5
aug
Seneste opdatering: 8/8-13 kl. 0332
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Artikel: Lars Hedegaard siger, at han godt forstĂ„r, hvorfor gerningsmanden ville drĂŠbe ham for et halvt Ă„r siden. Jeg har oversat for GoV og Vlad, der er mange ord, men det vĂŠsentligste er med. I Ekstra Bladet stĂ„r der : “Hedegaard provokerer igen”. Det er da godt han ikke “raser” eller er “kontroversiel,” man mĂ„ tage journalisthĂžjskolens – eller hedder det Sydlollands Undervisitet? – smĂ„ glĂŠder med.

1000 asylsĂžgere til Sverige – om ugen

Svenske politikere vil – akkurat som S, R, SF, V og K – hellere sende deres bĂžrn ud i blodig etnisk konflikt, en evig ‘fredsproces’, end bryde med en FN-konvention. Sig det dog lige ud, sĂ„ vĂŠlgere har et valg mens tid er. I Sverige er det for sent. Muligvis gĂ„r det godt, al prĂŠcedens taler for at det ikke gĂžr. Har det nyttet at advare i femten Ă„r? Nej, intet.

Under det första halvÄret 2013 har i snitt 730 personer sökt asyl i veckan, under det andra halvÄret vÀntas enligt prognosen i genomsnitt 1.000 asylsökande i veckan med flest sökande under perioden september-november. Genomsnittet för juli mÄnad har hittills varit lite mer Àn 900 asylsökande i vecka.

Under det första halvÄret har Migrationsverket avgjort 23.500 asylÀrenden, vilket Àr 6.500 fler Àn under första halvÄret föregÄende Är. Flygrutten frÄn Turkiet in i EU och Sverige anvÀnds med hjÀlp av lÄnade och förfalskade passhandlingar. Antalet upptÀckta fall av förfalskad persondokumentation med avresa frÄn flygplatsen i Istanbul har fördubblats. Sverige och Tyskland tar emot ca 65 procent av alla syriska asylsökande.

Sverige Ă€r för nĂ€rvarande det i sĂ€rklass största mottagarlandet av asylsökande ensamkommande barn (Migrationsverket envisas med att kalla unga mĂ€n och pojkar i 16- 17-Ă„rsĂ„ldern för ”barn” i stĂ€llet för ”minderĂ„riga och pĂ„stĂ„tt minderĂ„riga”. Min anm.) Se videre pĂ„ Merit Wagers Asyl- och migrationstrender enligt Migrationsverkets prognos den 29 juli 2013( 7000 asylsökande till Danmark i 2013 – Dansk Folkeparti kan nu acceptera 500.)

Tino Sanandaji: Flykting- och anhöriginvandringens ekonomi

NĂ€r invandringens kostnader diskuteras Ă€r det viktigt att hĂ„lla i minnet att “invandring” inte Ă€r ett enhetligt fenomen. Invandring av vĂ€lutbildade experter frĂ„n Japan Ă€r lönsamt medan lĂ„gutbildad anhöriginvandring frĂ„n Afghanistan Ă€r en förlustaffĂ€r. De analyser av invandringens kostnader i Sverige som har gjorts hitintills har dock inte rĂ€knat pĂ„ detta separat. NĂ€r man slĂ„r ihop den lönsamma arbetskraftsinvandringen frĂ„n rika lĂ€nder med den kostsamma flykting- och anhöriginvandringen frĂ„n fattiga lĂ€nder sĂ„ underskattas de negativa konsekvenserna av flykting och anhöriginvandringen (majoriteten av invandrare).

SCB har en relativt ny databas som redovisar siffror uppdelat pĂ„ olika typer av invandrare. Samtliga siffror Ă€r för Ă„r 2011, och om inget annat anges för de i arbetsför Ă„lder (20-64). För varje utfall redovisas siffran för svenskfödda samt för flykting- och anhöriginvandrare, kategorin SCB kallar ”skyddsbehövande och deras anhöriga”. Notera att siffrorna inte gĂ€ller nyanlĂ€nda flyktingar, utan alla som befann sig i landet 2011 och som nĂ„gon gĂ„ng flyttade till Sverige som flykting eller anhörig till en flykting.

