11
maj
Seneste opdatering: 11/5-14 kl. 2045
83 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Julia Caesar

Copyright Julia Caesar, Snaphanen och HRS. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

honor_killings

Den blomstertid nu kommer med lust och fägring stor.  Men inte för alla barn. Tusentals flickor i Sverige och andra länder i Väst ser fram emot sommarlovet med skräck, ångest och ont i magen. När vårterminen närmar sig sitt slut börjar flickor försvinna. Plötsligt står deras skolbänkar tomma. Invandrarflickor tas av föräldrarna med till sitt gamla hemland och gifts bort, oftast med en kusin. Sommarlovet efter åttonde klass är extra kritiskt – då har flickan i allmänhet hunnit bli könsmogen och ses inom hederskulturen som en vandrande högriskzon som snabbt måste tvingas in i ett äktenskap medan hon fortfarande är oskuld.

På en av Rosengårds skolor i Malmö gör man under ett läsår bedömningen att fjorton högstadieflickor är på väg att bli bortgifta. De yngsta går i sjunde klass och är alltså 12-13 år gamla. Till hösten dyker de upp med sina män men blir i många fall snabbt gravida och slutar skolan.

Invandrare väljer att flytta just till Sverige

Invandrare väljer gärna att flytta just till Sverige. Förra året beviljades 116 587 personer uppehållstillstånd eller uppehållsrätt i landet.  Det är en mycket hög siffra för ett litet land med 9,5 miljoner invånare. De flyttar inte hit för att Sverige är ett hemskt land utan av motsatt anledning. Friheten och den generösa välfärden är kraftfulla dragplåster. Men de tar sin kultur, sin etnicitet och religion med sig, vilket tycks ha kommit som en total överraskning för politiker och myndigheter.

Politik ur ett totalt hjärnsläpp

Hur tänkte politikerna i Sveriges regering och riksdag när de 1975 enhälligt beslutade att Sverige ska vara ett mångkulturellt samhälle? De tänkte inte alls. Svensk invandringspolitik uppstod ur ett totalt hjärnsläpp. Politikerna var – och är fortfarande – fångna i en utopi som aldrig har förverkligats någonstans i världen. De kände sig goda och vidsynta när de över folkets huvuden drev igenom sin utopi utan att ha en aning om vilka konsekvenser den skulle få för landet och dess medborgare.

Grunden till Sverige som humanitär stormakt var lagd. Nu fick det gå som det ville. Politikerna verkar ha trott att alla invandrare mirakulöst förvandlas till svenskar och goda socialdemokrater med svenska värderingar i samma ögonblick som de sätter foten på svensk mark. Eller också brydde de sig inte om konsekvenserna av ett beslut som utgjorde fullständig politisk härdsmälta. Med sina illusioner om mångkultur som en enda stor och lycklig gemenskap har politikerna istället åstadkommit djup splittring – ett samhälle av monokulturer som lever parallella liv på en glödbädd av latenta etniska, kulturella och religiösa konflikter.

Massimport av motsatt värdegrund

Ordet “värdegrund” är viktigt för svenska politiker. Med värdegrund menas deras egen värdegrund som aldrig närmare har definierats men framstår som ett diffust täckord för något slags allmän godhet. Värdegrund är en av de klyschor som politikerna använder som verktyg för att tvinga på sin befolkning världens mest extrema invandringspolitik. I själva verket är det ett befolkningsutbyte som pågår. Att i snabb takt byta ut Sveriges ursprungsbefolkning mot tredjevärldeninvånare är ett uttryck för den offentliga värdegrunden.

Paradoxalt nog innebär massinvandringen import i stor skala av en värdegrund som är raka motsatsen till den av politikerna anbefallda. Hederskultur struntar i mänskliga rättigheter och värderar kvinnor till en bråkdel av mannens värde. I hederskultur saknar individens bästa betydelse. Det som betyder något är gruppens, kollektivets behov. Om en individ går emot gruppens intressen måste individen offras. Hederskultur är släktens maffialiknande diktatur och raka motsatsen till demokrati.

Mesut Sahindal skjuten till döds av polis

Mesut SahindalFör en månad sedan, på morgonen den 8 april, sköts Mesut Sahindal, 34, ihjäl av polis i Uppsala. Han var yngre bror till Fadime Sahindal, 26, som hedersmördades av sin far Rahmi Sahindal 2002. Mesut Sahindal var familjens ende son och kroniskt kriminell. Han började begå brott när han var 15 år, och brotten blev ständigt grövre. Eftersom han var invandrare och alltså tillhörde en “utsatt minoritet” dömdes han till uppseendeväckande låga straff.

1998 dömdes han till skyddstillsyn för flera olaga hot mot sin syster. Under en lunchpaus i rättegången kastade han sig över Fadime, misshandlade henne och skrek: “Jag ska döda dig, din jävla fitta, din jävla hora. Din tid kommer snart. Det slutar inte här!” Några veckor senare slog han ned Fadime på Stora Torget i Uppsala. För detta dömdes han till fem månaders fängelse och avtjänade tre. En tid senare, hösten 2001, skulle Fadime berätta i riksdagen om sin situation.

Genom att berätta undertecknade hon sin dödsdom

Det var när Fadime berättade i medierna om vad hederskultur innebär och att hon var hotad till livet som hon undertecknade sin dödsdom. Under rättegången efter mordet på Fadime motiverade Rahmi Sahindal dådet med att “hon lämnade ut oss till världsopinionen”. Att hon levde på “svenskt vis” med en svensk pojkvän var en katastrof och en skam för familjen. Men hon mördades för att hon avslöjade hur hedersideologin ser ut. Hon exponerade familjen och drog därigenom ytterligare skam över den. Det värsta som kan hända i en hederskultur är att andra får veta något om vad som pågår i en familj. Det ska till varje pris hållas dolt från insyn.

“Vi får aldrig acceptera talet om “hedersmord”

När Fadime mördades var Mona Sahlin (s) integrationsminister. Efter hedersmorden på 15-åriga Sara (Maisam Abed Ali) i Umeå i december 1996 och 19-åriga Pela Atroshi  i Irak i juni 1999 förnekade hon kategoriskt existensen av hedersmord och hederskultur, trots att de inte var de första hedersmorden i Sverige. 1986 mördades det nygifta paret Ibrahim och Bafreen Fatah, irakiska kurder, i Eskilstuna. Mordet är fortfarande ouppklarat.  1994 mördades 18-åriga Maryam, kristen palestinier, i Hällefors av sin far Farg Dabas.

Tillsammans med jämställdhetsminister Margareta Winberg skrev Mona Sahlin i en debattartikel i Dagens Nyheter i december 2000:

“Det finns ingen statistik som säger oss att våldet mot de unga kvinnorna är kulturellt betingat. Det handlar istället om mäns våld mot kvinnor. (…) Vi får aldrig acceptera talet om “hedersmord”.”

