5
aug
Seneste opdatering: 8/8-13 kl. 0332
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Artikel: Lars Hedegaard siger, at han godt forstår, hvorfor gerningsmanden ville dræbe ham for et halvt år siden. Jeg har oversat for GoV og Vlad, der er mange ord, men det væsentligste er med. I Ekstra Bladet står der : “Hedegaard provokerer igen”. Det er da godt han ikke “raser” eller er “kontroversiel,” man må tage journalisthøjskolens – eller hedder det Sydlollands Undervisitet? – små glæder med.

1000 asylsøgere til Sverige – om ugen

Svenske politikere vil – akkurat som S, R, SF, V og K – hellere sende deres børn ud i blodig etnisk konflikt, en evig ‘fredsproces’, end bryde med en FN-konvention. Sig det dog lige ud, så vælgere har et valg mens tid er. I Sverige er det for sent. Muligvis går det godt, al præcedens taler for at det ikke gør. Har det nyttet at advare i femten år? Nej, intet.

Under det första halvåret 2013 har i snitt 730 personer sökt asyl i veckan, under det andra halvåret väntas enligt prognosen i genomsnitt 1.000 asylsökande i veckan med flest sökande under perioden september-november. Genomsnittet för juli månad har hittills varit lite mer än 900 asylsökande i vecka.

Under det första halvåret har Migrationsverket avgjort 23.500 asylärenden, vilket är 6.500 fler än under första halvåret föregående år. Flygrutten från Turkiet in i EU och Sverige används med hjälp av lånade och förfalskade passhandlingar. Antalet upptäckta fall av förfalskad persondokumentation med avresa från flygplatsen i Istanbul har fördubblats. Sverige och Tyskland tar emot ca 65 procent av alla syriska asylsökande.

Sverige är för närvarande det i särklass största mottagarlandet av asylsökande ensamkommande barn (Migrationsverket envisas med att kalla unga män och pojkar i 16- 17-årsåldern för ”barn” i stället för ”minderåriga och påstått minderåriga”. Min anm.) Se videre på Merit Wagers Asyl- och migrationstrender enligt Migrationsverkets prognos den 29 juli 2013( 7000 asylsökande till Danmark i 2013 – Dansk Folkeparti kan nu acceptera 500.)

Tino Sanandaji: Flykting- och anhöriginvandringens ekonomi

När invandringens kostnader diskuteras är det viktigt att hålla i minnet att “invandring” inte är ett enhetligt fenomen. Invandring av välutbildade experter från Japan är lönsamt medan lågutbildad anhöriginvandring från Afghanistan är en förlustaffär. De analyser av invandringens kostnader i Sverige som har gjorts hitintills har dock inte räknat på detta separat. När man slår ihop den lönsamma arbetskraftsinvandringen från rika länder med den kostsamma flykting- och anhöriginvandringen från fattiga länder så underskattas de negativa konsekvenserna av flykting och anhöriginvandringen (majoriteten av invandrare).

SCB har en relativt ny databas som redovisar siffror uppdelat på olika typer av invandrare. Samtliga siffror är för år 2011, och om inget annat anges för de i arbetsför ålder (20-64). För varje utfall redovisas siffran för svenskfödda samt för flykting- och anhöriginvandrare, kategorin SCB kallar ”skyddsbehövande och deras anhöriga”. Notera att siffrorna inte gäller nyanlända flyktingar, utan alla som befann sig i landet 2011 och som någon gång flyttade till Sverige som flykting eller anhörig till en flykting.

[…]

De som kom till Sverige som flykting- och anhöriginvandrare har i snitt fler ekonomiska och sociala problem än svenskfödda. (Svenskfödda inkluderar andra generationens invandrare, vilket innebär att gapet mellan de med svensk ursprung och flyktingar är större än siffrorna ovan tyder på.)

Flykting och anhöriginvandring har lett till fler som inte arbetar, fler som har lågkvalificerade jobb, fler fattiga, fler sjukskrivna, fler som är beroende av bidrag och fler som har stora problem i skolan. Inget av detta gynnar ekonomin. Ekonomiskt välstånd baseras på hög produktivitet och stor arbetsutbud per invånare, inte på att importera fattigdom och sociala problem från andra länder.

Ingen skulle för få sig att det är bra ekonomiskt politik att Sverige ska stänga ned grundskolor så att andelen som saknar behöriga till gymnasiet ökar. Att öka andelen obehörighet genom invandring hyllas däremot, trots att sluteffekten på arbetskraftens utbildning är detsamma som att stänga ned skolor.

Det har under det senaste decenniet har det dock skett en ideologisk radikalisering av Sveriges mediala och politiska etablissemang, framförallt bland liberaler. Trots att den ekonomiska statistiken överlag inte har förbättrats så har merparten av det borgerliga etablissemanget accepterat de rödgrönas teori om att invandringspolitiken i själva verket är lönsamt. Detta inkluderar regeringen Reinfeldt, tankesmedjor som Timbro/Migro/Fores och alltmer de sista högerbastionerna såsom Svenska Dagbladets ledarsida. Politisk korrekthet har vunnit över intellektuellt seriositet.

