19
apr
Seneste opdatering: 19/4-13 kl. 2214
31 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ta inn hele skjermen 19.04.2013 150134terr

Det er den ĂŠldste bror, Tamerlan Ăžverst, der er blevet drĂŠbt. Den yngste er pĂ„ flugt. Boston bombing suspects identified as Tsarnaev brothers from Russia, near Chechnya. One lived in Turkey.Boston jihad bomber’s YouTube page features videos by Sheikh Feiz Mohammed, who called on Muslims to kill enemies of Islam. Djohar Tsarnaev, Facebook. Boston jihad bomber Tamerlan Tsarnaev: “I’m very religious“, Everything We Know About Tamerlan Tsarnaev, Dead Bombing Suspect. Slain Boston bomber had Muslim convert wife and 3-year-old daughter but had sworn his life to Jihad,Boston suspects Islamic terrorists, not Chechen separatists, Tamerlans You Tube konto – jihadvideos bla. med terrorvideos fra Kavkaz TV, hvis server i Sverige russerne har forsĂžgt at fĂ„ lukket i mange Ă„r, det er ikke lykkedes endnu. Djokhar Tsarnajev Twitterprofil. Der er ikke noget som lidt svensk snusfornuft i nĂždens stund. Dette er skrevet kl. 15.30, da er alle links ovenfor timer gamle: “

Jeg fĂ„r at vide, at Herrey lyder lidt som SVT i dag…..som sagt, jeg har ikke TV.

FN-ultimatum til Tyskland over Thilo Sarrazin

When former Berlin politician Thilo Sarrazin made critical remarks about Muslim immigrants four years ago, many found them offensive, though prosecutors rejected complaints, citing free speech laws. UN’s Committee on the Elimination of Racial Discrimination (CERD) disagrees, however, and has accused Germany of violating an anti-racism convention.

At issue are controversial statements made in 2009 by Thilo Sarrazin, a former finance senator for the city-state of Berlin, about Turks and Arabs, who he said sponged off the state and were incapable of integrating, among other things. But a complaint submitted to public prosecutors in Berlin was rejected on grounds that the comments were permissible under Germany’s freedom of expression law. An appeal to the decision was rejected as well.

“This is a historic decision,” said the TBB Turkish Union, the cultural organization that submitted the case to the committee, in a statment on Thursday. “CERD has determined that Mr. Sarrazin’s comments touch on a feeling of racist superiority or racial hatred and contain elements of incitement to racial discrimination.” CERD also issued an ultimatum to Germany, giving the country 90 days to inform the committee of the measures it will take to address the committee’s opinion. Battling Racism: UN Body Reprimands Germany over Sarrazin Comments

Se ogsÄ Thilo Sarrrazin in Copenhagen, 2013 og »Han ser arrogant ud« (Sarrazin video/fotos)

Livet i de tabte territorier

Tensta skulle fÄ lyxiga takstudios och stadsradhus. Men efter dödshot drar bostadsbolaget Tornet AB tillbaka sina byggplaner. I mÄndags eldade de upp förvaltningskontoret och hotade vÄr personal till döds, attackerna gör att vi lÀgger bostadsplanerna Ät sidan, sÀger vd Göran Wendel. Konflikten mellan de cirka 500 boende vid Risingeplan och bostadsbolagethar eskalerat de senaste veckorna med skadegörelse och brÀnder. Flera av de boende Àr kritiskatill vad de anser vara oskÀliga hyreshöjningar i redan dyra och slitna fastigheter. Man anvÀnder hyreshöjningarna som ett skÀl att vandalisera. Fra DN ikke online, men ogsÄ her Byggplaner i Tensta stoppas efter attacker

Kyrka i Tensta utsatt för skadegörelse – igen

Krossade rutor, sönderslagen elektronik och vitt skum. SĂ„ sĂ„g det ut i Tenstakyrkan i lördags morse. Efter tre inbrott pĂ„ tvĂ„ veckor börjar vice församlingsförestĂ„ndaren Maria Langefors ledsna.– Jag kĂ€nner mig som en ganska nedklubbad person, sĂ€ger hon. Dagen

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

31 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Breidablikk
Breidablikk
8 years ago

Egyptisk reaksjon (Memri TV) paa bombingen, med engelske undertitler:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JrLsz-AIuzY

