15
jun
Seneste opdatering: 16/6-13 kl. 2145
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Torben S. Hansen, lektor emer.

Undertegnede har gennem et kvart århundrede været kunde i Dansk Supermarkeds butikker. Dette var begrundet af pris og kvalitet Рplus firmaets afvisning af kassepersonale med anmassende politisk propaganda.

Beklageligvis har Dansk Supermarked – skr√¶mt af nogle journalisters begejstring for en minidemonstration p√• et fortov i K√łbenhavnstrup – besluttet at √¶ndre reglerne. Fremover risikerer kunderne at blive betjent af kassedamer med islamistisk t√łrkl√¶de. Sp√łrgsm√•l: Kan n√¶ste minidemonstration presse firmaet til ogs√• at tillade personalet at b√¶re burka og niqab?

De p√•g√¶ldende beslutningstagere i Dansk Supermarked mangler muligvis kendskab til sagens kerne. Opm√¶rksomheden henledes derfor p√•, at kun ganske f√• kvinder i Alexandria, Cairo, Tehran og Istanbul bar t√łrkl√¶de i 1960’erne og 1970’erne. Det handler s√•ledes ikke om en gammel kultur, der ogs√• b√łr respekteres i Vesten. Men i dag er det omvendt: I byer med mange muslimer b√¶rer langt de fleste kvinder t√łrkl√¶de eller anden form for tilhylning.

Forklaringen p√• dette skift i moden er politisk. Uniformering af is√¶r kvinderne er et h√łjtprioriteret punkt i den islamisme, der – i vidt omfang st√łttet og betalt af akt√łrer med adgang til petroindtjening – aktuelt foreg√•r over den halve verden. Sort t√łrkl√¶de symboliserer opr√łr mod alt ikke-islamisk. Hvidt t√łrkl√¶de betyder lydighed overfor sharia – den “hellige” lov.

Dette indeb√¶rer selvf√łlgelig ikke, at enhver kvinde med sort eller hvidt t√łrkl√¶de kender symbolv√¶rdien eller personligt tilslutter sig den ideologi, der ligger bag, og som det kan ses overalt, kan andre farver ogs√• benyttes. Men det indeb√¶rer tvang eller pression mod de muslimske kvinder, der helst vil v√¶re fri for at skilte med et politisk symbol.

Er det aldrig g√•et op for Dansk Supermarked, at en del kunder har foretrukket firmaets butiksk√¶der for at undg√• islamismens t√łrkl√¶der? Vil virksomheden i fremtiden ogs√• ans√¶tte personer, der if√łrer sig t√łj med portr√¶t af den psykopatiske massemorder Ernesto Che Guevara? Eller Stalin, eller Mao eller Hitler? Nu er der kun k√¶den Kiwi tilbage, der – s√• vidt vides – afst√•r fra at uds√¶tte kunderne for politisk propaganda. Forel√łbig!

Kasper St√łvring: Statsborgerskab er ikke en rettighed

St√łvring er den f√łrste jeg ser n√¶vne, at 1961 konventionen mod statsl√łshed, som Anker J√łrgensen bandt Danmark til i 70′ erne, stort set ikke er tiltr√•dt af nogen, men ellers shhh ! det er en statshemmelighed, ellers har Information ikke en solobasker og en ny Tamil-sag og TV-Avisens drama fiser ud af den daglige forargelse. Han skriver endda: Opsig den og lad v√¶re med at g√łre potentielle terrorister og forbenede j√łdehadere til statsborgere. Nogle kunne opfatte det som en fjendtlig handling, ville jeg tilf√łje.

Cepos 10.06.2013, I 054

EN NATIONALSTAT HAR ellers både ret og pligt til suverænt at regulere befolkningssammensætningen. Det er demokrati, og det står i modsætning til den rettighedsfundamentalisme, som præger den udbredte dyrkelse af overnationale konventioner. Hvis der var folkeafstemning om konventionen, ville den falde med et brag.

Man skal huske, at konventionerne netop kun er d√©t ‚Äď dvs. konventioner. De er ikke hellige tavler med love, der er hugget ud i sten, men derimod tilf√¶ldige konstruktioner. De er skrevet p√• et bestemt tidspunkt, p√• et bestemt sted, af bestemte mennesker med bestemte interesser, og de tog sigte p√• at l√łse bestemte problemer, der engang var presserende, men ikke er det i dag. Ikke mindst frygten for folkemord og krig i Europa.

Statsborgerskab er alts√• ikke en menneskeret, som formanden for FN-forbundets menneskeretsudvalg, Ole Olsen, har udtalt. Statsborgerskab er en meget stor gave, der sk√¶nkes mennesker, som f√łler samh√łrighed med den danske nation og identificerer sig med dens traditioner, kultur og institutioner.

Eller rettere: Sådan burde det være. Men sådan er det ikke. Derfor risikerer vi at fremkalde alvorlige trusler mod demokratiet, staten og sammenhængskraften. Den tvangsprægede fokusering på rettigheder viser svagheden i vores liberale samfund. Det er ikke blot noget, reaktionære mener. Det gælder også liberale som den amerikanske filosof Francis Fukuyama.

