13
apr
Seneste opdatering: 13/4-13 kl. 0647
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Over the past decade, tens of thousands of Iraqis have fled their country to resettle in Sweden. Iraqi-born Swedes are today one of the largest ethnic minority groups living in Sweden. In 2007, Swedish immigration authorities ruled there was no longer an armed conflict in Iraq and that it was therefore acceptable to send Iraqi citizens back to their country. A number of Iraqi refugees were deported amid protests, criticism from human rights groups and concern expressed by the United Nations. This film tells the story of Iraqi immigrants in Sweden, highlighting issues of integration, multiculturalism as well as an emerging right-wing backlash against immigration. Al Jazeera World

Filmen er et sjældent interessant røntgenbillede af en situation og en national sindstilstand. De irakere der udtaler sig, er jordbundent og virkelighedsnært, mens de svenske politikere og akademikere der optræder, er uhjælpeligt naive og provinsielle. Eliter er interessante at studere, jeg kommer selv fra en, tak og lov ikke fra en fra humaniora, men jeg har besøgt de reservater. Når man vil behage alle, behager man ingen, og hvis der er noget der ligger i demokratiernes politikeres DNA, er det at behage. Uden behag, intet valg, uden valg – ingen politiker, det er også vilkårerne i reklamebranchen.

Al Jazeera er naturligvis forudindtaget for masseindvandringen til Sverige, det kan man ikke fortænke dem i, men det er i heller ikke Qatar, som har måttet se 20 procent af sin befolkning forandret med de dybe økonomiske og sociale følger, der er fulgt i Sverige. Hvad vil vor tids humanistisk-teknokratiske elite gøre i løbet af den kommende generation, når den opdager at den er forhadt både af indvandrere og eget folk? Ganske ligetil, – som når Thorning, Vestager og Fredriksen sætter deres børn i privatskoler, – den tjekker ud fra den forhenværende nationalstat på en første klasses enkeltbillet, så kan skolelærerne stå på Christiansborg Slotsplads og være solidariske med sig selv og den inkluderende, tidligere folkeskole:

When the Titanic during her maiden voyage across the Atlantic Ocean struck an iceberg just before midnight on 14 April 1912, the first people who could see the water pouring in were the third-class passengers who happened to be situated closest to the waterline. Meanwhile, the richest passengers at the top were drinking fine cognac long after the ship had started sinking. They didn’t realize what was going on for quite some time, because they were further removed from the physical problem. The poor passengers still unfortunately suffered the highest fatality rates, because the wealthy benefitted from having privileged access to the lifeboats.

We see the same phenomenon on display today, on a much larger scale. Having Islamophobia in Europe today is just as rational as having icebergophobia on board the Titanic in 1912. The Price of European Immigration

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Ja, svenskerne er desværre / tyvärr alt for blåøjede for deres eget bedste – skal man snart le eller græde, når man ser nyheder som denne? 😀 http://www.skanskan.se/article/20130413/ESLOV/704129923/1005/-/bluffade-till-sig–bmw-i-sloja Bluffade till sig BMW i slöja Av Lennart Andersson 13 APRIL 06.00 ESLÖV. En man lyckades i onsdags lura till sig en BMW av ett bilföretag i Eslöv. Mannen sade att han var muslim och övertygade bilsäljaren om att godkänna en medföljande person i heltäckande slöja som medsökande till billånet. [!!!] Bilspekulanten påstod att personen i slöja var hans fru, och att hon av religiösa skäl inte ens fick vistas i samma… Read more »

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
8 years ago

Af de ca. 10. min. jeg har set af filmen, er det tydeligt, at der gøres meget ud af, at Sverige er et stort land med en lille befolkning. Underforstået at svenskerne ikke har noget imod, at der kommer nye indbyggere til deres “tomme” land. De gør kun svenskerne en tjeneste.
Tja hvordan det så skal forklare tilstrømningen til de man små og tætbefolkede lande som Holland, behøver mange ikke at forholde sig til.

mb
mb
8 years ago

Off topic: Krasnik forsøger sig:
http://www.b.dk/kronikker/krasnik-tager-til-genmaele

Angela
Angela
8 years ago

Utan att ha sett filmen eller vet riktigt vad den tar upp vill jag bara påminna om att Bildt och Billström var i Irak ang “flyktingarna” för några år sedan och utbrast det är ju bara analfabeter, underförstått vi hade väntat oss bättre utbildad arbetskraft. Så något “avtal” finns i botten och naturligtvis – inget händer av en slump. Makthavarna VET alltid vad de gör. Allting är uppgjort högt, högt över folks huvuden och vetskap. Därtill alla “topp-möten”. Och informella kontakter makthavare sinsemellan. De talar aldrig om kakrecept. De betalade ett tag irakier för att få dem att flytta tillbaka… Read more »

Ven
Ven
8 years ago

100% lögnaktig propaganda.