20
jun
Seneste opdatering: 20/6-13 kl. 1910
26 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Well I’m arguing with you about this Mr Blair. And I’ll tell you something: you … repealed the treason laws shortly after you came into power. I think you committed treason, Mr Blair. I think you committed treason when you said, we are going to import the Third World in order to “rub the noses of the right in diversity”. For me, that’s treason.

Your principal duty was to uphold the best interests of the people of this country. The idea that you deliberately set out to undermine us and to subvert us is an act that’s criminal. It doesn’t matter that you repealed the laws, those laws can be brought back. And one day Mr Blair, you will be tried for treason, along with the rest of your Cabinet and every single high-ranking Labour politician that allowed this criminal act to happen. Liberty, GB.

“VĂ€lkommen till Sverige, det Ă€r vĂ„rt land nu, inte ditt”

Vid tretiden i mÄndags befann sig en 23-Ärig kvinna pÄ vÀg hem i KristinebergsomrÄdet i Oskarshamn. Plötsligt nÀrmade sig tre yngre utlÀndska mÀn. De frÄgade om hon var svensk och nÀr hon svarade ja blev hon slagen sÄ pass hÄrt att hon hamnade pÄ marken.

De tre mĂ€nnen stĂ€llde sig över kvinnan och sa: “VĂ€lkommen till Sverige, det Ă€r vĂ„rt land nu, inte ditt”.Polisen rubricerar hĂ€ndelsen som hatbrott. Kvinna utsattes för hatbrott

Hvorfor finder de sig i det, ikke én men mange gange hver dag, Är efter Är, tiÄr efter tiÄr? Hvorfor bÊrer de ikke vÄben efterhÄnden, hvorfor er de lam til slagtebÊnken? LÊs en suverÊnt veloplagt kronik om den svenske psyke: Dialogpoliser och kaviarkommunister.

Tredje stormoske i MalmĂž: ”Det kommer att bli böneutrop”

En lille piss-by pĂ„ Århus’ stĂžrrelse. Det er 15 Ă„r siden, jeg hĂžrte de fĂžrste svenskere sige: “MalmĂž Ă€r en forlorad stad,” der er en del google-hits pĂ„ fem ord. De sidste svenskere er ikke skredet fra byen endnu, men mange tusinde er. Der var ogsĂ„ tyske jĂžder i 30’erne, der ikke stolede pĂ„ deres egne Ăžjne. Det blev de sĂ„ nĂždt til med tidens fylde.

Inom en snar framtid kan Malmö ha tre stora moskĂ©er. Sedan tidigare har kommunen gett grönt ljus Ă„t byggandet av ett muslimskt kulturcenter, inklusive stora bönesalar, pĂ„ Danska vĂ€gen i villaomrĂ„det HĂ„kanstorp. I torsdags beslöt stadsbyggnadsnĂ€mnden att bevilja bygglov Ă„t ytterligare en moskĂ©, i det gamla industriomrĂ„det Elisedal nĂ€ra JĂ€gersro travbana. – Ett helt okontroversiellt beslut för vĂ„r del. Vi har religionsfrihet i Sverige och det Ă€r inte stadsbyggnadsnĂ€mndens uppgift att vĂ€rdera inriktningen pĂ„ folks tro.

– Ja, det blir böneutrop. Men jag kan inte sĂ€ga hur ofta, det framgĂ„r inte, sĂ€ger Carina Svensson.Enda partiet som reserverade sig mot beslutet var Sverigedemokraterna, som bland annat tryckte pĂ„ jĂ€mstĂ€lldhetsaspekten. Bygglov för ny stormoskĂ© i Malmö

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

26 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
7 years ago

Det som Ă€r gemensamt för oss Ă€r vĂ„r mĂ€nsklighet. Vi tillhör alla rasen mĂ€nniskor som art. Vi Ă€r alltsĂ„ inte chimpanser eller giraffer. Det svĂ„ra Ă€r att finna bryggan mellan KULTURERNA! Det Ă€r vĂ€l rĂ€tt sjĂ€lvklart att vi som haft kungar sen 1200-talet som givit lagar om t ex kvinnofrid inte kan acceptera t ex islamska “lagar” som talar om kvinnans understĂ€llande. Att hon ska gĂ„ klĂ€dd tĂ€ckt i tygsjok och dold för omvĂ€rlden. Naturligtvis kan man vĂ€l acceptera muslimen som inte tar en kvinna i hand utan lĂ€gger handen pĂ„ hjĂ€rtat. Men vad Ă€r det han sĂ€ger med den… Read more »

