17
okt
Seneste opdatering: 17/12-17 kl. 0025
20 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Dette er givetvis ikke den normale weekend-hyggefilm, den handler om den i renkultur mest iskolde og psykopat, jeg har oplevet på levende billeder, og på en måde vil jeg ikke anbefale nogen at se den. Jeg kan ikke bebrejde nogen, der afstår fra at se ned i den menneskelige afgrund, så længe de kan undgå det.

Det begyndte med, at jeg forleden s√• fiktionsfilmen The Iceman (2012) og da blev jeg b√•de nysgerrig og fascineret og s√łgte videre til dokumentaren ovenfor. Man kan n√łjes med biograffilmen, hvis man synes og hvis man har sin nattes√łvn k√¶r, men det er virkeligheden som g√łr det ubegribelige begribeligt, og det er ikke min opgave at sk√•ne nogen for noget. Ondskaben fascinerer og f√¶ngsler, ikke kun af mindre √¶dle grunde, men ogs√• fordi den er en del af livet ligesom d√łden, og det er bedre at kende den, end ikke – undtagen for b√łrn. Kuklinskis bror voldtog og myrdede en 14-√•rig pige, og sad resten af sit liv i samme f√¶ngsel for det. De hilste knapt p√• hinanden, n√•r de m√łdtes i New Jersey State Prison, de var tragisk forbandede begge to.

Richard Kuklinski var morder for maffiaen fra 1948 til 1986, og slog over 200 mennesker ihjel, ingen ved helt hvor mange. Allerede inden han blev betalt for at dr√¶be, havde han han dr√¶bt n√¶sten 100 mennesker. Fuldst√¶ndig lidenskabl√łst, uden anger, uden frygt. Ikke som en seriemorder, der f√łler en seksuel eller sadistisk lettelse og fryd ved at sl√• ihjel. For Kuklinsky var det bare en opgave mindre, en ubehagelig forhindring mindre. At myrde, var som at g√• til bageren efter morgenbr√łd, et lille job som ethvert andet. Han f√łlte intet ved at myrde.

Han var normalt begavet, m√•ske over middel, og kunne indgive omverdenen et normalt indtryk, undtagen n√•r hans heftige temperament tog over. Han dr√¶bte med pistol, gev√¶r, cyanid, kniv, armbr√łst, h√¶ngning, ild – endda ved at lade rotter langsomt fort√¶re ofret levende, det sidste indgav ham en smule ubehag. Han er ogs√• et menneske, som advokat Lippestad siger om Breivik. “Jeg gjorde det m√•ske et par gange for meget.” Han sk√łd tre unge m√¶nd ihjel, for at chikanere ham i trafikken. Man skulle virkelig ikke s√•re hans f√łlelser.

Hjemme i forstaden havde han en hengiven kone og tre b√łrn, og alle troede han var en normal Mr. Jones. Hvorfor er det interessant at stige ned i det m√łrke, som hans psykologi og ondskab er? Fordi han nok er et ekstremt tilf√¶lde, men s√• sj√¶lden er hans personlighedstype ikke, at den ikke betyder noget.

Sidst i dokumentaren minut 1:30:00 er der et l√¶ngere afsnit, hvor en psykiater interviewer ham i f√¶ngslet. Til sidst i det, lader psykiateren ham interviewe sig selv. Kulinski t√¶nker et stykke tid, og siger s√•: “Hvordan blev jeg s√•dan?” Han ved, han betragtes som et uhyre, selvom har ikke ser sig selv s√•dan.

