16
jun
Seneste opdatering: 17/6-13 kl. 1341
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Bryssel 2012, 4 256

How do you feel about the EDL? After 10, Nihal speaks to the leader of the English Defence League Tommy Robinson. We’ve invited him on because his views and the actions of the organisation he leads have a direct affect on the lives of listeners to this station. We thought very carefully about inviting him on the station, but we think it’s important that you get an opportunity to engage with him. I know some people will find what he has to say offensive, but this is your chance to challenge Tommy Robinson’s views. BBC, Asian Network, 1 time 38 minutter.

Der er ogsĂ„ et helt nyt interview pĂ„ radio LBC her, 14 minutter. Han siger selv om det: “Here’s my interview from @lbc973 this morning, it’s been cut and edited. Some good bits missing.”

Sverige: Asylparadiset

Ta inn hele skjermen 17.06.2013 001217

Sverige, asylparadiset. Landet som utmÀrker sig bÄde i Norden, Europa och vÀrlden genom att Är efter Är ta emot fler asylsökande bÄde i absoluta tal och per capita Àn nÀstan nÄgot annat land. Per capita Àr det endast Malta som övertrÀffar Sverige.

PĂ„ sin blogg “Den obekvĂ€ma sanningen” gör Johan Hellström en grundlig genomgĂ„ng av den svenska asylpolitiken. HĂ€r finns fakta att hĂ€mta för alla som svĂ€var i okunnighet om Sveriges sĂ€rstĂ€llning nĂ€r det gĂ€ller att ta emot och bevilja asyl.

Förra Äret tog Sverige emot 70 procent av alla som sökte asyl i Norden, eller 43 900 i absoluta tal. Av 44 industrialiserade lÀnder intog Sverige fjÀrdeplatsen för flest antal asylsökande under 2012. Endast USA, Tyskland och Frankrike tog emot fler Àn Sverige, i absoluta tal. Per capita tog vi emot 17 ggr fler Àn USA, sex gÄnger fler Àn Tyskland och fem gÄnger fler Àn Frankrike. I Är berÀknas 54 000 utlÀnningar söka asyl i Sverige.

År efter Ă„r saknar 95 procent av alla asylsökande pass eller id-handlingar. Passen Ă„teranvĂ€nds av de mĂ€nniskosmugglare som forslar majoriteten av utomeuropeiska asylsökande till Sverige. Av samtliga asylsökande 2009 som uppgav sig komma frĂ„n Somalia och Afghanistan kunde 99,4 procent inte visa upp nĂ„gon form av id-handling. Varken migrationsverket eller nĂ„gon annan har alltsĂ„ en aning om den verkliga identiteten hos dem som slĂ€pps in i Sverige.

LÀs mer om asylparadiset Sverige hÀr:Johan Hellström skriver ocksÄ om invandringens kostnader hÀr.

Danskt och svenskt

SÄ har det varit folkmöte pÄ Bornholm Det danska tryckfrihetssÀllskapet hade bett mig och Lars Hedegaard att berÀtta om hur vÄra liv ter sig efter attentat och dödshot. Lars Hedegaard har fÄtt skaffa sig en hemlig bostad som Àr larmad pÄ olika sÀtt. Han kan inte Äka med kollektivtrafiken utan hÀnvisas till taxiresor. NÄgra livvakter har han inte fÄtt och hela kalaset har han fÄtt betala ur egen ficka vilket Àr en tung post eftersom han inte Àr nÄgon rik man. Tydligen Àr det sÄ att sÀkerhetspolisen har bedömt hans hotbild som inte tillrÀckligt hotfull trots att hans gÀrningsman fortfarande Àr pÄ fri fot.

Den danska diskussionen om yttrandefrihet och konst har fĂ„tt nĂ„gra nya bidrag. BjĂžrn NĂžrgaard som deltog i debatten i Köpenhamn har skrivit en artikel i Information. Notera en av kommentarerna som menar att min rondellhund Ă€r ett riskfritt och rasistiskt projekt. SĂ„ kan man se att man inte skall överdriva skillnaden mellan den svenska och danska diskussionen. Dock dyker det upp skrifter som man nog inte kan förvĂ€nta sig i Sverige. Jens-Martin Eriksen och Frederik Stjernfelt har kommit ut med en bok som handlar om yttrandefrihet ”De anstĂ€ndiga”. Jag har bara haft tillfĂ€lle att lĂ€sa nĂ„gra mindre avsnitt i den men den kan rekommenderas. Se t ex den hĂ€r recensionen. Boken har i den hĂ€r artikeln kopplats till en i Danmark intensivt uppmĂ€rksammad hĂ€ndelse nĂ€r en lĂ€rare vĂ€grade att skaka han med en kvinnlig elev. Lars Vilks.

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
LarsS
LarsS
7 years ago

O/T, men interessant at lĂŠse om personen som 90% af Sverige opfatter som anti-humanitĂŠr! Og hatten af for Patrik Lundberg, at han overhovedet tĂžr omtale J.Å. positivt, men man mĂŠrker i hans ord at det kommer fra hjertet af – og sikkert giver ham mange forklarings udfordringer overfor kollegaer med det ÂŽsande livssynÂŽ.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/patriklundberg/article16978414.ab

Marit
Marit
7 years ago

Ja var det ikke den store, svenske ideolog, Mona Salin som berĂžmmet svenskenes feiring av “midsommar och andra tĂžntiga saker”. Midtsommer feiring i Skandinavia og Norden er rasistisk, mĂ„ vite !

Fru Madsen
Fru Madsen
7 years ago

Ingen sĂžndagskronik? Holder Julia Caesar sommerferie?

PisseNisse i HökarÀngen
PisseNisse i HökarÀngen
7 years ago
Reply to  Fru Madsen

Om sĂ„ Ă€r fallet, Ă€r den vĂ€lförtjĂ€nt! Men Ceasar kanske har en krönika om midsommar, eller andra löjliga saker, pĂ„ lager ? 😉

Nielsen
Nielsen
7 years ago

ForfĂŠrdeligt at lytte til BBC’s Nihal hvad enten det er bĂ„tnakkens for- eller efternavn. MĂ„tte afbryde efter kort tid. NĂ„ede dog at hĂžre Breivikkortet blive brugt som argument for muslimers fredelige adfĂŠrd. Klam person.

Victor
Victor
7 years ago
Reply to  steen

Steen – lige for en ordens skyld er Nihal srilankansk buddist. Og hvis man fĂžlger hvad normale hinduer, sikher og sydasiatiske buddister i UK mener om pakistanerne og de indiske muslimer, sĂ„ er de mindre tolerante end mange europĂŠere. De, isĂŠr hinduer og sikher, HADER dem…