26
apr
Seneste opdatering: 27/4-13 kl. 1828
23 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ismail Okur, ordförande för Islamiska kulturföreningen i Botkyrka säger så här, om varför det är viktigt med böneutropet. – En moské ska ha böneutrop. Om våra barn bodde i ett muslimskt land så skulle de höra böneutrop fem gånger om dagen. Men nu kan de i alla fall höra det en gång i veckan. Första böneutropet ljöd från moskén i Fittja, Här hörs första böneutropet i Sverige, Premiär av böneutrop skapar protester. Aftonbladet sänder live.

Der kagles af glæde i hønsegården, det er lige noget for en Twittrende sværmer, selvom der er lidt småt med kvinder tilstede. Pyt, imamen siger selv, de er lige meget værd og man kan mingle med mændene, hvis man får lov. Man savner måske også at nogle HBTQ personer fejrer mærkedagen med svensk journalistik. Helle Klein lægger storladent ud – “Seid umschlungen”! – Bøn bliver der brug for, Sverige er en skyskraber, der demoleres i en ukontrolleret sprængning og der er ingen løsning på de problemer, Klein og kompagni har skabt. Angelica kommer meget passende af ‘engel’, en engel der hedder Karlsson, et omvandrende Stockholm-syndrom:

Ta inn hele skjermen 26.04.2013 182426Ta inn hele skjermen 26.04.2013 182622Ta inn hele skjermen 26.04.2013 182609Ta inn hele skjermen 26.04.2013 182851

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

23 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
8 years ago

Ursäkta jag vimsar till det – det blev inga fler tjurfäktningar i FRANKRIKE skulle det naturligtvis stå! Fast, faktiskt, har ungdomar börjat protestera mot tjurfäktningar i Spanien. Jag undrar bara om den spanska varianten kan vara en blodigare fortsättning av de grekiska spelen? Där skulle den modige hoppa över en tjur och samtidigt sätta en blomsterkrans om tjurens horn. Någon som vet mer om detta?

HH
HH
8 years ago

Ja, Aguélis öde har alltid gripit mig. Han lärde sig arabiska och han gav ut en tidning på detta språk. Han blev en djuren vän genom en kontakt med en fransk kvinnlig “djurens vänner”. Man skulle introducera tjurfäktning i Marseille, men den kvinnliga vännen hade räckt en pistol till Aguéli som – sköt i luften! Det blev inga fler tjurfäktningar i Spanien… Målarprinsen Eugen hade skickat pengar till Aguéli där han bodde i Barcelona för att få honom hem. Gammal och döv blev A överkörd av ett tåg. Prinsen skickade ned en emissarie som tog hand om A:s samlade verk… Read more »

HH
HH
8 years ago

Till Bergfast med tillgivenhet. Nej, mitt fantoskop är lika mycket fantasi – en ombildning av ordet – som etuiet det ligger i. Det jag skrev var menat som ironi med spets. Det historiska element som du förmedlar har jag inga invändningar emot. En överbliven dotter i den adliga familjen under katolsk tid gjorde på ett naturligt sätt inträde i en orden som blivande syster. Men vill man se en manlig variant i samma tema rekommenderar jag Strindbergs “Odlad frukt”, en helt sanslös historia i novellform som klart avspeglar tiden på ett grymt sätt. Verner von Heidenstam är inte sämre. I… Read more »

Bergfast
Bergfast
8 years ago
Reply to  HH

Tack.Och tack till HH för intressanta boktips. Ja, saker och ting, i både smått och stort, kan kanske alltför lätt gå överstyr ibland. Utan att det går att riktigt helt och fullt förstå hur det kunde gå till. Skall verkligen försöka läsa den boken, ”I tjänst hos det Enda”, av René Guénon. Ivan Aguélis tavlor är verkligen mycket intressanta och fina tavlor. De är helgjutna på något vis, ofta med dova färger och fina motiv. Har alltid tyckt om dem utan att veta varför. Aguéli fick dock ett tragiskt livsöde och en för tidig bortgång i och med olyckan vid… Read more »

Anders Hansen
Anders Hansen
8 years ago

Der går 1. år så får de lov til at kalde til bøn een gang om dagen…så et år eller to, så blir det een gang om dagen undtagen fredag hvor de får lov til at holde alle 5 indkald og ikke længe efter dette er besluttet, vil det skrige til himlen for mångfalstosserne over hvor fascistisk og racistisk det er ,at stakkels de muslimer ikke kan udøve deres religion på samme præmisser som kristne, som lader deres klokker bimle over land og by i tide og utide. Så derfor må der vedtages bønneopråb fra alle mosker 5 gange 7… Read more »

Bergfast
Bergfast
8 years ago
Reply to  Anders Hansen

Men frågan är väl till slut ändå, vilka som är ansvariga för att ha röstat som de har röstat, och därmed tillåtit händelseutvecklingen?