Med andra ord: invandrare får aldrig någonsin förknippas med något negativt. På Fadimes begravning grät Mona Sahlin och kom med en offentlig ursäkt. Hon förklarade sitt svek med att hon var rädd för att bli kallad rasist, alltså det invektiv som hon själv är en av de flitigaste spridarna av.

“Denna svenskhetens primat”

sahlin_kamali

Ångern satt dock inte djupare än att hon två år senare handplockade den ökände Masoud Kamali,  iranskfödd professor i socialt arbete vid Uppsala universitet, som den socialdemokratiska regeringens nye diskrimineringsutredare. Men först hade hon kört över sin egen sittande utredning på samma område, ledd av professor Anders Westholm vid Uppsala universitet. Kamali visade i en intervju redan strax efter att han fått sitt utredningsuppdrag hur Sverige skulle förhålla sig till hedersvåldet:

“Man gör en jättestor grej av att några invandrartjejer blivit utsatta för så kallat hedersrelaterat våld. Det handlar om någon mindre procent, en mindre grupp. Det är inget stort problem.”

Masoud Kamali valde att argumentera på grobiannivå och kallade sin företrädare Anders Westholm “denna svenskhetens primat”. I januari 2006 anklagade han integrationsminister Nyamko Sabuni (fp) i tidskriften Mana för att vara “fanbärare i ett rasistiskt korståg” och kallade henne och Mauricio Rojas för “folkpartiets bleka husnigger”.

“Vad har det med kultur att göra – att gifta bort sina barn?”

Mona Sahlins handgångne man Kamali anser allting vara Sveriges och svenskarnas fel – Sverige är ett otäckt och rasistiskt litet land med utbredd kulturrasism, omfattande strukturell diskriminering och “etniskt rensade” massmedier. Det är ett mysterium att en person som hatar Sverige och svenskar så mycket som Masoud Kamali över huvud taget uppehåller sig här. “Vad har det med kultur att göra – att gifta bort sina barn?” är ett av hans berömda uttalanden.

Mona Sahlin och Masoud Kamali har varit effektiva bromsklossar i debatten kring hedersproblematik. Genom deras insatser politiserades det statliga utredningsväsendet, och hela integrationsdebatten har förvridits och försenats med långsiktiga skador som följd.

Hederskulturen är invandrad

Mesut Sahindal och de skolflickor som med fasa ser fram emot sommarlovet ingår båda i hederskulturen; Sahindal som förövare, flickorna som offer. Hederskulturen är invandrad och självvald. Utövarna kan inte skylla på några andra. Den har inte införts av koloniala eller imperialistiska krafter utifrån, den kan inte skyllas på utanförskap eller socioekonomiska faktorer.

aberg_grutsky

“Den är inte på något sätt en följd av utsatthet i det svenska samhället. Den har uppstått i odemokratiska miljöer, med ofria tankar och i avsaknad av pålitliga institutioner, på platser där man bara har familjen och klanen att ty sig till. I Sverige lever hederstänkandet vidare i enklaver och patriarkala föreningar med ekonomiska bidrag från det offentliga”

skriver Lars Åberg  och Eduardo Grutzky  i “Heder och samvete”, den mest faktaspäckade och kunniga bok om hederskultur som har getts ut på svenska.

Mannens heder sitter mellan kvinnans ben

En hederskultur uppstår ur två tomrum: frånvaron av upplysningstankar och frånvaron av en välfärdsstat. Det finns inga samhällsinstitutioner eller myndigheter att vända sig till för att få hjälp när man blir svag, sjuk eller gammal. Man är hänvisad till släkten för att få hjälp, vilket skapar en extrem beroendesituation. Individen får skydd och säkerhet, pengar om det behövs, men också tillhörighet och gemenskap. Släkten ger trygghet men begränsar i gengäld rörelsefriheten, i synnerhet om du är kvinna. Mannens heder sitter mellan kvinnans ben, och det är männen – fäder, bröder, mor- och farbröder – som ska övervaka den.

De hatar friheten – och avundas den

Hederskulturen är lokalt producerad i socialt och ekonomiskt underutvecklade länder med uråldriga samhälls- och familjestrukturer, utbredd analfabetism och stenhård könsapartheid. Genom migrationen har den globaliserats. När personer formade i en hederskultur flyttar till ett land som Sverige möter de en helt annan sorts samhälle med frihet för både män och kvinnor. Det är ett språng över hundratals eller tusentals år av utveckling.

Men man ändrar sig inte för att man flyttar. Den svenska kravlösheten innebär att det går utmärkt att i allt väsentligt dröja sig kvar i sitt ursprungsland och den medhavda kulturen genom att exempelvis titta på al-Jazeera hela dagarna. Kroppen befinner sig i Sverige, men den kulturella tillhörigheten är kvar i ursprungslandet. Värderingarna är djupt rotade, hedersideologin lever vidare. Det spelar ingen roll att man har flyttat till ett upplyst land.

Det gäller inte bara fattiga outbildade människor. Hederskultur kan komma klädd i designkläder, ha en akademisk examen och senaste modellen av i-Phone. Det är till och med så att grupper av invandrare blir ännu mer reaktionära sedan de flyttat till Väst. De hatar den frihet och de värderingar som Väst står för, men det finns också en avundsjuka. I en tankevärld formad av hedersideologi uppfattas friheten som förtryckande.

Även homosexuella gifts bort

Enligt statliga Ungdomsstyrelsens undersökning ”Gift mot sin vilja” 2009 får 70 000 ungdomar mellan 16 och 25 år inte välja vem de ska gifta sig med. 8 500 av dem oroar sig ofta för att bli bortgifta. Även homosexuella och funktionshindrade gifts bort för att göra problemet osynligt och rädda familjens och släktens heder.

En av dem är Gabriel. Han är kristen, kommer från en ortodox syriansk familj som invandrat till Södertälje. Gabriel är homosexuell, och när han läser på lärarutbildningen på Stockholms universitet träffar han svenske Patrik. De blir förälskade, inleder en relation och flyttar ihop. Officiellt bor Gabriel ihop med “en studiekamrat”. Som kamrat är Patrik ofta hembjuden till Gabriels hem. Fattar Gabriels föräldrar inte att de är ett par? “Så länge vi inte pratar om det är det ingen som bryr sig” säger Gabriel.

Familjen skaffar en hustru åt Gabriel

En dag när Gabriel besöker föräldrarna i Södertälje ser han att alla bilder på honom är bortklippta ur familjeporträtten. Pappan låter sonen förstå att han är sjuk, men att han kan bli botad. Dessutom har familjen skaffat en hustru åt Gabriel. Hon väntar på honom i Syrien. Gabriel gör ett självmordsförsök, som måste hållas hemligt för föräldrarna.