I SIN BER√ėMTE BOG ¬ĽHistoriens afslutning¬ę overvejer Fukuyama truslerne mod det vestlige demokrati og finder √•rsagen til dem hos os selv. I Vesten og dermed ogs√• Danmark forsvarer vi ‚Äď og det vil is√¶r sige eliten ‚Äď ikke l√¶ngere noget, og vi str√¶ber ikke efter h√łjere m√•l i tilv√¶relsen. De, der endnu drister sig til at forsvare vores kultur, frihed og tro, ser man ned p√•. Dansk Folkeparti best√•r af landsbytosser, Trykkefrihedsselskabet er islamofobisk, og Tidehverv er fanatisk.

Vi bed√łver os i selvgode l√łgne om vores egen fortr√¶ffelige, bl√łde humanisme. Vi magter ikke at beskytte vores egne landsm√¶nd, men bilder os ind at kunne frelse verden. De Radikales Zenia Stampe udtalte p√• DR P1, at det er godt, at vi giver statsborgerskab til statsl√łse pal√¶stinensere, selv om de alts√• er potentielle terrorister. For sender vi dem til Gaza, vil det bare skabe en flygtningestr√łm den anden vej!Statsborgerskab er ikke en rettighed

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
8 years ago

Tack Steen f√∂r tipset! F√∂r att inte bli fullst√§ndigt deprimerad har jag roat mig med att titta p√• de danska program som visat en rad danska √∂ar p√• svensk TV, det enda man kan se p√•. Det l√§ttade! Att hygge sig! Hade bes√∂k av en finlandssvenska och vi pratade en hel del om v√•ra l√§nders respektive skolor – det b√∂rjar dra √•t samma h√•ll i Finland fick jag veta. Jag m√§rker att det √§r en hel del av Finland jag missat. Jag har skam till s√§gandes inte bes√∂kt landet! En definitiv miss. Men gl√∂mmer inte sammankomsten med en bunt danskar… Read more »

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
8 years ago

Var p√• Folkem√łdet. B√•de der og p√• f√¶rgen til Ystad sad jeg og t√¶nkte p√•, hvor dejligt det havde v√¶ret: stort set ingen med t√łrkl√¶de og lange gevanter. N√¶sten som et sommerst√¶vne ville have set ud i 70√©rne, ja vel ogs√• i de tidlige 80¬īerer.
Men det var selvf√łlgelig selvbedrag!

HH
HH
8 years ago

I bokhyllan hittade jag en liten bok betitlad “Kulturens skabelse”. F√∂rfattaren heter Martinus. Jag har en bekant som l√§st mycket av denne dansk och s√§tter honom h√∂gt. Sj√§lv har jag inte riktigt satt mig in i hans t√§nkande, men den lilla boken, p√• dansk, gav mig m√•nga tankar. S√• h√§r t ex i kapitel 20: Religiositetens f√∂rvandling til politik: “Den i det materialistiske intellektuelle menneske tillsyneladende f√∂rsvundne religiositet er i virkeligheden slet ikke f√∂rsvundet fra naevnte vaesens psyke. Vi genfinder her det religi√∂se princip och den herfra udg√•ende kraft i fom af det, vi kalder “politik”. Hvad √§r de politiska… Read more »

Allan Hansen
Allan Hansen
8 years ago

Psykologi et ikke videnskab!

Jeg har selv to gamle venner, der begge er psykologer (mand og kvinde). Men at kalde dem for videnskabs
folk ville være en stavefejl.

VIDENSKAB:
– fysik, kemi, matematik og biologi.
Det er videnskab.
Jeg gentager psykologi, filosofi, antropologi og sociologi
er ikke videnskab!
Dets modsætning er religion, som er det rene
volapyk – sludder, pladder, vr√łvl og nonsens.
Jeg f√•r kvalme af religi√łse mennesker – dem
kan man aldrig stole på!

Lev Vel

Angela
Angela
8 years ago

Har skrivit en kommentar till Torben S Hansens utmärkta artikel som inte finns med! Fick Obama den kommentaren?

HH
HH
8 years ago

Jag hade en konstig dr√∂m h√§romnatten, faktiskt s√• konstig att jag vaknade med ett ryck. I tankarna kom Descartes utsaga som jag nyss l√§st: sinneserfarenheterna och tron p√• en yttre verklighet. S√• h√§r: Det kan v√§l inte r√•da n√•got tvivel om att jag sitter h√§r vid min dator och skriver. Men Descartes beskriver os√§kerheten i det som jag betraktar som fakta. Han s√§ger: i dr√∂mmen kan du uppleva n√•gonting precis likadant, fast du i verkligheten ligger kvar i s√§ngen och sover. T√§nker jag noggrannare √∂ver detta kommer jag att uppt√§cka att jag inte har n√•got s√§kert kriterium med vars hj√§lp… Read more »

