22
aug
Seneste opdatering: 4/11-19 kl. 1744
46 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Få havde vel troet, de skulle opleve den dag, hvor de kunne høre Søren Karup og Lars Hedegaard i venlig, næsten hjertelig meningsudveksling med fhv. imam Ahmad Akkari, men det skete altså. Der gik en ærkeengel gennem rummet, så godt som.

Nok har Akkari ikke helt sproget i sin magt, og nok er han lidt lang i spyttet, men det almindelige indtryk han efterlod var, at han er en oprigtig mand og en god vilje. Han kun ved begyndelsen af sin rejse og han er ydmyg overfor den. Han har vel også en del at være ydmyg over. Andre er hverken ydmyge eller på rejse nogen steder hen: Den tidligere imam Ahmed Akkari står alene med sit holdningsskifte til Muhammed-tegningerne.

Nogle har rejst noget længere end Akkari. Kareem Amer og Hamed Abdel Samad har rejst sig næsten ubegribeligt fra den mest formørkede, religiøse undertrykkelse, vold, fængsel og seksuelt misbrug i Egypten til lysende eksempler på mod og menneskelig vilje til frihed, men mindre kan også gøre det så det stadig er opløftende. Det var på Vartov, og det var i Grundtvigs ånd og så skal fotografen ikke sige mere om det inden videos foreligger andet end: Hvilke elendige fotos aviserne har, det kommer der af at spare fotograferne væk og sætte journalister til at gøre det.

BT: Akkari fik krus med famøs Muhammed-tegning. og Akkari tog endnu et skridt: Ansigt til ansigt med gamle fjender og Politiken: Akkari i Trykkefrihedsselskabet: »Jeg er her for at lytte til jer« og Hedegaard til Akkari i Trykkefrihedsselskabet: »Vi bærer ikke nag«, Berlingske Akkari fik krus med famøs Muhammed-tegning samt Kristeligt Dagblads Angrende Akkari taler ud i Trykkefrihedsselskabet og Dispatch Avhoppad imam: Alla danska moskéer styrs av islamister. – Se video her. (Alle fotos © Snaphanen, klik f. helskærm.)

akkari 22.8.2013, I 045akkari 22.8.2013, I 070Akkari 22.08.2013, II 019 akkari 22.8.2013, I 031 akkari 22.8.2013, I 050

Akkari 22.08.2013, II 033 Akkari 22.08.2013, II 044 akkari 22.8.2013, I 003 akkari 22.8.2013, I 018akkari 22.8.2013, I 056akkari 22.8.2013, I 075akkari 22.8.2013, I 046

Akkari fik en T-shirt som på nederste billede, desværre kunne han ikke så godt skifte foran 150 mennesker, så den sidder på en anden, jeg siger ikke hvem.

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

46 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Lars Vilks forelæste i en bank på torvet i Karlstad i går i stedet for universitetet, hvor det oprindelig skulle have været. Expressen livesendte noget af det, afbrudt af kommentarer fra studiet af bla. redaktør af Journalisten, Helena Giertta, der mente at den svenske debat var frisindet og den danske “racistisk” og at danske Trykkefrihedsselskabet ikke interesserer sig for alles ytringsfrihed og desuden er surprise – “racistisk og islamofobisk.” Selskabet har, som man ved, interesseret sig for russiske, kinesiske og svenske dissidenter, og også Ahmed Akkaris ytringsfrihed. […]

trackback

[…] En temmelig paradoksal beslutning, der sender én besked: Vi har lagt fra set den sidste Muhammedkrise.Imam regrets role in Mohammed cartoon protests. (Se Ahmed Akkari i Trykkefrihedsselskabet.) […]

trackback

[…] også Ahmed Akkari i Trykkefrihedsselskabet, fotos og […]

Marit
Marit
7 years ago

Moralen må da bli : Send alle islamister til Grønland !