“Alla ansikten som vi har klippt bort har vi stoppat ner i ett kuvert. När vi kommer tillbaka från Syrien ska du få klistra in dig själv i familjen igen, den familj som Patrik har förstört” säger pappan.

Både Patrik och Gabriel lever under hot från Gabriels familj. De flyttar isär. Nu anser även Gabriel att allting är Patriks fel. Två år senare får Patrik veta att Gabriel är gift och har ett litet barn. Familjen är lycklig. Gabriel är inklistrad på familjefotografierna igen. Patrik undrar hur de kan göra så här mot Gabriel och kvinnan som han tvingats gifta sig med.

Mordet på Anni Dewani

Anni och Shrien DewaniI november 2010 mördas Anni Dewani, 28, när hon är på smekmånad i Sydafrika. Hon skjuts med tre kulor i bröstet när hon har varit gift med Shrien Dewani, 33, i 16 dagar. Anni Dewani föddes 1982 i Mariestad. Hon kom från en indisk-hinduisk familj som kom till Sverige 1972 från Uganda efter att ha utvisats av dåvarande diktatorn Idi Amin. Hon arbetade som ingenjör på Ericsson i Stockholm men flyttade till London 2009 när förhållandet med den blivande maken Shrien Dewani blev seriöst.
Mordet har setts som en gåta. Paret gifte sig i Mumbai i Indien i november 2010. Anni Dewani sköts till döds när taxin som hon och maken färdades i åkte genom kåkstaden Guguletho i Kapstaden. En poliskälla med insyn i fallet avslöjar i Lars Åbergs och Eduardo Grutzkys bok att det finns starka misstankar om att mordet var ett beställningsmord med hedersmotiv. Tre sydafrikaner, däribland taxichauffören, har dömts till långa fängelsestraff . Taxichauffören har vittnat om att maken betalade honom pengar för att arrangera mordet.

Shrien Dewanis hemlighet: han är homosexuell

Själv har Shrien Dewani hela tiden nekat till anklagelserna. Han är en förmögen man som har råd att anlita de skickligaste advokaterna. De har lyckats förhala rättegången med hänvisning till Dewanis svaga psykiska hälsa. Men den 31 januari i år slog en domstol i London slutligen fast att han kunde utlämnas, och den 8 april begärdes han häktad vid Western Cape High Court i Sydafrika, åtalad för stämpling till mord.

Shrien Dewanis hemlighet är att han är homosexuell. Enligt familjens hinduiska hederskultur var han tvungen att gifta sig för att bevara familjens heder. Till vittnen har han sagt att han måste hitta ett sätt att komma ur sitt äktenskap. “Lösningen” blev att mörda hustrun för att han sedan skulle kunna leva ett friare och godkänt liv som änkling.

Journalisterna bidrar till problemen

Fallen Gabriel och Anni Dewani visar hur svårt det är att identifiera hedersbrott. Inte en enda journalist har på tre och ett halvt år lyckats knäcka koden varför Anni Dewani mördades. Att det skulle röra sig om hedersmotiv har inte funnits på kartan. I praktiken bestämmer medierna vad som ska betraktas som hedersbrott. Okunniga och politiskt korrekta journalister bidrar till att problemen lever vidare i en skuggsfär utan insyn.

Många, kanske de flesta hedersmord kamoufleras som något annat; självmord, olyckor, drunkning, felmedicinering, mystiska försvinnanden. Det faktiska antalet hedersmord är okänt. Det finns också mycket starka och inflytelserika krafter som arbetar hårt med att förneka att hederskulturen existerar. Många av dem uppbär generösa bidrag från samhället för att bekämpa hederskultur – trots att de förnekar att den finns.

När hedern kom till Sverige

När hedern kom till Sverige, då var kulturrelativismen där. Och med den alla bortförklarande politiker, sociologer, etnologer, socionomer, journalister, forskare, författare, psykologer, debattörer och kulturpersoner. Budskapet, som har dominerat sedan 1970-talet, är att ingen kultur kan anses vara bättre än någon annan. En skur av rapporter och skrifter har stakat ut hur vi ska förhålla oss till en invandrad kultur där det är okej att mörda sin egen avkomma. Vi ska acceptera och tolerera. Att försöka påverka och förändra är liktydigt med kulturimperialism och maktövergrepp.

“Tolerans mot intoleranta värderingar, som hederskulturen, har blivit ett förhållningssätt inte bara hos en marginaliserad vänster utan även i den etablerade sfären inom svensk politik och myndighetsutövning. På så vis har kulturrelativismen bidragit till att hederskulturen har accepterats i det svenska samhället” skriver Lars Åberg och Eduardo Grutzky.

“Målet är alltid att flickorna ska flytta tillbaka”

I rapporten “Låt oss tala om flickor” 2000 berättar socialarbetarna i Rosengård i Malmö att deras målsättning alltid är att flickorna ska flytta tillbaka till sina föräldrar. Rapporten drar den häpnadsväckande slutsatsen att “skälen till att en del flickor med annan etnisk eller kulturell bakgrund än svensk befinner sig i utsatta situationer är desamma som för alla andra flickor”.
I kurslitteratur för lärarutbildningar 1978 skriver Karin Wallin:

“Varje språk och varje kultur har sitt eget odiskutabla värde. Varför skulle ett vara värdefullare än ett annat?”

… då var kulrurrelativismen där

1988 skriver Ylva Sörman i socialstyrelsens skrift “Sjaletten sitter i hjärtat – barnomsorg, invandrarfamiljer, sexualsyn”, spridd som kurslitteratur på universitet och högskolor:

“Alla är vi barn av någon kultur, men kulturerna är olika uppbyggda. Utifrån det här synsättet känns behovet att omvända inte angeläget, istället kan vi känna respekt för varandras olikheter och låta människor vara som de är och förändra sig i en takt de själva bestämmer.”

Om skillnader i synen på könsroller och sexualitet skriver Ylva Sörman:

“När man i den muslimska världen till exempel skyler sin kropp eller inte tar en kvinna i hand är det inte ett förnekande utan snarare ett erkännande av sexualitet som en stark naturkraft.”

I etnologen Gillis Herlitz’ skrift “Hot och våld i kulturmötet”, utgiven av Statshälsan 1990, försvaras barnmisshandel i kulturens namn.

Hedersförnekare får hederspengar

I Sverige belönas organisationer som förnekar att hedersvåld existerar med anslag.

“Det kan förefalla svårbegripligt” skriver Åberg och Grutzky “men det finns till och med organisationer som får samhällsbidrag för att bekämpa hedersvåld men samtidigt betvivlar att sådant våld förekommer.”

Några exempel:

När socialstyrelsen 2013 fördelade statsbidragen till ideella organisationer som bedriver frivilligt arbete på det sociala området gick den största summan, 13,3 miljoner, till ROKS (Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige). Vid sidan om ROKS får kvinnojouren Terrafem 1 450 000 kronor. Terrafem söker regelbundet finansiering för insatser mot hedersvåld trots att organisationen förnekar att hedersvåld existerar.

