24
mar
Seneste opdatering: 25/3-14 kl. 1709
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jan Milld er al svensk indvandringskritiks nestor. Han betragter sig, ligesom Lars Hedegaard, stadig som tilhÞrende venstreflÞjen. Hans BlÄgula FrÄgor pÄ nettet siden 1996 er modstykke til Morten Uhrskovs Et Delt Folk, her stÄr alt hvad de sagde og gjorde fra begyndelsen af firserne til idag. Et rent forbryderalbum og en gave til eftertiden. Det var her jeg slog op for at genopfriske antropologen Kajsa Ekholm-Friedman, da jeg for nylig var til en middag i SkÄne, hvor hun dog var forhindret i at komme. Det er her, man finder ud af hvem lÊgen, den alt for tidligt afdÞde Eva Bergqvist var: Den fÞrste Moderat, som kritiserede asylindvandringen.

Det er i dens faktabank at al statistikken befinder sig, et enormt dokumentationsarbejde. Jeg fik kontakt med Milld i 2001, da jeg havde konstateret at jeg ikke kunne skrive i svenske aviser, som jeg havde gjort i danske i Ärtier uden problemer. At Sverige er et demokratur, som Milld udtrykker det, eller et teaterdemokrati med begrÊnset ytringsfrihed, som jeg selv siger.  Det var nogle Är fÞr blogosfÊren, sÄ det var blandt andet gennem Jan Milld jeg fik dirket mig ind bag den svenske facade, og overhovedet kunne ytre mig i Sverige.

Man kan selvfÞlgelig altid fÄ en kronik refuseret, det var ikke det, det var oplevelsen af ikke at kunne fÄ ét ord indfÞrt offentligt, der gjorde at denne blog overhovedet kom til i 2004, mÊrkeligt nok flere Är inden svenskerne selv kom i gang. Milld fortÊller ogsÄ i videoen, hvordan internettet kom til hans undsÊtning, og han fortÊller i detaljer om hvordan den jornalistiske svenske udskamningsmaskine fungerer.

Havde det ikke vÊret for internettets ankomst, havde den vÊret lige sÄ uigennemtrÊngelig som dengang, og svenske magthavere havde kunnet sove lige sÄ roligt om natten. De tider er heldigvis forbi, hvor halvstuderede journalister og politikere bestemte enerÄdende over hvad der overhovedet sagdes offentligt og effektivt obstruerede demokratiets hjerte: ytringsfriheden. Nu lever den gode smag i et kronisk nervesammenbrud, og det har den rigtig godt af. Uden internettet var Sverigedemokraterne ikke i Riksdagen, og uden det, ville de ikke opnÄ mÄske 15 procent om et halvt Är (ikke at det vil betyde noget i den store sammenhÊng, demokraturet har pÄtvunget folket sin vilje noget sÄ eftertrykkeligt.)

 Jeg har desvĂŠrre kun mĂždt Milld Ă©n gang, og det var i KĂžbenhavn for ti Ă„r siden. Han er ligesom han lyder: En klippe af sindsro og en ĂŠgte demokrat. Vi er ikke enige om alt, men det er ikke et krav man kan stille til nogen. – De fĂžrste fyrre minutter af interviewet er et must for dem, der vil vide noget om den tidlige indvandringskritik i Sverige. Det er lavet af Radio LĂ€nsman, der ogsĂ„ har mange andre interessante interviews, blandt andet med kunstneren Dan Park, der knapt forlod retten i dag, fĂžr anklageren igen vil have ham tre mĂ„neder i fĂŠngsel for HMF over denne blogpost. De fĂ„r aldrig opdraget pĂ„ ham, de kan lige sĂ„ godt give op.

Pat Condell: How to be a racist

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Angela
Angela
7 years ago

RÀttelse skall vara 100-tals Är. Kom med en nolla för mycket. Om romernas historia i Asien vet vi lite. Förmodligen Àr de ett kastlöst folk frÄn Indien som vandrat ut.

Angela
Angela
7 years ago

Ullenhag glömde inte att nĂ€mna det stigmatiserade ordet -nationalism. Romerna Ă€r nog vĂ€ldigt tacksamma för sin nationalism som gjort att de i flera 1000-tals Ă„r har kunnat bevara sin historia, sitt sprĂ„k, sin kultur sin identitet vilket inte svenskar kan skryta med. Med piska och morot tvingas svenskarna förneka sig sjĂ€lva, sin identitet och historia. Det har varit förödande för svenskarna som tvingas uppge sin nationalitet och land och dĂ€rmed reducerats till ca 7 miljoner mĂ€nniskor ca nĂ„gon promille av vĂ€rldens befolkning medan romerna bara i Europa, flest i Östeuropa eftersom de hĂ€rstammar frĂ„n Asien, berĂ€knas uppgĂ„ till det dubbla… Read more »

Angela
Angela
7 years ago

Jan Milld lĂ€r nog inte fĂ„ nĂ„got ekonomiskt stöd av vare sig regering eller övriga etablissemanget för sin Vitbok om svenskarnas och europĂ©ernas öde i historien. Han tystas och osynliggörs systematiskt. Som av en hĂ€ndelse kom Vitboken om “Romerna” idag finansierad av regeringen och med sedvanlig uppbackning av etablissemanget. Integrationsminister Ullenhag inbokade redan tidigt pĂ„ morgonen för att tala om för de som vaknat först vad de skall tycka om denna Vitbok. Inget lĂ€mnas Ă„t slumpen. Vi skall tycka rĂ€tt. Vi skall förfasas över “denna mörka tid i historien”, veta att det var “rasism”, att “fördomen lever kvar Ă€n idag”,… Read more »

Angela
Angela
7 years ago

Jan Milld Àr dessvÀrre ganska sÄ okÀnd i Sverige idag p g a att han stÀndigt osynliggörs av etablissemanget. De som lÀnkat eller refererat till Milld har obönhörligen censurerats. Milld Àr en tÀnkande mÀnniska och tÀnkande mÀnniskor Àr alltid intressanta och spÀnnande eftersom de alltid tillför ny kunskap. Jan Millds blogg Àr bara att rekommendera.