nÄgot helt annat Àn en politisk fadÀs. SjÀlv kan jag inte komma ifrÄn att Omar Mustafa placeras i partitoppen (medan man spolar Ylva Johansson) högst medvetet som en satsning inför valet 2014. Kalkylerandet kan medföra förluster, men ingenting gentemot den vinst man gör inför valet. 100.000-200.000 muslimröster kan vara tungan pÄ vÄgen för regeringsmakten 2014.

Broderskapsrörelsen med dess efterföljare Tro och solidaritet har verkat för islamsk samverkan i flera Är. De frÀmsta företrÀdarna för den S-satsningen torde vara Peter Weiderud och Ulf Bjereld.

pk
pk
8 years ago

Jamen ,hvordan kan ham Omar vÊre et dÄrligt menneske?
Han har jo den rigtige hudfarve, og sÄ er han fra udlandet,
og det borger jo for kvaliteten.
Er ikke enhver fremmed een vidunderlig gave til det svenske samfund?

H B
H B
8 years ago

FörstÄr att Carin JÀmtin har lagt all energi pÄ att gömma sig för media de senaste dagarna.
Jag trodde förre finansminister Ringholms klassiska krumbuktande vid vid mikrofonerna var oslagbart.
Men hÀr ligger han i lÀ.
Socialdemokraternas desperata jakt pÄ de mÄngkulturella rösterna hÄller pÄ att bli deras definitiva fall som statsbÀrande parti.

LarsS
LarsS
8 years ago

Frustrationen over selvmĂ„let Omar er vist kun begyndelsen til en katastrofe for SAP = “Schreck, Angst und Panik”

LĂŠs Jonas Westerholms bidende indslag om sine egne partifĂŠlles uvirkelige virkelighed :

http://mitt-i-steget.blogspot.dk/2013/04/skicka-svenska-jas-plan-mot-gaza-nu.html