Terrafems förste ordförande Bernadita Nunez beskrev 2004 orsaken till morden på 21-åriga Sara Mohammed Ali (död i september 2011),  Pela Atroshi och Fadime Sahindal som “den rådande könsmaktsordningen”. Nunez har fortsatt att förneka hedersmord och fortsatt att utkvittera statliga anslag.

I Sverige tror man på dialog med mördare

Yara mördad 30 april 2014I Sverige råder myndighetskonsensus om att man inte ska lägga sig i. Eftersom alla kulturer är lika bra kan man se mellan fingrarna när kvinnor och barn misshandlas eller mördas. Den åttaåriga palestinska flickan Yara i Karlskrona,  dödad på valborgsmässoafton, är det senaste dödsoffret för myndighetspersoners passivitet och nonchalans.

Vad det handlar om är rädsla för att bli kallade rasister när de ingriper. Då får barn hellre dö. I Sverige tror man på dialog med mördare. Det är viktigare att hålla en politiskt korrekt fasad än att hjälpa ett utsatt barn.

“Det finns många svenska barn och ungdomar som fortfarande utsätts för tvångsgifte, samtidigt som socialtjänst och polis står handfallna. Socialtjänsten är ett lotteri. Myndigheter: Ni måste ta ert ansvar!”

skriver fyra unga invandrarkvinnor med egna erfarenheter av hedersförtryck på SVT Debatt. 

Gudrun Schyman osynliggör hederskulturen

Sveket mot invandrarflickorna har ett ansikte, ett av många utöver Mona Sahlin och Masoud Kamali: Gudrun Schyman, som märkligt nog är ledare för partiet Feministiskt Initiativ och kan förväntas ta ställning för utsatta kvinnor.

Både som vänsterpartiledare och som företrädare för FI har hon gjort allt hon kan för att försöka trolla bort hedersproblematiken och gömma undan den som en del i ett allmänt manligt våld mot kvinnor. Vid vänsterpartiets kongress 2002 sa hon:

“Det är samma norm, samma struktur, samma mönster som upprepas såväl i talibanernas Afghanistan som här i Sverige.”

Schyman har vidhållit sin ståndpunkt genom åren. Alla män är talibaner. Schymans inställning är att hedersvåldet ska osynliggöras och “försvenskas” för att diskussionen inte ska gynna “rasister”.

“Hedersvåld är svenskt”

Gudrun Schyman

I en debatt i Malmö i september 2012 sa hon:

“Vad jag förstår pratar vi om 70 000 flickor som bor i Sverige och är svenskar. Detta är svenskt, inte någonting annat. Det är väl så att människor som bor här är svenskar. Det innebär att vi i Sverige har det som heter våld och förtryck i namn av heder. Det är svenskt.”

Det är samma Gudrun Schyman som skickade ett personligt brev till länspolismästaren och sexsadisten Göran Lindberg, 2010 dömd till sex års fängelse för grova våldtäkter, misshandel och koppleri, med tack för hans engagemang i jämställdhet. Samma Gudrun Schyman försöker nu få in sitt parti Feministiskt initiativ i både EU-parlamentet och Sveriges riksdag. Per Gudmundson, ledarskribent på Svenska Dagbladet, har läst partiprogrammet och utfärdar en varning.

Invandrarkvinnors opinionsarbete

sara_mohammadAtt det i dag satsas resurser för att bekämpa hedersvåld och -förtryck beror inte på Gudrun Schyman, jämställdhetsminister Maria Arnholm (fp) eller någon annan politiker som talar gärna och ofta om jämställdhet. Det beror enbart på den envetna opinionsbildning som framför allt kvinnor med utländsk bakgrund och egna erfarenheter har bedrivit i frågan.

En av dem är Sara Mohammad, som grundade riksorganisationen “Glöm aldrig Pela och Fadime”. Hon flydde från den kurdiska delen av Irak när hennes bror försökte gifta bort henne med en man som hon aldrig träffat. Hon får frågan varför hedersideologin kan leva vidare i Sverige och svarar:

“Det beror på tre saker: kulturrelativismen, den omvända rasismen och frammarschen för politisk islam.”

Offentlig förljugenhet, moralisk korruption

Med kulturrelativism motiveras de grövsta svek mot barn som aldrig har bett att få komma till Sverige. I boken “Joseph Anton” skriver Salman Rushdie: “Kulturrelativismen är döden för det etiska tänkandet.”

Lars Åberg och Eduardo Grutzky kallar det som pågår för offentlig förljugenhet som leder till en sorts moralisk korruption.

“Tanken verkar vara att man inte ska prata om faktiska problem utan hellre tiga om dem så att ingenting kan förändras. Just den hållningen, att acceptera en segregation där de mest utsatta inte betraktas som lika mycket värda som andra medborgare är den verkligt rasistiska” skriver de.

“Varför ska vissa människor ha tillåtelse att leva utanför demokratin?”

Litteratur:

Eduardo Grutzky och Lats Åberg: Heder och samvete. En bok om hederskultur i Sverige. 2013.

Söndagskrönika: Ekon från forntiden. 

BBC-dokumentär om mordet på Anni Dewani. 

Lars Åberg: Godhjärtade svenskar ser på invandrare som husdjur. DN Debatt 31 augusti 2010.

Salman Rushdie: Joseph Anton. 

Af Julia Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

83
Deltag i debatten...

avatar
42 Comment threads
41 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
32 Comment authors
Den fatala symbiosen politiker och massmedia i Sverige | Varjager's WeblogCavatusintetnavntakVictorArvid Falk Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Victor
Guest
Victor

Må jeg liige minde om, at det faktisk var den danske venstrefløj, der anbefalede et nej til Fællesmarkedet/EF/EU – mens de fleste borgerlige altid har været tilhængere. (Og bliver det igen den 26. maj).

Alt andet et historisk revisionisme.

intetnavntak
Guest
intetnavntak

De er også ude på venstrefløjen hvis de ikke kan se, hvis tingene ikke vender rundt snart bliver der borgerkrig. De har fuldstændigt vild ledet befolkningen… DF og partier op efter har ikke haft noget med det at gøre.

