15
jun
Seneste opdatering: 16/6-13 kl. 2145
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Torben S. Hansen, lektor emer.

Undertegnede har gennem et kvart århundrede været kunde i Dansk Supermarkeds butikker. Dette var begrundet af pris og kvalitet – plus firmaets afvisning af kassepersonale med anmassende politisk propaganda.

Beklageligvis har Dansk Supermarked – skræmt af nogle journalisters begejstring for en minidemonstration på et fortov i Københavnstrup – besluttet at ændre reglerne. Fremover risikerer kunderne at blive betjent af kassedamer med islamistisk tørklæde. Spørgsmål: Kan næste minidemonstration presse firmaet til også at tillade personalet at bære burka og niqab?

De pågældende beslutningstagere i Dansk Supermarked mangler muligvis kendskab til sagens kerne. Opmærksomheden henledes derfor på, at kun ganske få kvinder i Alexandria, Cairo, Tehran og Istanbul bar tørklæde i 1960’erne og 1970’erne. Det handler således ikke om en gammel kultur, der også bør respekteres i Vesten. Men i dag er det omvendt: I byer med mange muslimer bærer langt de fleste kvinder tørklæde eller anden form for tilhylning.

Forklaringen på dette skift i moden er politisk. Uniformering af især kvinderne er et højtprioriteret punkt i den islamisme, der – i vidt omfang støttet og betalt af aktører med adgang til petroindtjening – aktuelt foregår over den halve verden. Sort tørklæde symboliserer oprør mod alt ikke-islamisk. Hvidt tørklæde betyder lydighed overfor sharia – den “hellige” lov.

Dette indebærer selvfølgelig ikke, at enhver kvinde med sort eller hvidt tørklæde kender symbolværdien eller personligt tilslutter sig den ideologi, der ligger bag, og som det kan ses overalt, kan andre farver også benyttes. Men det indebærer tvang eller pression mod de muslimske kvinder, der helst vil være fri for at skilte med et politisk symbol.

Er det aldrig gået op for Dansk Supermarked, at en del kunder har foretrukket firmaets butikskæder for at undgå islamismens tørklæder? Vil virksomheden i fremtiden også ansætte personer, der ifører sig tøj med portræt af den psykopatiske massemorder Ernesto Che Guevara? Eller Stalin, eller Mao eller Hitler? Nu er der kun kæden Kiwi tilbage, der – så vidt vides – afstår fra at udsætte kunderne for politisk propaganda. Foreløbig!

Kasper Støvring: Statsborgerskab er ikke en rettighed

Støvring er den første jeg ser nævne, at 1961 konventionen mod statsløshed, som Anker Jørgensen bandt Danmark til i 70′ erne, stort set ikke er tiltrådt af nogen, men ellers shhh ! det er en statshemmelighed, ellers har Information ikke en solobasker og en ny Tamil-sag og TV-Avisens drama fiser ud af den daglige forargelse. Han skriver endda: Opsig den og lad være med at gøre potentielle terrorister og forbenede jødehadere til statsborgere. Nogle kunne opfatte det som en fjendtlig handling, ville jeg tilføje.

Cepos 10.06.2013, I 054

EN NATIONALSTAT HAR ellers både ret og pligt til suverænt at regulere befolkningssammensætningen. Det er demokrati, og det står i modsætning til den rettighedsfundamentalisme, som præger den udbredte dyrkelse af overnationale konventioner. Hvis der var folkeafstemning om konventionen, ville den falde med et brag.

Man skal huske, at konventionerne netop kun er dét – dvs. konventioner. De er ikke hellige tavler med love, der er hugget ud i sten, men derimod tilfældige konstruktioner. De er skrevet på et bestemt tidspunkt, på et bestemt sted, af bestemte mennesker med bestemte interesser, og de tog sigte på at løse bestemte problemer, der engang var presserende, men ikke er det i dag. Ikke mindst frygten for folkemord og krig i Europa.

