28
okt
Seneste opdatering: 29/10-13 kl. 0702
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Mon han er vendt tilbage til Saudi Barbarien? Barbari? Se her. MĂ„ske en anledning til at se den ĂŠgte vare dokumentaren Marley (2012).

“Sverige har inte fri invandring, Tobias Billström”

En udfordrende leder af Per Gudmundsson for regeringen at lĂŠse. Indvandringen til Sverige er en del friere i praksis, end pĂ„ papiret. Over 100.000 illegale smides ikke ud, man kender ikke den virkelige identitet pĂ„ et meget stort antal, som fĂ„r permanent ophold. Sveriges asylpolitik nĂŠrmer sig vejs ende – om den ende bliver rent logistisk (mangel pĂ„ sengepladser, penge, villige kommuner, borgernes tĂ„lmodighed osv.) eller politisk, tilbagestĂ„r at se. Alt tyder pĂ„ det fĂžrste. Svensk folkestyre har malet sig op i et hjĂžrne, de kan ikke komme ud, men de vil heller ikke bede om hjĂŠlp. Der sker altsĂ„ ikke noget, fĂžr mange nok hjĂŠlper dem, eller systemet chrasher under sin egen vĂŠgt. Riksdagen kĂžrer pĂ„ reservetanken nu.

”Finns det nĂ„gon grĂ€ns?” Det var frĂ„gan, i veckan som gick, till migrationsminister Tobias Billström, med anledning av att prognoserna för antalet asylsökande har skrivits upp. I Ă„r berĂ€knar Migrationsverket att 56 000 asylsökande kommer till Sverige, och för 2014 sĂ€ger prognosen att mellan 52 000 och 69 000 personer kommer att söka asyl, till stor del beroende pĂ„ hur inbördeskriget i Syrien utvecklas.

Det nuvarande mottagningssystemet Àr pressat till bristningsgrÀnsen, och Migrationsverket söker nu, med alla möjliga medel, skaffa fram boenden. Vandrarhem och campingplatser bokas upp till kostnader lÄngt över det normala.[..]

NĂ€r Tobias Billström och hans stab pĂ„stĂ„r att det inte finns nĂ„gon grĂ€ns eller nĂ„got stopp frĂ„nhĂ€nder de sig ansvaret i en av vĂ„r tids svĂ„raste moraliska frĂ„gor. Alla kan se misĂ€ren i vĂ€rlden runtomkring, och alla mĂ„ste vĂ€ga den mot nationella förmĂ„gor och intressen. Vad man kommer fram till varierar sjĂ€lvklart – det finns inga givna svar – men det Ă€r ofrĂ„nkomligt att beslut mĂ„ste fattas och att ansvar mĂ„ste bĂ€ras.

Det finns en solid majoritet för reglerad invandring, med alla de etiska problem den innebÀr (Àven med fri invandring följer etiska problem, förstÄs). Migrationsministern borde stÄ upp för den linjen, alternativt förklara varför avvÀgningen i dag Àr problematisk och bör Àndras.

Tobias Billström har med stor skicklighet lyckats sitta pĂ„ posten som migrationsminister lĂ€ngre Ă€n nĂ„gon annan. Förmodligen har han bĂ€ttre förutsĂ€ttningar Ă€n mĂ„nga av sina företrĂ€dare att dĂ€rmed kunna föra en uppriktig debatt med medborgarna Ă€ven pĂ„ detta svĂ„ravvĂ€gda omrĂ„de. Att det inte finns nĂ„gra givna svar ökar behovet av politiskt ledarskap. Svenska Dagbladet, leder – Se ogsĂ„ om Sverige i dag: The Art of Fooling the Swedish People- Distinguish between Swedish politicians and Swedish citizens

217 skyderier i Sverige pÄ 10 mÄneder af 2013

Det Àr bekymmersamt mycket skjutningar, inte minst pÄ grund av risken för att allmÀnheten ska hamna i fara, sÀger Lars Byström pÄ lÀnskriminalen i Stockholm. 217 skottlossningar bara i Är

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
7 years ago

LÀstips: Occupy Wall Street pÄ vÀg att ta makten i New York?

http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702304200804579163751219827282?mod=Opinion_newsreel_2

Om Blasio vinner, gÄr USA i sÄ fall mot en junirevolution?

PFEP
PFEP
7 years ago

Nope, dÄ införs marshall law, de obstinata sÀtts i Fema-camps pÄ obestÀmt tid och Homeland Security/National Guard avvÀpnar folket.

Peter Andersen
7 years ago

Jamen det kunne da ogsĂ„ vĂŠre rigtig sjovt – for alle disse infantile new yorkere!

Et eller andet er gĂ„et fuldstĂŠndig i stĂ„ derovre…

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

En araber med humor – sĂ„ har man set det med 😀

Victor
Victor
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Ja – den ER morsom…og manden er pokkerme modig.

Her er det, som irriterer mig ved hele den nuvĂŠrende “asyl”-debat. Asyl blev skabt for mennesker som ham – for folk, der vovede at gĂ„ i kĂždet pĂ„ autokrater og mullaher. Og, nu, er det dem, der har svĂŠrest ved at fĂ„ asyl.