4
okt
Seneste opdatering: 6/10-13 kl. 1830
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ned May (Gates of Vienna) pĂ„ Organization for Security and Co-operation in Europes mĂžde i Warszawa 26 september. What Does “Islamophobia” Mean?

I feel that I have a very rational fear of Islam, and I am not alone: Christians in Pakistan and Nigeria and East Timor and other parts of Indonesia, Hindus in Mumbai and India generally, Buddhists in Burma and Atheists in China, all can join me in rational Islamophobia. So also can financial workers in downtown Manhattan, and commuters in London, and marathon enthusiasts in Boston, we have all justification for a very tangible fear of the Islam in our midsts.

But in a disarmed society, Westgate shows how simple, and lethal, Islamic terror can be. Islamophobia as an ‘irrational’ fear of Islam has already become redundant except in the minds of those with an agenda. But of course the real purpose of the term ‘Islamophobia’ is to shut down dialogue hostile to Islam. The pedigree of Islam is dirty beyond belief, it is the worship (and emulation) of a delusional desert bandit who made good, and left a legacy of rape, pillage, looting and mass murder behind him. Islam has got something to hide, and to spin ‘Islamophobia’ into an ‘anti-Semitism’-like dialogue stopper is well within the interests of Islam. OH WHAT A TANGLED WEB

So why not be a terrorist?

But there’s nothing senseless about the violence that took place in Westgate…Get some thugs together, form a terrorist group waving a black flag and stake a claim on some territory. Kill enough people and you’ll get weapons and training from terrorist networks and money from Gulf billionaires who take the time out from fondling Ukrainian hookers to save their souls and impress their billionaire friends by sponsoring their very own terrorist attack.

“Abdul, You know the Westgate attack? That was my money.” Kill even more people and foreign governments will come to you hat in hand, offering you foreign aid and pressuring your government to give you autonomy. Daniel Greenfield: So why not be a terrorist?

Ekstra Bladet har tre artikler i dag DANSKERE UNDER AL-QAIDAS FANER, DE DANSKE AL-QAIDA-KRIGERE: HER ER DE, HAR DRÆBT FØR: ‘ SĂ„ I ikke miraklet? SĂ„ I ikke miraklerne?'(ikke online), som er sammenfattet i Den Korte Avis’ AfslĂžring: fire danske islamister kĂŠmper for al-Qaeda.

“PET’s vĂŠrste mareridt er blevet virkelighed”, stĂ„r der. Det er vel ret beset Danmarks vĂŠrste mareridt via en del politikere, der lĂŠner sig svĂŠrt tĂŠt op af skandalĂžs passivitet. PET overvĂ„ger selvfĂžlgelig ‘danskerne’ elektronisk, men tĂŠnker PET pĂ„ de politiske fĂžlger pĂ„ lĂŠngere sigt, lad os sige om tre generationer, nĂ„r vi har ophobet sĂ„ tilpas mange af disse voldparate revolutionĂŠre fordi politikerne var for slappe til at smide dem ud, mens de var fĂ„ nok? NĂ„r omverdenen presser os til at give dem – lad os sige Fyn – som en islamisk stat efter model Kosovo (som Greenfield karrikerer i citatet ovenfor.)

NĂ„, hvad, til den tid er MalmĂž, Stockholm, GĂžteborg, Oslo, London og Marseille alligevel for lĂŠngst blevet muslimske bystater under indtryk af utallige “meningslĂžse” drab. Det er hvad der sker, nĂ„r man tĂŠnker langt nok ud i fremtiden, og nĂ„r man prĂžver at sĂŠtte sig ind i, hvordan de mon tĂŠnker ude i PET bag lukkede dĂžre. Har de fantasi? Hvor langt ud i fremtiden lader de den vandre? Taler Jakob Scharf dunder til Morten BĂždskov og Helle Thorning, nĂ„r han mĂžder dem? Det stĂ„r i nogens erindringer en dag, og mine bĂžrnebĂžrn vil vide om vi kĂžbte eller solgte dem. StĂŠrke krĂŠfter vil forrĂ„de dem (se nedenfor), men deres fremtid er i det mindste til forhandling. Mere kan I ikke trĂžste jeres bĂžrnebĂžrn med. (In Europe, Young Muslims Head to Syria to Fight.)