Peter Dahl.
7 years ago
Reply to  Marit

Det er godt at Ahmed Akkari syntes at være faldet til fornuft. Dog har muslimer det problem, at løgne er fuld legalt over for andre troende, at man skal tage hans udtalelser med er gram salt, og ikke hoppe på hans udtalelser som Søren Krarup og andre gør. Lad først Ahmed Akkari komme nede til de muslimske lande, som han besøgte sammen med andre Imamer under Muhammed Krisen, og fortælle om hans og de øvrige Imamers forræderiske handlinger mod Danmark, før man kan tage hans nuværende udtalelser for gode varer. Lad Ahmed Akkari stå ansigt til ansigt med de forskellige… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Marit

Ja, og det er endda specielt virkningsfuldt, når ramadanen falder i sommerperioden 😀

( hvor der som bekendt er midnatssol i 3 måneder eller så 😉 )

Peter Andersen
7 years ago

Akkari var jo blot en lille usikker dreng blandt hardcore hjernevaskede islamister. Han endte bare med at blive deres talsperson for at tækkes dem. Da han så pludselig stod ansigt til ansigt med en flok grønlændere, ændrede det hele sig for ham. Nu kunne han jo godt se det hele bare var noget pjat, selvom han selvfølgelig ikke tør gå linen ud, af frygt for sit liv. Og sådan kunne samtlige islamister omvendes, hvis blot de ikke var så mange.

Emeritus
Emeritus
7 years ago

Til Morani. Jeg slutter mig til Steen. Der er intet at fortryde, og du har ikke trådt nogen over tæerne. Der er jo ikke noget galt i at være uenige i fuld offentlighed. Hvad Akkari angår, ved vi ikke med nogen grad af sikkerhed, hvad fremtiden bringer, så derfor kan du såvel som jeg, såvel som enhver anden få ret i den sidste ende. Synspunkter kan heller aldrig påberåbe sig at være sandheden, men netop kun at være synspunkter. Jeg er formodentlig dobbelt så gammel som du. Det kan måske forklare afstanden i forsonlighed mellem os – i tilfældet Akkari… Read more »

Morani ya Simba
Morani ya Simba
7 years ago

Altså jeg har ikke villet træde nogen over tæerne her og undskylder hvis det er tilfældet. Men jeg må indrømme at jeg ikke kan bare kan begynde at se ham som “en islamist-kritiker.” Manden opgejlede til mord og angreb på danskere og vores venner i USA, England og resten af Vesten og det kan jeg simpelthen ikke bare “se igennem fingre med”. For mig er en socialdemokrat en politisk modstander og en radikal er en inkompetent tumpe. Men islamister er FJENDER. Og jeg har svært ved at fjerne folk fra den sidste kategori når de først er endt som “fjender.”… Read more »

Emeritus
Emeritus
7 years ago

Kære Morani. Det var hårde ord i august, Morani. Jeg har tit her på bloggen hævdet, at man må kunne diskriminere. Alt, hvad der minder om diskrimination, skurrer gevaldigt i politiske Gutmenschens ører. Men det er vigtigt, at man evner diskriminationens vanskelige kunst. Det har vore politikere brugt årtier på at forstå, og de forstår det stadig ikke rigtigt. Men man må kunne skelne, se forskellen. Akkari har bragt sig i en position, som gør en afgørende forskel for ham selv og hans forhold til sit tidligere miljø, en forskel, som gør, at han har brændt sine broer i den… Read more »

Jan Fagerlund
Jan Fagerlund
7 years ago

Akkari burde have siddet i fængsel for sin landsskadelige virksomhed. Jeg er bedøvende ligeglad med hvad han tror eller ikke tror på i dag, han var en dyr dreng for Danmark. Nu risikerer vi at sagen blusser op igen.

Marit
Marit
7 years ago
Reply to  Jan Fagerlund

At Akkari ikke blir avhørt av politiet, er en gåte. Er det ikke landsskadelig virksomhet han har drevet med ?
Dumsnille Danmark, som tilgir alt…

Morani ya Simba
Morani ya Simba
7 years ago

Den sammenligning accepterer jeg overhovedet ikke. For det første skyldte Paulus ingen troskab mod den unge kirke. Han havde ikke levet af dens hånd, modtaget dens beskyttelse for derefter at falde den i ryggen.

Men det er mere problematisk for mig at jeg ikke ser tegn på anger. Det virker mere som et karriere-move. Jeg tror såmænd han er oprigtig nu. Jeg har ingen ide om hvad han mener om to uger. Manden har ingen troværdighed og ingen standhaftighed.

Anonymous
Anonymous
7 years ago

Morani ya Simba.

Glem aldrig hvad den berømte tibetanske
mester Tsongkhapa engang sagde:
” En ven kan forvandle sig til fjende, derfor
kan en fjende også forvandle sig til en ven,,.

