27
mar
Seneste opdatering: 28/3-14 kl. 1700
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg har det jo lidt vanskeligt med ham, som jeg ogs√• skrev i Glistrup 1926-2008. ¬†Glistrup ‘¬†ville ikke det han kunne, og kunne¬† ikke det han ville’, skrev jeg. Jeg skrev ogs√•, at han var en h√łjtfungerende autist, hvad jeg stadig mener. ¬†Allerede i 1973 havde jeg det sv√¶rt med ham, men det er et rigtig godt radioprogram af 24-7 at blive klog af.

Naturligvis knuste en forvildet stat Glistrup, og naturligvis inviterede han staten til at knuse sig. I 37 √•r k√¶mpede han mod systemet, han sammenlignede sig selv med doktor Dampe, og han endte som en s√łrgelig karrikatur, som en dokumentar fra hans sidste √•r viste n√•desl√łst.¬†¬†Man kan se filmen om Spies og Glistup her, s√•dan ikke helt autoriseret. Den er ikke bare underholdende og velspillet, den er ogs√• tankev√¶kkende. Glistrup mobiliserede en folkelig str√łmning, han ikke selv forstod og ikke kunne udnytte. Han fik alt serveret p√• et fad, og form√łblede insisterende det hele.

Hvordan fornuftige mennesker kunne blive fremskridtsfolk, g√•r stadig noget over min forstand, og alligevel har han et u√¶gte barn i Norge, der ganske vist ingen lighed har med ¬†faderen. Anarkisme bliver aldrig main-stream, men det er sv√¶rt ikke at f√łle med mennesket Glistrup i hans uhj√¶lpelige Sisyfos-kamp. He fought the law, and the law won.

En diskussion? Nu beder jeg Dem, Fru Heilbunth!

Det er der som bekendt rigtig mange i Sverige, der slet ikke er intereserede i. Se Aftonbladets og Expressens politiserende √¶vl, se endda Svenska Dagbladets 70 faste kolumnister, der er ansat som et v√¶rn imod den folkelige stemme. Plebs skulle n√łdigt mene noget i det svenske teaterdemokrati, de 70 er en angst for folket illustreret.

Bare h√łr p√• den snart forhenv√¶rende statsminister Reinfeldt eller den kommende Stefan L√∂fven. Af og til, har jeg t√¶nkt over den svenske musk√©tered, ikke at samle de hundredetusinder ‘fremmedfjendtlige stemmer op’, der m√• friste enhver levebr√łdspolitiker. Man kan se musket√©reden virke i praksis her.

Jeg tror, jeg har fundet ud af, hvad den drejer sig om. Man siger rigtignok “Together we stand, divided we fall,” men svenske politikere har lovet hinanden, at de vil falde i samlet flok, og ve den, der svigter. Ve den, der bryder falanksen, han bliver smidt ud af Moderaterna, hvad der sker hver m√•ned.

Det er i det lys, man skal tolke den kommende valgretorik, ogs√• fra medierne, naturligvis, som er deres tro tjenere, prostituerede, politiske og luderkarle og fr√łkener. Den svenske politiske elite har t√¶nkt sig at g√• under i samlet flok. Det er v√¶ldig flinkt af dem.

Det egentligt nye her, er at dissens overhovedet n√•r frem til DN Debatt. Iraneren¬†Tino Sanandaji, PhD University of Chicago och forskare vid Institutet f√∂r N√§ringslivsforskning, er ligeglad med statsministerkandidaterne i ‚ÄĚUnderm√•lig rapport motar inte fr√§mlingsfientligheten‚ÄĚ:

I en artikel p√• DN Debatt (21/3) menar n√§tverket ‚ÄĚOss alla‚ÄĚ att detta i sj√§lva verket √§r myter. Artikeln bygger p√• en gemensam rapport av tankesmedjorna Reforminstitutet och Arena Id√©, kopplade till Svenskt N√§ringsliv respektive LO. Det vore sk√∂nt om dessa samh√§llsproblem bara vore myter. S√• √§r dock inte fallet.

Oss alla menar att ‚Äúen ny svensk studie visar att utrikes f√∂dda inte har h√∂gre risk att hamna i bidragsberoende √§n inrikes f√∂dda.‚ÄĚ P√•st√•endet bygger p√• en feltolkning som sedan r√§ttades av media. En av studiens medf√∂rfattare f√∂rklarar: ‚ÄĚDet har uppst√•tt missf√∂rst√•nd, s√§ger Daniela Andr√©n. M√•nga har tolkat studien som att invandrare och svenskf√∂dda har lika stor risk att f√• socialbidrag, men det √§r en mycket stor skillnad i sj√§lva omfattningen av bidragen.‚ÄĚ (Forskning & Framsteg, 2013-09-17).

