27
jun
Seneste opdatering: 29/6-13 kl. 1246
25 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Avpixlad er Sveriges, mÄske Nordens stÞrste indvandrings- og islamkritiske blog. Den aflÞste for fÄ Är siden den der hed Politiskt Inkorrekt. I disse dage er der en veritabel mediestorm imod den, her nogle smagsprÞver alle fra i dag, det er kun et lille udvalg:

”Sajten Avpixlat ohejdat SD-vĂ€nlig”, SD har inga problem med Ekeroths inblandning i Avpixlat, Ekeroth ska ha tĂ€tare koppling till Avpixlat, MejllĂ€cka avslöjar ledarroll i Avpixlat, TĂ€ta skandaler pĂ„ Avpixlat, SĂ„ styr SD-toppen hatsajten Avpixlat, Avslöjad: SĂ„ styr Kent Ekeroth över Avpixlat Sveriges Radio deltager ogsĂ„.

Hvad er det sket, er der valg i utide (findes ikke i Sverige, hvor folket er en generende biting ved demokratiet) eller en ny skandale? Der er intet sket udover det allerede kendte. SD’s Eketroh har en vis forbindelse med siden, der svarer til at Morten Messerschmidt stĂžttede denne med lidt penge og kritiserede indholdet. Hvad gĂžr Avpixlad sĂ„ interessant lige nu? Follow the readers.

Mens adskillige svenske aviser skĂŠrer ned pĂ„ personalet og forhĂžjer lĂžssalgsprisen pĂ„ grund af dalende omsĂŠtning, er det interessant at se lidt pĂ„ besĂžgsstatistikken pĂ„ svenske medier. PĂ„ den amerikanske rangliste Alexa ligger Avpixlad som nr. 136, dvs. den 136′ mest besĂžgte webside i Sverige. (Heri indregnes alle netsider, telefonbogen, Facebook, You Tube, Den BlĂ„ (Gule) Avis osv.) Man skal ned i det tĂŠtbefolkede SkĂ„ne eller i de helt store byer, for at finde netmedier, som har flere besĂžgende. Nogle eksempler, alle fra Alexa:

Barometern.se nr. 828, SkĂ„nska Dagbladet nr. 725, Helsingborgs Dagblad nr. 250, SmĂ„landsposten nr. 1.083, BorĂ„s Tidning nr. 333, Upsala Nya Tidning nr. 396, Sydsvenskan.se nr. 114, TTELA.se nr. 2.044 , Dala-Demokraten nr. 3,054, Gefle Dagblad nr. 1,524, Östgöta Correspondenten nr. 575, Nerikes Allehanda nr. 378.

Und Genau da liegt des Pudels Kern, den mediepolitiske konsensus om islam og indvandringen til Sverige er truet af en alternativ ‘fortĂŠlling’, som det jo hedder, og det kan i sidste ende vĂŠlte hele det multikulturelle sandslot som den risikable illusion, det hele tiden har vĂŠret, og det ville i sin tur ryste det politiske, akademiske og jornalistiske miljĂž med uforudseelige konsekvenser for den enkelte deltager. Jeg mener ikke det kan forhindres, men det kan forhales, og det synes svensk presse altsĂ„ ogsĂ„.

Set fra Danmark, og set fra en abslout og i sammenligning lille nicheblog, er det interessante spĂžrgsmĂ„l, som ingen i Sverige stiller sig: Hvorfor i alverden sker dette i Sverige, og ingen andre steder i Europa? Hvorfor er Uriasposten ikke lige sĂ„ stor som Århus Stiftstidende? Hvorfor er Den Korte Avis ikke stĂžrre end samtlige provinsaviser? Behovet er simpelthen mindre i Danmark, danske medier ligger trods deres mangler betydeligt tĂŠttere pĂ„ en virkelighed, som folk kan genkende.

Maner det til svensk journalistselvransagelse? Overhovedet ikke, det maner til panik. Da jeg startede i 2004 undrede jeg mig i flere Ă„r over at grĂŠsrodsmedier ikke havde bedre fat i Sverige, men jeg skal da lige love at det kom igang, da det endelig gjorde.