Frans Kr. Mikkelsen
7 years ago

Morani – skulle Kirken så heller ikke have lukket Paulus ind? Han havde også blod på hænderne før sin omvendelse.

Morani ya Simba
Morani ya Simba
7 years ago

Jeg er glad for han er blevet klogere men jeg kan ikke se at det gør ham specielt interessant. Manden rejste bevidst rundt for at forsøge at ophidse folkemængder til mord. Det er et helt ukontroversielt faktum. Folk der ser bort fra det “som ungdommeligt letsind” er i mine øjne ikke de rette til at håndtere islamister, nuværende eller forhåndværende. Jeg har aldrig været så uenig med flertallet af ”cyber-samfundet” af nationalkonservative her og på Uriasposten, som jeg er i Akkari-sagen. Jeg kan overhovedet ikke fatte at i bare ser bort fra at manden har blod på hænderne. Ungdommeligt letsind?… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
7 years ago

Jeg vil medgive dig, at det gjorde indtryk på mig, at Franz Füchsel ikke kan tilgive Akkari. Måske tilgivelse i betydningen eftergivelse heller ikke er det rette. Men eftergiver vi og siger “alt forladt!” ? Det er i hvert fald ikke min tilgang – vi er ikke kvit! Vi sletter vel ikke regnskabet, men giver Akkari lov til at føje noget til det.

Ja, ligesom med tyskerne, kan du vel sige. Som heller ingen nogensinde har sagt “alt forladt” til.

– – –

Emeritus
Emeritus
7 years ago

Til Kjeld Man kan sige om Akkari, at han efter at have tænkt sig om i nogle år, nu henvender sig til Offentligheden og Trykkefrihedsselskabet på en sådan måde, at der ingen vej tilbage er for ham. Hans tidligere omvendelse fra danskopvokset indvandrer til fundamentalistisk imam kan indsættes på kontoen over ungdommeligt letsind. Mange har som han i ungdommen foretaget tåbelige og fatale valg, som de siden har fortrudt og rettet op på. Den eftertænksomhed, Akkari nu præsenterer os for i en moden alder, kan han ikke løbe fra. Jeg tror på, at han er fuldt ud klar over, at… Read more »

Kjeld
7 years ago
Reply to  Emeritus

Måske er det for tidligt at bedømme Akkaris omvendelse. Han virkede ærlig, ja, men tiden vil vise om det er mere end et “karriere-move”. – Jeg har ikke forestillet mig, at synderen skulle melde sig ind i Folkekirken eller et andet trossamfund. En afstandtagen fra fundamentalisme vil kort sagt sige, at han afsværger sig ideologiens racisme og totalitarisme. Det kan han gøre på præcis samme måde som Wafa Sultan, Ayaan Hirsi Ali med mange flere.

Med venlig hilsen

Frans Kr. Mikkelsen
7 years ago

Ja, det var en fin aften. Sandheden har tilsyneladende gjort sin gerning og rystet mange lænker af et menneske. Godt gået af TF at invitere ham så prompte. Man kan dog diskutere, om det var en særlig begavet og frihedsfremmende ide at forsyne ham med et Muhammedkarikaturkrus til ære for fotograferne som afslutning på seancen. En af hans afgørende pointer var jo, at man af pædagogiske (“taktiske”) grunde skal undlade at lægge ud med hån, spot og latterliggørelse, hvis man vil have mennesket i islamisterne i tale. Ad den vej er der større håb om, at de ender med selv… Read more »

Anonymous
Anonymous
7 years ago

Så vidt jeg husker, ville Jyllands-Posten ikke “have islamisterne i tale” i 2005. Det var ikke et forsøg på dialog, ejheller et eksempel på, hvordan Jyllands-Posten sædvanligvis kommunikerer.

Det var snarere en manifestation, der desuden skulle gælde for prøvesten. En meget relevant og meget velforberedt frit-lejde-aktion, som til fulde opfyldte sit oplysningsformål, og som det til dato ikke er lykkedes nogen at finde fodfejl i, trods ihærdige forsøg.

