6
jan
Seneste opdatering: 7/1-14 kl. 1727
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Integrationen af ikke-vestlige efterkommere udvikler sig katastrofalt,” skriver Frede Vestergaard i artiklen Statistikkens Yahya Hassan i Weekendavisen, 03.01.2014 (ikke online) som tager udgangspunkt i Danmarks Statistiks publikation Indvandrere i Danmark 2013.

“Dens styrke ligger ikke mindst i, at den ikke afst√•r fra at beskrive problemerne ved at forlige velf√¶rdssystemet med stor indvandring af personer, der ikke har kvalifikationerne til at bidrage til velf√¶rdens finansiering,”

skriver Vestergaard. Han skriver ogs√• at regeringen l√¶gger “et offentligt sukkerdrys over realiteterne.” Det tror da Fanden, de g√łr, de er de hovedskyldige i problemerne. Endelig g√łr Vestergaard let grin med pseudodiskussionen Yahya Hassan, hvad der kun kan forn√łje mig, der ikke har omtalt ham med et ord. Foruden at v√¶re en ligegyldig rapper, er han √•benbart ogs√• temmelig usympatisk, som det fremgik af BT’s tolv siders s√¶rtill√¶g om ham. Hvad der betyder noget, er fakta p√• slagmarken, opinionsstof er ofte flomme for salonernes theselskaber. Statistik og fotografi har det tilf√¶lles, at foruds√¶tningen er, at have virkeligheden lige ved h√•nden uden sm√łrrebr√łdspapir imellem.

Danmarks Statistik bidrager imidlertid fortsat til forst√•elsen af indvandringens udfordringer med den s√¶rlige √•rspublikation Indvandrere i Danmark, som tidligere rigsstatistiker Jan Plovsing satte i s√łen. Man kan kalde den lille bog for statistikkens Yahya Hassan, for den forsk√łnner ikke virkeligheden. Udgaven for 2013 har ikke vakt opsigt, hverken politisk eller i medierne. M√•ske fordi den s√¶tter fingeren p√• et √łmt punkt.

Integrationen af de ikke-vestlige indvandrere udvikler sig bet√¶nkeligt, og integrationen af efterkommerne, der pr. definition er f√łdt og opvokset i Danmark, udvikler sig katastrofalt. For indvandrerne er besk√¶ftigelsesfrekvensen for 16-64-√•rige siden toppunktet i 2008 faldet med 8 procentpoint til 48 i 2012. Krisen er givetvis medvirkende, men for danskere er faldet kun 5 procentpoint til 74. For efterkommere er faldet hele 14 procentpoint til 52, s√• her er besk√¶ftigelsesgabet steget voldsomt. Integrationen er ikke blevet forbedret, som Rockwool Fondens seneste rapporter fremstillede tendensen. Tv√¶rtimod.

Tallene var stort set de samme for 30-√•rige (se grafen). Dog med betydelige forskelle afh√¶ngig af for√¶ldrenes oprindelsesland. Dansksrilankanerne klarer sig endda bedre end danskerne. Ser man omvendt p√• gennemf√łrt uddannelse, havde 45 procent af m√¶ndene med ikke-vestlig baggrund afsluttet en erhvervskompetencegivende uddannelse som 30-√•rige, mens det gjaldt 60 procent af kvinderne (mod 44 procent i 2004). De tilsvarende tal for danskere var 72 henholdsvis 79 procent. Der er alts√• en betydelig del af efterkommerne, der gennemf√łrer en uddannelse, men ogs√• en stor del, der ikke g√łr. 39 procent af de 30-√•rige mandlige ikke-vestlige efterkommere har ikke nogen afsluttet uddannelse ud over grundskolen. Det tilsvarende tal for danske m√¶nd er 19 procent. Blandt de 30-√•rige kvinder er forskellen mindre (24 henholdsvis 14 procent).

