31
aug
Seneste opdatering: 31/8-13 kl. 2157
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Tarek Ziad Hussein er stud.jur. i Århus, har skrevet debatartikler i Politiken og Berlingske Tidende og været i Rushys Roulette. Det er synd, at hans idylliske billede af jihad ikke har megen støtte hverken i de hellige skrifter eller i historien. Jihads ‘negative konnotationer’ baserer sig på bitre erfaringer:

In recent years the word Jihad has had negative connotations attached to it. It was said that Jihad means to go to war for Allah or God. Tarek Ziad Hussein and his friends decided that they did not agree with this assessment and wanted to show their definition of the word with this video. They went out onto the streets of Copenhagen in Denmark and distributed food, water and clothes to the less fortunate. Credit: YouTube/Tarek Hussein.

Et par alternative tolkninger i den endeløse diskussion af begrebet: The jihad is an instrument for both the universalization of religion and the establishment of an imperial world state. Hamas-linked CAIR launches PR program to whitewash jihad

Større regionalkrig? Obama mellem mange stole

Der er mange, som mener noget om et kommende miniangreb på Syrien, men jeg koncenterer mig på nogle håndfulde. Bolton mener, USA ikke skal foretage sig noget som helst, Krauthammer mener også det ville være en god ide, men er mere positiv over for et storangreb på marionetten Assad med henblik på et større opgør med Mullaherne i Teheran, han mener bør komme på et tidspunkt.

Det kan Obama dog komme til at udløse af bagvejen allerede ved hjælp af nogle få moralske missiler: Et todages angreb på Syrien, Teheran og Hizbollah smider raketter ind over Israel og Netanyahu kan tænkes at gribe anledningen med kyshånd til et massivt, disproportionalt angreb på Iran og dets nukleare anlæg, ‘a guns of august scenario’ (video 3).

Så hurtigt kan snebolden rulle, og her er Kina og Rusland ikke medtænkt. Ingen af de to giver noget for Obama og Kerrys udenrigspolitiske dømmekraft. Så skulle de lige høre Thorning og Søvndal. De nærmeste dage kan blive lige lovlig interessante. Italy warns Syria strikes could turn conflict global. IRI Basenji in Syria. Israel, Lone Light in a Dark Region. Mark Steyn: An Accidental War.

Opdatering: President Obama turns to Congress to OK strike against Syria. Det skal vist tolkes således: “Jeg vil hellere klatre ned fra træet og skyde skylden kongressen, end jeg vil undskylde overfor Moskva, Peking, Teheran og Damaskus, at jeg ikke rigtig var klar over, hvad jeg havde gang i.” TV 2’s tolkning af samme nyhed er en helt anden: Jeg har besluttet at angribe Syrien. Ja, ja, så siger vi det. Nu går Helle og Villy nok solo i Syrien.

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] fremmest atommagterne Israel, Rusland og Kina, men også den regionale stormagt Iran. Jeg omtalte riskoen for en regional storkrig den 31 august, Greg Hunter fører videre og så langt, at vi helst ikke vil tænke på […]

norge
norge
7 years ago

Saudi-Arabia did it, i det minste mye mer sannsynlig enn at Assad står bak. Utrolig at en samlet verdenspresse ikke stiller seg noen kritiske spørsmål, men det vil vel gagne Iran.

http://www.zerohedge.com/news/2013-08-30/dont-show-obama-report-about-who-really-behind-syrian-chemical-attacks

Anonymous
Anonymous
7 years ago

Hej Nicolai – tak for linket!

Det vil jeg lige se på.

Mvh. Buddha-en Allan Hansen.

Prudentius
7 years ago

Og for at få rykket den iranske/shia-islamiske militære-politiske-økonomiske infrastruktur fra Irak til Middelhavet op, alliere man sig med et ocean af rabiate sunni-jihadister og uendeligt utilregnelige islamiske regimer i Tyrkiet, Saudi Arabien og Qatar. Ganske vist er styret i Tehran en samling turbanklædte løse misiler, men hvilket monster skaber man til at knægte deres indflydelse regionalt?? Vestens alliance med sunni-islam er og bliver en brøler af enorme dimensioner og det er min spådom, at netop denne alliance vil blive en fuldstændig katastrofe. Det kan selvfølgelig ikke blive anderledes når man tager USAs mangeårige ægteskab med huset Saud i betragtning, plus… Read more »

JensH
JensH
7 years ago
Reply to  steen

@steen Jeg ved du ikke bryder dig så meget om Audrey Russo, (du synes vist hun er ‘for Amerikansk’), men i hendes Radio Talk show havde hun i går både Paul Weston og Robert Spencer som gæster, og det kom der faktisk et ganske godt program ud af: “Joining Audrey Russo for this week’s REELTalk edition of Changing Worldviews – Robert Spencer, author & editor of Jihad Watch will be with us to discuss Islamophobia, Syria and US working with al Qaeda. PLUS, Paul Weston of the Liberty GB Party in the UK will be with us to share about… Read more »