Och tydligen så finns det en majoritet som är för invandringens storlek. Kanske det beror på oförstånd, kanske det beror på likgiltighet, kanske det beror på att denna majoritet verkligen tror sig om att verkligen vara – god -…

Vem vet…

HH
HH
8 years ago

Precis när jag gick över vår gård såg jag en kvinna komma gående på bygatan. Jag slogs av hennes klädsel. På huvudet hade hon en stor och nästan blommig sjal. Det påminde mig om barndomens tanter som klappade tvätt vid bryggan, fast deras huvudbonader var mer ihopknutna. Jag stannade till en aning förundrad. Kvinnan hade annars långbyxor, men den där huvudduken sa någonting annat… Har vi det också här`? En kåsös vid namnet Gunilla Brodrej har uttalat sig i Expressen om böneutroparen i Fittja. Inte så mycket om denne som det sen hände inne i moskén. Det var nog det… Read more »

trackback

[…] Se også Svensk journalistik fejrer bønnekald i Fittja […]

HH
HH
8 years ago

Vilken solig dag! Som gjord för mitt fantoskop som jag berättat om tidigare. Jag snurrar på linserna och vad ser jag? Harmas inte över chefredaktörer och journalister, jag anar en ny väg för allihop. Tidningar som vi i fortsättningen inte kan läsa. Orsaken får ni veta här. Jag satt och funderade över diverse chefredaktörer. Den där Mattson t ex som på bild alltid ser ut som om han vädjade om förståelse. För vad? Trodde han verkligen att en kvällstidning står utanför lagen? Ja, ni minns det där försöket att provocera och köpa pistol. Jesses! Och sen ser jag alla dessa… Read more »

Bergfast
Bergfast
8 years ago
Reply to  HH

HH skrev en lite märklig – fantasi – , kring någon kvinnlig journalists krönika, som HH har sett i sitt –fantoskop -, (?) , (för det var väl ändå ingen riktig krönika som HH har läst någonstans, förhoppningsvis…).. Det är då förmodligen en fantasi som HH själv komponerat, och man kan bli lite fundersam kring tankegångarna i den. Detta med att praktisera månggifte är ju ingenting nytt i historien. På någon annan artikel, såg jag en kommentator som efterlyste en Salomo, som skulle kunna lösa konflikterna i mellanöstern. Den historiske Salomo, ansågs ju ha haft 1000 fruar, så där ligger… Read more »

Bergfast
Bergfast
8 years ago
Reply to  Bergfast

Ps.

Ber HH om ursäkt om kommentaren blev lite väl lång. (I vanlig ordning…)..

Ds,

Jakob
Jakob
8 years ago

Den svenske journalist er ikke journalist, men shariaparia.

snowflinga
snowflinga
8 years ago

Är det verkligen en seger för ett tolerant och jämställt samhälle när en religion med medeltidsvärderingar och en unken kvinnosyn vinner terräng i landet?

Alla dessa kvinnliga journalister som glöder av godhet när de hyllar islams frammarsch i landet skall komma ihåg att det råder hård könssegregering i de moskeer som de är så ivriga att välkommna.

Sverige går istället bakåt i utvecklingen

Tornuggleman
Tornuggleman
8 years ago

Sverige i ett nötskal.
Vänta bara till böneutropen från Malmö, ekande över sundet till Köpenhamn blir ett faktum .

HH
HH
8 years ago

Det finns ingenting som hindrar fortsättningen. Varför skulle Stockholms stadshus vara undantaget? Bort med de historiska tre kronorna och fram med månskäran – åt öster givetvis. Härifrån skulle ju verkligen fredagsbönerna kunna ljuda HÖGT över Stockholms vackra vatten! Djurgården, Söders höjder, strandpromenaderna, Humle-Dumle-gården, Skansen – det finns hur många platser som helst som skulle kunna nås av dessa böneutrop. Men det vill förstås till att det blir ORDENTLIGA decibel! Kvinnor i Sverige går numer omkring med någonting kalsongliknande, d v s svarta s k långbyxor. Det är möjligt att den dag sharialagarna kommit för att stanna, att dessa kvinnor godkänns.… Read more »

Kim Rasmussen
Kim Rasmussen
8 years ago

“Seid umschlungen”!…….Mon ikke det bliver til et “Seid verschlungen” i en overskuelig fremtid….?!
Fat dog endeligt,at hver eneste moske er at betragte som et brohovede for en “kultur”/religion/totalitaer ideologi,der, trods
dens repraesentanters haelden vand ud af oererne om det modsatte,ikke vil nogen af os noget godt!
Sverige staar vel ikke til at redde; jeg kan kun haabe,at udviklingen derovre vil faa flere og flere i Danmark til at
faa oejnene op for den trussel vi staar over for.Ellers bliver det til et “Seid verloren,Millionen……”.

Fru.Frøken
Fru.Frøken
8 years ago

All that can accurately be said about a man who thinks
he is a poached egg is, that he is in the minority.

James Burke,

ny kommentator
ny kommentator
8 years ago

Tillykke til Sverige… Håber ikke denne Rabies smitter over sundet…. De er jo gale hunde hele bundet..

PFEP
PFEP
8 years ago

Sverige kan hälsa hem nu, Islamism kommer ta över vad det lider och Sven och Svea Svensson kommer inte se det före de blir slav-dhimmies och tvingas avstå allt de äger till de nya härskare.

Polka Charlie
Polka Charlie
8 years ago

Tragisk!

Hvor er den svenske modstandsbevægelse? – Hvorfor blev der ikke sat 25 bilalarmer i gang, afspillet den svenske nationalmelodi fra en højttalervogn eller moskeens højtalersystemet ramt af et vildfarende skud fra den lokale skydeklub.

Kære svenske brødre og søstre kæmp nu for jeres land og jeres frihed. Om få år er chancen forspildt.

Odd S. Olavssøn
Odd S. Olavssøn
8 years ago
Reply to  Polka Charlie

Den svenske modstandsbevægelse?

Verdens tyndeste bog: “Svenske krigshelte 1939-1945”

Santor
Santor
8 years ago

Rofl. De kæmper jo om at grave det dybeste hul 🙂

Victor
Victor
8 years ago

Sidder lige og hører P1 —- det er sådan noget, jeg gør.

I dag, store bededag, kl. 16.00 fejres det ved at lade imamen kalde til bøn og sende en muslimsk gudstjeneste – eller hvad man nu kalder den slags….