9
apr
Seneste opdatering: 9/4-14 kl. 2045
23 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En indvandrer, Daban Ibrahim, gĂ„r ind pĂ„ RĂžde Kors kontor i Falun og stiller nogle spĂžrgsmĂ„l, som han hemmeligt indspiller. Damen svarer med almindelig sund fornuft og henviser bla. til ungdomsarbejdslĂžsheden pĂ„ nĂŠsten 26%. Mens svenske politikere redder hele verden, mĂ„ svenske unge til udlandet for at skabe sig en fremtid. Filmen udkommer, damen der har arbejdet frivilligt og ideelt, bliver fyret af RĂžde Kors. I hele svensk MSM er “en fĂŠl racist blevet fyret.” Ekstra Bladet har en balanceret version af historien.

Den moralsk overlegne mobilfilmer, Daban Ibrahim Mohammed, er naturligvis groft kriminel:  1) Olaga hot 2) Olaga intrÄng 3) Grov stöld 4) Hot mot tjÀnsteman 5) Förgripelse mot tjÀnsteman.  (En dom til her) Kvalmende hykleri og meningsterror. Röda korset skakat av nÀtfilm

DĂ€r hörs medarbetaren bland annat sĂ€ga: “Jag tycker att vi ska hjĂ€lpa er dĂ€r ni Ă€r.”
Daban frĂ„gar: “Inte hĂ€r i Sverige?”
Medarbetaren: “Nej.”
Senare sĂ€ger medarbetaren: “Men jag menar, arbetslösheten blir ju inte mindre ju fler ungdomar vi tar in. FörstĂ„r du det? Det Ă€r ju ingen lösning för oss, nĂ€r vi har sĂ„dan hög ungdomsarbetslöshet sjĂ€lva.”
Daban frĂ„gar: “SĂ„ vad tycker du?”
Medarbetaren: “Jag tycker att vi ska hjĂ€lpa vĂ„ra egna ungdomar i första hand.”

DF Ă©t mandat fra at vĂŠre Danmarks stĂžrste parti

DF og V 1.2 % fra at have flertal alene. Hvis det svenske valg i Är lidt mod forventning skulle blive lige sÄ kedeligt, som det plejer, og som det altid er meningen det skal vÊre, bliver det danske nÊste Är noget af et brag, der ikke er hÞrt sÄ hÞjt siden jeg var nybagt student.

Socialdemokraterne: 16,5 (24,8)
De Radikale: 8,5 (9,5)
De Konservative: 4,3(4,9)
SF: 5,2 (9,2)
Liberal Alliance: 4,9 (5,0)
Kristendemokraterne: 1,0 (0,8)
Dansk Folkeparti: 24,1 (12,3)
Venstre: 24,7 (26,7)
Enhedslisten: 10,6 (6,7)

BlÄ blok i alt: 58,0 (48,9) RÞd blok i alt: 40,8 (50,2) Venstre er gÄet ni procentpoint tilbage pÄ et Är, og DF er nu tÊt pÄ at vÊre stÞrste parti. Det lugter af det sÄkaldte jordskredsvalg i 1973, mener politiske kommentatorer.

“You get the feeling here of a national resistance movement”

David Pyce-Jones var i KĂžbenhavn i februar og skriver om det i New Criterion:

Denmark is a republic with a monarch as head of state, belongs to the European Union, and keeps its own currency. The Danes do things their own way, then. When I was asked if I would accept an invitation to take part in a panel discussion in Copenhagen with the title “Fatwa or free speech?,” I said I would. Also on the panel would be Lars Vilks, the Swedish artist who has been one of the most contentious individuals in the world ever since the publication of his cartoon of the Prophet Muhammad with a bomb for a turban. Extremist Muslims make fairly regular attempts to kill him. Helle Merete Brix has set up a committee to defend him, and she is the organizer of this event. I felt I had to ask her about security. Armed guards would be on the watch round the clock.

