13
apr
Seneste opdatering: 15/4-13 kl. 0506
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ta inn hele skjermen 14.04.2013 124154

SSB-tall knuser n√• myten om l√łnnsom innvandring. N√•r √©n ikke-vestlig innvandrer kommer, p√•tar den norske stat seg en fremtidig netto kostnadsforpliktelse som SSB beregner til 4,1 millioner 2012-kroner. Tallene knuser dermed myten om at innvandring er l√łnnsom, skriver Finansavisen klik grafik for stort billede..

– Tallet inneholder alle skatteinntekter, fratrukket alle offentlige utgifter, sier seniorforsker i SSB, Erlend Holm√ły, til avisen. De omlag 15.400 ikke-vestlige innvandrerne som kom i 2012 betyr i sum 63 milliarder kroner utgifter, netto. Det tilsvarer to bistandsbudsjett, eller omlag halvparten av de 125 milliarder kronene som staten vil bruke av oljeinntektene i √•r.

– Kostnaden vil b√¶res av gjennomsnittsnordmannen over skatteseddelen, eller i form av lavere kapasitet eller kvalitet p√• ulike velferdstilbud, sier Holm√ły til Finansavisen. Hvis den ikke-vestlige innvandringen fortsetter som i 2012, vil budsjettbelastningen dermed summere seg til nesten 2.900 milliarder kroner, for perioden 2015-2100. Taper 4,1 mio for hver ikke-vestlig innvandrer, (Sta¬≠tis¬≠tisk Sen¬≠tral¬≠byr√• og reg¬≠net ut at ikke-vestlige inn¬≠vand¬≠rere gir et netto¬≠tap for det norske sam¬≠funn p√• 4,1 mil¬≠lion kroner.)

La oss si at det bor 4,5 mill etniske nordmenn i Norge. Da tror jeg at jeg er snill. Da koster innvandringen bare i 2012 hver enkelt nordmann, stor som liten kr 15.000,-. Det vil si at det koster en familie p√• fire etniske nordmenn kr 60.000,-. Det er bare for dem som kom inn ti Norge i 2012. Jeg t√łr ikke regne p√• hva det vil koste hver nordmann om vi skulle ta √•r for √•r siden den r√łdgr√łnne gjengen kom til makten. Kommentar til artiklen.

SSB er Statistisk sentralbyr√• i Norge. Talende tavshed p√• VG, Aftenposten og NRK. Dette er et meget kort referat fra Finansavisen, der har fem sider i dag. Jeg har f√•et det indscannet og skal lave en sammenfatning. Tallet er overraskende, for i Danmark har Cepos regnet ud at de kun koster det halve: Cepos: ikke-vestlig indvandrer koster 2 mio. kr. p√• 70 √•r – Det samme g√¶lder deres efterkommere Det kan regnes ud p√• mange forskellige m√•der. Lone N√łrgaard n√¶vner i dag i Fyens Stiftstidende (ikke online) nogle af de udgiftsomr√•der, der n√¶ppe alle er med i nogen af udregningerne:

Fakta og myter i udlændingepolitik

Udl√¶ndingepolitik: Min kommentar ” Stram udl√¶ndingepolitik er en myte” ( 24.3) har aff√łdt en del reaktioner, som jeg i det f√łlgende skal forholde mig til. F√łrst indl√¶gget ” En fast og fair udl√¶ndingepolik” ( 1.4.) af en r√¶kke politikere fra S, R, og SF.
For det f√łrste sammenligner jeg ikke Danmark med andre europ√¶iske lande, hvad ang√•r stram udl√¶ndingepolitik.

Jeg viser, at ( politiker) p√•standen om, at vi qua dansk lovgivning har en stram udl√¶ndingepolitik, der virker, ikke holder. Morten Uhrskov Jensen dokumenterer massivt i sin bog ” Indvandringens pris -P√• vej mod et fattigere Danmark” ( 2012), hvordan de s√•kaldt internationale ( i virkeligheden strengt vestlige) konventioner overtrumfer dansk lovgivning.

Det kan godt v√¶re, at S, R og SF-politikerne er ” stolte over at tage del i de internationale forpligtelser, der sikrer basale menneskerettigheder.” De skal s√• bare fort√¶lle den danske befolkning, at prisen for at opn√• denne feel-good stolthed betales af almindelige danskere.