Jeg mener en basal handels alliance og her mener jeg!!! Basal…. Er det mest grundlæggende tegn for fred mellem lande. Det har vi set igennem historien.

trackback

[…] Plötsligt står deras skolbänkar tomma. Invandrarflickor tas av föräldrarna med till sitt gamla hemland och gifts bort, oftast med en kusin. Sommarlovet efter åttonde klass är extra kritiskt – då har flickan i allmänhet hunnit bli könsmogen och ses inom hederskulturen som en vandrande högriskzon som snabbt måste tvingas in i ett äktenskap medan hon fortfarande är oskuld.” cit Julia C/Sveket […]

Victor
Guest
Victor

Ved du hvad – DEN snak tager vi…når vi er ude af EU.

intetnavntak
Guest
intetnavntak

Nej vi gør ej, eussr er DIT projekt som kommunist. De nordiske lande står langt stærkere uden for eussr end inde i eussr; Hvis de nordiske lande formede en nordisk union ville vi få så meget geopolitisk magt at vi ville blive verdens anden stærkeste militær nation og ligeledes der op ad i økonomien. Det ville direkte være i stand til at splitre Rusland som nation.

intetnavntak
Guest
intetnavntak

Vi er for resten LANGT fra verdens stærkeste nationer i norden som det er nu, for at forklare; Et godt militær har meget med morale at gøre. Desuden skal vi have oprettet et missil skjold som vil være i stand til at stoppe alle USA/Rusland/England’s atombomber i hele norden for at få dem ned på infantri niveau.

Desuden skal vi være glade for vi ikke fandt den heldige olie og blev verdens rigeste land, norges infrastruktur stinker. Med hårdt arbejde derimod…

Victor
Guest
Victor

Faldt lige over noget “pudsigt”.

Jeg ville se, hvem jeg var mest enig med i den svenske EU-valrörelse. (Jeg er nok mere venstre; men har også punkter, hvor jeg er tæt på DF).

På den danske parallel-side kommer Folkebevægelsen ind som de første – selvfølgelig. Men DF umiddelbart efter. Hvad der også er stemmer overens med mine holdninger.

I Sverige er jeg mest enig med Vänstern – men det ser ud, som om Sverigedemokraterne er blevet holdt ude af undersøgelsen. DET undrer mig.

http://www.myvote2014.eu/sv/hem/index

intetnavntak
Guest
intetnavntak

Nej det undrer dig ikke, du stemmer på kommunister.

joffe
Guest
joffe

Tack Julia Caesar du ar en yrkeskunnig journalist som graver fram de sanningar som borde finnas i de NORMALA tidningarna… (numera utomlands kallad svensk slaskpress) Till SVTs debattsoffor inbjuds LIKASINNADE att dunka varann i ryggen; dvs en frasch mangfaldsdebatt uteblir. Att exempelvis debattera nuvarande forrodande – for ett litet land – varldsstorsta kravlosa invandringsintag ar tabu. Det ar politiskt inkorrekt att namna… En vat svart filt doljer demokrati och tidningarnas kommentarsfalt ar avstangda. Eller censureras inlaggen i Sverige. FOLKET ska hallas i schack och inte tillatas debattera eller tycka nagonting om PK-valdet.Nagonting man inte visste fore man gick till val.… Read more »

Dag Selander
Guest

Sveket mot kvinnor, sveket mot kvinnors människovärde, sveket mot demokratins grundläggande fri- och rättigheter, detta svek är majoriteten av svenska riksdagsledamöter skuld till.

Angela
Guest
Angela

Tack, Julia Caesar för ännu en lysande krönika i ämnet. Jag skall läsa igenom alla tre senare. Just nu orkar jag inte med att läsa om alla vidrigheter. Tänker mer och mer på Dag Hammarskjöld som bara en tid innan han blev mördad konstaterade mot rådande uppfattning om att människan i grunden är god att det finns elaka människor. Genuint elaka. Det är sorgligt att läsa krönikan. När man tänker på vad som väntar kommande generationer de barn och ungdomar som redan lever, här och nu, vad som väntar dem. Och oviljan att diskutera det och att göra något åt… Read more »

nobody
Guest
nobody

“We Shall Overcome” – Martin Luther King, Jr: http://www.youtube.com/watch?v=130J-FdZDtY Det var engång ett land vars politiker ville avskaffa sitt besvärliga folk. Politikerna var fullt medvetna om att de bröt mot den internationella lagen om xxxxxxxx, men hoppades att de skulle hinna utföra sina dåd såpass fullständigt att de skulle kunna undgå sin dom. Men Murphy’s lag har som så många gånger tidigare visat sig vara svår att undvika i olika projekt. Ty en dag uppdagades det vad dessa politiker hade gjort och sedan den dagen jagades de runt om i världen, var helst de satte sin fot var de tvugna… Read more »

Angela
Guest
Angela

Väl skrivet. Ett hopp i mörkret som råder att det finns människor med huvudet på skaft och mod att framföra sanningen!

Invandrare1957
Guest
Invandrare1957

Efteråt har jag förstått genom folk som var bekanta med Hasse Matsson. Mannen som förändrade Södertälje för gott. Att han och Palme hade mycket kontakt Palme var nyfiken på hur det gick i Södertälje. Så frågan är hur planerat var Södertälje var det stora testet.

Angela
Guest
Angela

Allt är planerat sedan länge. De enda som kan bryta planerna är vi som fortfarande har möjligheten att rösta i alla fall ett val till. Talet om “fredsprojekt” är så ruttet så det är ofattbart. Hur är folk egentligen. Jag blev djupt besviken på Sanna Nielsen som apade med i flosklerna om den österrikiske fjanten. Hur vill hon ha det för sina barn? Vilket samhälle vill hon att de skall leva i? Lite bättre än så begriper du Sanna! Jag vet det. Jag skämdes över dig. Betyder din karriär allt för dig? Vad är du beredd att offra för den?… Read more »

Angela
Guest
Angela

Svar till Bergfast
Posted: 11 May 2014 – 20:10 – Ungerns premiärminister funderar i samma banor …

http://www.europaportalen.se/2014/05/ungerske-premiarministern-uppmanar-europeer-skaffa-fler-barn

Snowflinga
Guest
Snowflinga

Julia Caesar pekar igen på vad etablissemanget har gjort mot svenskarna när de har svikit dem och alla följande generationer.

Det är fruktansvärt att se hur de försöker hjärntvätta barn med deras postmoderna och kulturrelativistiska ideologi. Svenskarnas egen kultur skall hånas och bespottas och relativiseras så att svenska barn skall tro att det finns ingen skillnad mellan ett svenskt familjeförhållande och hederstänkande klaner från mellan-österns och Afrikas landsbygd med deras seder kvar från 600-talet.