L√¶gen forklarer ham, at 3 % af m√¶nd og 1 % af kvinder f√łdes med en genetisk disposition for psykopati: Frygtl√łshed, narcissisme, letkr√¶nkethed, mangel p√• empati og lettere paranoia. F√•r de en k√¶rlig opdragelse, kan de lykkes socialt i erhverv, som kr√¶ver frygtl√łshed og handlekraft: Minerydning, racerl√łb, bjergbestigning, selv i politik og erhvervsliv kan deres skruppell√łshed vendes til deres fordel, men bliver de mishandlet systematisk, som Kulinsky blev af begge for√¶ldre, f√•r man er person, der kun kan f√łle had og som kan blive livsfarlig for andre. Ingen af os kan undg√• at tr√¶ffe en psykopat i vores liv. De h√łjtfungerende psykopater kan med deres skruppell√łshed drive det vidt i politik eller erhverv, de d√•rligere begavede kan blive kriminelle, bumser og misbrugere.

Hitler var givetvis psykopat, det r√łrte ham ikke at ofre 300.000 soldater ved Stalingrad, nederlaget var snarere en personlig forn√¶rmelse. I sit testamente undsl√•r han sig ikke for at bebrejde det tyske folk, som han p√•f√łrte s√• store lidelser. Han blev som Kuklinsky mishandlet af en brutal far, men forgudede sin svage mor. Begge hadede deres f√¶dre, Kuklinsky ogs√• sin mor, der t√¶vede ham med et kosteskaft efter behag. Deres d√łd var ham velkommen, og han gik ikke til bis√¶ttelserne, sorg var udenfor hans sinds r√¶kkevidde, skyld ogs√•.

Det er sv√¶rt at se dokumentaren uden ogs√• at t√¶nke p√• Anders Behring Breivik, som deler mange personlighedstr√¶k med Kuklinsky, og oveni m√•ske en mindre komponent schizofreni. Ikke s√• m√¶rkeligt Breivik blev en h√•rd n√łd for norske psykiatere, m√¶rkeligere at hans psykologiske historie ikke blev fremlagt helt √•bent i retten.

Ud fra mit kendskab til Breivik fra mange norske kilder, (blandet andet Lippestads bog, som Fjordman anmelder her en af de kommende dage), er Breivik 80 % psykopat, 10 % paranoid-schizoftren og med en p√•klistret overbygning af 10 % politisk ideologi. Han havde udf√łrt sine gerninger i 1960, havde han sl√•et sin mor ihjel eller beg√•et et skoleskyderi.

Tilbage til hans bedstefor√¶ldre var der sv√¶re psykologske afvigelser. Hans mor havde med al sandsynlighed havde mishandlet ham (det ved Oslos socialv√¶sen), muligvis ogs√• seksuelt, og hendes mor ogs√• hende. Han far s√łgte for√¶ldreret over ham, da moderen var psykogisk ustabil, men fik det ikke, da det var s√¶dvane at moderen fik det i Norge. At den pseudomaskuline, sminkede, faceliftede Breivik, som muligvis ogs√• er homoseksuel, foruden moderen og arveanl√¶ggene ogs√• skulle v√¶re et produkt ogs√• af en feminin norsk stat, udfordrer tanken og ogs√• Norge. Norge har aldrig taget udfordringen op.

Det turde v√¶re af interesse for hans handlinger, men retssagen imod ham forholdt os alt dette. Det ubegribeligt onde skulle v√¶re politik, ikke psykologi og patologi. Det var det teater, folket skulle have, og rigtigt teater blev det jo med Christian Lollike. Lad os dr√łmme og v√¶k i kulturst√łttede fantasier, som har den rigtige politiske drejning.

Det er en af Norges store opgaver i de kommende √•rtier, at skr√¶lle de politiske kr√¶mmere der omgav katastrofen fra dens kerne: personen. Breivik kan ikke helbredes. Han vil v√¶re farlig indtil den dag, han er for aff√¶ldig. Kuklinsky ville v√¶re blevet henrettet, hvis han ikke var f√¶ngslet i New York. Hans liv havde aldrig haft nogen mening, ingen k√¶rlighed, ingen venner. Havde New York henrettet ham, havde de gjort ham en tjeneste. “Jeg er det ensommeste menneske i verden, jeg har kun tilbage at d√ł”, siger han til psykiateren.

