16
nov
Seneste opdatering: 17/11-13 kl. 0109
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Koranrytteri kan ikke helt undgÄs, men nÄr det er sÄ skarpt, underholdende og informeret som hos David Wood, gÞr det ikke noget. Man mÄ betragte det som efteruddannelse, som bÄde prÊster og journalister kan have stor gavn af. Date: September 11, 2013 Location: Calvary Chapel Chino Valley, CA Christian debater: David Wood. Muslim debater: Shadid Lewis.

NĂ„r EU installerer raceoptĂžjer

Pakistanere i Sheffield er ikke indstillet pĂ„ at tolerere ĂžsteropĂŠiske zigĂžjnernes asociale opfĂžrsel. Situationen er sĂ„ eksplosiv, sĂ„ man nĂŠsten tror, Lib Dem’s Nick Clegg er i live:

As many as 900 Roma families have moved to the suburb of Page Hall. Mr Blunkett, who grew up in Sheffield, earlier said the area could ‘explode’. There have even been reports of Roma trying to sell babies for ÂŁ250. This week David Blunkett, the MP for this part of Sheffield and former Labour Home Secretary, took the hugely significant step of warning of possible riots if the newcomers do not change their anti-social activities.

After David Blunkett’s comments about the Roma, Deputy Prime Minister Nick Clegg, MP for a neighbouring Sheffield constituency, also spoke out on the issue. He said the Roma must avoid ‘intimidating’ residents and be ‘sensitive to the way that life is lived in this country’. He said people find some of the Roma’s behaviour ‘offensive’ and ‘difficult to accept’. The scale of the problem is shown by the fact that Roma organisations in the UK have estimated that 300,000 Roma – from all over Central and Eastern Europe, but mainly the Czech Republic, Slovakia, Hungary, Romania and Bulgaria – now live here, as they are entitled to under EU law.

Other more conservative tallies make it 200,000 and rising. What is certain, though, is that many more thousands are expected to come to settle in Britain when all UK border controls for Romanian and Bulgarians are lifted in January under EU rules. Fear, loathing and prejudice in Blunkett’s back yard: A deeply disturbing dispatch as the ex-Labour Home Secretary warns of race riots over the Roma influx in Sheffield

»Den svenske folkeskole er en ruin«

Niels Christian Sauer (f. 1952) er lÊrer og medlem af Danmarks LÊrerforenings hovedstyrelse skriver denne uges kronik i Weekendavisen, som jeg desvÊrre kun kan gengive en brÞkdel af. KÞb avisen. PÄ en eller anden mÄde kom jeg i tanker om denne lille anekdote fra dagliglivet, jeg fik i mailen i dag. En rigtig humÞrpille:

Jeg var i banken i gĂ„r for at tale med min bankrĂ„dgiver. PĂ„ en eller anden mĂ„de kom vi ind pĂ„ SKAT’s stikprĂžvekontrol i lufthavnen, nĂ„r alle udlĂŠndingene skal pĂ„ ferie. Og sĂ„ sagde min bankmand: “Det kommer til at gĂ„ os som i England og Tyskland, hvor der bor flere millioner tyrkere i Kreuzberg i Berlin.” Jeg sagde sĂ„: “Du glemmer Sverige.” SĂ„ gjorde han en bevĂŠgelse med hĂ„nden, som om han bare verfede Sverige vĂŠk og sagde: “Det er lige meget med Sverige. Landet eksisterer ikke mere.”

Nu fra kronikken:

De svenske PISA-resultater er raslet ned i alle de fag, der mÄles pÄ, og hvad vÊrre er: Det skyldes fÞrst og fremmest, at de svage elever er blevet svagere. Ligheden er blevet mindre, og den svenske skoles evne til at bryde negativ social arv er slidt helt ned til amerikansk niveau. Og Danmark er i fÊrd med at gentage svenskernes fejl i fuldt firspring.

Resultatet er en svensk folkeskole i rivende forfald. En skole, hvor man reelt har afprofessionaliseret underviserne systematisk ved at lukke op for uuddannede lÊrere i stor stil og demoraliseret skolen gennem indfÞrelse af primitive ledelsesinstrumenter fra industrivirksomhederne sÄsom bevidstlÞse tilstedevÊrelseskrav og belÞnning af lÊrere, der sikrer eleverne hÞje karakterer.