Enligt Socialstyrelsen g√•r 57 procent av socialbidragen till utrikes f√∂dda hush√•ll, vilka utg√∂r cirka 15 procent av befolkningen.Oss alla pratar om att punktera myter men upprepar en skr√∂na som forskarna bakom studien dementerat. Om utanf√∂rskapet skriver Oss alla: ‚ÄĚSyssels√§ttningsgraden bland utrikes f√∂dda m√§n som bott i Sverige i minst 16 √•r och med asyl som grund f√∂r uppeh√•llstillst√•nd √§r √∂ver 70 procent.‚ÄĚ De n√§mner inte att motsvarande andel bland m√§n med svenskt ursprung √§r 86 procent. Andelen utan arbete √§r allts√• dubbelt s√• h√∂g √§ven bland invandrare som varit i Sverige l√§nge.

Statistiska Centralbyr√•n skriver: ‚ÄĚUtrikes f√∂dda f√∂rv√§rvsarbetar i betydligt mindre utstr√§ckning √§n inrikes f√∂dda. √Ör 2011 f√∂rv√§rvsarbetade 82 procent av de inrikes f√∂dda och 57 procent av de utrikes f√∂dda i √•ldrarna 20‚Äď64 √•r.‚ÄĚ Detta placerar Sverige p√• en bottenposition internationellt: ‚ÄĚSverige √§r s√§mst av alla l√§nder i organisationen OECD, som samlar v√§rldens rikaste industrinationer, n√§r det g√§ller att f√• in utrikes f√∂dda p√• arbetsmarknaden.‚Ä̬†

Sverige √§r bokstavligt talat s√§mst i den industrialiserade v√§rlden p√• att integrera invandrare p√• arbetsmarknaden. Fr√•n detta drar Oss alla i sin rapport slutsatsen att ‚ÄĚstatistiken visar en f√∂rh√•llandevis positiv bild av utrikes f√∂ddas syssels√§ttningsgrad‚ÄĚ.

Oss alla citerar en rad vinster från invandring utan att ange källor. I deras rapport framgår att detta ofta inte handlar om Sverige, utan om länder som Schweiz och Kanada med en annorlunda invandring. Oss alla påstår även att invandring ökar tillväxten. Något tydligt samband mellan invandring och tillväxt har dock inte påvisats. Vissa studier hittar ett positivt samband medan andra hittar ett negativt.

Den svenska nationalekonomins nestor Assar Lindbeck f√∂rklarar: ‚ÄĚInvandrare kommer till kommuner d√§r de inte f√•r arbete eller bostad. Och d√• f√•r man inte de samh√§llsekonomiska vinster som man skulle kunna f√• av invandringen. S√• slutsatsen √§r att en v√§lf√§rdsstat av svensk typ med h√∂ga ing√•ngsl√∂ner och en icke-fungerande bostadsmarknad ‚Äď vi klarar inte hur stor invandring som helst utan att det blir stor arbetsl√∂shet och socialbidragsberoende bland invandrare ‚Ķ. S√• redan nu har vi problem. Det betyder att vi m√•ste ha en reglerad invandring. Vi √§r ett rikt land med en v√§lf√§rdsstat och vi √§r nio miljoner inv√•nare i en v√§rld d√§r tre, fyra miljarder m√§nniskor skulle betraktas som urfattiga. Det √§r klart ett s√•dant land inte kan ha fri invandring.‚ÄĚOss alla s√§ger tv√§rtom att en v√§lf√§rdsstat kan kombineras med fri invandring. ‚ÄĚUnderm√•lig rapport motar inte fr√§mlingsfientligheten‚ÄĚ

Jeg ville gerne have lagt denne video, men lyden er desv√¶rre forf√¶rdelig. Se Sjunnessons f√∂redrag om yttrandefrihet. Det er meget h√łrev√¶rdigt for liehavere.

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Buch
Peter Buch
7 years ago

Den lille stat,med den lave skat er oprindelig konservatisme, som jeg tolker sagerne.

Fremskrittspartiet er ikke et uægte barn i Norge, set herfra, men nok påvirket af hr. Glistrup.
Prinsipprogram 2013 – 2017.pdf

Erling
Erling
7 years ago

Godt interview, tak for linket.

Erling
Erling
7 years ago

Uanset hvad man ellers maatte mene om Glistrup, saa er det foerst og fremmest ham vi kan takke for, at den danske indvandringsdebat er noget mere aedruelig end i nabolandene. Det var muligvis Pia K. der gjorde debatten stueren, men det var Glistrup, der prikkede hul paa bylden.

Machiavelli
Machiavelli
7 years ago
Reply to  Erling

Enig Erling. Hvad var der f√łr Glistrup? Da jeg gik p√• Universitetet, stemte jeg p√• Glistrup og fik mit billede h√¶ngt op p√• v√¶ggen med teksten: “Glistrup tilh√¶nger”. Jeg havde naturligvis k√¶mpdiskussioner og sagde altid: “I bliver klogere venner – vent og se.”

Desværre er universiteterne ikke blev klogere, men det vil de blive, lige så sikkert som regnen falder nedad.