Ligeledes er Breiviks v√¶rste straf og tortur, at lade ham leve selvom han har fortabt retten, og er et udskud, en perversion og et afskum for menneskesl√¶gten. Jeg ville stadig have mere til overs for et land, der kunne g√łre kort proces med det absolut onde og tage livet af Breivik, men det er jo en smagssag, hvor jeg er i mindretal blandt k√¶llingesamfundets hylekoner, der flager hvidt ligegyldigt overfor hvad.

“Breivik er ogs√• et menneske”, siger Lippestad lidt sentimentalt. Han er mere end det, han er et offer for omst√¶ndigheder, han ikke kunne g√łre for, men han er samtidigt det st√łrste onde, Norge har oplevet hidtil, og han vidste, hvad han gjorde. Alt afh√¶nger af, hvad man vil l√¶gge v√¶gt p√•.

Jeg v√¶gter ondskaben og den skr√łbelige civillisations selvbeskyttelse. Det er en filosofisk diskussion uden ende, men det vil v√¶re naivt at tro, at d√łdsstraffen er begravet for altid. F.eks. √łnsker et flertal af canadiere den genindf√łrt. Hvis kriminelle if√łlge den r√•dende, politiske ideologi er ofre for deres omst√¶ndigheder, hvorfor er da Breivik en ‘kristen, politisk h√łjreekstremist’ og ikke et offer for sine gener og sin famili√¶re patologi? N√•h, hva’, han kunne bruges, hvis man snittede ham lidt til. Med f√• klip kunne han blive en Gavrilo Princip eller en Marinus van der Lubbe, vupti! Lad v√¶re med at v√¶re halvsindssyg, nogen vil kapitalisere dig. Det sikreste er i politisk henseende, at v√¶re spr√łjtende utilregnelig, og det er en mishandlet psykopat ikke.

Hvor mange som Kuklinski’er vil muslimske familier i Europa producere, der opdrager der b√łrn k√¶rlighedsl√łst, med vold og frav√¶rende f√¶dre? Hver gang arveligheden og milj√łet finder sammen, har vi en potentiel morderisk katastrofe, og som psykologen Nicolai Sennels har beskrevet, er f√łlelsen af kr√¶nkethed dybt indlejret i den normale, muslimske psykologi i forvejen. Den kr√¶ver d√łdsofre i Europa hver dag. Forleden i T√•strup, G√łteborg og Berlin.

Blandt andet fordi vi s√łrger vores d√łde for afsporet aggressivitet, har vi lov at besk√¶ftige os med Kuklinski og bebrejde de politikere, der gjorde drabene p√• dem mulige. At kalde ondskaben ‘psykopati’, er ikke at tr√¶nge s√¶rligt dybt ned i den, men filosof er jeg ikke som R√ľdiger Safranski eller S√łren Ulrik Thomsen. Jeg er et praktisk menneske, tilfreds med omtrent at kende mine begr√¶nsninger. De tilsiger, at vi synker ned i m√łrket nu, fordi vores ledere ikke genkender m√łrket, n√•r vi viser dem det. Norge ville ikke se den i ‘vit√∂gat’, Sverige slet ikke. Det er at overv√¶re som:

‚ÄúK√¶rlighedens veje er d√¶kket af blomster og blod, blomster og blod‚ÄĚ. Hamsun, Victoria.

Vores politikere er k√¶rligheden, hvis man vil sige det p√¶nt. Det vi h√łster fra dem er blod. Vi skal ikke give dem lov, til at glemme det, hvor gerne de end vil. Vi husker d√łdsofrene for deres k√¶rlighed meget l√¶nge.

(Affes post Folkutbytet fortsätter her er slettet, jeg beklager for kommentatorerne, men mit skriveri blev for langt.)