Den fjerde totalitarisme

Frederik Stjernfelt anmelder i dag Mehdi Mozaffaris Islamisme – en orientalsk totalitarisme. 312 sider. Vejl. pris 300 kr. Informations Forlag. Weekendavisen (ikke online). Anmeldelsen er svĂŠr at plukke i, men jeg skal holde mig til at citere under 1/3. KĂžb avisen. – OPDATERING: En kommentator fortĂŠller at den er online. Tak!

Min gode bekendt og kollega, professor Mehdi Mozaffari, holdt i fredags afskedsforelĂŠsning ved Statskundskab pĂ„ Aarhus Universitet – i dag udkommer sĂ„ hans videnskabelige testamente: Islamisme – en orientalsk totalitarisme. Mozaffari er mĂ„ske ikke sĂ„ velkendt i dansk offentlighed; internationalt er han kendt som islamisme-expert. Hovedparten af Mozaffaris aktivitet har sĂ„ledes fundet sted pĂ„ internationale sprog, og selv om Mozaffari har redigeret flere bĂžger pĂ„ dansk, er den nye bog hans fĂžrste forfattet pĂ„ dansk.

Det er velkendt, hvordan moderne islamisme har sin rod i Hassan al-Bannas grundlÊggelse af Det muslimske Broderskab, Kairo 1928, for at genoprette kalifatet, der i 1924 var blevet nedlagt i Istanbul. Mozaffari trÊkker historien helt tilbage til islams oprindelse i 600-tallet, idet han undersÞger hvilke sÊrlige traditioner, islamismens centrale forfattere, al-Banna, Qutb, Mawdudi, Khomeini, viser tilbage til. Her finder han en lang tradition for at sÞge tilbage til rÞdderne, til Muhammeds grundlÊggelse af islam som politisk organisation i Medina og de fire »retledede« kaliffer efter ham. Allerede i 800-tallet finder Mozaffari de fÞrste salafister, der lÊnges tilbage til denne guldalder.

Hans komparative greb er at se moderne islamisme som snĂŠvert beslĂŠgtet med de europĂŠiske totalitarismer, der fĂ„r magt i samme periode: kommunismen ( 1917), fascismen ( 1922) og nazismen ( 1933). For Mozaffari er islamismen ikke blot inspireret af disse bevĂŠgelser – den har ogsĂ„ en beslĂŠgtet baggrund i de europĂŠiske imperiers undergang i FĂžrste Verdenskrig. Det var ikke kun det kejserlige tyskland, Østrig-Ungarn og det zaristiske Rusland, der her mĂ„tte lade livet – men ogsĂ„ Osmannerriget og kalifatet.I det pĂ„fĂžlgende anarki opstod der i hele dette omrĂ„de totalitĂŠre bevĂŠgelser, der ville genoprette ordenen og vende sig mod de sejrende demokratier ved forskellige kombinationer af reaktionĂŠre og utopiske politikker. For Mozaffari at se er denne sammenhĂŠng overset, fordi de europĂŠiske totalitarismer blev bekĂŠmpet og forsvandt. Islamismen ikke bare overlevede Anden Verdenskrig, men udviklede sig i de muslimske lande.

Han er alvorlig i sin utvetydige formaning om, at demokratiske lande ikke mĂ„ vige tilbage fra at bekĂŠmpe islamismen – det er naivt at tro, den vil forsvinde af sig selv. Samtidig er han ikke unĂždvendigt alarmistisk og mener ikke, at islamismen i det lange perspektiv besidder mere end, hvad han kalder »harassment capacity« – evnen til at chikanere. Dette dog, som han tilfĂžjer, forudsat den ikke kommer i besiddelse af atomvĂ„ben.

