17
nov
Seneste opdatering: 17/11-13 kl. 2007
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En lĂŠser skrev i dag: “Hej Steen. Du ser vist ikke meget tv.” Nope, jeg har ikke haft TV siden 2003, da det gamle brĂžd sammen. Der var en uges afvĂŠnningsperiode, sĂ„ var det overstĂ„et. Der er ting, jeg ikke er opdateret pĂ„, politikere og kommenterende snakkegĂžje, jeg ikke genkender, nĂ„r jeg lĂŠser Se og HĂžr hos frisĂžren og fĂžrer mig ajour med de seneste skilsmisser. Jeg skĂžnner, jeg for det meste ikke gĂ„r glip af noget. Jeg hĂžrer radio, mest det fremragende SR 2 klassisk, der netop spillede Laudate Dominum. Det mindede mig pĂ„, at reklamere for det. Det er meget, meget bedre end det tilsvarende danske, meget bredere musikudvalg og ingen irriterende snak. Mit behov for levende billeder opfyldes pĂ„ nettet og i biografen. Jeg kan kun anbefale at bogmĂŠrke det, og det er selvfĂžlgelig dejligt at kunne rose et svensk medie for noget. Det er ikke sĂ„ tit, jeg har anledningen.

Indvandring eller velfĂŠrd

Assar Lindbeck beskrivs ofta som den svenska nationalekonomins ”Nestor” och kan rimligen beskrivas som Sveriges idag mest auktoritativa nationalekonom. Lindbeck har genom sitt lĂ„nga karriĂ€r blivit nĂ€rmast legendariskt som en orĂ€dd sanningssĂ€gare. I en förelĂ€sning (för Centerpartiet av alla!) talar Assar Lindbeck klarsprĂ„k om invandringspolitikens konsekvenser.

”Om vi tittar pĂ„ arbetslösheten bland invandrare sĂ„ Ă€r det ocksĂ„ en skrĂ€mmande och troligen svĂ„rare problem. Om vi tittar pĂ„ gruppen mellan och 15 och 74 Ă„r sĂ„ Ă€r svenskarnas arbetslöshet enligt ILOs siffror 6.4%. Ulandfödda 15.9% och invandrare frĂ„n Afrika 28.8%. Det finns andra siffror som understryker samma problem. 43% av de lĂ„ngtidsarbetslösa i Sverige Ă€r utlandsfödda. Med lĂ„ngtidsarbetslösa menar vi folk som har varit arbetslösa mer Ă€n sex mĂ„nader. MĂ„nga lever inte pĂ„ arbetslöshetsunderstöd utan pĂ„ socialhjĂ€lp. Vi har hamnat pĂ„ en situation dĂ€r inte mindre Ă€n 60% av utgifterna för socialhjĂ€lp gĂ„r till utlandsfödda.

Redan Gunnar Myrdal insĂ„g det för mĂ„nga Ă„r sedan nĂ€r han skrev att vĂ€lfĂ€rdsstaten Ă€r ett nationellt projekt. Med det menar han att de förmĂ„ner en nation lyckas skaffa genom att ha en framgĂ„ngsrikt ekonomisk utveckling under hundra Ă„r, “de kan man inte erbjuda resten av vĂ€rlden utan att vĂ„rt system gĂ„r omkull.”

Assar Lindbeck framhĂ„ller att systemen för svensk arbetsmarknad och bostadsmarknad inte byggdes för ett samhĂ€lle med stor invandring av lĂ„gutbildade.– “Antingen mĂ„ste man starkt begrĂ€nsa invandringen eller reformera bostads- och arbetsmarknaderna
 Fri invandring Ă€r omöjlig för ett rikt land i en fattig vĂ€rld,” slĂ„r Assar Lindbeck fast. Tino Sanandaji: Assar Lindbeck talar klarsprĂ„k om invandringspolitikens negativa konsekvenser

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Joern Pallensen
7 years ago

Tusind tak fordi du ĂždelĂŠgger min nattesĂžvn pga. din sublime musiksmag : )

Jeg har nu hĂžrt Laudate Dominum adskillige gange med diverse solister og orkestre, og Barbara Hendricks / Academy of St Martin-in-the-Fields / Sir Neville Marriner er heller ikke vĂŠrst.. – Jeg vil lige hĂžre stykket en sidste gang inden jeg kryber til kĂžjs, – jeg skal fĂžlge med i Anand-Carlsen VM-matchen fra 10:30… – Kan fĂžlges her hvis nogen er interesseret: http://www.chessclub.com/broadcast

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Matchen sendes i Ăžvrigt ogsĂ„ pĂ„ TV pĂ„ NRK1, hvis man kan modtage den kanal – bla. pĂ„ YouSee 😉

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago

Jeg hĂ„ber dette gĂ„r igennem: Mit behov for levende billeder… Ja, vi har vel alle noget. Just sĂ„ jeg pĂ„ et kursus i selvhypnose i studier pĂ„ livets vej ( jeg er licensbetaler), selv i gĂ„r aftes lidt af et program om det kommende kommunal- og regionsrĂ„dsvalg. Diverse opstillede politikere og udsendelsesfolk sĂ„ og hĂžrte jeg udtalte sig. PĂ„ nettet kunne jeg se lidt andet af forestillingen, der blev blandt andet prĂŠsenteret ja eller nej muligheder man kunne finde det rette selvvalgte eller instille sig blot observerende til udvalgte problematikker, herunder en jeg synes var umulig at placere blandt sĂ„danne,… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago

ForsĂžgt at sĂŠtte fĂžlgende ind fĂžr:
Mit behov for levende billeder…

Ja, vi har vel alle noget.

FortsĂŠttende med:

Just sĂ„ jeg pĂ„ et kursus i selvhypnose i studier pĂ„ livets vej ( jeg er licensbetaler), selv i gĂ„r aftes…i

Vederso
Vederso
7 years ago

Laudate Dominum, Thanks.