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

20 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] global sammenh√¶ng meget f√•, for mange efter min smag, men ikke nok til, at jeg kan ford√łmme dem. Richard Kuklinski myrdede over 200 mennesker, men han fik lov at d√ł en naturlig d√łd i […]

Kuffarten
Kuffarten
7 years ago

Sublimt godt stykke! Enig med betragtningerne i genindf√łrelse af d√łdsstraf. Som tidligere indbygger i USA, g√•r jeg ind for selvt√¶gt, retten til at beskytte hjem, liv og ejendele, og d√łdsstraf. I USA ville Breivik desuden aldrig have f√•et √©t minut til at forklare sig, som han fik lov til i naive Norge. Den sag vil forf√łlge Lippestad resten af hans liv, og hans betragtninger om, at ‘Breivik jo ogs√• er et menneske’, er helt til grin. Hitler var, mig bekendt da, ogs√• et slags menneske, men betyder ‘at v√¶re menneske’, at man ikke skal have den ultimative straf…. I USA… Read more »

trackback

[…] no racist like a liberal racist’ “I har forvandlet vores eventyr til et mareridt” The Iceman: “Blomster og blod” Seneste […]

ngng
ngng
7 years ago

Jeg har kun l√¶st hans manifest og fulgt med live i retten. Jeg har intet kendskab til psykologi mht. psykapati, narcissisme, skitzofreni osv. Det lugter bare langt v√¶k af at “vi” ikke kan acceptere at normale mennesker kan f√• sig selv til at myrde b√łrn p√• trods af at motivet er soleklart (politisk) og udpenslet i al tydelighed i hans manifest.

ngng
ngng
7 years ago

Jeg l√¶ste ABB’s manifest dagene efter. Jeg fik kun et klart indtryk af ABB’s handlinger og det er: h√¶vn. En h√¶vn som fik katestrofale konsekvenser for en masse unge. Jeg tror ikke, at der er s√• meget at komme efter mht. hans “psyke” og det der bliver skrevet her i artiklen. S√• jeg tror det er lige omvendt mht hvad ABB er. Kun 10% psykopat/osv og s√• 90% politisk. Det er det ingen t√łr t√¶nke p√•.

Marit
Marit
7 years ago

“Hate-speech” √• si “somalier” om en som kommer fra Somalia, snakker somalisk, ut√łver terror og dreper, og hater nordmenn og samtlige kristne ? Vesten lider av en kollektiv psykose.
Inkludert “politiske eliter” og jurister.
N√• har vi nettopp byttet ut v√•r “politiske elite”. I h√•p om √• f√• puste litt friere. ūüėČ

JensH
JensH
7 years ago

@Marit

“Hei JensH ! Jeg vil personlig aldri betrakte en terrorist fra Somalia som min landsmann. Beklager !”

Nej, men problemet er, at de politiske eliter i b√•de Norge og Danmark har besulttet, at rent juridisk er alle disse tilvandrede islamister vores ‘landm√¶nd’. Og hvis vi vover at p√•st√• vi ikke mener de h√łrer hjemme i Danmark eller Norge, s√• kan det meget vel ende med en retssag for s√•kaldt ‘hate-speech’.

julemand
julemand
7 years ago

Julemanden afventer moderation, da det ikke er jul..

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
7 years ago

“N√•h, hva‚Äô, han kunne bruges, hvis man snittede ham lidt til. Med f√• klip kunne han blive en Gavrilo Princip eller en Marinus van der Lubbe”

Ja, eller varför inte en Karl-Heinz Kurras?

kurt Rosenstr√łm
kurt Rosenstr√łm
7 years ago

Fin artikel Steen – igen – men svaret er, at menneskeheden er syg. Er den menneskelige adf√¶rd blot et resultat af historiske og sociale ilf√¶ldigheder, s√•ledes at hvis Djengis Kahn, Hitler og Stalin var blevet kvalt i f√łdslen, s√• var verden sluppet for krigene og de organiserede massemord? Det kunne selvf√łlgelig godt v√¶re tilf√¶ldet, men som Sigmund Freud gjorde opm√¶rksom p√• – som et resultat af F√łrste Verdenskrig – at hvis kulturen ikke kan t√łjle menneskets naturlige medf√łdte aggresssivitet – vil rovdyret sl√• sig l√łs. Og hvorfor vil det s√• det? Hvad er natur? Instinktteorien antager, at alle organismer biologisk… Read more »

Victor
Victor
7 years ago

Norge har fostret endnu en massemorder.

