31
aug
Seneste opdatering: 31/8-13 kl. 2157
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Tarek Ziad Hussein er stud.jur. i Århus, har skrevet debatartikler i Politiken og Berlingske Tidende og været i Rushys Roulette. Det er synd, at hans idylliske billede af jihad ikke har megen støtte hverken i de hellige skrifter eller i historien. Jihads ‘negative konnotationer’ baserer sig på bitre erfaringer:

In recent years the word Jihad has had negative connotations attached to it. It was said that Jihad means to go to war for Allah or God. Tarek Ziad Hussein and his friends decided that they did not agree with this assessment and wanted to show their definition of the word with this video. They went out onto the streets of Copenhagen in Denmark and distributed food, water and clothes to the less fortunate. Credit: YouTube/Tarek Hussein.

Et par alternative tolkninger i den endeløse diskussion af begrebet: The jihad is an instrument for both the universalization of religion and the establishment of an imperial world state. Hamas-linked CAIR launches PR program to whitewash jihad

Større regionalkrig? Obama mellem mange stole

Der er mange, som mener noget om et kommende miniangreb på Syrien, men jeg koncenterer mig på nogle håndfulde. Bolton mener, USA ikke skal foretage sig noget som helst, Krauthammer mener også det ville være en god ide, men er mere positiv over for et storangreb på marionetten Assad med henblik på et større opgør med Mullaherne i Teheran, han mener bør komme på et tidspunkt.

Det kan Obama dog komme til at udløse af bagvejen allerede ved hjælp af nogle få moralske missiler: Et todages angreb på Syrien, Teheran og Hizbollah smider raketter ind over Israel og Netanyahu kan tænkes at gribe anledningen med kyshånd til et massivt, disproportionalt angreb på Iran og dets nukleare anlæg, ‘a guns of august scenario’ (video 3).

Så hurtigt kan snebolden rulle, og her er Kina og Rusland ikke medtænkt. Ingen af de to giver noget for Obama og Kerrys udenrigspolitiske dømmekraft. Så skulle de lige høre Thorning og Søvndal. De nærmeste dage kan blive lige lovlig interessante. Italy warns Syria strikes could turn conflict global. IRI Basenji in Syria. Israel, Lone Light in a Dark Region. Mark Steyn: An Accidental War.

Opdatering: President Obama turns to Congress to OK strike against Syria. Det skal vist tolkes således: “Jeg vil hellere klatre ned fra træet og skyde skylden kongressen, end jeg vil undskylde overfor Moskva, Peking, Teheran og Damaskus, at jeg ikke rigtig var klar over, hvad jeg havde gang i.” TV 2’s tolkning af samme nyhed er en helt anden: Jeg har besluttet at angribe Syrien. Ja, ja, så siger vi det. Nu går Helle og Villy nok solo i Syrien.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

8
Deltag i debatten...

avatar
5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Er Syrien dominobrikken, der kan vælte det hele ? « SnaphanennorgeNicolai SennelsJensH Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] fremmest atommagterne Israel, Rusland og Kina, men også den regionale stormagt Iran. Jeg omtalte riskoen for en regional storkrig den 31 august, Greg Hunter fører videre og så langt, at vi helst ikke vil tænke på […]

norge
Guest
norge

Saudi-Arabia did it, i det minste mye mer sannsynlig enn at Assad står bak. Utrolig at en samlet verdenspresse ikke stiller seg noen kritiske spørsmål, men det vil vel gagne Iran.

http://www.zerohedge.com/news/2013-08-30/dont-show-obama-report-about-who-really-behind-syrian-chemical-attacks

Anonymous
Guest
Anonymous

Hej Nicolai – tak for linket!

Det vil jeg lige se på.

Mvh. Buddha-en Allan Hansen.

Nicolai Sennels
Guest
Prudentius
Guest

Og for at få rykket den iranske/shia-islamiske militære-politiske-økonomiske infrastruktur fra Irak til Middelhavet op, alliere man sig med et ocean af rabiate sunni-jihadister og uendeligt utilregnelige islamiske regimer i Tyrkiet, Saudi Arabien og Qatar. Ganske vist er styret i Tehran en samling turbanklædte løse misiler, men hvilket monster skaber man til at knægte deres indflydelse regionalt?? Vestens alliance med sunni-islam er og bliver en brøler af enorme dimensioner og det er min spådom, at netop denne alliance vil blive en fuldstændig katastrofe. Det kan selvfølgelig ikke blive anderledes når man tager USAs mangeårige ægteskab med huset Saud i betragtning, plus… Read more »