You get the feeling from everybody here of a national resistance movement. The odds appear stacked against them, but they aren’t going to be pushed around by anybody, not when they can do things their own way. On the frontlines of free speech by David Pryce-Jones

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

23 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Andersen
7 years ago

Jeg hĂžrte i svenske nyheder, at der har vĂŠret trusler mod svensk RĂžde Kors, og deres website har vĂŠret nede idag, pga. denne sag…

Hans Und
Hans Und
7 years ago

Der er ikke nogen grund til, at vĂŠre overrasket over RKs opfĂžrsel (prĂžv for Ăžvrigt at se billeder af det palads de har indrettet til topfolkene i Geneve. Dansk RĂžde Kors, eller som jeg foretrĂŠkker at kalde dem: Dansk RĂžde HagemĂ„ne. De har som generalsekretĂŠr ansat en kommunist, der end ikke trak sin stĂžtte til sagen da muren faldt. Hans navn er Anders Ladekarl. SĂ„ at de behandler deres frivillige medarbejdere svinsk er ikke nogen overraskelse. I Ăžvrigt versere rygterne i Cebu (Phillipinerne) i kĂžlvandet pĂ„ bl.a. Dansk RĂžde HagemĂ„nes tilstedevĂŠrelse blandt det lette kavaleri: De betalte storslĂ„et men havde… Read more »

Olav
Olav
7 years ago

En glĂžtt pĂ„ Sverige er nok til Ă„ begripe hvorfor bestefar og fars generasjoner overvĂ„ket de venstreekstreme. Det er skremmende hvor mye skade et lite antall mennesker kan gjĂžre pĂ„ samfunnet, gjennom Ă„ besette viktige posisjoner, og ellers jobbe pĂ„ “i det stille”.

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago

Pryce-Jones synes mig at forveksle de herrer Westergaard og Vilks.
http://en.wikipedia.org/wiki/Lars_Vilks_Muhammad_drawings_controversy

Filippa
Filippa
7 years ago

PS. Jag har ocksÄ bett om damens namn sÄ att jag kan visa henne min uppskattning samt min bestörtning över det sÀtt hon har behandlats pÄ. Det ska bli intressant att se om jag fÄr svar.

Peter Andersen
7 years ago
Reply to  Filippa

PrĂžv at henvende dig til Robert Aschberg og Resurge-gruppen. Efter de “skammelige” udtalelser hun nu er kommet med, mĂ„ de da have adressen…

Filippa
Filippa
7 years ago
Reply to  Peter Andersen

Jag fick ytteligare ett oförskĂ€mt svar frĂ„n Röda Korset dĂ€r de sa att de har erbjudit “samtalsstöd” till den kvinna som de sparkat!

En kvinna sparkas frÄn en ideell organisation för sina normala Äsikter. Sen erbjuds hon terapi för att botas frÄn samma Äsikter. !!!

Varför inte skicka henne till Gulag med en gÄng?

Anonymous
Anonymous
7 years ago
Reply to  Peter Andersen

Jag tror inte Researchgruppen vill hjÀlpa mig men tack för tipset!

SkÀmt Äsido, jag skriver till Röda Korset i Falun och ber dem ge brevet till kvinnan.

Man kan ju alltid hoppas att de har nÄgon moral kvar. Den hÀr kvinnan behöver fÄ veta att mÄnga kÀnner med henne.

Filippa
Filippa
7 years ago

Det hĂ€r bleka standardsvaret nedan mottog jag som svar pĂ„ min kritik av RK: “Hej Filippa! Problemet handlar om att göra skillnad pĂ„ vi och dem. Röda Korset har som grundprincip att hjĂ€lpa alla oavsett nationalitet, etnisk tillhörighet, religion, samhĂ€llsstĂ€llning eller politisk Ă„sikt. Om man inte kan skriva under pĂ„ det sĂ„ finns det andra organisationer. Om man Ă€r aktiv i Röda Korset sĂ„ mĂ„ste man se till att alla man trĂ€ffar i sitt uppdrag som frivillig behandlas lika och kĂ€nner sig vĂ€lkomna. Man mĂ„ste ocksĂ„ skriva under pĂ„ vĂ„ra grundvĂ€rderingar och inte göra skillnad pĂ„ mĂ€nniskor. Rödakorsare Ă€r för… Read more »

Bergfast
7 years ago
Reply to  Filippa

Ur Röda korsets brev:. .”Problemet handlar om att göra skillnad pĂ„ vi och dem. Röda Korset har som grundprincip att hjĂ€lpa alla oavsett nationalitet, etnisk tillhörighet, religion, samhĂ€llsstĂ€llning eller politisk Ă„sikt.”
. Det som Ă€r delvis missvisande, misstolkande, frĂ„n Röda Korset, Ă€r att det finns egentligen ingen anledning att tro att Röda kors- damens uttalande och Ă„sikt, om bĂ€ttre med hjĂ€lp till mĂ€nniskor i deras egna hemlĂ€nder skulle innebĂ€ra diskriminering, eller dĂ„ligt bemötande, av intervjuaren. Röda kors – damens uttalande Ă€r endast ett konstaterande att det Ă€r svĂ„rt pĂ„ arbetsmarknaden, och bostadsmarknaden, och att dessa faktorer dĂ„ inte förmĂ„r hjĂ€lpa de… Read more »

