11
apr
Seneste opdatering: 12/4-14 kl. 1707
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

ZDF 4 april: Abdel-Samads provokante Thesen Neues islamkritisches Buch erschienen. (undertekstet på engelsk)

Fjordman: Sweden’s Totalitarian Face

Den mildt sagt opsigtvækkende fængsling af den svenske gadekunstner, Dan Park, fortjener at blive formidlet internationalt. Artiklen tager et dybt greb tilbage i svensk nutidshistorie til Roland Huntford i 1971:

On April 4 2014, in Malm√∂ District Court in Sweden, the provocative artist Dan Park was sentenced to three months in jail for hate speech (‚Äúhets mot folkgrupp‚ÄĚ) for his works of art. The prosecutor even wanted the artist examined for mental illness, similar to the way Communist dictatorships have treated dissidents. The court did not support this suggestion, however. Park and his defense lawyer have indicated that they will appeal the verdict¬†[..]

It‚Äôs just a 40 minute drive by car across the √ėresund Bridge from the troubled town of Malm√∂ in southern Sweden to Denmark‚Äôs capital city Copenhagen. Sweden shares a land border with Finland in the north plus a longer sea border across the Baltic Sea. Norway and Sweden share a 1,630-kilometer long land border which happens to be one of the least protected national borders in the world.

Sweden is now becoming so repressive, and the problems related to rampant mass immigration so big, that the country could represent a future security threat to neighboring nations. Frontpage Magazine

The New Totalitarians – Roland Huntford, 348 sider, PDF

The New Totalitarians is a 1971 book by British author Roland Huntford. Huntford analyzes the political and social climate of early 1970s Sweden, and argues that it resembles a benevolent totalitarian state in the mould of Aldous Huxley’s Brave New World. The main thesis was that the Swedish government relied less upon the violence and intimidation of the old totalitarians than upon sly persuasion and soft manipulation in order to achieve its goals. The influence of the state and official ideology were the most visible in the most private of matters, where little or no consciously ‚Äúpolitical‚ÄĚ control had stretched before

Middelhavet: ‘Et Exodus af bibelske dimensioner’

The Mediterranean has become ‘another Somalia’, Italy’s naval chief has warned, as criminal gangs importing migrants to Europe by the thousand wreak havoc on the high seas. Admiral Giuseppe De Giorgi, head of the Italian Navy, said that the influx of migrants had grown ‘exponentially’ in the last few months to reach ‘Biblical proportions’. Italy has been forced to step up military efforts to match the surge in trafficking operations, he said, but was fighting a losing battle.

The emergency comes as Italy’s interior minister, Angelino Alfano, warned that more than half a million migrants are ready to set sail from North Africa. Since October last year almost 19,000 migrants have landed on the Italian coastline, roughly a ten-fold increase on the year before. British experts believe one in five continue on to the UK. Admiral De Giorgi said the number of migrants entering Italy by boat surged by 300 per cent in 2013. Influx of migrants across Mediterranean has reached ‘Biblical proportions’, Italy’s navy chief warns, as criminal gangs wreak havoc on the high seas, Fl√ľchtlingsstrom nach Europa:¬†Exodus auf Ansage, 90 Fl√ľchtlinge pro Stunde nach Europa! Italia rede til √• spille svarteper med asyls√łkerne.

P√• italienske ANSA fort√¶ller admiralen at 66 menneskehandlere og to flygtingemoderskibe er blevet opbragt siden 18 oktober. Vi er i transit til den erkendelse, at Europa ikke st√•r over for en s√¶sonbetinget asylstr√łm, der g√•r op og ned, men en egentlig eskalerende invasion. Sidst vil den ankomme i betonpal√¶erne i Bryssel og i Riksdagen i Sverige, de vil kalde det ‘globalisering’ nogle for√•r endnu. Det betyder noget i retning af: “N√•, i dag regner det, men i morgen skinner solen nok igen.”

