26
nov
Seneste opdatering: 28/11-13 kl. 1744
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Genùve: ‘Nuclear peace in our time.’

Well, I wondered in this place last week if David Cameron knew what he was doing in relation to the Iran nuclear negotiations in Geneva. And now the answer is clearly, ‘no’.

America and Europe’s overwhelming desire to declare a deal meant that there had to be a deal to declare. The P5+1 countries, with the ludicrous Catherine Ashton speaking for Europe, have indeed made a historic and terrible mistake. Douglas Murray: William Hague’s appeasement of Iran’s mullahs is a historic and terrible mistake

Spengler skriver i The Dead’s Envy for the Living blandt andet:

Many commentators, most eloquently Bret Stephens at the Wall Street Journal, draw a parallel between the appeasement of Hitler at Munich in 1938 and the appeasement of Iran at Geneva. There is another, more chilling parallel: Iran’s motive for proposing to annihilate the Jewish State is the same as Hitler’s, and the world’s indifference to the prospect of another Holocaust is no different today than it was in 1938. It is the dead’s envy for the living.

Iran has no common border with Israel. No Iranian soldier has killed an Israeli soldier in combat since the founding of the Jewish State. Yet hatred and fear of the Jews is a palpable presence in the minds of Iran’s rulers. Some days the mullahs make the Nazis look rational by comparison.

Israel thus faces a new Hitler and the threat of a new Holocaust. There is no way to portray the situation in a less alarming light. That is one parallel to 1938; another is the response of the world’s powers to the emergence of this monster.

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Buch
Peter Buch
7 years ago

Det er skĂžnt at vĂŠre menneske. Selv med alle nederlagene, katastroferne og tragedierne er der nogle der fortsĂŠtter livet. Jeg finder hr. Hedegaard er et livsbekrĂŠftende menneske, jeg, blandt meget andet, kan lĂŠre noget af.

Hedegaard:

…jeg har 4 bĂžrn og 2 ekskoner.
SpĂžrger: Hvilke menneskelige egenskaber sĂŠtter du hĂžjest?
Hedegaard: Troskab. Ærlighed. Sþgen efter sandhed. Udholdenhed.

kurt RosenstrĂžm
kurt RosenstrĂžm
7 years ago

Det er jeg ogsÄ.

Jernhesten
7 years ago

Tak for et fremragende interview med Lars Hedegaard.

Ham som interviewer – hvem han sĂ„ end er – stiller mange gode spĂžrgsmĂ„l.

Prudentius
7 years ago
Reply to  Jernhesten

Ja, helt rigtigt, et godt interview. Hedegaard har nĂŠsten altid noget vigtigt at sige. (Ja, jeg er en af hans fans)

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
7 years ago

GenĂšve: Aldrig förr i historien har vĂ€l lĂ€get varit sĂ„ flytande och “allianser” skiftat sĂ„ ofta som de senaste fĂ„ Ă„ren. Det borde egentligen vara ett drömscenario för anarkister, men jag tvivlar pĂ„ att det Ă€r det. Anarkister vill inte fullstĂ€ndig anarki. De vill inte sjĂ€lva lĂ„ta sig bindas av “borgerliga” regler och “borgerlig” moral, men de ser förstĂ„s mer Ă€n gĂ€rna att deras offer hĂ„ller sig stilla och bara invĂ€ntar nĂ„dastöten. Nu kan det t.o.m. vara sĂ„ att de Ă€r pĂ„ vĂ€g att falla pĂ„ sitt eget grepp, att de alltför lĂ€nge har kunnat utgĂ„ ifrĂ„n att vi skulle… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Glimrende lĂŠserbrev i JP af Esben Lunde i JP – de radigale i en nĂžddeskal: 😉 En radikal fernis af forargelse http://jyllands-posten.dk/opinion/breve/ECE6275302/en-radikal-fernis-af-forargelse/ LĂŠserbreve 26.11.13 kl. 03:00 AF Esben Lunde, uddannelses- og forskningsordfĂžrer (V) Danmark er i oprĂžr. ForsĂžget pĂ„ at forhindre den unge digter Yahya Hassan i at lĂŠse islamkritiske digte op pĂ„ biblioteket i Vollsmose har fĂ„et hĂžj som lav til at reagere. Selv den kulturradikale kulturminister, Marianne Jelved [!], er kommet pĂ„ banen og har krĂŠvet, at arrangementet gennemfĂžres. “Gennem 1990’erne og 00’erne har De Radikale vĂŠret rejsende i en naivistisk fortĂŠlling om det multikulturelle.” DesvĂŠrre illustrerer reaktionerne… Read more »

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Enligt min Ă„sikt Ă€r den enda möjliga slutsatsen av de motstridiga förhĂ„llningssĂ€tten i mycket likartade situationer att: 1. “Den naivistiska berĂ€ttelsen om det multikulturella” (lyckoriket) inte alls Ă€r naivistisk, utan medvetet förfalskad 2. “Fernissan av förargelse” inte alls Ă€r nĂ„gon förargelse, utan ocksĂ„ en förfalskning i avsikt att dupera till tystnad och eftergifter. Förargelsen skulle förstĂ„s vara Ă€kta om Pia KjaersgĂ„rd eller Lars Vilks skulle vilja lĂ€sa islamkritiska dikter pĂ„ ett bibliotek, men dĂ„ skulle kraven istĂ€llet gĂ„ ut pĂ„ att arrangemanget skulle stĂ€llas in och kontrollrutiner mĂ„ste införas för att förhindra att offentliga lokaler anvĂ€nds för “frĂ€mjande av rasism”.… Read more »