Thomas Bolding Hansen
8 years ago
Reply to  steen

Den fase har jeg v√¶ret igennem de seneste par √•r, men s√• er sp√łrgsm√•let? Skal man hytte sit eget skind, og g√• og hygge sig efter bedste evne. Kan man egentlig det, uden at oph√łre med at l√¶se nyheder, og selv om man g√łr dette? Kan man v√¶re lykkelig under glemslens sorte kappe? Kan man virkelig glemme alt og v√¶re frigjort fra omverdenens sk√¶bne? Jeg har personligt fundet det ikke mindre sv√¶rt at v√¶re ligeglad, som det var og er sv√¶rt at forholde sig til den sk√¶bne, vi med bind for √łjnene g√•r direkte imod i Europa. Jeg frygter for… Read more »

Peter Andersen
8 years ago

Nu kan det m√•ske ogs√• lyde lidt √•ndsvagt at sige det i dette forum, hvor vi jo g√łr en dyd ud af at beskylde politikerne for alskens ondskab – men jeg v√•ger alligevel det ene √łje og tilslutter mig en smule tiltro p√• fremtiden. Jeg har lige overv√¶ret det s√•kaldte “folkem√łde” p√• Bornholm og kan umuligt forestille mig at islamisk kultur nogensinde vil f√• sin gang p√• jord p√• disse breddegrader. Det kan godt se h√•bl√łst ud engang imellem, men det till√¶gger jeg simpelthen det faktum, at de fleste f√łler emnet er s√• langt ude, at man helst ikke gider… Read more »

Angela
Angela
8 years ago

Tack St√∂vring f√∂r din utm√§rkta artikel! Europa h√•ller p√• att f√∂rvandlas till ett nytt mellan√∂stern, Afrika, Asien eller Sydamerika, d√§r gr√§nser uppl√∂ses och l√§nder f√∂rvandlas till – “sekter”- l√§gg noga m√§rke till det ny-orwelleska ordet f√∂r stat och nation – “SEKT”. L√§nderna i Europa kommer att precis som i mellan√∂stern att ben√§mns som “sekt” med sekteristiska intressen. Sakta h√•ller etablissemangen p√• att plocka bort nationer, folk, demokrati och medborgarskap.

Angela
Angela
8 years ago

“Det √§r f√∂rskr√§ckligt Torben S. Hansen och jag √∂nskar innerligt en massiv kvinnodemonstration mot detta det senaste yttrandet av “de sm√• stegens tyranni”. Sm√• steg, √•r efter √•r, √§r principen om det sluttande planets strategi. Man v√§njer sig alltmer vid s√•dant man f√∂r bara n√•gra √•rtionden sedan ans√•g vara groteskt. Genom att inte s√§ga ifr√•n kraftfullt anammar vi ett kvinnofientligt samh√§lle som tar strupgrepp p√• det som tidigare i nordisk historia uppfattats som kvinnof√∂rtryck – oj√§mlikhet mellan k√∂nen och en kvinnosyn som kl√∂ssar kvinnor som objekt utan m√§nsklig v√§rdighet och m√§nniskov√§rde. Bit f√∂r bit byggs ett kvinnofientligt samh√§lle. Varje bit… Read more »

Anonymous
Anonymous
8 years ago

I den lokale Netto er kommet muslimsk bestyrer og personalet synes nu ogs√• alle af samme art, bliver interessant at f√łlge udviklingen. H√łflige nok, men man kan allerede m√¶rke den kendte stemning og se den i √łjnene, dem og os. Tonen mellem de ansatte er ogs√• √¶ndret, ikke ligefrem i en behagelig retning og klart frskellig fra tidligere. Som sagt, et interessant eksperiment, m√•ske helt bevidst fra Netto, der siden ledelsesskiftet har √¶ndret p√• mange m√•der og ikke i positiv retning. Der er nok at sammenligne mellem, da b√•de Superbrugsen Irma, Rema !000, Fakta og Lidl alle ligger kort fra… Read more »

Nielsen
Nielsen
8 years ago

St√łvring har helt ret. Statsborgerskab er ikke en rettighed. Det b√łr fratages s√• godt som alle de der har modtaget det siden 1950. I tilgift kunne det v√¶re √łnskv√¶rdigt ved lov at fratage muslimer det. Hvis ikke vi g√łr noget mod islam, og g√łr det snart, vil denne terrororganisation forkl√¶dt som religion udrydde danskerne, som den har udryddet tyrkerne, √¶gypterne, nordafrikanerne, inderne bosiddende i Pakistan, indoneserne og s√•dan cirka 270.000.000 mennesker alt i alt.

Skåning
Skåning
8 years ago

Fantastiskt klokt skrivet. De flesta av dessa konventioner skrevs innan jag ens var född av människor som jag knappast har röstat på, och som inte kunde haft en aning om vilka effekter dessa skulle få 50 år senare i Västvärlden. Varför skulle dessa konventioner vara heligare än nationers självbestämmanderätt och rena överlevnad?

Angela
Angela
8 years ago
Reply to  Sk√•ning

En klok och befogad kommentar. Nej och framför allt inte om det är ett fåtal internationella makthavare som tagit beslutet bakom folks ryggar, ackompanjerad av en pueril och gapig 68-vänster med Maos lilla röda i bakfickan som var på modet just då.