Bergfast
7 years ago
Reply to  HH

H.H. skriver, (nĂ„got förvĂ„nande Ă€ndĂ„,,,): …”Vi tillhör alla rasen mĂ€nniskor som art.”…. Denna mening framstĂ„r för mig som lite mĂ€rklig. Det – mĂ€nniskan – , som just – varelse – , Ă€r, Ă€r just – ARTEN mĂ€nniska – , till vilken absolut ALLA mĂ€nniskor tillhör, vare sig de Ă€r goda eller onda, lĂ„nga eller korta, fula eller vackra, kloka eller dumma osv. Det som har fĂ„tt ordet och benĂ€mningen – ras – , Ă€r ju helt enkelt de synliga olikheter som alla kan se, och som ocksĂ„ minsta barn kan se. Det Ă€r de synliga skillnaderna i hudfĂ€rg, ögon och… Read more »

Anonymous
Anonymous
7 years ago

Det som Ă€r gemensamt för oss Ă€r vĂ„r mĂ€nsklighet. Vi tillhör alla rasen mĂ€nniskor som art. Vi Ă€r alltsĂ„ inte chimpanser eller giraffer. Det svĂ„ra Ă€r att finna bryggan mellan KULTURERNA! Det Ă€r vĂ€l rĂ€tt sjĂ€lvklart att vi som haft kungar sen 1200-talet som givit lagar om t ex kvinnofrid inte kan acceptera t ex islamska “lagar” som talar om kvinnans understĂ€llande. Att hon ska gĂ„ klĂ€dd tĂ€ckt i tygsjok och dold för omvĂ€rlden. Naturligtvis kan man vĂ€l acceptera muslimen som inte tar en kvinna i hand utan lĂ€gger handen pĂ„ hjĂ€rtat. Men vad Ă€r det han sĂ€ger med den… Read more »

Angela
Angela
7 years ago

Antingen Ă€r alla mĂ€nniskor “rasister” eller ocksĂ„ ingen. Det behövs ingen speciell examina för att förstĂ„ vad Weston talar om det rĂ€cker med sunt förnuft. Egentligen bevisar vetenskapen bara det som Ă€r sunt förnuft. DessvĂ€rre verkar det som att vanligt sunt förnuft flugit sin kos i dag eftersom vi debatterar det som uppenbarligen Ă€r sunt förnuft. Floskeln “rasism” uppfanns nĂ„gon gĂ„ng pĂ„ 1800-talet. DĂ€rmed har den aldrig legitimerat kolonisation eller slaveri utan tvĂ€rtom. Allt och alla som kĂ€nner sig hotade eller hotas försvarar sig helt rĂ€tt och naturligt. Det handlar om det som Bergfast, Wilson, Damgaard m fl talar om… Read more »

Peter Andersen
7 years ago

Man behĂžver jo ikke engang den store eksamen udi psykologi eller sĂŠrlige analytiske evner, for at forstĂ„ hvad det er Weston hĂ©r taler om. Det er jo logik for burhĂžns – fra enden til anden. Folk krĂŠver forskellighed og hylder forskellighed. Alligevel mĂ„ vi endelig ikke analyserer denne forskellighed – og evt. komme frem til visse negative konsekvenser af den. Det ville, trods alt, vĂŠre at gĂ„ for langt. SĂ„ nĂ„r nogen Ăžnsker at drĂŠbe eller terroriserer andre, sĂ„ er det jo bare hvad det er – forskellighed. Intet negativt ved det. Hvis nogen skulle driste sig til at gĂ„… Read more »