UNHCR appelerer til EU om at skabe ‘holdbare l√łsninger dvs. plads til flere, EU st√•r lamsl√•√ęt og bider negle og ved ikke om de skal v√¶lge frem- eller bakgearet i et √•r med mange valg. Italienerne kan nok glemme alt om hj√¶lp fra Bryssel, der gemmer sig i angst ved synet af en uafvendelig situation: At hele asyl-sandslottet st√•r over for at blive v√¶ltet af en tsunami af realitet, og at der ikke findes en k√łn l√łsning p√• det. Ligesom Euroen har udstillet deres tankespind, ¬†g√łr nu ‘Mare Nostrum’ det, ¬†ikke at v√¶lge nu er ogs√• at v√¶lge, og Bryssel undergraver ikke bare Europa og dets fremtid, men ogs√• sin egen eksistens.

Jeg ser det europ√¶iske √•rtusind rinde ud, jeg forvitringen af det romerske imperium, der hvor eureaukraterne ser ‘globalisering.’. Det var ikke verdens ende, kun romernes. I et kort sp√¶nd p√• nogle ti√•r, holder vi vores efterkommeres sk√¶bne i al fremtid i vores h√¶nder.

“Vi befinder os mellem Konstantinopels fald (og Kosovos fald) og den fremtidsvision med dybe r√łdder i vores nutid, som de to b√łger fremmaner. Og i dette korte √łjeblik mellem fortid og fremtid ligger vores ansvar,”

skriver Monica Papazu i sin omtale af Jean Raspails Le Camp des Saints. Forstår vi det? Forstod de, at de skabte århundrerelang fremtid i Teutoburgerskoven, i Hastings, i Lepanto, i Wien, i Poitiers, i Tours, i Wien, i Stalingrad? Antagelig ikke.  Måske taber vi kampen for Europas fremtid, eftersom vi allerede har tabt den så tilpas meget, og eftersom stadig Europa er så ubevist om, hvad det står midt i, og enkelt lande som Sverige, Holland og England har fået, hvad der ligner banesår.

Professor Poul Christian Matthiessen sagde i forg√•rs, at En lempelig indvandringspolitik √¶ndrer den danske befolknings sammens√¶tning radikalt. De n√¶vnte lande har v√¶ret noget mere end lempelige, findes ¬†¬†deres fremtid¬†allerede indgraveret i dem, selvom vi ikke ved pr√¶cis hvad den vil indeb√¶re. Det er dog ikke s√• sv√¶rt at have en informeret anelse om, som man skulle tro, n√•r man lytter til deres politikere, f.eks. den evig svenske liberalist, kommiss√¶r og EU-mangemillion√¶r Cecilia Malmstr√∂m. Slutningen p√• hendes dr√łmmerier er i sigte:

Der­som det er noe i at mer enn en halv mil­lion men­nes­ker er på vei, er det sann­syn­lig at en poli­tisk show­down på euro­pe­isk skala også er under oppseiling.

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Stefan Borg
Stefan Borg
7 years ago

N√§r Hamed Abdel-Samad s√§ger att islam tolkar ber√§ttelsen om Abraham som en ber√§ttelse om absolut lydnad mot Gud, s√• kan jag bara tillfoga att √§ven kristendomen g√∂r det (– eller, √•tminstone den kristendom som inte helt f√∂rskrivit sig √•t postmodernitetens krav). F√∂r sin lydnads skull kom Abraham att kallas “trons fader” av s√•v√§l judar som kristna och muslimer. Det √§r intressant att intervjuaren k√§nner sig “st√∂rd” av denna tanke (f√∂r den √§r ju lite sv√•r att f√∂rena med tanken att vi alla redan vet vad kristendom √§r, fast ingen lever den l√§ngre…) N√§r Hamed Abdel-Samad i n√§sta andetag f√∂rkastar islam… Read more »

Skåning
Skåning
7 years ago

Fredrik IV lovade i sin tid att alla skåningar skulle finna en fristad i Danmark. Kan ni inte sträcka ut den handen till oss igen, nu i vår dystraste timme?

