25
apr
Seneste opdatering: 26/4-13 kl. 2151
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Peder Jensen 2013

Ved Ă„ brennemerke visse meninger som de herskende eliter ikke liker, forsĂžker mediene Ă„ skremme folk til taushet. (Kronik i Aftenposten)

Af Peder NÞstvold Jensen ogsÄ kjent som Fjordmann (klik foto f. helskÊrm)

PÄ fÄ dager er det blitt publisert dusinvis av artikler om hvor irrelevante folk som meg visstnok er. De ansatte i norske massemedier mangler tydeligvis sans for ironi.

Øyvind StrĂžmmen beskriver i sin anmeldelse av Simen SĂŠtres ujevne biografi om meg mitt syn blant annet pĂ„ islam som “underlig”. Dette pĂ„ tross av at meningsmĂ„linger viser at et stort flertall av befolkningen i mange europeiske land nĂ„ er dypt skeptiske til islam. I Frankrike tviler over 70 prosent av de spurte pĂ„ om islam lar seg tilpasse til deres samfunn. Lignende tall finnes fra Storbritannia, Tyskland og Nederland.

Det er sĂ„ lite substans i det StrĂžmmen skriver at det er merkelig at han i det hele tatt har fĂ„tt teksten publisert pĂ„ Aftenposten.no. Mannen har kun ett eneste triks, og det er Ă„ kalle visse personer for “fascist”. At dette er nok til Ă„ skaffe ham en pen karriĂšre i samfunnslivet, med tilnĂŠrmet klippekort til avisenes spalter, forteller mye om samfunnsklimaet i Norge i dag.

Det kan ellers nevnes at en norsk konvertitt til islam som ifÞlge pressen har sympatier med jihadistene i Al-Qaida og har mottatt terrortrening i Jemen, var pÄ valglisten for MiljÞpartiet De GrÞnne. Dette er samme parti som herr StrÞmmen, professor Thomas Hylland Eriksen samt Shoaib Sultan fra Islamsk RÄd Norge og nÄ Antirasistisk Senter stÄr pÄ listene til. Terroristen er kanskje en ensom ulv, men han kommer fra Øyvind StrÞmmens flokk.

Åpen om stipend fra tenketank

Aftenposten publiserte 17. april 2013 ved en “feil” et stort bilde av meg pĂ„ toppen av forsiden i papirutgaven med pĂ„standen om at jeg blir stĂžttet av “hĂžyreekstreme” i USA. Med slike krigsoverskrifter skulle man nesten tro at jeg sitter nede i en bunker og planlegger Ă„ invadere Polen helt pĂ„ egen hĂ„nd, mens jeg slĂ„r mine motstandere i hodet med islamofobiske tekster til de overgir seg. Men sĂ„ hadde jeg bare mottatt et stipend fra en konservativ tenketank som var sĂ„ hemmelig at jeg helt Ă„pent hadde annonsert dette selv tidligere.

Aftenposten beklaget heldigvis raskt denne “feilen”, som visstnok hadde skjedd ved et uhell. Jeg er personlig usikker pĂ„ hvordan slike uhell oppstĂ„r. Kanskje snubler noen i en blyant og sĂžler kaffe pĂ„ en datamaskin, slik at denne helt tilfeldig publiserer et stort bilde av en bestemt person pĂ„ forsiden ved siden av ordet “hĂžyreekstrem”. Ved nok et uhell distribueres denne forsiden deretter til utsalg over hele landet. Det ironiske er at den samme avisen tidligere har kritisert uavhengige nettsider for Ă„ publisere pĂ„stander som ikke kan dokumenteres.

En journalist fra Aftenposten spurte videre om jeg er en farlig “samfunnsfiende”, et ikke spesielt objektivt eller nĂžytralt spĂžrsmĂ„l, som helt klart var ment Ă„ skulle lede leserne til en sterkt negativ konklusjon. Avisens oppslag om meg var kanskje ikke helt en “Wanted, dead or alive”-plakat fra det Ville Vesten, men det var ikke sĂ„ veldig langt unna.

Det var, som vanlig, fÄ eller ingen forsÞk pÄ Ä gÄ inn i substansen av mine argumenter eller de mange og store problemene knyttet til islamisering og masseinnvandring som jeg skriver om.

Likhetstegn mellom “ytre hĂžyre” og islamkritikere

PĂ„standene om at de som er kritiske til islam er “hĂžyreekstreme” samsvarer godt med det Aftenpostens sjefredaktĂžr Hilde Haugsgjerd sa som vitne om pĂ„stĂ„tt pressesensur under rettssaken mot Anders Behring Breivik. Hun gikk da langt i Ă„ sette likhetstegn mellom “ytre hĂžyre” og islamkritiske holdninger.

Dette er ikke riktig. For eksempel er en av Europas mest kjente kritikere av problemer knyttet til muslimsk innvandring, Thilo Sarrazin, medlem av tyske SPD, det norske Arbeiderpartiets sosialdemokratiske sĂžsterparti.