Hvem skabte Avpixlad? Det fjorde samtlige 18.000 svenske journalister og deres herrer. Jeg glĂŠder mig over, at svensk journalistik endelig fik en pĂ„ kassen sĂ„ stor, at der gik panik i dem. Til gengĂŠld tror jeg ikke de bliver meget klogere af at blive overhalet af folkelige fribyttere. De vil gĂ„ til bunds med flaget hejst til tops. Men nu har man deres ‘kampagne’ mod SD og Avpixlad sort pĂ„ hvidt: De kan ogsĂ„ lĂŠse statistik, men de kan stadig ikke lade vĂŠre med at lyve for sig selv eller befri sig for deres pĂŠdagogiske trang – det er faglig second nature.

Islamisme kommer fra islam

En irakisk politolog advarer mod udvanding af kernen i islamisme. Det er pÄ tide at droppe sniksnakken.

Det er blevet hipt at skelne mellem islam og islamisme.Nogle gĂžr det af taktiske grunde – for ikke evig og altid at blive kaldt racist eller vantro. Andre, som f. eks. den danske semiotiker, professor og kritiker ved Weekendavisen Frederik Stjernfelt, fordi han mener at kunne argumentere for det. Kahttan Jasim er hverken overbevist eller imponeret. Han finder distinktionen letkĂžbt. Kahttan Jasim er uddannet politolog med sĂŠrligt kendskab til shiitisk islam, demokrati og islamisme i MellemĂžsten.

»Hvorvidt der er forskel mellem islamisme og islam, kan der svares bÄde ja og nej til. SÄ lÊnge islam af de fleste islamister og de fleste troende muslimer betragtes som et totalt system, der omfatter det verdslige og livet efter dÞden, og hvor der ingen adskillelse er mellem religion og politik, vil islam udgÞre en kilde til islamisternes tÊnkning og praksis. Vi kan sÄledes ikke undgÄ, at vores kritik mod islamisterne samtidig bliver en kritik rettet mod islams kernevÊrdier og principper.

Mit ĂŠrinde er at forstĂ„, hvad islamismens kerne er, og her er det slĂ„ende, at forskellene mellem de mange og forskellige islamistiske teoretikere er helt minimale. FĂŠlles er de om en rĂŠkke begreber, ideer og normer med rod i Koranen og de hellige skrifter. Det er disse dogmer, som giver islamismen nĂŠring. Islamisme er ikke vanartet islam. Islamisme er islam i den forstand, at islamismens politiske indhold udspringer fra de hellige skrifters kommandosystem og det forhold, at islam historisk set er blevet til med svĂŠrdets hjĂŠlp.« Her vil nogle sige, at du generaliserer »Det er ikke troen, jeg angriber, men islams politiske ambitioner. Islams principper og ideer er politiske og kan ikke adskilles fra religionen. – Fra Mikael Jalving: FREDAGSFORHØR: Islamisme kommer fra islam, Jyllands-Posten. 28.06.2013, ikke online

Karen Jespersen: ‘Eliten beskytter forbryderne, ikke ofrene’

BEHANDLINGEN AF OFRET Desirée Klein og hendes gerningsmand giver mindelser om Malene Duus, som blev brutalt overfaldet og smidt ud fra 3. sal, sÄ hun nu er fÞrtidspensionist og skadet for livet. Marlene Duus oplevede, at hun ikke fik hjÊlp. Hendes overfaldsmand derimod kom med i stjernekokken Claus Meyers TV-program for at blive hjulpet videre.

Den politiske korrekthed betyder, at man er prÊget af en slags skyldfÞlelse over, at vores velfÊrdssamfund ikke har vÊret i stand til at redde alle fra at blive kriminelle. Det medfÞrer, at der ikke bliver ikke stillet krav, at handlinger knap nok har konsekvenser. Man er opsat pÄ at hjÊlpe de kriminelle, mens man ikke rigtigt kan engagere sig i ofrene for volden.

Helt galt gÄr det med denne politiske korrekthed, nÄr der er tale om mennesker med indvandrerbaggrund. Der er i sÊrlig hÞj grad brug for klare regler, krav om konsekvens over for mennesker, der er prÊget af autoritÊre klan-kulturer, hvor der ikke er tradition for et velfÊrdssamfund som vores. Den politiske korrekthed med offergÞrelse og »Hvad-synes-du-selv?« betragtes jÊvnligt af indvandrere som svaghed, der ikke respekteres.