Kirsten Damgaard, psykolog
Kirsten Damgaard, psykolog
7 years ago

@Bergfast Race betyder oftest kultur i vor tid .StĂžrrelsen pĂ„ folks bagdele og hudfarve er ligegyldige. VĂŠrdier og holdninger er det som tĂŠller ( internalisering/habitus/hjernens plasticitet, nĂ„r vi taler akademisk) Philip Rack : ”Enten det er Ăžnskeligt eller ikke, er fuldstĂŠndig kulturel relativisme egentlig umulig : a) det er selvmodsigende af natur ,siden princippet om at vi bĂžr respektere alle kulturers vĂŠrdier er en vĂŠrdierklĂŠring i sig selv, b) det er utĂŠnkeligt i praksis, da ingen kan magte at frigĂžre sig fra sin egen kultur og opnĂ„ sĂ„dan olympisk upartiskhed og c) det fĂžrer til den konklusion at alle bĂžr… Read more »

Bergfast
7 years ago

Kirsten Damgaard sĂ€ger:
.” Race betyder oftest kultur i vor tid .StĂžrrelsen pĂ„ folks bagdele og hudfarve er ligegyldige. VĂŠrdier og holdninger er det som tĂŠller.”
 Även om det kanske verkar vara en glidande skala kring begreppet – rasism -, sĂ„ skulle man Ă€ndĂ„ kunna fortsĂ€tta att vilja hĂ€vda att det verkligen Ă€r skillnad pĂ„ att kritisera en ideologi, en – ism, eller en religion, och att faktiskt vilja kritisera andra – raser – , endast för – rasskillnadens skull – , vilket ju Ă€ndĂ„ Ă€r nĂ„gonting som mĂ€nniskor föds in i. Till viss del kan man kanske sĂ€ga att alla… Read more »

trackback

[…] en god ordens skyld vil jeg i Ăžvrigt gerne takke Snaphanen for at have bragt denne fremragende […]

Jernhesten
7 years ago

My name is Jernhesten and I am a racist, too!

Jeg husker at Mogens Glistrup engang blev konfronteret med racismebeskyldningen. Han svarede:

“Der findes 2 slags danskere: racister og landsforrĂŠdere!”

Dengang syntes mange at han gik lidt for vidt, men gjorde han nu ogsÄ det?

Hvis vi fÄr en slags borgerkrig som Weston her forudser, sÄ kommer folk til at vÊlge side. Han nÊvner Syrien-krigen og hvor mange neutrale syrere findes der nu lige i dag? Enten er de vel for eller imod Assad? Det kan man vel ogsÄ sammenligne med Glistrup racist eller landsforrÊder citat?

Allan Hansen
Allan Hansen
7 years ago

Hej Paul.
Jeg er ogsĂ„ racist – jeg kan ikke
fordrage socialdemokrater og frikedeller.

Keep Smiling.

Erling
Erling
7 years ago

Sedan tidigare har kommunen gett grönt ljus Ă„t byggandet av ett muslimskt kulturcenter, inklusive stora bönesalar, pĂ„ Danska vĂ€gen…

HĂŠhĂŠ…

Det ligner nĂŠsten en tanke.

Utflyttad svensk
Utflyttad svensk
7 years ago

Thank you Paul. I am a racist too.

Torgny Sund
Torgny Sund
7 years ago

My name is Torgny Sund and I am a racist, too!

Bergfast
7 years ago

AngĂ„ende Paul Weston och – rasism – . NedanstĂ„ende Ă€r frĂ„gor till Nationell.nu frĂ„n en ..”Upprörd lĂ€sare”, som jag dristat mig till att svara pĂ„, enligt följande: ”Upprörd lĂ€sare”: FrĂ„ga 1:”Jag vill gĂ€rna ha ett svar dĂ€r ni förklarar hur ni kom in pĂ„ detta spĂ„r. Att syssla med rasbiologi och antisemitism.”
. Svar: Ja. Varför Ă€gnar sig Nationell.nu Ă„t detta tankespĂ„r? Fungerar det? Om det nu Ă€r sĂ„ att det finns ett mycket stort inflytande t ex inom bankindustri, massmedieindustri, filmindustri, nyhetsproduktionsindustri, underhĂ„llningsindustri, fastighetsindustri, guldindustri, Ă€delstensindustri, konstindustri, vapenindustri, lĂ€kemedelsindustri, ideologiproduktionsindustri, modeindustri, kosmetikaindustri, livsmedelsindustri, vetenskap, övrig konst, litteratur och teater, m.m.,… Read more »

Santor
Santor
7 years ago
Reply to  Bergfast

Bergfast, har du ikke din egen blog, hvor du kan poste dit rod?