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-24569512

Marit
Marit
7 years ago
Reply to  Victor

Fostret og fostret. Men mediene er raskt ute og kaller somaliske terrorister og massemordere “nordmenn”.
når de er så langt unna å være nordmenn som det overhodet går an. Journalistene prostituerer seg !

JensH
JensH
7 years ago
Reply to  Marit

@Marit

If√łlge artiklen BBC.CO.UK:

“Dhuhulow was born in Somalia, but he and his family moved to Norway as refugees in 1999.”

Kan man blive mere p√¶re-Norsk end det??? N√•r man l√¶ser dit indl√¶g s√• f√•r man jo n√¶rmest p√• fornemmelsen, at du ikke rigitg betragter “Dhuhulow” som din landsmand, men det kan selvf√łlgelig v√¶re mig der misforst√•r hvad du skriver???

Marit
Marit
7 years ago
Reply to  JensH

Hei JensH ! Jeg vil personlig aldri betrakte en terrorist fra Somalia som min landsmann. Beklager !

Breidablikk
Breidablikk
7 years ago

Meget fornuftig her, Steen, som flere ganger tidligere, om Breivik og d√łdsstraff.

Breidablikk
Breidablikk
7 years ago
Reply to  Breidablikk

Min mening er at vi generelt m√• d√łmme folk ut fra deres faktiske gjerninger og handlinger. Syk eller ikke syk, den som gj√łr en viss type kriminelle handlinger m√• ha d√łdsstraff. Det er jo ikke noe “hyggelig”, men alternativet er jo et utrygt samfunn med vold, ran og voldtekt. Hva annet skal man ty til n√•r det det juridiske systemet, samt politi og fengselsvesen, ikke har nok kapasitet til √• f√• bukt med problemene, og det typisk protestantiske fengsel ikke lenger fungerer etter sin hensikt? (Fengselstraff som “bot”, som en √łvelse i anger og omvendelse – jamf√łr uttrykket “bots- og… Read more »

LarsS
LarsS
7 years ago

A final Warning from George Orwell:

“If you want a vision of the future, imagine a boot stamping on a human face – forever.” – George Orwell

Well, shit happens and we actually did let it happen, even though it all depends(et) on us!

http://www.youtube.com/watch?v=oaK_CmAFQGw

Intetnavntak_22
Intetnavntak_22
7 years ago

Jeg synes vi skal l√łse vores problemer i EU, f√łr vi -overhoved- overvejer noget i √łst og syd for EU. Jeg mener ikke ‘eliten’ rent faktisk er den sande elite, jeg mener den sande elite allerede er etableret i Danmark og lever direkte af kulturen. Jeg tror dem som betegner dem selv som ‘eliten’ rent faktisk er want-to-be gruppen, som lever af kultur afvikling og eftersp√łrgsel p√• forandring. Eventuelt noget lignende som for eksempel Sverige og indvandringen. G√łr det Sveriges liberale til de fattiges parti? Hvis man er helt nede p√• jorden, s√• er det k√¶mpe social dumping i Sverige… Read more »

LarsS
LarsS
7 years ago

Jeg l√¶ste “The Camp of the Saints” for nogle √•r siden og t√¶nkte, at det var en roman med lidt vel tryk p√• speederen. Men okay, det samme t√¶nkte jeg dengang for mange √•r siden da jeg l√¶ste Orwells “1984”. Uhh, hvor tog jeg fejl om styrken og forsvaret af friheden for Europa og den vestlige verden. Raspail og Orwell s√• tragedierne komme og det i den grad, at selv de mest dystre passager fra begge forfatteres forudsigelser om et dystopisk samfund i total kaos, nu ved at udfolde sig i fuld virkelighed. 500 √•r efter Columbus skal (vi) den… Read more »