DE POLITISK KORREKTE kender slet ikke til den kultur, som den unge somalier kommer fra. Deres bÞrn fÊrdes nÊppe i hans miljÞ og er ikke i fare for at blive overfaldet eller pÄ anden vis forulempet. Hvis den fare findes, flytter de og sÊtter deres bÞrn i privatskole eller andre skoler med fÄ indvandrerbÞrn. SÄdan er det ogsÄ med politikere som Mette Frederiksen (S), Helle Thorning-Schmidt (S) og Margrethe Vestager (R). De, der gennemtvinger et multikulturelt samfund, vil ikke selv leve i det.

Det er samme mÞnster i de fleste europÊiske lande. Den politisk korrekte »elite« skubber pÄ for at Þge indvandringen. Den lader hÄnt om sit eget samfunds vÊrdier og sammenhÊngskraft. De stiller ikke de store krav til indvandrernes integration. Og de sÞrger for, at de ikke selv mÊrker konsekvenserne. Men heldigvis har befolkningens flertal stadig ikke resigneret.Karen Jespersen: En somalisk voldtÊgtsmand og hans politisk korrekte beskyttere

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

25 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Svenske journalister er i fĂŠrd med at tabe en Ă„rtier lang politisk kamp, og de piver. Se Kampagnen mod Avpixlat: “Follow the readers”. – Medierna fra minut […]

trackback

[…] Valgannonce nĂŠgtet optagelse i fĂžlgende aviser. Sandheden er ikke konkret, den er “frĂ€mlingsfientlig”. SĂ„dan blev alternative medier efterhĂ„nden store i Sverige, meget stĂžrre end i Danmark. Se ogsĂ„ Avpixlad: Follow the readers. […]

trackback

[…] medier i almindelighed angriber en indvandrigskritisk og islamkritisk blog, fĂžlger alene af at Avpixlad er stĂžrre end mange svenske provinsaviser. DE lĂŠser ogsĂ„ denne blogs sĂžndagskronikker, er det nemt at se af Media Creeper, men den er ikke […]

trackback

[…] politik handler i ekstrem grad om kontrol. Netop disse Ă„r handler om kontroltab pĂ„ alle fronter. Internettet skyder hul i dem, som i en schewizerost. Vil der vĂŠre et rottehul pĂ„ Södermalm stort nok, hvor magten kan gemme […]

trackback

[…] har i modsĂŠtning til Norge og Danmark en efterhĂ„nden enorm blogosfĂŠre – pĂ„ udenlandske servere, naturligvis – og et enormt debatforum Flashback med to mio. […]

trackback

[…] Metoden var 100 % effektiv indtil internettets gennembrud. Den er stadig succesrig, men ikke sĂ„ meget lĂŠngere. Angsten for tabet af opinionsdominansen og kontrollen, ser man mĂ„ske tydeligst i etablisssementets angreb pĂ„ den store blog Avpixlad. Den udgĂžr en reel politisk fare, og enhver forstĂ„r da ogsĂ„ hvorfor den er blevet stĂžrre end mange pressestĂžttede aviser. Det er det mest fortĂŠllende ved Avpixlad, som netop er kommet op efter DOS angreb i dag, at ingen andre nordiske lande har et lignende behov for samzidat-litteratur. (Se Kampagnen mod Avpixlat: “Follow the readers”.) […]

trackback

[…] Tak for oplysningen. Vi er dĂžde, vi ved det bare ikke. Det er nok derfor, der lige har vĂŠret en storstilet kampagne mod Avpixlad: Kampagnen mod Avpixlat: “Follow the readers” […]