JensH
JensH
7 years ago
Reply to  Erling

Ikke fordi jeg vil tage √¶ren fra Glistrup, som gjorde et stort samfundsnyttigt job med at f√• sat hele udl√¶ndingepolitikken p√• dagsordenen, men der trods alt ogs√• andre h√¶dersm√¶nd, der gjorde en stor indsats p√• dette omr√•de (med alt hvad det indebar/indeb√¶rer af d√¶monisering af de s√•kaldt ‘anst√¶ndige’). Jeg beh√łver vel bare at n√¶vne navne som S√¶√łren Krarup og Ole Hasselbalch. Disse to gjorde ihvertfald et stort stykke arbejde op gennem 1980’erne og 90’erne, hvor de faktisk stod ret alene i den offentlige debat, (hvis man lige et √łjeblik fraregner politiske partier som Fremskridtspartiet og DF).

JensH
JensH
7 years ago
Reply to  steen

“En √łnskemodstander for enhver anst√¶ndighed” Ja, ingen tvivl om, at Glistups til tider halv-vulg√¶re udgydelser mod udl√¶ndinge gjorde ham til ‘gefundenes fressen’ for de s√•kaldt ‘anst√¶ndige’, selvom man her eksempelvis skal huske p√•, at Glistrup kommme fra en generation, hvor ‘Muhammedanere’ var det g√¶ngse udtryk for det vi idag kalder ‘muslimer’. Jeg er selv f√łdt i 1962, og kan ikke forst√• hvad kontroversielt der skulle v√¶re ved ordet ‘neger’. Det var i min barndom/ungdom et standard-udtryk for det man idag √•benbart skal kalde en ‘en sort’, (i mine √łren lyder ‘en sort’ negativt, mens udtrykket ‘en neger’ er neutralt). Men… Read more »

PFEP
PFEP
7 years ago

@ Hans
Tror du også at NWO (New World Order) myrdede Kennedy?
I mine √łjne virker du helt ude i t√•gen.

Hans
Hans
7 years ago

Med hensyn til Glistrup, s√• tror jeg at han blev “gjort” sindssyg af en udenlandsk magt, som vil erobre vores territorium og kolonisere det, ligesom ham den talentfulde, unge SD’er, der var udset til at v√¶re SverigeDemokraternas kommende leder, men som blev drevet til selvmord. Det er ikke sosser eller venstreorienterede, vi k√¶mper imod. Det er fremmede magter. I Danmark ser vi en Lars L√łkke og en Helle Thorning blive hvide i ansigtet af udmattelse over at diskutere finanslov til kl. 3 om natten, om hvorvidt politifolkene skal have gratis kaffe eller selv betale for den p√• deres arbejdsplads. Imens… Read more »

Hans
Hans
7 years ago
Reply to  steen

Som Glistrup vill have sagt. “der er ingen huller i din uvidenhed Steen”. Forestil dig nazister Steen, bare med en anden hudfarve og nationalitet, som de nationer, som jeg n√¶vner. Forskere, politikere og et statsapparat bag, der kan kanalisere penge til deres forskning og v√•benteknologi. Jeg ved, at det kommer som et chok for dig Steen (hvorfor), men pakistanere, iranere, russere og folk fra Malaysia kan faktisk godt v√¶re klogere og smartere end Mimi Jacobsen og Thorvald Stoltenborg. De kan skam b√•de opfinde krudt og kugler, og de har sikkert ogs√• lavet din mobiltelefon og andre “dippedutter” i dit hjem.… Read more »

Hans
Hans
7 years ago

Aftonbladet og Expressen websider er da ellers meget gode. De har en meget flottere layout end f.eks. B.T. og Ekstra-Bladet, selv om deres er blevet bedre. Der st√•r meget mere p√• de to svenske avisers sider, men det er selvf√łlgeligt ogs√• et st√łrre land med meget st√łrre aviser. Det er mest gossip og sport og den slags jeg l√¶ser, men der er da mange interesante historier i. Der er en masse om svenske k√¶ndisser og sportskoryf√¶er. De er meget underholdende. De norske V.G. og Aftenposten, m√• jeg indr√łmme at jeg ikke orker at l√¶se. Du kan jo bare l√¶se mellem… Read more »

Anonymous
Anonymous
7 years ago
Reply to  Hans

“flottere layout end f.eks. B.T. og Ekstra-Bladet”

Nu er deres layouts jo også ekstremt dårlige.

“Alle i U.S.A., b√•de liberale og konservative br√¶kker sig af grin over Sverige.”

Det da forst√•eligt nok hvis din p√•stand passer, folk har v√¶ret bange for at v√¶re nationalister. Eller hvad det nu hed f√łr 1939, siden 1945.

Det du s√• har tilbage er en h√łjrefl√łj som ikke kan beholde nogen form for kultur fordi indvandringen √¶ndrer den. Og en kapitalistisk konservativ/liberal bem√¶rk: ‘skatte’ politik som ikke n√łdvendigvis har r√łdder p√• h√łjrefl√łjen fordi den aldrig vil putte nationen, deri meningen med politik, f√łrst.