Hedersvåld på svenska

Utställningen Hedersrelaterat våld på Fredens Hus i Uppsala vill ifrågasätta förutfattade meningar utifrån kön, kultur och religion.

http://www.unt.se/kultur-noje/hedersvald-pa-svenska-1518168.aspx

Ingen lögn är för mycket för dessa relativiserande propagandister.

rudmark
Guest
rudmark

Jisses vilken bra artikel. Kanske Terrafem med B Nunez borde granskas mer , och sedan upp på bordet där det finns mer ljus?

trackback

[…] CITAT Söndagskrönika: Sveket Snaphanen, av Julia Caesar 2014-05-11 […]

Bernt
Guest
Bernt

Jag hävdar att Elise Ottesen-Jensen just var “omtyckt och odiskutabel pionjär”. Jag var med på en föreläsning i skolans – “för gossar”- gymnastiksal som var fullpackad utanför skoltid och utan närvaroplikt och där hon höll ett glödande tal, verkligt feministiskt och – i motsats till hennes like idag – Gudrun Schyman – var odiskutabelt. Och rashygieniska tankegångar praktiseras eller kommer till utförande idag fast vi inte benämner det “rashygien”: fosterdiagnostik och aborter och preventivmedel. Tvångssteriliseringar behöver kanske inte tillämpas längre dock, beroende på den medicinska utvecklingen. Det är i både samhällets och den enskildes och troligen i det blivande barnets… Read more »

Angela
Guest
Angela

Om man är med på en föreläsning eller någon annan begivenhet säger inget om man gillar det eller ej. Man kan gå dit av andra orsaker. Så när SVT gör mätarundersökningar säger det ingenting om hur publiken uppfattar programmet endast att de kanske tittat. Ibland står TV:n bara på. Diskussionen fanns. Jag skulle mycket väl kunna tänka mig gossarnas nyfikenhet för det var kontroversiellt med en dam som talade om sexualitet offentligt (det var nytt och kittlade säkert sensationsnerven) och en dam som dessutom visade preventivmedel i garderoben efteråt. Debatten fanns om RFSU bland vuxna människor och kloka människor. Även… Read more »

sunnyman
Guest
sunnyman

Verkar som om du vill vrida klockan tillbaka till en tid när preventivmedel var förbjudna, aborter likaså, och kvinnor dog pga. illegala aborter utförda av kvacksalvare. På den tiden var en kvinna som fick barn utanför äktenskapet en “fallen” kvinna och utsattes för omgivningens spott och spe. Vill du tillbaka till det samhället? Då tycker jag du ska rösta in några islamister i riksdagen.

Angela
Guest
Angela

Goddag yxskaft!

Bergfast
Guest

Det bästa, sundaste och mest överlevnadskraftiga som svenska ungdomar nog kunde företa sig, är nog trots allt ändå, om de vill just – förmera – sig själva just som folk, att “konvertera” till islam, gifta sig 18-20 års ålder, helst då gifta sig med fyra fruar, och med varje fru skaffa sig minst 10 barn, och därmed bilda en familjekonstellation med 40 barn, per familjeenhet….. Det finns nog just inte så mycket annat konstruktivt att göra i den situation som nu alltmer uppdagas för alltfler svenskar, om de alltså inte vill procentuellt sett förminskas, just som svenskar, i sitt eget… Read more »

Angela
Guest
Angela
Angela
Guest
Angela

Elise Ottesen-Jensen var från och med 1950 verksam som redaktör och ansvarig utgivare av Populär tidskrift för psykologi och sexualkunskap. På 1940-talet samlade hon representanter från olika familjeplaneringsorganisationer till ett möte i Stockholm vilket mynnade ut i organisationen IPPF (International Planned Parenthood Federation) vilken hon var president för 1959–1963. För sitt arbete utnämndes hon till medicine hedersdoktor vid Uppsala universitet 1958, och erhöll medaljen Illis Quorum 1951. Ottesen Jensen hade internationella kontakter och var med i flera kontaktnät bl a var hon en av de svenskar som tog intryck av Hirschfeld (det tredje könet) Eric Thorsell och tidningsmannen Victor Hugo… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous
Marit
Guest
Marit

Angående Elise Ottesen-Jensen, så har hun en “avlegger” i Norge. Nemlig “Kvinnegruppa Ottar.”
De markedsfører seg slik : “Kvinnegruppa Ottar er radikal, aktivistisk og feministisk.”
De har i stor grad konsentrert seg om å arbeide mot porno.
Innvandrerkvinners begredelige situasjon er utenfor deres interessefelt.

trackback

[…] Läs hela krönikan på snaphanen.dk […]

Naymlap
Guest
Naymlap

Tack för en mycket läsbar artikel i jämförelse med slaskmedias intetsägande journalistik. Att svenskarna, är ett av jordens dummaste folk ja, kanske det dummaste, extremt fega, konflikträdda, saknar civilkurage och har ett storhetsvansinne, som trotsar all beskrivning. dessa föga smickrande egenskaper löper, som en röd tråd i allt vad de företar sig. Ingenting kommer längre gå svenskarnas väg utan allting kommer bara bli sämre tills vi är medborgare i ett utpräglat underutvecklat land. Som 90% till 95% har stöttats av just svenska väljare och då framträder det med all sin tydlighet. Att svenskarna är ett av jordens dummaste folk. När… Read more »

Bergfast
Guest

Man kanske också inte skall förglömma att när den s.k. feminismen, och kvinnosaken, drevs igenom i början av 1900-talet, med bl.a. ilskna suffragetter, (som ofta kom från övre medelklass och själva ofta hade det mycket gott ställt, i jämförelse med medelklass, för att inte tala om arbetarklass), som var de som drev på barnförminskningar. Elle Ottosen Jensen var en av de drivande för denna – utveckling – i den skandinaviska nationerna. För att övertyga kvinnorna, främst då kanske inom den lägre medelklassen, och kanske särskilt den fattigare arbetarklassen, att sluta att föda så många barn, så tog man alltid fast… Read more »

Angela
Guest
Angela

Nu tog du ordet ur munnen och föregick mig . Har inte hunnit att ta del av allt som skrivits under de senaste veckorna. Intressant att du tog upp Elise Ottesen-Jensen. Ottesen Jensen var inte alls den så omtyckta och odiskutabla pionjär som man vill göra gällande idag. Tvärtom. Under några år på 20-talet påverkades hon av den tidens rashygieniska tankegångar så långt att hon stödde tanken på avlivning av ”idioter” av humanitära skäl. Sådana varelser borde man unna att dö. Anstalterna var säkert förfärliga på den tiden, men så här sammanfattar Gunilla Thorgren det: ”Hennes annars så verksamma empati… Read more »

Bergfast
Guest

Tack för namnförtydligande,Elise Ottesen-Jensen hette hon ju förstås.

Tack också för övrig information, tidigare för mig okänd sådan. Så hon var alltså grundare av vedervärdiga RFSU, och föreslog också alltså, liksom Hitler, barmhärtighetsmord…

Oj då….

VDM
Guest
VDM

Mycket tveksamt, ja! Men också mycket bekymmersamt. I min livligaste fantasi kunde jag inte föreställa mig att “Conchita Wurst” skulle vinna. När så ändå är fallet, måste man fråga sig vad som hindrar F! från att dra in i europaparlamentet eller den svenska riksdagen? En radikalisering av opinionen i väst har tydligen skett på senare tid, en radikalisering som t.o.m. får trendkänsliga politiker att ta till krigiska tongångar mot Ryssland och då inte bara p.g.a. Ukraina utan minst lika mycket om inte mer för landets demonstrativa fasthållande vid de traditionella familjevärden som var en självklarhet fortfarande i 1950-talets Sverige. Det… Read more »

Angela
Guest
Angela

Tips http://www.exponerat.net/eurovisionvinnaren-illustrerar-perfekt-det-offentliga-rummets-psykologi/

Läs även första kommentaren. Man kan ju undra varför folk röstar på människor som driver med dem på ett utstuderat sätt. Har folk ingen stolthet längre?