Statsborgerskab er altså ikke en menneskeret, som formanden for FN-forbundets menneskeretsudvalg, Ole Olsen, har udtalt. Statsborgerskab er en meget stor gave, der skænkes mennesker, som føler samhørighed med den danske nation og identificerer sig med dens traditioner, kultur og institutioner.

Eller rettere: Sådan burde det være. Men sådan er det ikke. Derfor risikerer vi at fremkalde alvorlige trusler mod demokratiet, staten og sammenhængskraften. Den tvangsprægede fokusering på rettigheder viser svagheden i vores liberale samfund. Det er ikke blot noget, reaktionære mener. Det gælder også liberale som den amerikanske filosof Francis Fukuyama.

I SIN BERØMTE BOG »Historiens afslutning« overvejer Fukuyama truslerne mod det vestlige demokrati og finder årsagen til dem hos os selv. I Vesten og dermed også Danmark forsvarer vi – og det vil især sige eliten – ikke længere noget, og vi stræber ikke efter højere mål i tilværelsen. De, der endnu drister sig til at forsvare vores kultur, frihed og tro, ser man ned på. Dansk Folkeparti består af landsbytosser, Trykkefrihedsselskabet er islamofobisk, og Tidehverv er fanatisk.

Vi bedøver os i selvgode løgne om vores egen fortræffelige, bløde humanisme. Vi magter ikke at beskytte vores egne landsmænd, men bilder os ind at kunne frelse verden. De Radikales Zenia Stampe udtalte på DR P1, at det er godt, at vi giver statsborgerskab til statsløse palæstinensere, selv om de altså er potentielle terrorister. For sender vi dem til Gaza, vil det bare skabe en flygtningestrøm den anden vej!Statsborgerskab er ikke en rettighed


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

18
Deltag i debatten...

avatar
12 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
HHBritta Due AndersenAllan HansenPeter AndersenThomas Bolding Hansen Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
HH
Guest
HH

Tack Steen för tipset! För att inte bli fullständigt deprimerad har jag roat mig med att titta på de danska program som visat en rad danska öar på svensk TV, det enda man kan se på. Det lättade! Att hygge sig! Hade besök av en finlandssvenska och vi pratade en hel del om våra länders respektive skolor – det börjar dra åt samma håll i Finland fick jag veta. Jag märker att det är en hel del av Finland jag missat. Jag har skam till sägandes inte besökt landet! En definitiv miss. Men glömmer inte sammankomsten med en bunt danskar… Read more »

Britta Due Andersen
Guest
Britta Due Andersen

Var på Folkemødet. Både der og på færgen til Ystad sad jeg og tænkte på, hvor dejligt det havde været: stort set ingen med tørklæde og lange gevanter. Næsten som et sommerstævne ville have set ud i 70érne, ja vel også i de tidlige 80´erer.
Men det var selvfølgelig selvbedrag!

HH
Guest
HH

I bokhyllan hittade jag en liten bok betitlad “Kulturens skabelse”. Författaren heter Martinus. Jag har en bekant som läst mycket av denne dansk och sätter honom högt. Själv har jag inte riktigt satt mig in i hans tänkande, men den lilla boken, på dansk, gav mig många tankar. Så här t ex i kapitel 20: Religiositetens förvandling til politik: “Den i det materialistiske intellektuelle menneske tillsyneladende försvundne religiositet er i virkeligheden slet ikke försvundet fra naevnte vaesens psyke. Vi genfinder her det religiöse princip och den herfra udgående kraft i fom af det, vi kalder “politik”. Hvad är de politiska… Read more »

Allan Hansen
Guest
Allan Hansen

Psykologi et ikke videnskab!

Jeg har selv to gamle venner, der begge er psykologer (mand og kvinde). Men at kalde dem for videnskabs
folk ville være en stavefejl.

VIDENSKAB:
– fysik, kemi, matematik og biologi.
Det er videnskab.
Jeg gentager psykologi, filosofi, antropologi og sociologi
er ikke videnskab!
Dets modsætning er religion, som er det rene
volapyk – sludder, pladder, vrøvl og nonsens.
Jeg får kvalme af religiøse mennesker – dem
kan man aldrig stole på!