HH
HH
7 years ago

JodĂ„ Angela, jag brukar titta dĂ€r ocksĂ„ – pĂ„ Avpixlat alltsĂ„. Men Ă„ter till svenska sprĂ„ket. I och med att man kallar sajten “hatsajt” har man genast stĂ€ngt dörren för en dialog, eller hur? Genom att ge alla som tĂ€nker pĂ„ ett annat sĂ€tt epitetet “frĂ€mlingsfientlig”, “rasist” och liknande fĂ„r man en annan vinkel pĂ„ det uteblivna samtalet. “Ni fĂ„r inte sitta med oss hĂ€r och dricka kaffe. Ni fĂ„r sitta i stĂ€dskrubben.” UngefĂ€r sĂ„. Det underliga Ă€r ju, hur man Ă€n ser pĂ„ saken, att det finns tusentals svenskar som finner sajten – pĂ„ gott och ont – nĂ„gonting… Read more »

Angela
Angela
7 years ago

Gör som det svenska etablissemanget – lĂ€s Avpixlat! Utan Avpixlat hade inte etablissemanget haft nĂ„got att skriva om.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
7 years ago

@ HH,

“Den slafsighet som förekommer pĂ„ alla nivĂ„er gör mig matt och illamĂ„ende.

NĂ„gon mer Ă€n jag som kĂ€nner likadant?”

Ja…..Förfallet sker pĂ„ vĂ€ldigt bred front och det gör nĂ€stan ont i ögonen att betrakta elĂ€ndet.

HH
HH
7 years ago

Ibland undrar jag vad som hĂ€nt med vĂ„rt land Sverige. Framförallt det alltmer genomförda sprĂ„kbruket som helt enkelt inte stĂ€mmer med verkligheten. Ofrihet Ă€r frihet, frihet Ă€r ofrihet, eller hur en genomskĂ„dande författare beskrev det. Men att nĂ„gonting har hĂ€nt med vĂ„rt svenska sprĂ„k, det Ă€r absolut en sanning utan modifikation. Framförallt ser jag det i en central tes, ni vet FN:s proklamation i en massa punkter om de mĂ€nskliga rĂ€ttigheterna. Följande klippte jag frĂ„n sajten “Realisten”: “Till en början kan man konstatera att den svenska versionen av FN:s deklaration om de mĂ€nskliga rĂ€ttigheterna prĂ€glas av en pinsam, men fortfarande… Read more »

David
David
7 years ago

SelvfĂžlgelig vil det foregĂ„ en slik propaganda mot Avpixlat. For det offisielle Sverige sĂ„ er et slikt nettsted, den store fienden. Det offisielle Sverige hĂ„per pĂ„ at flest mulig skal kjĂžpe mistenkeliggjĂžringen av Avpixlat og dermed velge Ă„ ikke lese deres saker. At det politisk korrekte klistrer Avpixlat pĂ„ Sverigedemokratene er ingen stor overraskelse. For i Sverige sĂ„ er avpixlat og Sverigedemokratene to av meget fĂ„ kritikere, av viss stĂžrrelse, som er kritisk til den politisk korrekte multikulturismen. Mitt rĂ„d til folk flest i Norge, Sverige og vesten forĂžvrig: VĂ„kn opp. De islamofile multikulturister styrer idag dagsorden. Og de vil… Read more »

Nobody
Nobody
7 years ago

“För Sverige i tiden” eller var det “För Sverige ur tiden”? Demokrati Ă€r vĂ„r livsluft i norden och i vĂ€st (…). NĂ„gra utdrag ur boken: “Modern Democracies” frĂ„n Ă„r 1921 av James Bryce (Brittisk jurist, historiker och politiker). Se http://oll.libertyfund.org/index.php?option=com_staticxt&staticfile=show.php&title=2084 sidan 20: “THE word Democracy has been used ever since the time of Herodotus to denote that form of government in which the ruling power of a State is legally vested, not in any particular class or classes, but in the members of the community as a whole. This means, in communities which act by voting, that rule belongs to… Read more »

World Traveller
World Traveller
7 years ago

OT. Efter att ha laest svenska nyheter idag saa kan jag bara konstatera att Akesson och SD inte kommer att fa en chans att foera ut sin politik i Almedalen. De kommer att bombarderas med fragor om Kent Ekeroth och Avpixlat. Svensk demokrati ar ett stort skaemt. De Politiskt Korrupta kommer att gora allt de kan for att forbjuda bade regimkritiska sajter och Sverigedemokraterna som parti innan valet 2014. Fragan ar hur langt de ar beredda att ga…..