Marit
Guest
Marit

Jeg vil enda en gang si : STOR TAKK til deg,Julia ! 🙂

LarsS
Guest
LarsS

Hur tänkte politikerna i Sveriges regering och riksdag när de 1975 enhälligt beslutade att Sverige ska vara ett mångkulturellt samhälle? Godt spørgsmål og sikkert umuligt at svare helt entydigt på, men det er interessant at hoppe ind i tidsmaskinen og rejse tilbage til dengang. Hele den vestlige verden virkede efter WW2 i en sindstilstand af dårlig samvittighed og flovhed over tidligere generationers opførsel og i årtierne frem til 70´erne kom der virkelig gang i bodsgangen. Kolonitidens herskere undskyldte, slaveriets modtagerlande undskyldte (i den vestlige verden!), flere racediskriminerende lande undskyldte og ophævede langt om længe deres apartheid love, tyskerne og japanerne… Read more »

Bergfast
Guest

Julia Caesar skrev: …. ”Ordet “värdegrund” är viktigt för svenska politiker. Med värdegrund menas deras egen värdegrund som aldrig närmare har definierats men framstår som ett diffust täckord för något slags allmän godhet.”… Ja, det är verkligen ett ganska märkligt ord. Att ha en god värdegrund eller att då kanske automatiskt antas ha en ond värdegrund det borde kunna tittas lite närmare på vad det egentligen betyder. Ond värdegrund för vilka? God värdegrund för vilka? Att anses ha en god eller en ond värdegrund står ju alltid i relation till olika människor och till olika intressesfärer i tillvaron kanske i… Read more »

VDM
Guest
VDM

Instämmer. Hur kan en hederlig människa mot den här bakgrunden vara något annat än reaktionär?

Utlandssvensk
Guest
Utlandssvensk

Den svenska feminismen är ingenting annat än renodlad kulturmarxism. Om man inser detta blir deras agerande fullt begripligt. Målet är endast och enbart att underminera och på sikt förstöra de strukturer som håller ihop västerländska samhällen. Familjen är ett av de främsta hatobjekten och man angriper denna från alla håll. Båda föräldrarna ska arbeta, kvinnorna ska gå långa utbildningar, de få barn som föds ska in på statliga institutioner redan som spädbarn, det ska inte finns några spärrar för skiljmässa, osv, osv. Detta förklarar även varför alla andra typer av familjer hyllas eller åtminstonde accepteras. Muslimska klaner eller gifta homosexuella,… Read more »

Bergfast
Guest

Instämmer.

Niklas R
Guest
Niklas R

Nu ska vi dock inte glömma att i och med ändringen som röstades igenom 2010 i Regeringsformen så är kulturrelaterat våld inom en etnisk minoritetskultur lagligt och skall främjas av samhället.
Därför har Sverige inget problem med hedersvåld så länge det inte utövas inom den svenska kulturen.

Krister
Guest
Krister

Denna krönika var den bästa jag läst på länge, varenda pk-it borde ta sig tid att läsa denna krönika och sedan sätta sig och fundera över varför detta får fortsätta. Det måste till en stor förändring snarast, om det inte redan är försent. Politisk korrekthet förstör hela Europa.

Regimkritiker
Guest
Regimkritiker

Det går att stoppa dessa tvångsäktenskap genom att svenska staten förklarar att de är ogiltiga samt åtalar föräldrna, exempelvis för kidnappning om barnet försvinner från Sverige och “maken” för sex med minderårig om de befinner sig i Sverige, samt tvångsomhändertar flickan och placerar henne på skyddat boende.

Justitiedepartementet la fram ett mildare förslag med liknande innehåll kring 2007 men regeringen Reinfeldt slängde det i papperskorgen. Hur vore det om SD tog upp och kritiserade detta i Riksdagen?

Bernt
Guest
Bernt

Nej, “tvångsäktenskap” ska man inte använda som begrepp. Det är för lösligt och varför gifter man sig? Alla möjliga anledningar och det har inte haft betydelse för lagstiftningen. Ta modell av Danmark, kanske steen kan reda ut vilka regler som gäller där, både ålderskrav och krav på försörjning, eller hur? Då vore det omöjligt att släpa hit partners och de svenska flickorna skulle inte kunna användas för import av invandrare.

trackback

[…] Ännu en lysande och aktuell söndagskrönika av Julia Caesar där hon skriver om rädslan för rasism. Läs krönikan här. […]

Rrrunarr
Guest
Rrrunarr

Honour Diaries -Youtube -Thks !
Filmen tar upp den del som saknas i artiklen , Sveket , könsstympning (FGM) och barnäktenskap+ omskärelse (MGM)? Två rättsfall avgjorda i Sverige gällande FGM.
Skräcken att bli utpekad som främlingsfientlig är större än pågående avskyvärda barnskyddsbrott. Vilken dubbelmoral, Sverige , Norden ,Europa ,världen!
Tack för den välskrivna ,som alltid Julia Caesar artikeln, vem hen nu är !

ny kommentator
Guest
ny kommentator

“….Mannens heder sitter mellan kvinnans ben..” Ufattelig enkelt og grotesk..

Bernt
Guest
Bernt

Jag har varit “vanlig gräsrot” men hade jag varit riksdagsman skulle jag röstat för mångkulturalism 1975. Jag följde debatten i några tidningar, mest i DN, och vad jag tyckte var mest spännande var att det var judar som deltog och att inte alla bland dem var för. Och bland annat vanligt folk som mej var det starkt motstånd fick jag uppleva när ämnet kom på tal.

Man kände ju då inte till vad det skulle innebära i praktiken – erfarenheten av judarna och deras assimilering var väl det enda och sedan var det ju som JC skriver kulturrelativismen som rådde.

trackback

[…] Källa: Julia Caesar […]

Adar Komdenja
Guest
Adar Komdenja

Honor Diaries – exclusive extended clip:

– Honor Diaries is the first film to break the silence on ‘honor violence’ against women and girls. Honor Diaries is more than a movie, it is a movement to save women and girls from gender inequality, forced marriages and human rights abuses.

http://www.youtube.com/watch?v=w-zWq_Xzw_g

Stefan K
Guest

Borde inte samtliga Sveriges politiker och journalister läsa denna utmärkta text, eller vill de inte för att slippa risken att framstå som okunniga och naiva?

elwee
Guest
elwee

Stefan, gör som jag.
Skicka länken till de journalister du tycker skulle ha nytta av Julia´s utmärkta texter.