Jeg er personlig sterkt skeptisk til om islam kan reformeres, men den kristne reformasjonen tok mange generasjoner og var til dels ganske blodig da den sto pÄ. Dersom islam ikke kan reformeres vil dette skape alvorlige og langvarige konflikter i europeiske byer. Men sannheten er at dersom islam mot all formodning kan reformeres vil dette sannsynligvis ogsÄ skape alvorlige og langvarige konflikter i vestlige byer siden vi nÄ importerer islamsk kultur hit. I Norge har Profetens Ummah hyllet de jihadistiske terroristene fra Boston.

InnfĂždte europeere i mindretall

Selv ikke-muslimsk innvandring kan utgjÞre et problem med det millionantallet migranter viser i dag, nÄr den innfÞdte befolkningen i store deler av Europa er i ferd med Ä bli omgjort til et mindretall i eget land. Likevel fortsetter vi masseimport av mulige fremtidige konflikter, samtidig som vi diskuterer hvordan vÊret vil vÊre i Är 2089. Dette er absurd. Som i H.C. Andersens berÞmte eventyr er noen nÞdt til Ä si at keiseren ikke har noen klÊr pÄ.

Den uavhengige nettsiden Document.no tok et skjermbilde av leserkommentarene pÄ en negativ artikkel om meg. Pinlig nok for Aftenpostens redaksjon var et betydelig antall av deres egne lesere enten litt enige med meg eller synes i alle fall at deres personhets mot meg gikk for langt. I likhet med flere andre tilfeller ble disse leserkommentarene snart fjernet.

Mange av Aftenpostens egne lesere er tydeligvis ikke udelt positive til islamisering eller masseinnvandring, pÄ tross av avisens forsÞk pÄ Ä gjÞre slike tanker til noe «hÞyreekstremt». Det gÄr en grense for hvor mye et kommersielt foretak kan sjikanere sine egne lesere. Noen av dem kunne jo finne pÄ Ä si opp abonnementet.

Brennemerker visse meninger

Dette dreier seg egentlig ikke om Ä stigmatisere en bestemt person, men snarere om Ä brennemerke visse meninger som de herskende eliter ikke liker. Da statuerer man et eksempel ved hjelp av noen enkeltmennesker for Ä skremme andre til taushet. Strategien fungerer riktignok dÄrligere enn planlagt her fordi mÄlet, i dette tilfellet meg, overhodet ikke har noen intensjoner om Ä legge seg flat overfor mediepress eller trekke tilbake utsagn jeg mener er sanne.

Det er dessverre ikke alltid slik at folkeflertallet representerer den sunne fornuft, men i dette tilfellet utgjÞr de som er kritiske til islamisering og masseinnvandring bÄde flertallet og fornuften. Vi skal ikke lenger la oss herse med av en radikal minoritet som uheldigvis styrer mye av propagandastrÞmmen gjennom massemediene.

Publiceret i Aftenposten i dag. Der var 190 kommentarer kl. 15, kl 15.45 var der 134 – avisen lukker for kommentarer kl 16. Men alt i alt – Norge er ikke Sverige, hvor denne kronik og dens kommentarer aldrig ville have en chance.
Gengivet med forfatterens tilladelse.

NĂžstvold Jensen overtar for Fjordman

Aften­pos­ten hev­der det skjedde et uhell i redak­sjo­nen da Peder NĂžst­vold Jen­sen hav­net pĂ„ fĂžrste­si­den med opp­lys­ning om at han finan­sie­res av “hĂžyre­eks­treme i USA”. NĂžst­vold Jen­sen har fĂ„tt til­svar i dagens Aften­post og han reflek­te­rer over “feilen”:

NĂžst­vold Jen­sen er blitt run­dere i kan­tene og girer seg inn mot den norske offent­lige tonen. Det gjĂžr han klokt i. Ironi og under­state­ments kom­mu­ni­se­rer bedre enn bom­bas­tiske og kate­go­riske “dom­mer”. Hvis NĂžst­vold Jen­sen hen­ter frem sunn­mĂžrsk humor vil han mob­li­sere sym­pati blant leserne, slik kom­men­tar­fel­tet ogsĂ„ viser. Han ankla­ger andre for ikke Ă„ ha lest teks­tene hans, og det er sik­kert rik­tig, men kan­skje han selv ville tjent pĂ„ en kri­tisk gjen­nom­gang? Folk liker Ă„ holde med the under­dog, og mediene har kjĂžrt sĂ„ hardt mot NĂžst­vold Jen­sen og hans alias at det har skapt en skjult sym­pati. Men hvis NĂžst­vold Jen­sen skal ut i Ă„pent lende er han bare NĂžst­vold Jen­sen, og det stil­ler noe andre krav enn et alias. Av HANS RUSTAD 25.04.2013

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Elefanten
Elefanten
8 years ago

DR bragte et interview med en britisk dame, der var modstander af sharia-lovgivning. Der blev gjort meget ud af at forklare, at hun var sharia-modstander pÄ en meget fin og intellektuel mÄde i modsÊtning til andre platte typer.
Men det kan altsÄ lade sig gÞre at vÊre et pÊnt menneske, samtidig med, at man er sharia-modstander.

Anonymous
Anonymous
8 years ago
Reply to  Elefanten

“Dialogisk sharia-modstander” altsĂ„ kun afhugning af lemmer Fredag , LĂžrdag , Mandag , Tirsdag , Onsdag og Torsdag foran kirken ..