If√łlge den nye PISA-rapport forlod 14,6 procent af de 15-√•rige folkeskolen i 2012 uden s√•kaldt funktionel l√¶sekompetence, og s√• var cirka 6 procent med indl√¶ringsvanskeligheder endda forlods frasorteret, s√• det reelle tal er omkring 20 procent. En betydelig del er formentlig indvandrere og efterkommere. I √łvrigt er der ikke noget nyt i Indvandrere i Danmark, n√•r det g√¶lder antallet af ikke-vestlige indvandrere p√• overf√łrselsindkomst. 38 procent af alle i den erhvervsaktive alder (godt 88.000) var p√• overf√łrselsindkomst i 2012 mod 23 procent for personer med dansk oprindelse. Med andre ord: Den hidtidige indvandring har √łget uligheden.

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Angela
Angela
7 years ago

F√∂r n√•got √•r sedan fick svenska folket veta att de var skyldiga till folkmord i Rwanda p√• 1 miljon tutsier som skedde 1994. Den svenska r√§tten f√∂rflyttades till Rwanda till stora kostnader p√• miljontals kronor f√∂r svenska skattebetalare f√∂r att d√∂ma i detta brott som p√•stods det en svensk varit delaktig i. S√• l√§tt kan ett folk definieras som folkm√∂rdare i ett annat land utan att de flesta svenskar ens varit d√§r. Eller k√§nt till vilka folkslag som bodde d√§r.Och inte ens haft en tanke p√• att de √•rtionden senare skulle anklagas f√∂r att ha utf√∂rt ett folkmord som de… Read more »

Angela
Angela
7 years ago

Hahaha…just nu i nyheterna att kvinnors depressioner st√•r att finna i att de √§ter f√∂r mycket vetemj√∂l. K√§ra forskare den nyheten bj√∂d p√• dagens f√∂rsta, l√§ngsta och gladaste skratt. Depressionerna kommer snarare av det f√∂rskr√§ckliga samh√§lle som bara blir v√§rre och v√§rre och l√∂gnerna fler och fler. Ingen m√§nniska k√§nner igen sig l√§ngre i “vetemj√∂lsdammet”…hahaha…

Angela
Angela
7 years ago

Det √§r mer √§n 100 √•r sedan n√•gon avr√§ttades i Sverige f√∂r r√•nmord. Redan d√• ans√•gs det avskyv√§rt och inget som vanligt folk sysslade med. Jag bara v√§ntar p√• hur historikerna nu skall f√∂rvanska detta f√∂r att f√• in andra kulturers avskyv√§rda steningar eller halshuggningar d√§r m√§nniskor flinande sparkar fotboll med avhuggna huvuden eller “pr√§ster” sk√§r ut hj√§rtan och √§ter upp.

Det kommer något. Svenskarna är ju fruktansvärda barbarer enligt Sahlin och Reinfeldt. Den högtstående kulturen i Sverige har utlänningar stått för.

Angela
Angela
7 years ago

Det allra v√§rsta √§r nog den historief√∂rfalskning som nu p√•g√•r. V√§stv√§rldens historia skrivs om s√• att den skall passa utl√§nningarna. Det √§r kriminellt. Men inte n√•got unikt. Historien har skrivits om f√∂rut f√∂r att passa makthavarnas olika kriminella syften. Deras syfte √§r nu att som politiker kallar det att “g√∂ra ett h√§ng” dvs att vidga historien s√• att man f√•r in √§ven de som inte p√• n√•got s√§tt tillh√∂r den svenska eller europeiska historien. Det √§r d√§rf√∂r man tillsatt Antje Jackelen som √§rkebiskop. Hon har samma uppgift att f√• in alla religioner i Svenska kyrkan. D√§rf√∂r skrivs Svenska kyrkans historia… Read more »

Ave Maria
Ave Maria
7 years ago
Reply to  Angela

@ Angela

Du beskriver Sveriges läge så bra så du borde sammanställa alla dina tankar på ett strukturerat sätt i en lång artikel och med tiden kan det bli en bok.
Just ditt sätt att uttrycka dig är unikt och bör få en egen plattform, enligt min mening.

