5
sep
Seneste opdatering: 5/9-13 kl. 1002
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ikke fordi jeg ikke gerne vil lade sejgtrĂŠkkeren Syrien ligge, hvor det ligger, men lige for tiden synes militĂŠr- analytikerne/historikerne at vĂŠre de skarpeste at lytte til i Syriens komplicerede/umulige situation. Forleden fremhĂŠvede jeg Peter Viggo Jakobsen, idag er det den store historiker og militĂŠranalytiker Edward Luttwak. Det er en skam for verden, at dens slags ikke tiltrĂŠkkes af politik og overlader den til empatiske folk med store hjerter som Zenia Stampe og Mette Gjerskov, “enthusiasterne”, som Luttwak ironisk kalder dem. Jeg tĂŠnker pĂ„ Wiigs Moder Jord, nĂ„r jeg ser Gjerskov. Undskyld, Svend.

Han tror ikke pÄ, Assad har autoriseret sarin-angreb og han ser ingen anden lÞsning end en storstilet invasion (af tyrkerne eller hvorfor ikke af russerne?), der skaber en tredje mulighed. Det er der ingen, som har appetit pÄ. ForhandlingslÞsning? NÄr man har set pÄ You Tube det had og de krigsforbrydelser begge sider byder pÄ, forekommer den tanke temmelig fjern.

Syrien er et slagtehus, og det vil ikke slutte hvis en af parterne skulle vinde, tvĂŠrtimod. Disse mordere kommer ikke til at sidde ved et forhandlingsbord. Derfor er der heller ingen grĂŠnse for, hvor mange millioner flygtninge Syrien kan producere, en tanke der ikke synes at have faldet Sverige ind, landet hvor problemer er til for at lĂžses i en ruf, men pt. skabes hurtigere end nogen kan lĂžse dem.

Hvad man kunne hĂ„be for Europa var, at Syrien ogsĂ„ var en lĂŠrestreg i multikultur: Syrien er syntesen af ‘enthusiasternes’ idyl, Syrien er Sverige som jeg ser det for mig om om to – tre generationer, tossegodhedens tragedie som jeg er klar over, tankepolitiet synes er rendyrket ondskab at ville forebygge, ja bare at forestille sig. Hvis tanken er sĂ„ afkoblet fra virkeligheden, kan den vel ikke skade nogen?

The Obama administration should resist the temptation to intervene more forcefully in Syria’s civil war. A victory by either side would be equally undesirable for the United States. At this point, a prolonged stalemate is the only outcome that would not be damaging to American interests…. There is only one outcome that the United States can possibly favor: an indefinite draw.

The war is now being waged by petty warlords and dangerous extremists of every sort: Taliban-style Salafist fanatics who beat and kill even devout Sunnis because they fail to ape their alien ways; Sunni extremists who have been murdering innocent Alawites and Christians merely because of their religion; and jihadis from Iraq and all over the world who have advertised their intention to turn Syria into a base for global jihad aimed at Europe and the United States.

Maintaining a stalemate should be America’s objective. And the only possible method for achieving this is to arm the rebels when it seems that Mr. Assad’s forces are ascendant and to stop supplying the rebels if they actually seem to be winning. In Syria, America Loses if Either Side Wins, EDWARD N. LUTTWAK, N.Y.T. August 24, 2013

I en tid hvor man nok kunne mene, at stormagterne havde vigtige ting at tale om, viser Obama sig som en sand populist: Obama nobbar Putin – trĂ€ffar gayaktivister. Damebladet Aftonbladet jubler, de er ogsĂ„ helt fjantede med Obamas SverigebesĂžg, man skulle nĂŠsten tro, det var Bruce Springsteen, der jo kan gĂžre enhver sossetrusse vĂ„d. Reagan havde en fortid i markedsfĂžring og Hollywood, mon ikke Obama har en fremtid?