Peter Andersen
7 years ago
Reply to  Sk√•ning

Men Skåninge er jo allerede danske, så hvis de ikke kan udholde den svenske okkupation, må de jo komme hjem.
I √łvrigt er svensken jo allerede i fuld gang med befolkningsudbytningen, s√• det ville vel egentligt bare v√¶re tjenesteligt g√łrende.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
7 years ago
Reply to  Peter Andersen

Jag känner att jag håller på att bli galen. Hade tänkt härda ut för jag älskar mitt Skåne över allt annat i världen. Men som du säkert redan vet så är Sverige numera ett veritabelt galehus. Jag orkar snart inte längre innan jag får ett mentalt sammanbrott. Tyvärr är jag så fattig att jag inte kan göra något annat än att bara sitta och lida. Hade jag haft möjlighet så hade jag gärna flyttat till Köbenhavn eller Helsingör. Bättre fly än illa fäkta. Hellre fly än förlora förståndet.

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Det hj√§lper inte att flytta. Situationen √§r snart likadan i Danmark. Agendan (m√•let) f√∂r hela v√§stv√§rlden √§r densamma. Sverige √§r bara F√ĖRST ut p√• banan. Dvs Sverige skall krossas f√∂rst. Och bli ett exempel p√• hur man skall krossa √∂vriga l√§nder. Precis som man gjorde t ex vid folkomr√∂stningarna till EU n√§r det var noga med i vilken ordning de olika folken r√∂stade och hur man gjort med de l√§nder som motsat sig f√∂rdragen. Hur de f√•tt r√∂sta om tills de r√∂stat r√§tt, hur de utsatts f√∂r p√•tryckningar av alla de slag av denna “maktelit”. Det enda vi kan g√∂ra… Read more »

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Vi k√§nner alla s√• ibland. Vanm√§ktiga uppgivna, d√§rf√∂r Robin Shadowes, att vi √§r m√§nniskor. M√§nniskor med k√§nslor. M√§nniskor med ett r√§ttst√§nkande och f√∂rnuft. De flesta som k√§mpat har drabbats av tvivel och uppgivenhet. Ibland kan man undra om det √§r v√§rt att k√§mpa. Livet √§r s√• kort och man kunde fyllt det med n√•got annat √§n att k√§mpa f√∂r andra m√§nniskor. Dina kommentarer har jag l√§st i m√•nga debatter. De har alltid v√§rmt hj√§rtat. Ge inte tappt. Du och andra kommentatorer beh√∂vs mer √§n n√•gonsin. Ni beh√∂vs nu, d√§rf√∂r att fler och fler b√∂rjar f√• upp √∂gonen f√∂r vad som… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
7 years ago
Reply to  Robin Shadowes

@Robin,

“Jag k√§nner att jag h√•ller p√• att bli galen. Hade t√§nkt h√§rda ut f√∂r jag √§lskar mitt Sk√•ne √∂ver allt annat i v√§rlden. Men som du s√§kert redan vet s√• √§r Sverige numera ett veritabelt galehus. Jag orkar snart inte l√§ngre innan jag f√•r ett mentalt sammanbrott.”

Ja, ungefär så kände jag också innan jag lämnade landet. Du kan ju reflektera lite över det innan du spyr galla över folk som har flyttat.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
7 years ago
Reply to  Robin Shadowes

@Angela,
Vi har varit inne på detta tema tidigare men du måste inse att det absolut INTE stämmer att det ser ungefär likadant ut överallt. Det är stora skillnader mellan länderna i Europa och Sverige är i särklass värst. Faktum är att det ser ganska bra ut på många håll.

Olav
Olav
7 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Jeg h√łrte noen som hadde v√¶rt p√• reise i Spania fortelle at i en mindre by n√¶r Gibraltar, var det gamle r√•dhuset renovert, med opprinnelig vakker fasade og alt nytt p√• innsiden. Det skulle n√• tjene som sentrumshotell. Den store plaza med appelsintr√¶r foran bygget var ogs√• renovert. Mot ett hj√łrne sto (st√•r) en rektangul√¶r flat “benk” murt opp. Efter et stund var en stor statue plassert p√• “benken”. Av en mann og en kvinne i kongelig mundur, med krone etc. Isabel og Ferdinand. Det sier ikke lite om et Europa som ikke styres etter politisk korrekt manual over alt.… Read more »

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
7 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Shadowes,

Du har aldrig tänkt på att det kan vara de svenska skatterna som gör dig fattig? Du behöver bara flytta till Norge för att få ett grundavdrag flera gånger det svenska, tex. Sverige beskattar hårt människor som vill försörja sig själv!