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Da Capo
Da Capo
7 years ago

intet nyt under himlapÀllen

Om Den fjerde totalitarisme

eller översatt till engelska

The Fourth Totalitarianism

lÀste vi redan 2011 hos Christopher Hurtado:

“Polemicists and pundits frequently use terms such as “Fascislamism,” “Islamic totalitarianism,” “Islamist totalitarianism,” and “Islamo-fascism” when describing Islamism. But is there any truth in these polemics? Is Islamism fascist? Is it totalitarian?”

http://christopherhurtado.com/islamist-totalitarianism-the-fourth-totalitarianism/

kurt RosenstrĂžm
kurt RosenstrĂžm
7 years ago

Frederik_Stjernfel er et sludrehoved.

Peter Andersen
7 years ago

Ja, der er ingen grund til at hverken analyserer eller diffinerer islam synderligt. Det er, om noget, den mest primitive ideologi der nogensinde har set dagens lys. Kun egnet til smĂ„t begavede eller kriminelle mandslinge, som higer efter magt over kvinder, bĂžrn eller andre medmennesker – uanset midlet. LĂŠngere er den sĂ„mĂŠnd ikke. Hele set-uppet er simpelthen sĂ„ Ă„ndssvagt, at man mĂ„ tage sig til hovedet. Ikke engang deres sĂ„kaldte profet har eksisteret og hvis han endeligt havde, kunne de ikke have valgt en mere stupid rollemodel. At sĂ„dan noget lort har kunne gribe sĂ„dan om sig har vi kun… Read more »

Peter Andersen
7 years ago
Reply to  Peter Andersen

I Ăžvrigt. Da Jerusalem fĂžrste gang blev angrebet af de sĂ„kaldte “muslimer”, blev de beskrevet som den flok barbarere, der kom ridende lige ud af Ăžrkenen med svĂŠrdene hĂŠvet. Deres eneste formĂ„l var at hĂŠrge, plyndre, slĂ„ ihjel og tage slaver.

Éen ting var helt sikker. Nogen religion havde de ikke!

Og ganske rigtigt – den kom jo fĂžrst senere!

SĂ„ hvis islam overhovedet betyder noget, er det retfĂŠrdiggĂžrelse for forbryderiske handlinger!!!

anno
anno
7 years ago

Frederik Stjernfelt’s anmeldelse af Mehdi Mozaffari: Islamisme – en orientalsk totalitarisme – er nu online:

ht tp://www.weekendavisen.dk/smarticle/view/4

PFEP
PFEP
7 years ago

Det har jag sett komma för Är tillbaka, bodde i ghettot IshÞj för 15 Är sedan och jag skulle inte idag gÄ genom IshÞj Center en lördagskvÀll utan minst stickvÀst under jackan!
Det Ă€r inte frĂ„gan om, men nĂ€r vi “Balkaniseras” pĂ„ allvar och Gud förbjuda detta skrĂ€ckscenario.

Morani ya Simba
Morani ya Simba
7 years ago

“Taler Jakob Scharf dunder til Morten BĂždskov og Helle Thorning, nĂ„r han mĂžder dem?” Det er et virkeligt godt spĂžrgsmĂ„l. Scharf slĂ„r mig som intelligent og grundlĂŠggende kompetent men samtidig som lidt af et ego og karrieremenneske og “linseglad”. Derfor er jeg ikke helt sikker pĂ„ hvad jeg tror han siger bag lukkede dĂžre. Mit gĂŠt ville nok vĂŠre at karrieremanden ikke gĂžr for meget for at blive stemplet af den ganske magtfulde Fru Vestager som “hulemenneske” og derfor ikke maler de klareste billeder for skolepigen Helle. Men det ville vĂŠre spĂŠndende at vide. Hvorvidt de tĂŠnker Ă„rtier ud i… Read more »

Peter Andersen
7 years ago

Jakob Scharf er embedsmand. Hvis han overhovedet har en mening om noget, holder han den nok for sig selv.

Alle de skvadderhoveder der tror de styrer noget som helst, fÄr et slemt chok nÄr det gÄr op for dem, at de ikke lÊngere kan skjule det vi hele tiden har sagt. I Þvrigt vil en eskalering af hele dette vanvid bare betyde mere magt til DF, som jo snart skal stÄ for styringen af PET alligevel. Og sÄ kan de jo passende fortÊlle ham hvad han skal mene.

kurt RosenstrĂžm
kurt RosenstrĂžm
7 years ago
Reply to  Peter Andersen

Enig Peter.