Bergfast
7 years ago
Reply to  Bergfast

Korrigering av trassliga och oklara meningar: 
Politiska Ă„sikter om invandringspolitik, som kostar samhĂ€llet pengar. Dvs. som det gemensamma fĂ„r betala för med sina skatter, och som dĂ€rmed pĂ„verkar alla medborgare i Sverige, bĂ„de invandrade medborgare och ursprungsinvĂ„nare. Att ha politiska Ă„sikter kring denna invandringspolitik, politiska Ă„sikter som dĂ„ kanske föresprĂ„kar hjĂ€lp i – hemlĂ€nder – , istĂ€llet för inflyttning till ett Sverige som har dĂ„ligt med bostĂ€der och arbetstillfĂ€llen, kan alltsĂ„ lika gĂ€rna betyda uttryck för en omsorg och en omtanke om bĂ„de invandrare och ursprungsinvĂ„nare, som nĂ„gonting annat. SĂ€rskilt som man dĂ„ kan hjĂ€lpa sĂ„ mĂ„nga, mĂ„nga fler, ja,… Read more »

Filippa
Filippa
7 years ago
Reply to  Bergfast

Jag hoppas du mailat det du skrivit ovan till Röda korset , bÄde Falun och Riks.

Ove S
Ove S
7 years ago

On the frontline of free speech – correct url:
http://www.newcriterion.com/articles.cfm/On-the-frontlines-of-free-speech-7871

🙂

Santor
Santor
7 years ago

@ Dydens agent provocateur i Falun.

Fritfalds Sverige!

180 Km. i timen, uden faldskÊrm, pÄ vej mod asfalten.

Santor
Santor
7 years ago
Reply to  Santor

I Ăžvrigt tror jeg at det var et planlagt baghold rettet imod hende personligt!

Machiavelli
Machiavelli
7 years ago

Det hjÊlper stadigvÊk ikke, nÄr DF ikke vil melde Danmark ud af EU.

Peter Andersen
7 years ago
Reply to  Machiavelli

Vi behÞver ikke melde os ud af EU, hvis partier som franske FN, Italienske LN, Hollandske PVV, engelske UKIP osv. fÄr flertal i den forsamling. SÄ kan vi nemlig bare lave hele lortet om, baseret pÄ et europÊisk befolkningsflertal. Vi har, trods alt, stadig en del fÊlles interesser.

Det helt store problem med EU kom, da marxisterne kuppede lortet.

Peter Andersen
7 years ago

Hvis DF nu tÊnker sig rigtig godt om, bliver de helt sikkert landets stÞrste parti inden valget. Venstre skal nemlig nok komme til at dumme sig fÞr eller siden og deres politik er, pÄ afgÞrende punkter, ikke en skid anderledes end den siddende regerings.

Peter Andersen
7 years ago

De svenske oplĂžsningstendenser er jo massive. Vi har fĂžr oplevet svenskere blive hemmeligt optaget – og her fik man oven i kĂžbet venstreorienterede mennesker til, at frasige sig alt deres politisk korrekte ĂŠvl. Nu burde vel selv RĂžde Kors snart fatte hvad der er pĂ„ spil. I Ăžvrigt lader det jo til, at ogsĂ„ mange indvandrere synes, der bliver lukket for mange ind.

Det er sgu et sĂžrgeligt Sverige – men interessant at fĂžlge. PĂ„ afstand!

PFEP
PFEP
7 years ago

En muslimsk femtekolonner för lĂ„gintensiv krig mod landet dĂ€r föder han…

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
7 years ago
Reply to  PFEP

PoÀngen Àr att han gör det ju inte pÄ egen hand. Han Àr uppbackad av hela det vÀnsterextrema komplexet. Det SKA skaka, inte frÀmst Röda Korset, utan alla offentliganstÀllda, kanske sÀrskilt anstÀllda pÄ Migrationsverket och inom Polisen. Sverige ska kuvas till tystnad.