Thomas
Thomas
8 years ago

Dejligt for indbyggerne i Boston, at denne terrorepisode nu er overstĂ„et. Men det har vĂŠret tĂ„krummende frustrerende at hĂžre danske journalister forsĂžge sig med den ene naive og irrelevante motivforklaring efter den anden pĂ„ tjetjenerbrĂždrenes handlinger, alle undtagen den indlysende forklaring, at brĂždrene simpelthen er terrorudĂžvende muslimer. Undervejs i gĂ„r aftes kunne man hĂžre en journalist i studiet hos navnkundige Krasnik. Journalisten forsĂžgte sig med, at brĂždrene nok havde fĂžlt sig ekskluderet af det amerikanske samfund. I samme sĂŠtning insisterede journalisten pĂ„ at understrege det “uforklarlige” i deres skifte fra gode “all American” drenge til nu blodtĂžrstige muslimer, noget selv… Read more »

Daniel
Daniel
8 years ago

Til Herreys: Kanskje fordi at “diggilo diggilay” det gĂ„r pĂ„ idiologi for deg.
Der ser du grunnen til at de gjĂžr det

Axel
Axel
8 years ago

Der venter et helvede forude for Obama og hans myndigheder – FBI, Homeland Security, NSA osv. – og Boston PD.

NĂ„r eftersĂžgtes opholdssted er slĂ„et fast, skal der omgĂ„ende etableres mindst Ă©n, og helst flere stĂ„lforhudede ‘perimeters’ iht. til side 1 i lĂŠrebogen. Men hvad sker? Jo, Djokhar sĂŠtter sig ind i sin stjĂ„lne Mercedes og kĂžrer vĂŠk. VÆK!

Det er fa’me ikke Jack Bauer. Det er ikke en gang Karl Stegger. Det er Keystone Cops.

Peter Andersen
8 years ago
Reply to  Axel

Han sidder i en bĂ„d i en baghave…

http://politiken.dk/incoming/ECE1950030/politiet-tror-bombemand-skjuler-sig-i-baad-i-baghave/

Omringet af 9000 pansere…

PFEP
PFEP
8 years ago
Nicolai Sennels
8 years ago

Islamonausea: Vesten bliver jÊvnligt anklaget for islamofobi, irrationel angst for islam. De mange terrorangreb og trusler tyder dog pÄ, at mange islamister ligefrem Þnsker, at vi skal frygte deres religion. RundspÞrger i bÄde Danmark og Frankrig placerer islam som den mindst vellidte religion. Vi er ikke bange, men noget tyder pÄ, at mange fÞler de har fÄet islam nok. Vi har islamonausea, kvalme ved islam.

HH
HH
8 years ago

Tack sĂ„ mycket för all information. Precis nĂ€r jag gick in slog det mig – USA (vi ocksĂ„!) har ju trupper i Afghanistan och har haft/har handen över Pakistan och dĂ„ Ă€r det ju inte lĂ„ngsökt att se vad som ligger bakom Boston-tragedien. Tjetjener Ă€r muslimer och de har haft sitt folk pĂ„ andra islamiska fronter. Faktiskt fick jag tankarna verifierade i radion senare. Ja, tittar man pĂ„ historien bakom sĂ„ ser man nĂ„got annat. Stalin var ju den brutale som slog ned allt i den dĂ€r delen av vĂ€rlden. Det blev mer. Men tala om historiens bakgrund… jag menar… Read more »

PisseNisse i HökarÀngen
PisseNisse i HökarÀngen
8 years ago

Richard Herrey fÄr nog fortsÀtta leta förklaringar, överallt utom dÀr hen vill hitta dem.

Den Àldre, nu döde brodern har fö arresterats redan Är 2009 för misshandel av en flickvÀn, men det kanske inte twitterivriga mediabimbon Herrey orkat kolla (eller rÀknar som styggt?)

Kvinnojourerna synes iaf ha mist en klientgenerator.

Fru.FrĂžken
Fru.FrĂžken
8 years ago

Overgive sig? Hvorfor?
Der venter 72 jomfruer pĂ„ ham….
(Hvad er der galt med modne, erfarne kvinder?)

Prudentius
8 years ago

Og hvad har sĂ„ fĂ„et disse to, indtil nu utvivlsomt “moderate”, unge muslimske mĂŠnd til at myrde lĂžs pĂ„ deres medmennesker??

Kunne Allahs eksklusive paradis-garanti til de af hans slaver, der kĂŠmper for hans sag, drĂŠber og selv bliver drĂŠbt (Sura 9 vers 111), monstro vĂŠre Ă„rsagen???

Igen-igen sprÞjter blodet fra den islamiske forpligtigelse pÄ skÄnselslÞs hellig krig mod Allahs fjender og de vestlige globalisters systematiske destabilisering af de vestlige samfund!