Bergfast
7 years ago
Reply to  Santor

Vems blogg Àr detta?

Är det Santors blogg?

Nielsen
Nielsen
7 years ago
Reply to  Bergfast

….Det handlar istĂ€llet om ATT TA HÄNSYN TILL och visa FÖRSTÅELSE FÖR,….
MÄ jeg forsigtigt spÞrge dig hvad islam viser forstÄelse for? Du er tydeligvis ude pÄ dybt vand. Og jeg er enig med Santor i hans beskrivelse af dine ord.
Desuden vil jeg frabede mig svar, da jeg ĂŠrligt talt ikke gider lĂŠse mere du har skrevet.

Bergfast
7 years ago
Reply to  Bergfast

Förresten vill jag be om ursĂ€kt till Santor, (och Ă€ven eventuella andra), för min alltför lĂ„nga kommentar. Jag fastnade i en argumentering mot vissa argument som jag tyckte var felaktiga, men som ju inte egentligen har framförts hĂ€r pĂ„ Snaphanen, (fastĂ€n det handlade om – rasism -), vilket var fel av mig. Paul Westons deklaration, att – acceptera -, att han, nĂ€r han Ă€ndĂ„ just blir definierad som varande – rasist – , ocksĂ„ sjĂ€lv deklarerar sig sjĂ€lv som en – rasist -, endast p.g.a. att han uttalar kritiska synpunkter pĂ„ islamska rĂ€ttskipnings-tillĂ€mpningar, vilket kanske Ă€r lite mĂ€rkligt Ă€ndĂ„. SĂ„dana… Read more »

Spökskrivaren
Spökskrivaren
7 years ago
Reply to  Bergfast

Dina inlÀgg hÀr Àr BRILJANTA!
(Och relevanta; eftersom Àmnet var: vem Àr rasist?)

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Bergfast

Bergfast, du skall inte be om ursĂ€kt. Den som inte vill lĂ€sa din kommentar fĂ„r vĂ€l lĂ„ta bli. Vi andra har inga behov av att bli underrĂ€ttade om vilka som inte vill lĂ€sa en kommentar eller ej. Din kommentar och Kirsten Damgaards talar till olika lĂ€sares förförstĂ„else varför bĂ„da Ă€r lika angelĂ€gna. Genom Kirsten Damgaards kommentar möttes och berikades lĂ€sarna. Kanske ett “aha” uppstod nĂ„gonstans. För att debatten skall fĂ„ djup mĂ„ste ibland kommentarer bli lĂ„nga. Det Ă€r sĂ„ vi möts i kunskapsbildning och delar med oss vĂ„r kunskap till andra. Tack för att du tog dig tid att visa… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

“Kulturberigelsen” fejrer ny triumfer i Danmark ;-( Og vore dybt naive, uvidende og komplet uansvarlige vatnissepolitikere gĂžr som sĂŠdvanlig ABSOLUT INGENTING for at stille skrappe krav og sĂŠtte hĂ„rde grĂŠnser for vore uninviterede “gĂŠster” … http://www.b.dk/nationalt/foraeldre-tiltalt-for-aeresvold-mod-17-aarig-datter ForĂŠldre tiltalt for ĂŠresvold mod 17-Ă„rig datter Af Rasmus Boserup, Berlingske Nyhedsbureau 19. juni 2013, 13:06 ForĂŠldre ville straffe 17-Ă„rig datter og fik onkel [!!!] til at piske og nĂŠsten kvĂŠle hende med et lĂŠderbĂŠlte i HĂžje Taastrup. Et forĂŠldrepar og to Ăžvrige medlemmer af en palĂŠstinensisk familie fra HĂžje Taastrup kommer pĂ„ anklagebĂŠnken ved retten i Glostrup til august i en sag om… Read more »

Marit
Marit
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Disse foreldrene er ikke mennesker, i den betydning siviliserte folk oppfatter det. De er et produkt av innavl gjennom genersjoner. Og derav svekkede kognitive evner. I tillegg kommer en forkvaklet og menneskefiendtlig,
psykotisk ideologi, som befaler Ă„ drepe og straffe dem som ikke lar seg kue.
Islam er totalt fremmed for moderne mennesker.