Med hensyn til Finn Dalg√•rds beskyldning mod mig for talfuskeri ( 1.4) skal jeg opfordre ham til at brede perspektivet ud over Metock-dommen til de √łkonomiske konsekvenser, der er mit hoved√¶rinde. I mit f√łrste indl√¶g henviste jeg til Velf√¶rdskommissionen, der n√•ede frem til, at indvandrerne fra ikke-vestlige lande er godt tre gange s√• dyre i forhold til den offentlige sektor i sammenligning med danskerne.

F√łj hertil, at man i en artikel i Weekendavisen 26.9.08 “Nationalbanken om indvandring: Sats p√• superindvandring” kunne l√¶se f√łlgende:

Kun enlige m√¶nd og kvinder, der kommer til DK efter endt uddannelse, hele tiden er i arbejde og forlader DK igen f√łr pensionsalderen, hj√¶lper p√• dansk √łkonomi”.

I forl√¶ngelse af ovenst√•ende er det v√¶sentligt at f√• pr√¶ciseret hvilke poster, der bliver brugt penge p√•. Her f√łlger en uprioriteret og ikke-fuldst√¶ndig liste:

Statsforvaltningen, Familiestyrelsen ( tidligere Civilretsdirektoratet) -i 2012 omdannet til en del af Ankestyrelsen, kaldet Familieretsafdelingen, som h√łrer under Social-og Integrationsministeriet.

Udl√¶ndingestyrelsen, Integrationsministeriet -Domstolene ( separationer, skilsmisser, for√¶ldremyndighedssager, faderskabssager) -Socialforvaltningen -Ordenspolitiet, Kriminalpolitiet, Fremmedpolitiet, PET -Hospitalsv√¶senet, Alm.praktiserende l√¶ger ( st√łrre sygelighed, flere sindslidende bl. a. gr. f√¶tter-kusine√¶gteskaber, D-vitaminmangel, diabetestilf√¶lde) F√¶ngselsv√¶senet ( overrepr√¶sentation af flygtninge, indvandrere og efterkommere, f√¶ngselspr√¶ster, f√¶ngselspsykologer) Skoler ( ekstraundervisning, specialundervisning, psykologhj√¶lp), sfo-p√¶dagoger.

S√¶rlige tiltag i b√łrnehaver og vuggestuer Asylsystemet ( Flygtningen√¶vnet, Asylcentre, Dansk R√łde Kors, Dansk Flygtningehj√¶lp, k√łrsel fra/ til gr√¶nse til modtagecentret Center Sandholm) Krisecentre ( overrepr√¶sentation af kvinder fra 3. verdenslande), hemmelige krisecentre, evt. i udlandet ( Safe Houses), for kvinder, der risikerer likvidering, hvis de vil unddrage sig tvangs√¶gteskaber Advokatsal√¶rer ( fri proces-systemet) -Tolke, Integrationsbel√łb, Sprogundervisning -Modersm√•lsundervisning ( forel√łbigt 30 mio. kr. sat af) -Terrorsikring -Personbeskyttelse -sikring af enhver art af personer, der har v√¶ret/ er udsat for trusler og/ eller angreb -Nedslidning, nedrivning og ombygning af ghettoer i fors√łg p√• at undg√• kriminalitet -Huse i de omkringliggende kvarterer mister v√¶rdi -Evaluering af integrations-og sociale projekter -Forsikringsbel√łb ( h√¶rv√¶rk, ildsp√•s√¶ttelser etc.) -Skadeserstatninger for vold.

Sociale ydelser, tilskud m. v.: Dagpenge, Bistandshj√¶lp, Sygedagpenge, F√łrtidspensioner, B√łrnepenge, B√łrnetilskud, Huslejetilskud m. v.

Udgifter i forbindelse med kidnappede b√łrn Polygami ( huslejetilskud til to lejligheder, udl√¶g til b√łrnepenge til den ” enlige” mor) Tilskud til etniske foreninger S√¶rlige integrationstiltag, Ungdomsklubber, Gadeplansarbejdere, F√¶dregrupper.
At de mange udgifter √łger behovet for skatter og afgifter siger sig selv, og dermed bliver udgiftstrykket en belastning for samtlige skatteydere.