Man kan dock inte på lång sikt dekonstruera bort verkligheten genom willfull ignorance och grupptryck på twitter. Borgerlighetens intellektuella kollaps i migrationsfrågor kommer inte att sluta väl, vare sig för Sverige eller för borgerligheten själva.

Flykting- och anhöriginvandringens ekonomi

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Morani ya Simba
Morani ya Simba
6 years ago

“Jeg vil egenligt hellere skydes på end jeg vil høre på den slags bagholdsangreb [karaktermord?]”…

Respekt 🙂

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Ekstra Bladet har i dag en lille notis omkring interviewet med overskriften: “Hedegaard provokerer igen”.

Jeg kan nu ikke se hvordan han provokerer, og det er vel næppe det som er meningen med hans udtalelser.

HH
HH
6 years ago

Tack Steen för att du har överseende med mitt slarv. Ja, naturligtvis, ta bort det inlägg du finner lämpligast. Tack

HH
HH
6 years ago

Jag har läst Stefan Zweigs stora memoarbok “Världen av igår”, och det är nog andra gången med många år emellan. Det fantastiska med Zweig är hans förmåga att belysa det som hände förr och det som händer nu. För hans del är det första världskriget där jublande människomassor kastade blommor på de ungdomar som marscherade mot en säker död i skyttegravarna. Men – någonting hände därefter, menar Zweig. När orosmolnen hopade sig över Europa: “Den politiska synranden var fördunklad ända sedan den dag Hitler överföll Österrike, och samma personer i England som i hemlighet banat väg för honom i hopp… Read more »

Hans Und
Hans Und
6 years ago

“Svenske politikere vil – akkurat som S, R, SF, V og K – hellere sende deres børn ud i blodig etnisk konflikt, en evig ‘fredsproces’, end bryde med en FN-konvention.” Konventionerne… Konventionerne er ikke “lov”. Der er tale om mellemstatslige aftaler og enkeltpersoner kan ikke i eksempelvis en retsag argumentere med, at i henhold til konvention dit og dat skal stat x tilstå mig dette og hint previlegie. Havde konventionerne den status politikerne påstår, så ville der være tale om afgivelse af suverænitet i ubestemt omfang, og de skulle i så fald have været lagt ud til folkeafstemning. At politikerne… Read more »

Nielsen
Nielsen
6 years ago

Jeg hørte i DhimmiRadioens timestøjsender at lars Hedegaard sagde som skrevet. Men Lars har jo også forståetislams betydning. Det forstod Mogens Glistrup på kortere tid.

Nielsen
Nielsen
6 years ago

Jeg hørte udtalelsen i DhimmiRadioens timeforstyrrelse. Den er god nok. Det var hvad Lars Hedegaard sagde.
Men han har jo også forstået at islam er i krig med os. Mogens Glistrup forstod det også. Det tog ham bare dekader mindre at opnå denne erkendelse.
Muslimer er ikke godt.

Thomas Nydahl
Thomas Nydahl
6 years ago

Har läst länken. Vad har den med attentatet motHedergaard att göra, jag finner ingen förbindelse. Förklara för mig.

Bjovulf
Bjovulf
6 years ago
Reply to  Thomas Nydahl

Det var detta namn attentatmannen använda, när han köpte skåpbilen
förut för försökat att mörda Lars Hedegaard.

Det är ju nog inte särskillt sannolikt, att någon annan en muslim skulla
komme på den idén, eller hur? 😉

Thomas Nydahl
Thomas Nydahl
6 years ago
Reply to  Bjovulf

Tack för förklaringen. Nu förstår jag bättre.

Bøgh
Bøgh
6 years ago
Reply to  Bjovulf

Rystende naivt.

Thomas Nydahl
Thomas Nydahl
6 years ago

Mycket intressant. Politiet vet inte vem gärningsmannen är, men Lars Hedegaard vet att “han gjorde sin plikt som muslim” – vet ni kära vänner, detta sätt att argumentera är omöjligt. Om politiet fångar gärningsmannen – jag tvivlar inte en sekund på att han finns – så kan vi börja diskutera vem han är. Men är det rimligt att kika in i hans huvud när han inte ens är fångad? Jag betraktar den här intevjun som en ännu större katastrof än Krasnik-versionen, för här är det Hedegaard själv som visar vilken drömmare han är.

Prudentius
6 years ago

Hedegaards kæmpe-mega-enorme forbrydelse har selvfølgelig været at fortælle magteliten, at islam ikke er det de godt kunne tænke sig den var.

Og det skal jeg ellers lige love for er et risikabelt ærinde. Ægte borgersind belønnes absolut ikke når kejseren står med røven bar.

Hedegaard står imidlertid tilbage som en principfast fyr, Krasnik som en hof-snog, og hele det multikulturelle papmache-slot som en omgang hovmodigt ævl, betalt i blod og sure skattekroner.

Sådan kan det gå.

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x