– – –

Morten - - -
Morten - - -
7 years ago
Reply to  Anonymous

Ovenstående er af undertegnede 🙂

– – –

Frans Kr. Mikkelsen
7 years ago
Reply to  Anonymous

Ja, det var fint og relevant af JP at bringe tegningerne. Absolut. Jeg spørger bare, om det også ved sådan en modtagelse af en hjemkommen, fortabt søn er relevant at gøre nar af hans afgud. Lige præcis i den situation. Og jeg spørger virkelig bare – jeg er ikke selv sikker. Hvis nu f.eks. Søren Krarup engang kom hjem til Moderkirken – det vil sige Den Ortodokse – ville man vel heller ikke modtage ham med en karikatur af Martin Luther. Han kunne måske føle sig så stødt, så han rendte over til Luther igen. Ikke bevæget af teologisk refleksion,… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
7 years ago

Jeg diskuterede også bare Akkaris angivelige pointe i forhold til gaven. Jeg tænker i øvrigt nok, at Akkari på forhånd var forberedt på den og altså, enten den nu huede ham eller ej, var med på spøgen, så at sige. Men bevares, det er ikke forkert at sige, at den i forhold til et begreb som Den Gode Smag kunne tolkes lidt hen i retning af et overflødigt og selvretfærdigt “så indrømmer du altså, at jeg havde ret!”. Men det er som sagt et smagsspørgsmål, samt et PR-spørgsmål.

– – –

Else Andersen
Else Andersen
7 years ago

Stor tak til Trykkefrihedsselskabet og Akkari.

Kjeld
7 years ago

Jeg overværede mødet med Akkari i aftes. Skepsis skal herske – men tonen, og ikke mindst det der blev sagt – lød ærlig. Opgaven for den omvendte består nu i at tage afstand fra al fundamentalisme. Måske kommer Akkari inden længe til denne logiske slutning. Den største sten på Akkaris rejse bliver at indse, at koranen og sura’erne indeholde så megen intolerance og fordomsfuldhed mod anderledes tænkende, at et altomfattende opgør med den islamiske ideologi bliver nødvendig.

Erik B, Madsen
Erik B, Madsen
7 years ago

Akari udmærkede si i sin tid ved, at det han sagde på dansk var det stik modsatte af det han sagde på arabisk.
Vi har nu hørt hans danske version og kan vel gætte os til hans arabiske.

Morten - - -
Morten - - -
7 years ago
Reply to  Erik B, Madsen

Det var Abu Laban – ikke Ahmed Akkari – der gjorde sig bemærket ved en markant tvetungethed, dengang i 2006.

– – –

Kimpo
7 years ago

Kære Lotte og andre, som undrer sig over Politiken: Der er intet at forstå. En i min familie kalder Politiken Løgnens Organ, og det dækker meget godt den mentalitet af skruppelløs omgang med sandheden, der i tidens popsamfund er en sikker vej til personlig succes og hos Politiken har fået et af de mest ekstreme udtryk. I gamle dages sorte patriarkalske samfund ville hammeren falde, for det stod jo i bibelen, at man ikke må lyve. Idag skaber vi selv vore sandheder om hvert minut, så de passer til situationen. Det er ikke længere en synd, men en kvalifikation at… Read more »

Helle Faust
Helle Faust
7 years ago

Akkari har skadet Danmark, og det vil tage tid at tilgive ham.
Hans bodsgang vil blive taget til efterretning; men vi bør holde et vågent øje med ham.

For mig er det en sorg at følge udviklingen i vores land.

Måske Akkari`s fornemste opgave er at tale til de mange indvanderer
der hader os og Danmark. Spørge dem hvorfor de er her?
Og give os svar som bruges i den fremtidige invandrerdebat.

Marit
Marit
7 years ago
Reply to  Helle Faust

Beklager. Men jeg føler ikke for å delta i jubelropene. Enda.

Lotte
Lotte
7 years ago

Politiken skriver: “Ahmed Akkari, imamen der under muhammedkrisen rejste Mellemøsten tynd og spredte had til Danmark, talte her til aften for Trykkefrihedsselskabet. ” Spredte had (..) Ingen anden avis har, som Poilitiken, spredt had. Jeg KAN ikke forstå mekanismen. den manglende moral, selvindsigtens næstens totale fravær og hvad har vi her. Stille og roligt kommer de nu over på den anden side, og lur mig om der nogensinde kommer en retræte for et ok måske havde vi også et ansvar. Det er, som når man står overfor et stædigt bart, der siger: jeg gjorde det ikke, og man replicerer: jamen… Read more »

Frit samfund
Frit samfund
7 years ago

Sådan går det til i et frit samfund blandt civiliserede mennesker.