I politikernes jagt p√• penge sk√¶res der samtidig i diverse overf√łrselsindkomster.

Alle danskere, der bidrager og gennem hele livet har bidraget til samfundet og dettes velfærd, tvinges på denne måde til at betale for indvandringen.

At social-og integrationsminister Karen Hækkerup ( S) har nedlagt den arbejdsgruppe, der skulle udarbejde helt præcise tal for, hvad indvandringen koster samfundet, er ikke mere en gåde for mig. Store dele af befolkningen ville nemlig gå i koma, hvis de blev præsenteret for regningen for en indvandring, som den oprindelige befolkning aldrig har fået lov til at tage stilling til.

Fyens Stiftstidende | 13.04.2013 Lone N√łrgaard, -lektor, cand. mag. (ikke online)

Disput med Lone N√łrgaard i Fyens Stiftstidende ‚Äď opdateret

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Fru.Fr√łken
Fru.Fr√łken
8 years ago

I g√•r var der en udsendelse p√• DR2 om velf√¶rd.Dilemmaet i udsendelsen gik ud p√• om hvilke(sv√¶re)valg almindelige Danskere ville tr√¶ffe ang√•ende nedsk√¶ringer i det offentlige.De skulle v√¶lge hvilken “gruppe” de mente bedst kunne t√•le en nedsk√¶ring. Grupperne de havde at v√¶lge imellem var; 1.De syge 2. De handicappede 3. De √¶ldre 4.B√łrn/unge. INTET, og jeg gentager INTET blev n√¶vnt om at det kunne v√¶re en mulighed at spare p√• indvandrerne.Men de syge, de gamle eller b√łrnene,de skulle kunne holde for – men indvandrerne,n√¶h n√¶h de skal ikke mangle noget. T√¶nk at mennesker kan have et s√•dant menneskesyn.De er mentalt… Read more »

Bom Eyer
Bom Eyer
8 years ago

Vi havde med andre ord i DK ikke beh√łvet at sk√¶re s√• dybt som vi er i gang med i velf√¶rdesydelserne – herunder delvis afvikling af den “garanterede” efterl√łn, dagpengeforringelserne osv. hvis vi havde brugt hovedet og s√łrgede at g√łre ophold betinget af bidrag. Arbejdsudbudet havde v√¶ret st√łrre da den gennemsnitlige indvandrene istedet havde gjort sig nyttige og alle de offentlige stillinger som g√•r til at t√łrre indvandrene bag i, kunne lave noget fornuftigt. Derfor er jeg bange for at man kan sige at efterl√łnforringelserne direkte skyldes den t√•belige indvandring som de venstreorienterede og de konservative har gennemtrumfet. Har man… Read more »

Frank P
Frank P
8 years ago

Demonstration mod kattevold i Göteborg.

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article16595544.ab

Husker nok, hvorfor man i visse b√łrnehave gr√¶nsende op til ghettoer i √Örhus m√•tte l√•se dyrene bedre inde eller helt droppe at have dyr…

Menig 442
Menig 442
8 years ago

Al √¶re v√¶rd at man fors√łger at s√¶tte tal p√• kulturberigelsen, men de 4,1 millioner kr. er sandsynligvis langt under virkeligheden.
Paradokset er, at ikke alene betaler vi for det reb, hvormed vi skal hænges, men vi binder også knuden.

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  Menig 442

Ja, hvis man delte dem op efter nationalitet eller kulturelt / religi√łst tilh√łrsforhold, s√• ville resultatet v√¶re langt, langt v√¶rre for visse grupper.

G√¶t selv hvilke …. ūüėČ

Breidablikk
Breidablikk
8 years ago

Og i tillegg kommer alle ran, voldtekt, vold, trygdemisbruk, forfall av samfunnsinstitusjoner, utrygghet, ghettoer, tapte territorier og generell mistrivsel. Men den gode nordmenn, han ser ut til √• rose seg av sin godhet i samme takt og i samme grad som han han lar seg narre av de h√łye idealer! Og p√• den m√•ten ser man en slags norsk bragd, storslagen og praktfull: aldri har man p√• kloden sett et st√łrre selvbedrag… og er mer nihilistisk jubelfeiring av egen undergang.

trackback

[…] L√¶s mere p√• Snaphanen. […]