Lev Vel

Angela
Guest
Angela

Har skrivit en kommentar till Torben S Hansens utmärkta artikel som inte finns med! Fick Obama den kommentaren?

HH
Guest
HH

Jag hade en konstig dröm häromnatten, faktiskt så konstig att jag vaknade med ett ryck. I tankarna kom Descartes utsaga som jag nyss läst: sinneserfarenheterna och tron på en yttre verklighet. Så här: Det kan väl inte råda något tvivel om att jag sitter här vid min dator och skriver. Men Descartes beskriver osäkerheten i det som jag betraktar som fakta. Han säger: i drömmen kan du uppleva någonting precis likadant, fast du i verkligheten ligger kvar i sängen och sover. Tänker jag noggrannare över detta kommer jag att upptäcka att jag inte har något säkert kriterium med vars hjälp… Read more »

Angela
Guest
Angela

Tack Stövring för din utmärkta artikel! Europa håller på att förvandlas till ett nytt mellanöstern, Afrika, Asien eller Sydamerika, där gränser upplöses och länder förvandlas till – “sekter”- lägg noga märke till det ny-orwelleska ordet för stat och nation – “SEKT”. Länderna i Europa kommer att precis som i mellanöstern att benämns som “sekt” med sekteristiska intressen. Sakta håller etablissemangen på att plocka bort nationer, folk, demokrati och medborgarskap.

Angela
Guest
Angela

“Det är förskräckligt Torben S. Hansen och jag önskar innerligt en massiv kvinnodemonstration mot detta det senaste yttrandet av “de små stegens tyranni”. Små steg, år efter år, är principen om det sluttande planets strategi. Man vänjer sig alltmer vid sådant man för bara några årtionden sedan ansåg vara groteskt. Genom att inte säga ifrån kraftfullt anammar vi ett kvinnofientligt samhälle som tar strupgrepp på det som tidigare i nordisk historia uppfattats som kvinnoförtryck – ojämlikhet mellan könen och en kvinnosyn som klössar kvinnor som objekt utan mänsklig värdighet och människovärde. Bit för bit byggs ett kvinnofientligt samhälle. Varje bit… Read more »

Tommy
Guest
Tommy
Anonymous
Guest
Anonymous

I den lokale Netto er kommet muslimsk bestyrer og personalet synes nu også alle af samme art, bliver interessant at følge udviklingen. Høflige nok, men man kan allerede mærke den kendte stemning og se den i øjnene, dem og os. Tonen mellem de ansatte er også ændret, ikke ligefrem i en behagelig retning og klart frskellig fra tidligere. Som sagt, et interessant eksperiment, måske helt bevidst fra Netto, der siden ledelsesskiftet har ændret på mange måder og ikke i positiv retning. Der er nok at sammenligne mellem, da både Superbrugsen Irma, Rema !000, Fakta og Lidl alle ligger kort fra… Read more »

Nielsen
Guest
Nielsen

Støvring har helt ret. Statsborgerskab er ikke en rettighed. Det bør fratages så godt som alle de der har modtaget det siden 1950. I tilgift kunne det være ønskværdigt ved lov at fratage muslimer det. Hvis ikke vi gør noget mod islam, og gør det snart, vil denne terrororganisation forklædt som religion udrydde danskerne, som den har udryddet tyrkerne, ægypterne, nordafrikanerne, inderne bosiddende i Pakistan, indoneserne og sådan cirka 270.000.000 mennesker alt i alt.

Skåning
Guest
Skåning

Fantastiskt klokt skrivet. De flesta av dessa konventioner skrevs innan jag ens var född av människor som jag knappast har röstat på, och som inte kunde haft en aning om vilka effekter dessa skulle få 50 år senare i Västvärlden. Varför skulle dessa konventioner vara heligare än nationers självbestämmanderätt och rena överlevnad?

Angela
Guest
Angela

En klok och befogad kommentar. Nej och framför allt inte om det är ett fåtal internationella makthavare som tagit beslutet bakom folks ryggar, ackompanjerad av en pueril och gapig 68-vänster med Maos lilla röda i bakfickan som var på modet just då.