Hvilket liv tilbyder Sverige syriske flygtninge?
andet end overlevelse pĂ„ en social bistand, som endda er kraftigt forringet og uden lyse udsigter? Man forestiller sig en ingeniĂžr fra Homs, som kommer til Rinkeby eller Tensta i et land hvor det er vinter trefjerdele af Ă„ret. Nu begynder hans nye forjĂŠttede liv. “43 procent av de lĂ„ngtidsarbetslösa i Sverige Ă€r utrikesfödda” og sĂ„ taler vi ikke om de indenrigsfĂždte. IngeniĂžren kan fryse i sit hĂžjhus og vĂŠre proletariseret resten af sin tid.

Det Àr numera en krass verklighet som möter dem som tagit sig till Sverige. SKL rÀknar med att minst 70 procent av dagens flyktingar, inte bara de syriska, kommer att vara arbetslösa de nÀrmaste tvÄ Ären. 2012 var dessutom ett rekordÄr med 111 000 beviljade uppehÄllstillstÄnd, en ökning med 19 procent frÄn 2011. Det gör inte utsikterna ljusare.

Samtidigt fastnar allt fler pĂ„ flyktingförlĂ€ggning, Ă€ven efter att de beviljats uppehĂ„llstillstĂ„nd. År 2011 levde 6 000 flyktingar som beviljats PUT kvar pĂ„ förlĂ€ggning. 2012 var de 9 000, i Ă„r berĂ€knas det bli 16 000. Bostadsbyggandet hĂ„ller pĂ„ inget sĂ€tt jĂ€mna steg.

Hade vÄra industrier skrikit efter arbetskraft, som de gjorde pÄ 60-talet, hade det varit enklare att snabbare integrera alla. Men sedan 1965 har antalet industrijobb halverats. Och de lÄglönejobb som skulle kunna utgöra en viktig dörr in till den svenska arbetsmarknaden hÄlls stÀngd. DÀrför utgör lÄglönejobb endast 2,5 procent i Sverige, vilket kan jÀmföras med EU-snittet pÄ 17 procent. Kanske Àr det dÀrför sysselsÀttningsgapet mellan inrikes födda och utrikes födda i Sverige Àr högst i hela OECD. Nationalekonomen Assar Lindbeck pÄpekade i en artikel nyligen att 43 procent av de lÄngtidsarbetslösa i Sverige Àr utrikesfödda, trots att de bara utgör 15 procent av befolkningen.

PĂ„ sĂ„ vis Ă€r Sverige bĂ„de bĂ€st i klassen – och sĂ€mst. Vi har bĂ„de det största flyktingmottagandet och det största sysselsĂ€ttningsgapet. Att bevilja permanent uppehĂ„llstillstĂ„nd Ă€r ett löfte om ett drĂ€gligt liv. FörmĂ„r Sverige leva upp till det? Humaniteten fĂ„r inte stanna vid PUT

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Santor
Santor
7 years ago

Drivende sarkasme fra speakeren 0:50. Hvor obama abd bliver afslĂžret som lĂžgner.

trackback

[…] kan se indslaget ved at klikke her (og dernĂŠst klikke pĂ„ videoen […]

Prudentius
7 years ago

“Hvad man kunne hĂ„be for Europa var, at Syrien ogsĂ„ var en lĂŠrestreg i multikultur: …” Lige prĂŠcis! SĂ„dan ser et multikulturelt-multietnisk samfund ud nĂ„r det efter Ă„rtiers indre spĂŠndinger endeligt bryder ud i fuld erklĂŠret og vĂŠbnet mangfoldighed. Grupper der i Ă„rtier har levet under en stat der ikke fuldt reprĂŠsentere deres etniske-sociale-politiske interesser og har opsparet enorme reserver af had til deres naturlige konkurrenter, og pludselig af den ene eller anden Ă„rsag fĂ„r chancen for at udleve deres forskelligheder med knive og automatvĂ„ben. Man skal ikke spĂžge med naturen, det viser den jugoslaviske, syriske, irakiske, libanesiske og libyske… Read more »

Anonymous
Anonymous
7 years ago

OT
Havde den skrivende glĂŠdespige fulgt et seriĂžst medie som Snaphanen, havde hun vĂŠret klar det ikke (formentligt) er emiren, men hans bror der er pĂ„ besĂžg i Århus.

http://jyllands-posten.dk/aarhus/ECE5913302/emiren-af-qatar-er-turist-i-aarhus/