Anton
Anton
7 years ago

Sverige har ocksÄ Fria Tider som faktiskt Àr Ànnu mer lÀst Àn Avpixlat och har en bredare nyhetsinformation. Den rekommenderas av mÄnga och Àr Sveriges största alternativa tidning pÄ nÀtet.

http://www.friatider.se

Bergfast
7 years ago
Reply to  steen

HÄller med Steen hÀr. Tycker faktiskt inte heller om Fria Tider.

Santor
Santor
7 years ago

Heldigvis lader det til at Svenskerne reagere som man kan forvente. Nemlig at endnu flere begynder at tage Avpixlat alvorlig 🙂

HH
HH
7 years ago

Det var bra att höra en dansk röst. Och kĂ€ra danskar, bli inte förvĂ„nade. Det finns en himmelsvid skillnad mellan danskar och svenskar. En dansk sĂ€ger vad han tycker. En svensk har fĂ„tt lĂ€ra sig att rĂ€tta in sig i ledet. SĂ€rskilt sĂ„g man detta under sent 1960-tal och en bit in pĂ„ 1970-talet nĂ€r alla var arbetare och gick med flottiga kepsar. Samma idioti nu. Det allra mĂ€rkligaste man upplever som journalist av det gamla slaget, det Ă€r den uppenbara bristen pĂ„ journalistisk förmĂ„ga. Alla tidningar i Sverige har journalister som Ă€r rena kĂ„sörer och kĂ„söser. Ta bara exemplet… Read more »

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  HH

I dagens Panel i Godmorgon VĂ€rlden (SR P1) benĂ€mnde programledaren Sara Stenholm Avpixlat som “landets ledande rasist-sajt”. Heidi Avellan var inte sen att haka pĂ„ med att förminska Avpixlats lĂ€sare som “de som hĂ€nger pĂ„” Avpixlat och att för sĂ€kerhetsskull ocksĂ„ pĂ„minna Godmorgon VĂ€rldens lyssnare om den fabricerade myten om “jĂ€rnrörs-skandalen” i hĂ€ndelse av att nĂ„gon glömt bort den. I Panelen fanns förutom Avellan, Peter Wolodarski som enligt Stenholm dagen före haft ett “fint” program i SR (Sommar) och Martin Klepke. Alla tre med utlĂ€ndsk bakgrund. Rasism-kampanjen föres företrĂ€desvis av utlĂ€nningar i ledande positioner pĂ„ “sina” arenor dit vanliga svenskar… Read more »

trackback

[…] Kampagnen mod Avpixlat – follow the readers […]

Tornuggleman
Tornuggleman
7 years ago

Att med lögner, propaganda, stĂ€ngda kommentarsfĂ€lt, en regering och Riksdag som gemensamt utesluter ett demokratiskt invalt Riksdagsparti… SĂ„nt hör hemma i regimer eller diktaturer ! Speciellt dĂ„ Statsministern öppet deklarerar att vĂ„ldet mot oss medlemma Ă€r “sjĂ€lvförvĂ„llat”. Statministern, svensk media och SVT bedriver en aldrig skĂ„dad hatkampanj och mer eller mindre uppmanar till vĂ„ld mot oss och vĂ„ra familjer. DĂ€rav anledningen till att Avpixlat fortfarande Ă€r en blogg, lika vĂ€l som att jag anvĂ€nder signatur. Avpixlats lĂ€sarantal Ă€r en vĂ„t dröm för vilken chefredaktör som helst i Sverige. Det “nya” Sverige i ett nötskal, dĂ€r svenskhet förfulas eller förnekas. T… Read more »

Stefan
Stefan
7 years ago

Jag tror att drevet mot Avpixlat kan visa sig vara direkt kontraproduktivt, det har tidigare drev visat sig vara. Att detta dessutom sker dagarna innan starten pĂ„ Almedalsveckan Ă€r sĂ„klart ingen tillfĂ€llighet. Att Kent Ekeroth upplĂ„tit sitt konto Ă„t AP Ă€r gammal skĂ„pmat och sĂ„ledes ingen nyhet eller “hemlighet”.

SD kommer att fÄ mÄnga nya sympatisörer under politikerveckan om drevet blir lÄnglivat och Kent Ekeroth skall vara kvar i SD allt annat Àr otÀnkbart.