[…]

De som kom till Sverige som flykting- och anhöriginvandrare har i snitt fler ekonomiska och sociala problem Àn svenskfödda. (Svenskfödda inkluderar andra generationens invandrare, vilket innebÀr att gapet mellan de med svensk ursprung och flyktingar Àr större Àn siffrorna ovan tyder pÄ.)

Flykting och anhöriginvandring har lett till fler som inte arbetar, fler som har lÄgkvalificerade jobb, fler fattiga, fler sjukskrivna, fler som Àr beroende av bidrag och fler som har stora problem i skolan. Inget av detta gynnar ekonomin. Ekonomiskt vÀlstÄnd baseras pÄ hög produktivitet och stor arbetsutbud per invÄnare, inte pÄ att importera fattigdom och sociala problem frÄn andra lÀnder.

Ingen skulle för fÄ sig att det Àr bra ekonomiskt politik att Sverige ska stÀnga ned grundskolor sÄ att andelen som saknar behöriga till gymnasiet ökar. Att öka andelen obehörighet genom invandring hyllas dÀremot, trots att sluteffekten pÄ arbetskraftens utbildning Àr detsamma som att stÀnga ned skolor.

Det har under det senaste decenniet har det dock skett en ideologisk radikalisering av Sveriges mediala och politiska etablissemang, framförallt bland liberaler. Trots att den ekonomiska statistiken överlag inte har förbÀttrats sÄ har merparten av det borgerliga etablissemanget accepterat de rödgrönas teori om att invandringspolitiken i sjÀlva verket Àr lönsamt. Detta inkluderar regeringen Reinfeldt, tankesmedjor som Timbro/Migro/Fores och alltmer de sista högerbastionerna sÄsom Svenska Dagbladets ledarsida. Politisk korrekthet har vunnit över intellektuellt seriositet.

Man kan dock inte pÄ lÄng sikt dekonstruera bort verkligheten genom willfull ignorance och grupptryck pÄ twitter. Borgerlighetens intellektuella kollaps i migrationsfrÄgor kommer inte att sluta vÀl, vare sig för Sverige eller för borgerligheten sjÀlva.

Flykting- och anhöriginvandringens ekonomi

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Morani ya Simba
Morani ya Simba
7 years ago

“Jeg vil egenligt hellere skydes pĂ„ end jeg vil hĂžre pĂ„ den slags bagholdsangreb [karaktermord?]”…

Respekt 🙂

Anonymous
Anonymous
7 years ago

Ekstra Bladet har i dag en lille notis omkring interviewet med overskriften: “Hedegaard provokerer igen”.

Jeg kan nu ikke se hvordan han provokerer, og det er vel nĂŠppe det som er meningen med hans udtalelser.

HH
HH
7 years ago

Tack Steen för att du har överseende med mitt slarv. Ja, naturligtvis, ta bort det inlÀgg du finner lÀmpligast. Tack

HH
HH
7 years ago

Jag har lĂ€st Stefan Zweigs stora memoarbok “VĂ€rlden av igĂ„r”, och det Ă€r nog andra gĂ„ngen med mĂ„nga Ă„r emellan. Det fantastiska med Zweig Ă€r hans förmĂ„ga att belysa det som hĂ€nde förr och det som hĂ€nder nu. För hans del Ă€r det första vĂ€rldskriget dĂ€r jublande mĂ€nniskomassor kastade blommor pĂ„ de ungdomar som marscherade mot en sĂ€ker död i skyttegravarna. Men – nĂ„gonting hĂ€nde dĂ€refter, menar Zweig. NĂ€r orosmolnen hopade sig över Europa: “Den politiska synranden var fördunklad Ă€nda sedan den dag Hitler överföll Österrike, och samma personer i England som i hemlighet banat vĂ€g för honom i hopp… Read more »

