1
jul
Seneste opdatering: 1/7-13 kl. 1747
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Asle Toje indleder.

Is the West in terminal decline? Niall Ferguson argues that, less than 25 years after the end of the Cold War and the apparent triumph of liberal democracy and the free market, the economic and political supremacy of Western Europe and North America is fading rapidly. According to the International Monetary Fund, advanced economies continue to pose a serious risk to global recovery. In the euro area, prolonged stagnation looms large, whilst in the United States excessive fiscal consolidation could derail the recent upturn. As developing economies continue to grow, many advanced economies are battling high unemployment, debt, and income inequality. Niall Ferguson argues that these challenges indicate the deterioration of economic and political institutions. What are the causes of this degeneration and what comes next? “Degeneration and Regeneration after the Cold War.”

Wilders’ PVV stĂžrste parti i Holland

Support for the two ruling parties is also down sharply, the De Hond poll shows. The VVD, which has 41 seats in parliament, would win 21 if there were an election tomorrow and the PvdA, which has 38, would win 16.

The De Hond poll says Geert Wilders’ anti-immigration PVV would be the biggest party with 29 seats in the 150-seat parliament if there was a general election. Just one in three voters hopes the cabinet lasts the full four years, Geert Wilders frihetsparti PVV NederlĂ€ndernas största, med 28 mandat

Svensk overklasse frabeder sig multikulturen

SĂ„dan set ikke nogen nyhed, at overklassen overhovedet ikke er solidarisk med sit folk – i den udstrĂŠkning man lĂŠngere kan tale om, der findes et svensk folk snarere end ‘svenske folk’ – men at det var sĂ„ massivt….

Ju rikare en kommun Ă€r, desto mindre andel flyktingar tar man emot. De fattigaste kommunerna har ett fem gĂ„nger större mottagande Ă€n de rikaste. Moderatstyrda kommuner har det klart lĂ€gsta flyktingmottagandet. En sĂ„dan rangordning av kommunerna visar att de 20 rikaste kommunerna tar emot mindre Ă€n en femtedel sĂ„ mĂ„nga – rĂ€knat per invĂ„nare – som de 20 fattigaste kommunerna.

Bland höginkomsttagarkommunerna med litet mottagande rÀknat per invÄnare, Äterfinns bland andra Vellinge och Lomma utanför Malmö samt TÀby, Lidingö, Nacka och Danderyd utanför Stockholm. Samtliga Àr Moderatstyrda. Minst flyktingar i M-kommuner

Muslim Call to Prayer – Houses of Parliament, London

Jeg har ikke kunnet finde nogen artikel info. Det synes meget nyligt, den er uploadet i gÄr, et andet upload af den samme i forgÄrs. HjÊlp modtages.

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] poĂ€ng understryks av Harvardprofessorn Niall Ferguson under sitt besök i Oslo nyligen: ”Stora vĂ€lfĂ€rdsstater av den typen som kallas ’den nordiska modellen’ uppstod i […]

Da Capo
Da Capo
7 years ago

” NĂ„gon politiker, (minns ej vem), uttalade för nĂ„gon tid sedan i anslutning till invandringspolitiken att; ” – Alla bekymmer kommer att försvinna, bara den Ă€ldre generationen försvinner.” – – – – – – Nej, Bergfast, du Ă€r ute och cyklar. Att nĂ„gon politiker skulle tĂ€nka sĂ„dana tankar hĂ„ller jag ej alls för otroligt, men att ge uttryck för dem skulle nog föranleda slut pĂ„ den politiska karriĂ€ren. SĂ„dan sjĂ€lvsanering Ă€gnar sig tyvĂ€rr ingen politiker Ă„t. Det var professorn i mĂ„ngkultur, sociologen Mikael Hjerm,vid UmeĂ„ universitet, som ansĂ„g och anser att “det Ă€r bra för mĂ„ngkulturen nĂ€r Ă€ldre svenskar dör,… Read more »

Bergfast
7 years ago
Reply to  Da Capo

Tack till Da Capo för korrigering och för upplysning om det riktiga namnet och yrkestiteln pĂ„ den som gjort uttalandet. Uttalandet var i alla fall gjort, sĂ„ helt ute och cyklade var jag kanske inte Ă€ndĂ„. Det stĂ€mmer nog ocksĂ„ att nĂ„got sĂ„dant uttalande skulle nog inte en politiker kunna göra, Ă€ven om han eller hon tĂ€nkte det. Det skulle nog medföra risker för dennes fortsatta möjligheter att kunna verka politiskt. Men det Ă€r Ă€ndĂ„ ett budskap som dagligen genom det massmediala rummet förmedlas pĂ„ ett lite fördolt sĂ€tt, genom den fokusering, den vinkling, de Ă€mnen och de omstĂ€ndigheter som… Read more »

Bergfast
7 years ago

Nial Fergusons föredrag. SĂ„ nu skall det sakta men sĂ€kert med hjĂ€lp av statistik och data, samt med hjĂ€lp av halvt om halvt anklagande fraser av olika slag, frammanas motsĂ€ttningar mellan de gamla och de unga i de europeiska nationerna?(Kanske efter det att de vĂ€rsta motsĂ€ttningarna mellan invandrade och ursprungsbefolkningar börjat lugna ned sig, nĂ€r invandringen dĂ„ Ă€r ett faktum, och dĂ„ mĂ„ste en fokus ske mot nya motsatta grupperingar i samhĂ€llet?) Och vilka tankar om slutliga lösningar pĂ„ problemen önskar man sig kanske dĂ„ att man kan mana fram ett stöd för? Sakta men sĂ€kert? Är det tankar som… Read more »

Eyvind Dk
Eyvind Dk
7 years ago

God kvalitet pĂ„ videoen fra Oslo. Den er til at holde ud at se pĂ„, og ikke mindst, at hĂžre pĂ„ 🙂

kung_och_fosterland
kung_och_fosterland
7 years ago

“Svensk overklasse frabeder sig multikulturen”

De flesta pursvenskar av alla samhÀllsklasser sÀger sig vara för multikultur , men i praktiken flyttar de alla frÄn ett bostadsomrÄde om det blir för mycket multikultur. De som blir kvar Àr de som inte har rÄd att flytta. White flight.

Da Capo
Da Capo
7 years ago

Eurabia? – Niall Ferguson In the 52nd chapter of his ”Decline and Fall of the Roman Empire,” Edward Gibbon posed one of the great counterfactual questions of history. If the French had failed to defeat an invading Muslim army at the Battle of Poitiers in A.D. 732, would all of Western Europe have succumbed to Islam? ”Perhaps,” speculated Gibbon with his inimitable irony, ”the interpretation of the Koran would now be taught in the schools of Oxford, and her pulpits might demonstrate to a circumcised people the sanctity and truth of the revelation of Mahomet.” When those words were published… Read more »