PisseNisse i HökarÀngen
PisseNisse i HökarÀngen
8 years ago
Reply to  Prudentius

En mindre kÀnd detalj kring 9/11 Àr att terroristerna faktiskt tog det sÀkra före det osÀkra och förlustade sig med rejÀla sprit- och sexorgier i Asien mellan flygutbildning och 11:e september.

Axel
Axel
8 years ago

De to englebÞrns mor, Zubeidat Tsarnajeva, er ogsÄ kriminel. Bosat i USA, sigtet for tyveri af dametÞj til 9420 kr. og ondartet hÊrvÊrk.

Familienavnet skal i Ăžvrigt efter danske transliterationsregler skrives ‘Tsarnajev’.

Eyvind
Eyvind
8 years ago

It’s God’s job to judge terrorists……
It’s our mission to arrange the meeting!
(U.S.Marines)

JĂžrgen Duus
JĂžrgen Duus
8 years ago

Manden med de gyldne sko skal nok lige have tid til at finde en forklaring, der ikke hedder islamisk fundamentalisme. Mon ikke han ender pÄ noget med racisme eller sociale omstÊndigheder? I sÄ fald vil han vÊre Êgte svensk.

Peter Andersen
8 years ago
Reply to  JĂžrgen Duus

Jeg tror sgu han mener det ironisk.

Men jeg kan da tage fejl.

PisseNisse i HökarÀngen
PisseNisse i HökarÀngen
8 years ago
Reply to  Peter Andersen

Han Ă€r inte ironisk – han Ă€r bara svensk.

(RH tillhör inte den ironiska generationen.)

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Det sagde du, ikke jeg, kére PNH 😀

PisseNisse i HökarÀngen
PisseNisse i HökarÀngen
8 years ago

Haha…alla ska fĂ„ sig en slĂ€ng av sleven (sist var det kriminella norrmĂ€n) jag tror pĂ„ transparens & demokrati 😀

Norska lĂ€sare kanske kan dra sig till minnes en lĂ„t frĂ„n 80-talet..Tröste & BĂ€res “Jag er inte sjuk.” http://www.youtube.com/watch?v=ouzdSW_Hoyo

Jag tror den nordiska sammanhÄllningen (i vart fall mellan rejÀla personer i urbefolkningarna) tÄl en hel del kritik & skÀmt..Och det Àr gott sÄ.

Morani ya Simba
Morani ya Simba
8 years ago
Reply to  steen

“Vi mĂ„ vente og se om Dzhokhar Tsarnaev lader sig tage levende – jeg tvivler” Ja, det hĂ„ber jeg meget men jeg tror det ikke. Og hvad har han at se frem til?? Et isoleret hundeliv i en betonkĂŠlder i ADX Florence (USAs forbundsregering’s sikreste fĂŠngsel) eller, mindre sandsynligt, ca. 6-8 Ă„r pĂ„ forbundsdĂždgangen efterfulgt af en giftsprĂžjte (mĂ„ske leveret af danske Lundbeck hvilket i dette tilfĂŠlde ikke generer mig). SĂ„ han vil sikkert hellere gĂ„ ud med et “PUF!” og det kan man godt fĂžlge hans situation taget i betragning. Der skulle vĂŠre gode penge at tjene til den… Read more »

HH
HH
8 years ago

Vad jag helt enkelt inte förstĂ„r Ă€r varför de hĂ€r tvĂ„ mĂ€nnen attackerar USA pĂ„ landets hemmafront. USA har vĂ€l aldrig haft nĂ„got att göra med Tjetjenien, men dĂ€remot det tidigare Sovjetunionen – under Stalins hemska styre – och senare andra ryska ledare. Det Ă€r svĂ„rt att glömma attentaten i Moskva dĂ€r mĂ„nga barn dödades. Till det ska stĂ€llas vad Sovjet och Ryssland haft för sig i Tjetjenien. Och dĂ€r folk Ă€r muslimer, vad jag vet.

Men jag skulle gÀrna vilja ha en förklaring till Boston-attentatet. NÄgon som vet eller förstÄr detta för mig obegripliga.