Poul H√łjlund
Poul H√łjlund
7 years ago

√Ö ja, pibe! Vi var fire br√łdre, der hver fik en pibe i konfirmationsgave, en pakke tobak, en pakke piberensere og Olriks lille pamflet: Kunsten at ryge pibe. Vi har r√łget lige siden – undtagen den √¶ldste, der holdt op og d√łde af andre √•rsager. Og vi ryger stadig under den sunde jyske devise: A ryger te A ryger!

Det siges at v√¶re et sj√¶ldent syn, n√•r vi tre overlevende st√•r i regn og rusk med snaddetr√¶et solidt plantet d√©r, hvor det h√łrer til. Og en af br√łdrene har endda en t-shirt med inskriptionen: No argument beats a pointing pibe.

LarsS
LarsS
7 years ago

Poul, Herligt at h√łre – livet er mere end de evigt levende¬īs pr√¶sidium. Da min farfar (f√łdt 1900) l√• for d√łden, d√łdssyg af kr√¶ft, n√¶gtede min farmor ham tobak. Han fangede en pen, fandt en lap papir og skrev hemmeligt og under t√¶ppet til sygeplejersken, der kom i hjemmet, om min farmor: “Hun tar livet af mig!” Og ret havde han, han d√łde sgu og han skulle da have haft sin rygende og velduftende pibe i h√•nden den dag han drog op i himlen. Piben findes endnu og den har jeg nu arvet efter min nyligt afd√łde far og snart… Read more »

LarsS
LarsS
7 years ago

Lidt udenfor nummer eller “Off Topic”, som man siger! I dag er min 6. dag hvor jeg fors√łger, at holde op med at ryge! S√• da dagens sidste sm√łg i pakken var blevet til aske, var det p√• med jakken, ud ad d√łren og ned til kiosken. Min kioskmand ved ikke at jeg er “racist”, for vi har det skide sk√¶gt n√•r jeg dukker op og vi gasser hinanden med d√•rlige kommentarer om uvaner, elendige jokes og forf√¶rdeligt udseende for os begge! N√•, han stak mig min pakke sm√łger og en lottokupon. S√• spurgte jeg ham, af ren nysgerrighed,: “Hvor… Read more »

Poul H√łjlund
Poul H√łjlund
7 years ago

Statistik er syn for sagn. Men demografiske kendgerninger m√łdes med svaret: Forkert menneskesyn!

Det skrev jeg om i JP sidst i december i “Sp√łrgsm√•l til den snakkende klasse”: http://jyllands-posten.dk/opinion/breve/ECE6357331/spoergsmal-til-den-snakkende-klasse/

Det skete der ikke noget ved Рmen de mange dråber huler som bekendt stenen.

LarsS
LarsS
7 years ago

– “Far, hvad er et velf√¶rdssamfund?” – “Det er et land, hvor nogle pligtopfyldende mennesker hver dag g√•r p√• arbejde for at tjene til dagen og vejen til sig selv og deres familier og dern√¶st afleverer mere end halvdelen af deres indkomst i skat, s√• alle kan nyde godt af alle de gratis ting vi alle har til r√•dighed!” – “Gratis ting?” – “Ja, gratis er de jo kun for dem er ikke bidrager ved at arbejde og betale skat! Men hospitaler, daginstitutioner, skoler, universiteter, l√¶gebes√łg, politi, hjemmehj√¶lp, plejehjem og meget mere er til fri afbenyttelse for alle der bor… Read more »

Prudentius
7 years ago

Problemet er fortsat, at vores politikere ligemeget realiteterne ikke vil fravige multikulturalismen og dermed masseindvandringens “n√łdvendighed”.

At opsige multikulturen og masseindvandringen, og vende tilbage til den folkestyrede nationalstat er at opsige hele den ideologiske/politiske struktur (EU), som de har investeret ALT i.

De kan kun lukke √łjnene og tr√¶de p√• speederen. Og det er, s√• vidt jeg kan bed√łmme, lige pr√¶cis hvad de har gang i.