Hans Und
Hans Und
7 years ago

“Svenske politikere vil – akkurat som S, R, SF, V og K – hellere sende deres bĂžrn ud i blodig etnisk konflikt, en evig ‘fredsproces’, end bryde med en FN-konvention.” Konventionerne… Konventionerne er ikke “lov”. Der er tale om mellemstatslige aftaler og enkeltpersoner kan ikke i eksempelvis en retsag argumentere med, at i henhold til konvention dit og dat skal stat x tilstĂ„ mig dette og hint previlegie. Havde konventionerne den status politikerne pĂ„stĂ„r, sĂ„ ville der vĂŠre tale om afgivelse af suverĂŠnitet i ubestemt omfang, og de skulle i sĂ„ fald have vĂŠret lagt ud til folkeafstemning. At politikerne… Read more »

Nielsen
Nielsen
7 years ago

Jeg hÞrte i DhimmiRadioens timestÞjsender at lars Hedegaard sagde som skrevet. Men Lars har jo ogsÄ forstÄetislams betydning. Det forstod Mogens Glistrup pÄ kortere tid.

Nielsen
Nielsen
7 years ago

Jeg hĂžrte udtalelsen i DhimmiRadioens timeforstyrrelse. Den er god nok. Det var hvad Lars Hedegaard sagde.
Men han har jo ogsÄ forstÄet at islam er i krig med os. Mogens Glistrup forstod det ogsÄ. Det tog ham bare dekader mindre at opnÄ denne erkendelse.
Muslimer er ikke godt.

Thomas Nydahl
Thomas Nydahl
7 years ago

Har lÀst lÀnken. Vad har den med attentatet motHedergaard att göra, jag finner ingen förbindelse. Förklara för mig.

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Thomas Nydahl

Det var detta namn attentatmannen anvÀnda, nÀr han köpte skÄpbilen
förut för försökat att mörda Lars Hedegaard.

Det Àr ju nog inte sÀrskillt sannolikt, att nÄgon annan en muslim skulla
komme pĂ„ den idĂ©n, eller hur? 😉

Thomas Nydahl
Thomas Nydahl
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Tack för förklaringen. Nu förstÄr jag bÀttre.

BĂžgh
BĂžgh
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Rystende naivt.

Thomas Nydahl
Thomas Nydahl
7 years ago

Mycket intressant. Politiet vet inte vem gĂ€rningsmannen Ă€r, men Lars Hedegaard vet att “han gjorde sin plikt som muslim” – vet ni kĂ€ra vĂ€nner, detta sĂ€tt att argumentera Ă€r omöjligt. Om politiet fĂ„ngar gĂ€rningsmannen – jag tvivlar inte en sekund pĂ„ att han finns – sĂ„ kan vi börja diskutera vem han Ă€r. Men Ă€r det rimligt att kika in i hans huvud nĂ€r han inte ens Ă€r fĂ„ngad? Jag betraktar den hĂ€r intevjun som en Ă€nnu större katastrof Ă€n Krasnik-versionen, för hĂ€r Ă€r det Hedegaard sjĂ€lv som visar vilken drömmare han Ă€r.

Prudentius
7 years ago

Hedegaards kĂŠmpe-mega-enorme forbrydelse har selvfĂžlgelig vĂŠret at fortĂŠlle magteliten, at islam ikke er det de godt kunne tĂŠnke sig den var.

Og det skal jeg ellers lige love for er et risikabelt ĂŠrinde. Ægte borgersind belĂžnnes absolut ikke nĂ„r kejseren stĂ„r med rĂžven bar.

Hedegaard stÄr imidlertid tilbage som en principfast fyr, Krasnik som en hof-snog, og hele det multikulturelle papmache-slot som en omgang hovmodigt Êvl, betalt i blod og sure skattekroner.

SÄdan kan det gÄ.