Thomas Nydahl
8 years ago
Reply to  HH

HH. Jag hittade just en liten text som ganska bra besvarar det du undrar över (och det finns ju litteratur i Ă€mnet för fördjupning): “Tjetjenien ligger i norra Kaukasus i Ryssland och sjĂ€lvmordsbombare frĂ„n den regionen Ă€r dessvĂ€rre ingen ovanlighet. USA har inte upplevt det, men Ryssland har sett desto mer. Den 24 januari 2011 sprĂ€ngde exempelvis en 20-Ă„rig man frĂ„n Ingusjetien sig i luften vid Domodedovo flygplatsen i Moskva. 37 personer dödades. Året innan detonerade tvĂ„ kvinnor frĂ„n Dagestan sina bomber i Moskvas tunnelbana och tog 40 personer med sig i döden. Sedan har vid det enorma gisslandramat pĂ„… Read more »

Thomas Nydahl
8 years ago
Reply to  HH

HH, jag glömde skriva om det sista du frĂ„gar om. Även om man inte kan veta den konkreta bakgrunden till BostondĂ„det sĂ„ kan man rent allmĂ€nt konstatera att sĂ„vĂ€l islamister som separatister i Kaukasus menar att USA och vĂ€stvĂ€rlden vĂ€grat stödja dem gentemot den ryska – sĂ€rskilt den putinska – politiken som inneburit allt frĂ„n krig till “sĂ€kerhetsstyrkornas” mordkampanjer, bĂ„de i den tjetjenska huvudstaden Grozny, och pĂ„ landsbygden dĂ€r sĂ„ mycket kan ske lĂ„ngt frĂ„n mediakameror. De rapporter som ofta kom frĂ„n Tjetjenien var signerade Anna Politkovskaja, och hon fick betala med sitt liv för det. Nu Ă€r det fĂ€rre… Read more »

Angela
Angela
8 years ago
Reply to  HH

DÀrför att det handlar om religion. Religion kÀnner inga grÀnser pÄ det sÀttet.

Angela
Angela
8 years ago
Reply to  HH

Svar till HH. “Vad jag helt enkelt inte förstĂ„r Ă€r varför de hĂ€r tvĂ„ mĂ€nnen attackerar USA pĂ„ landets hemmafront.”

Muslimer stöder varandra vÀrlden över oavsett vilket land det Àr. Sunni stöder sunni. Salafister, salafister osv. Men muslimer stöder alltid varandra. De tÀnker inte i lÀnder och folk som vi gör dÀrför att vi Àr demokrater. De vet inte vad demokrati Àr. De tÀnker i religion (utgÄngspunkt) inte i demokrati som alltid kopplas till en stat/nation.

Breidablikk
Breidablikk
8 years ago

ĐąĐ°ĐŒĐ”Ń€Đ»Đ°Đœ og Đ”Đ¶ĐŸŃ…Đ°Ń€ ĐŠĐ°Ń€ĐœĐ°Đ”ĐČ. Det heter terroristene pĂ„ russisk. Den som Ăžnsker kan bruke navnene som sĂžkeord og finne opplysninger pĂ„ russisksprĂ„klige nettaviser, hvis noen skulle ha interesse.

BrÞdrene har sider pÄ det russiske facebook vkontakte vk.com

Tilgang krever trolig brukerprofil (som jeg har og dermed har adgang)

Eksempelvis:
Đ”Đ¶ĐŸŃ…Đ°Ń€ ĐŠĐ°Ń€ĐœĐ°Đ”ĐČ
http://vk.com/id160300242

Med lenker til disse islamsider:
http://vk.com/salamworld
http://vk.com/islamd

– som ved raskt Ăžyekast ikke virker spesielt terroristiske.

(Fra en kommentar jeg postet pÄ Document.no)

Arvid Falk
Arvid Falk
8 years ago

“This is a historic decision,” said the TBB Turkish Union, the cultural organization that submitted the case to the committee, in a statment on Thursday. “CERD has determined that Mr. Sarrazin’s comments touch on a feeling of racist superiority or racial hatred and contain elements of incitement to racial discrimination.” CERD also issued an ultimatum to Germany, giving the country 90 days to inform the committee of the measures it will take to address the committee’s opinion Groteskt agerande av CERD! Medlemmar: Russian Federation – Mr. Alexei S. AVTONOMOV (Chairperson) India – Mr. Dilip LAHIRI (Vice-Chairperson) Algeria – Mr. Noureddine… Read more »

Frank P
Frank P
8 years ago

Shootout, chaos, dead. Lige nu Waterton, Boston.

Sunil Tripathi har vÊret vÊk i en mÄned. Han er suspect, armed and on-the-run.

Merah om igen nĂŠsten.

http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2013/04/bpd-scanner-has-identified-boston-bombing-suspects-mike-mulugeta-and-sunil-tripathi.html

BemÊrk Che-trÞjen. Han var nok fattig og pÄ bunden af samfundet?

“Tripathi was a philosophy major at Brown University, not far from Boston, where the search expanded to. His father is a rich software engineer.”

Mike Mulegata er vist skudt.

Men hvem er sÄ https://twitter.com/CBS8/status/325148541762801664/photo/1
?