Leif Knudsen
Leif Knudsen
7 years ago

Så mangler vi at se Uffe Elleman-Jensen gå bodsgang og konvertere til troen på ytringsfrihed.
Det vil nok desværre være et endnu mere usandsynligt scenarie at se ham i TFS end vi troede det var at se Akkari.

Og Jørgen Beck Simonsen, Bo Lidegaard, Zenia Stampe, Anna Mee Allerslev, Hans-Jørgen Bonnichsen … listen over mørkepersoner er desværre lang …

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Bent Wigotski-serien i Den Korte Avis: Sådan laver man fup og fiduser for at få opholdstilladelse – og så bliver man http://denkorteavis.dk/2013/sadan-laver-man-fup-og-fiduser-for-at-fa-opholdstilladelse-og-sa-bliver-man 23. Aug 2013 Sådan laver man fup og fiduser for at få opholdstilladelse – og så bliver man Tophistorier Forud for min tiltræden som ambassadør i det ikke-vestligt land, hvorfra mange indvandrere er kommet til Danmark, rejste jeg derud på et kort ophold for at forberede mig bedst muligt. Det skulle vise sig meget nyttigt og lærerigt. En af de første dage tog min kollega mig med på en udflugt udenfor hovedstaden. Undervejs var vi inde på et… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Mit bristepunkt blev nået, da jeg hørte, hvem forældrene gav skylden http://denkorteavis.dk/2013/mit-bristepunkt-er-naet-ram-dem-pa-pengepungen/ 23. Aug 2013 Så er det sagt Mohamad Thahrour, far til en af de 6 knægte, som brændte 3 børneinstitutioner til grunde i Gellerup, ved Århus, mener, at det er yderst uretfærdigt at smide hans familie ud af deres lejlighed, fordi hans dreng har lavet drengestreger. [!!!] Et TV hold besøger familien i forbindelse med den afsagte dom ved højesteretten og to timer inden de ankommer, anholder politiet den 16årige søn også. Det viser sig, at ældste 3 ud af familiens 5 drengebørn på hhv 6, 10, 14,… Read more »

Skjoldungen
Skjoldungen
7 years ago

Anvender man lidt gusten motivanalyse på Akkari, er det svær at se ham som andet en en ærlig og modig mand. For ifald hans optræden på det sidste havde været et klassisk taqiiya-nummer – en disciplin han må formodes at beherske – må spørgsmålet være: qui bono?. Hans omvendelse kan næppe fremme islamiseringen i Danmark og en forstillelse ville forudsætte, at hver eneste muslim i landet var forhåndsorienteret om ikke at aflive ham. Så godt organiseret er de vel heller ikke… Han har nu de facto dødsdømt sig selv. Mens han venter på bøddelen kan han godt opgive at få… Read more »

Poul Højlund
Poul Højlund
7 years ago

Akkari får sin velfortjente ros for at turde skifte mening i al offentlighed. Heller ikke jeg tvivler på ærligheden, men jeg har lidt vanskeligt ved at slagte fedekalven og byde den nu omvendte velkommen – hvilket afgjort er min egen fejl. Grunden er, at jeg ikke i Akkaris omvendelse finder mange spor af den afgrundsdybe anger over gjort ugerning. Det virker mere som om han i et meget personligt udviklingsprojekt har opdaget, at hans nu opgivne fundament ikke gav ham tilstrækkelig plads på et rent personligt plan – hvorfor det udskiftes med et andet. Forsager du fanatismen og alle dens… Read more »

Jakob
Jakob
7 years ago

Problemet er at de arabiske tv stationer ikke er interesseret i sandheden. De er bare talerør for det islamiske teokrati- intet andet.

Kafka
Kafka
7 years ago

Go’e kasser 🙂

Henning
Henning
7 years ago
Reply to  Kafka

Så afgjort.

Prudentius
7 years ago

Utvivlsomt en stor kamelvending fra ex-imam Akkari! Jeg kunne ikke lade være med at blive imponeret over ham i hans nylige radio-interview på DR, hvor det blev meget tydeligt at han har tænkt sig grundigt om og fortalte med ærlighed og integritet.

Og Trykkefrihedsselskabet er igen fremme i skoene med hans invitation. Bravo!