Tallene taler deres eget sprog: I 1980 var der ti ansÞgere pr. plads i lÊreruddannelsen, i dag er der 1,2. Ikke fÊrre end 37.500 lÊrere har forladt den svenske skole for at arbejde i andre brancher, og de svenske myndigheder regner nu med, at der vil mangle cirka 43.000 lÊrere i 2020. De svenske PISA-resultater er raslet ned i alle de fag, der mÄles pÄ, og hvad vÊrre er: Det skyldes fÞrst og fremmest, at de svage elever er blevet svagere. Ligheden er blevet mindre, og den svenske skoles evne til at bryde negativ social arv er slidt helt ned til amerikansk niveau.

Vi ser et Sverige, hvor polariseringen samfundsgrupperne imellem tager til. NÄr skoleklassens kulturelle, sociale og multietniske fÊllesskab afmonteres til fordel for en fragmentering, hvor bÞrnene i stigende grad kun mÞder dem, der er magen til dem selv, har det pÄ lÊngere sigt alvorlige konsekvenser for hele samfundet. SÄ gÄr samfundets indre samtale langsomt i stÄ, sÄ bliver tonen mere og mere hÄrd og uforsonlig, og sÄ undermineres ikke blot skolens faglighed, men ogsÄ dens rolle som demokratiets generator par excellence. Den tid er forbi, hvor svensk skole kunne tjene som forbillede for os. I dag tjener den til skrÊk og advarsel. Weekendavisen Kronik: Den svenske folkeskole er en ruin, 15.11.2013 (ikke online)

CEPOS har i en ny undersÞgelse set pÄ, hvor gode landets forskellige skoler er til at lÞfte deres elever. UndersÞgelsen bygger sÄledes pÄ den sÄkaldte undervisningseffekt, som er skolernes evne til at lÞfte deres elever set i forhold til elevernes socioÞkonomiske baggrund. I opgÞrelsen indgÄr bÄde landets folkeskoler og privatskoler: Hvor god eller dÄrlig er din skole?

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Poul HĂžjlund
Poul HĂžjlund
7 years ago

Det slĂ„r mig, at muslimen argumenterede bevidst manipulerende. Han har helt sikkert forstĂ„et fuldt ud, hvad der anses for en trussel, nemlig Islam itself og alt, hvad der fĂžlger deraf. Smart at tale som om han havde forstĂ„et begrebet helt anderledes. Og fuldt bevidst: han indledte sit fĂžrste indlĂŠg med netop at definere begreberne. Men andre ord en rigtig snedig debattĂžr, som en kort overgang var lige ved at overbevise mig om, at han faktisk ikke forstod, hvordan man kan se islam som en trussel. Islam er nu som fĂžr den stĂžrste og til alle tider farligste trussel mod den… Read more »

Poul HĂžjlund
Poul HĂžjlund
7 years ago

Tog mig tiden til at se / lytte til debatten om Islam som en trussel mod vesten. Meget Koran, ganske rigtigt, men god debat. IsĂŠr interessant at fĂžlge den muslimske deltagers argumentation. Han tolkede begrebet ‘trussel’ som en militĂŠr trussel, som om en muslimsk stat kunne finde pĂ„ at invadere et vestligt land. Hans parallel og modangreb var de uskyldige muslimske bĂžrn, der blev drĂŠbt af de grimme droner – uden at han pĂ„ noget tidspunkt blot strejfede dronerne som middel i jagten pĂ„ islamiske terrorister. Og sĂ„dan kan man jo snakke sig ud af mange problemer! Den islamiske trussel… Read more »

Anonymous
7 years ago

Högst lÀgligt kommer artikel om fusk i Pisas statiskt, dÀr enskilda lÀnder friserar siffrorna.
Dagens Nyheter: Forskare misstÀnker fusk i Pisa-mÀtningarna.

“En del lĂ€nder har anvĂ€nt sig av fusk i den internationella skolundersökningen Pisa. I Dagens Nyheter utpekas i synnerhet Italien, Slovenien och Förenade Arabemiraten för att frisera resultaten i mĂ€tningen.”

Slutsatsen, om den upprepas tillrÀckligt ofta stÀller dÄ Sverige i en bÀttre dager.
Det Äfven inte sĂ„ illa