Danmark har visserligen högre skatteuttag än Sverige, men samhällservicen är bättre. Inte urholkad som den är i Sverige (för ursvenskar).

Slutligen kan jag bara hålla med Utlandssvensk. Shadowes har under många år uttryck sig nedsättande om oss redan utflyttade. Nu erkänner han att han håller på att bli galen.
Sent skall syndaren vakna.

PS välkommen till friheten!

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
7 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Shadowes,

Du har aldrig tänkt på att det kan vara de svenska skatterna som gör dig fattig? Du behöver bara flytta till Norge för att få ett grundavdrag flera gånger det svenska, tex. Sverige beskattar hårt människor som vill försörja sig själv!

Danmark har visserligen högre skatteuttag än Sverige, men samhällsservicen är bättre. Inte urholkad som den är i Sverige (för ursvenskar).

Slutligen kan jag bara hålla med Utlandssvensk. Shadowes har under många år uttryck sig nedsättande om oss redan utflyttade. Nu erkänner han att han håller på att bli galen.
Sent skall syndaren vakna.

PS välkommen till friheten!

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Peter Andersen

Nu m√•ste jag protestera. Sk√•ningar √§r INGA danskar. Sk√•ningar √§r ett eget folk och enligt forskningen t o m ett mycket gammalt ursprungsfolk med en of√∂rklarlig gen som √§ven samerna har. Danmark best√•r v√§l, (v√§l skriver jag eftersom jag inte hinner nu att g√• till k√§llor) har inte kollat nu, best√•r av jyllingar och daner. Vattnet var den vanligaste v√§gen f√∂rr i tiden innan folk b√∂rjade bygga v√§gar. D√§rf√∂r var folk utefter vattendrag (vattenv√§gar) v√§ldigt utsatta f√∂r anfall och ockupation. Sk√•ningarna var faktiskt “herrefolket” f√∂re daner och jyllingar. S√• skall vi g√• till historien s√• var det v√§l snarast s√•… Read more »

Kuffarten
Kuffarten
7 years ago

Skr√¶mmende l√¶sning, det om Sveriges totalitarisme! Jeg stemmer for, at broen til al-Malm√ł lukkes permanent. Desuden h√•ber jeg, at A. Allerslev i Kbh. snart bliver smidt helt ud af det politiske billede, for hun har jo en dj√¶velsk-inspireret tanke om at bygge metro ml. Kbh og al-Malm√ł.

Medierne i DK burde rapportere massivt om problemerne i Sverige, for det vedkommer ligesom ogs√• os danskere og vil g√łre det i stigende grad, men af ukendte √•rsager tier de.

Peter Andersen
7 years ago
Reply to  Kuffarten

Det ville ellers v√¶re fint med en metro til Malm√ł. Man st√•r p√• i K√łbenhavn og st√•r af i Malm√ł. Og turen er naturligvis helt gratis.

Skulle det vise sig, ikke, at være den helt store succes, kan de evt. få lidt lommepenge med. Og så kan ingen længere skræppe op om umenneskelighed eller alt muligt andet, for Sverige er jo sådan et fint land.

Olav
Olav
7 years ago
Reply to  Kuffarten

Jeg trodde aldri det skulle f√• komme s√• langt ned med europeiske sivilisasjoner, at man m√•tte begynne helt fra start, og pr√łve √• forklare folk den opprinnelige hensikten med √• organisere seg i flokk, – i v√•r tid ogs√• kalt nasjon eller land..

Er det hippie-generasjonen som har f√•tt en liten del av verden (sin egen del, heldigvis for den √łvrige, som utgj√łr st√łrste part) til √• tro at intet som har hendt tidligere kan hende p√• dem, og at man derfor ikke beh√łver √• tenke p√• beskyttelse?