17
nov
Seneste opdatering: 22/5-14 kl. 1731
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

ARD: Fl√ľchtlingsnotstand in Deutschland: Verzweifelte Beh√∂rdensuche nach Unterk√ľnften (tysk, utekstet)

Skoleelever til skuespiller: “Heil, Hitler, du skulle voldtages”

I Sverige kan man aldrig helt vide hvem j√łdehaderne er, og man bliver ikke klogere af SR. N√•r det ikke siges, betyder det s√¶dvanligvis at de “fr√§mlingsdfientlige” netop er – de fremmede, og vi er fra starten ude i doublespeak og hykleri. N√•r man g√•r denfor medierne og leder efter √łjenvidner, finder man en massiv, indenlandsk antisemitisme, der er dybt deprimerende, men ogs√• fort√¶llinger der bestyrker ens mistanke:

N√§r jag gick i h√∂gstadiet hade v√•r skola precis blivit tvingad att sluta med “f√∂rintelse-f√∂rel√§sare”, anledningen: Araberna i skolan (i Haninge) gick till verbala och fysiska angrepp.

Det er bem√¶rkelsesv√¶rdigt at l√¶rerne forholder sig helt passive: “Det h√§nde allts√• mitt under f√∂rest√§llningen, var det ingen l√§rare som reagerade?” ‚Äď “Nej, det √§r skr√§mmande tycker jag,” s√§ger Bianca Meyer. Hvis det er under trussel om fysiske angreb, kan man jo forst√• s√¶rlig kvindelige l√¶rerere. Sveriges Radio.Elever skrek ‚ÄĚHeil Hitler‚ÄĚ ‚Äď l√§rarna gjorde inget.

En norsk journalist skriver en kronik i dag, der rammer ned i problemet med SR historien ovenfor. N√•r man s√• tit ofrer sandheden p√• ideologiens og idyllens alter, skaber man ikke bare en klaustrofobisk atmosf√¶re, man gavner i virkeligheden dem man vil modarbejde. Det er en ulykkelig cirkel. Medierne er jo ogs√• et resultat af, at der er rabite fanatikere og virkelige racister at holde i skak. De findes i alle nuancer, i dag kan man l√¶se om de blot lidt mere moderate antisemitter Dags f√∂r klarhet kring Fria Tider. De er s√• at sige meningernes Systembolag, s√• Svensson ikke g√•r amok. Det er sv√¶rt at afskaffe og give meningerne fri, det er et tillidssp√łrgsm√•l, og den er der ikke tilstr√¶kkeligt af. Formynderiet m√• forts√¶tte, og der er rigeligt at tie om hver dag, lige nu f.eks. Fem gripna f√∂r gruppv√•ldt√§kt.

Det er en sympatisk begrunnelse for hvorfor svenske medier s√• sjelden nevner etnisitet og gruppetilh√łrighet i krimsaker. Men det vitner om usikkerhet, og kostnaden kan v√¶re medienes troverdighet.

Dagspressen hadde gjennom hele 1900-tallet en privilegert rolle. Med fremveksten av sosiale medier har svekket institusjonen og svenske medier h√•ndterer den nye mediesituasjonen p√•fallende kl√łnete.

¬ęSvenske medier n√łyer seg altfor ofte med oppdragende oppramsinger, utydelige virkelighetsbilder og prinsipielle ford√łmmelser.¬Ľ

¬ęDet offisielle Sverige har en sterk konsensuskultur og et snevert rom for hvilke meninger som er akseptert.¬ĽNorsk frispr√•klighet sjokkerer Sverige

Se også Om svensk debattkultur, sensur og Dagens Nyheter


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.