Bergfast
7 years ago
Reply to  Marit

Marit skriver:…..”De er et produkt av innavl gjennom genersjoner.Og derav svekkede kognitive evner. I tillegg kommer en forkvaklet og menneskefiendtlig, psykotisk ideologi, som befaler Ă„ drepe og straffe dem som ikke lar seg kue. Islam er totalt fremmed for moderne mennesker.”…. Kanske skulle det Ă€ndĂ„ vara intressant för Marit att ta en titt genom alla Europas kunga- och furstehus, samt vĂ€ldigt mĂ„nga adliga familjer, slĂ€kter och Ă€tter. DĂ€r finns otaliga kusingiften och nĂ€ra slĂ€ktgiften, i flera generationer. Marit kan ocksĂ„ studera pĂ„ mĂ„lningar hur slĂ€ktingarna till dessa otaliga kusingiften i flera led, ser ut, genom att studera slĂ€ktportrĂ€tt. Det Ă€r… Read more »

Marit
Marit
7 years ago
Reply to  Bergfast

Hei Bergfast ! Ja jeg er kjent med innavlen i europeiske kongehus. Men de senere generasjoner har det kommet inn “friskt” blod. Heldigvis. “Norges nuverande konungs fĂžreldrar var kusiner t ex.” Derom hersker det uenighet, i fĂžlge en biografi for noen Ă„r siden. Prins Carl av Danmark, senere kong HĂ„kon 7. av Norge, var i lange perioder ute med et marinefartĂžy, ogsĂ„ pĂ„ det tidspunktet prinsesse Maud, senere dronning Maud av Norge, ble besvangret .Da hadde paret vĂŠrt gift i 7 Ă„r. Mauds livlege i England hadde en slĂ„ende likhet med kronprins Olav, senere kong Olav 5. av Norge. Mens… Read more »

Bergfast
7 years ago
Reply to  Bergfast

Det var en intressant anekdot. Om den nu Ă€r sann, vilket den kanske Ă€r. Det förekom nog att kungar, och drottningar ocksĂ„ för den delen, inledde förbindelser utanför sina Ă€ktenskap. Kanske delvis beroende pĂ„ att mĂ„nga av Ă€ktenskapen ingicks vid relativt tidig Ă„lder, samt mĂ„nga gĂ„nger ocksĂ„ av politiska orsaker. Det innebar vĂ€l att parterna sjĂ€lva nog inte egentligen hade nĂ„got val alla gĂ„nger. Det kunde resultera i lyckade och harmoniska Ă€ktenskap om parterna hade – tur – , men ocksĂ„ kanske inte sĂ„ sĂ€llan i mer eller mindre olyckliga Ă€ktenskap. Och sĂ€rskilt dĂ„ kanske om det inte föddes nĂ„gra… Read more »

Bergfast
7 years ago
Reply to  Bergfast

Det var en intressant anekdot. Om den nu Ă€r sann, vilket den kanske Ă€r. Det förekom nog att kungar, och drottningar ocksĂ„ för den delen, inledde förbindelser utanför sina Ă€ktenskap. Kanske delvis beroende pĂ„ att mĂ„nga av Ă€ktenskapen ingicks vid relativt tidig Ă„lder, samt mĂ„nga gĂ„nger ocksĂ„ av politiska orsaker. Det innebar vĂ€l att parterna sjĂ€lva nog inte egentligen hade nĂ„got val alla gĂ„nger. Det kunde resultera i lyckade och harmoniska Ă€ktenskap om parterna hade – tur – , men ocksĂ„ kanske inte sĂ„ sĂ€llan i mer eller mindre olyckliga Ă€ktenskap. Och sĂ€rskilt dĂ„ om det inte föddes nĂ„gra tronföljare… Read more »