Angela
Guest
Angela

Framför allt är det nog att då måste de förklara varför de gör som de gör! Och det vill de ju inte. 🙂 Det gäller att få igenom så mycket som möjligt innan folk vaknar och förstår vad som är i görningen. Ingenting sker av en slump. Beslutet om mångkultur togs visserligen 1975 men processen fram till dess har varit lång. Våra förfäder, far och mor-förädrar ocgh deras föräldrar slogs mot det. Det vet inte dagens generationer om. För alla förtiger det. Instämmer med steen,Posted: 11 May 2014 – 00:57 – och Invandrare 1957: “Det är väl en musiktävling eller… Read more »

Cynisk svensk
Guest
Cynisk svensk

Ärligt talat skiter jag fullständigt i olika hederskulturer och de brott som är relaterade till dem. Det är helt enkelt inte ett svenskt problem. Svenskt som i ett problem för etniska svenskar alltså, inte icke-etniska personer med svenskt medborgarskap. När de här människorna flyttar ifrån Sverige och mångkulturen avvecklas så är det inte heller längre ett problem för svenska myndigheter. Flytta härifrån? Tror ni att jag snackar skit nu? Till och med det “radikala” SD vill ju behålla alla som är här och fortsätta ta in fler fast inte lika många som de andra sju partierna. Jo, säger jag, ni… Read more »

Bergfast
Guest

Cynisk svensk sa:…”Ärligt talat skiter jag fullständigt i olika hederskulturer och de brott som är relaterade till dem. Det är helt enkelt inte ett svenskt problem.”… Får lov att hålla med Cynisk svensk här. Anklagande mot Sverige och mot svenskar, som inte anses ta ansvar, som inte anses vara tillräckligt solidariska, osv., inför dessa familjeproblem med interna familjedramer med i extrema fall mord av just deras – avvikare – , från just deras kulturers regler och lagar, kan inte vara svenskars ansvar. Det är främst just deras egna problem och ansvar och kan inte lastas på några andra folk och… Read more »

Cavatus
Guest

Jo, Bergfast, visst har du och Cynisk rätt här. Det är inte etniska svenskars problem och kanske inte heller feminismens problem att lösa med importerad kvinnoförnedring. Men å andra sidan är det oerhört intressant och på gränsen till komiskt att se hur de svenska feministiska organisationerna reagerar när de ställs mot väggen för detta nya “svenska” (enligt Schymans definition) kvinnoförtryck. Det är så oerhört enkelt att detronisera dem genom att ta upp hur de sviker invandrarkvinnorna genom sin oförmåga att peka på de patriarkala strukturer som just invandrarkollektivet medför. För övrigt tackar jag återigen Julia för en utmärkt krönika, trots… Read more »

Utlandssvensk
Guest
Utlandssvensk

@Cynisk svensk,

Jag instämmer i huvudsak!

Sen kan man ju spekulera i exakt vad som kommer att hända framöver men ditt senario är fullt möjligt. Vidare är det betydligt mera trovärdigt än det vanligt förekommande “Om bara SD får X% 2014 eller 2018 kommer allt att ordna sig och det gamla Sverige kommer tillbaka”

Machiavelli
Guest
Machiavelli

Tænk! at Sveriges politiske ledere ikke kan se, at den nuværende politik med bevidstløs at åbne grænserne for Mellemøstens og Afrikas millioner i længden kun kan føre til Sveriges opløsning. Et folk må kunne identificere sig med sit lands historie og sin befolkning. Hvem er jeg og hvor hører jeg til.

Intellektuelt set er det et psykologisk fænomen, som ikke før er set i verdenshistorien. Ikke engang romerriget kan være med her. Spørgsmålet er: Hvornår gør befolkningen oprør?

Savannah
Guest
Savannah

Det är så sorgligt att jag vill gråta. Den totala avsaknaden av insikt och förnekande dödar människor. I ett land som har missuppfattat begreppet rätt och fel.

Invandrare1957
Guest
Invandrare1957

Ibland undrar man ska det behövas ett världskrig för att göra människan normal igen.

Hans K Nilsson
Guest
Hans K Nilsson

Jag hoppas på att Putin tar i med hårdhanskarna rejält framöver. Ordning och reda etik och moral måste helt enkelt återinföras och bli ledstjärnor på ALLA plan för att jorden framöver skall bli en trevlig plats att bo leva och verka på.

PisseNisse i Hökarängen
Guest
PisseNisse i Hökarängen

Lite pikant att Ceasar köper det hindu-nationalistiska, post-koloniala “Mumbai” rakt av. Inget formellt fel, naturligtvis, men att hålla sig till Bombay hade markerat det avstånd krönikan i övrigt förmedlar. The devil is in the details 🙂

Julia Caesar
Guest
Julia Caesar

@ PisseNisse i Hökarängen.

Hittade du verkligen inget mer att gnälla på? Ett enda ord av 3 745? Kom igen, ta nya tag! Det är kommentarer som din som får mig att känna att jag gör ett meningsfullt arbete.

Julia Caesar (OBS Caesar, inte Ceasar).

PisseNisse i Hökarängen
Guest
PisseNisse i Hökarängen

Haha, det var lite roligt att jag själv kastade om bokstäverna. Caesar skall det givetvis vara. Jag brukar vinnlägga mig om att skriva namn – tom pseudonymer – korrekt. Det är viktigt. Måste varit lite trött. Ingen ursäkt – den får du nu – men en förklaring. Nej, jag hittade inget mer att “gnälla” om. Om du med gnälla menar den feedback du fick i form av min kommentar. Jag finner det lite lustigt att du i dina krönikor ibland tar upp just hur språket “kapas” av grupper med en agenda (hen, en, snippa tex) men själv har lite svårt… Read more »

Invandrare1957
Guest
Invandrare1957

Ett fantastiskt samhälle vi har skapat. Allt är fantastiskt utom den normala familjen bestående av en normal man o kvinna som kämpar för att deras barn ska få ett bra liv. Den normala familjens barn hjärntvättas av skola o media att bli några konstiga varelser utan egna åsikter. När skäggiga damen vinner Eurovision. Man hånar Rysslands bidrag. Det är väl en musiktävling eller har jag missförstått det hela. Troligen musik blir det när politiker börjar sjunga för att hylla invandrare. Tack Julia du är fantastisk bara synd att det här inte finns i Aftonbladets papperstidning då skulle vi få en… Read more »

Hin Håler
Guest
Hin Håler

När Fadime blev milt tillrättavisad av sin svenska familj
sände TV en intervju med henne som gjorts tidigare
i vilken hon säger
“[göra det och det], även om det innebär att jag måste leva med dödshot resten av livet.”
varvid den signalementlämpade, kvinnliga journalisten säger
“Men tror du verkligen det?” (Med betoning på “tror”)

En person med egenskaperna kvinna och journalist kan rimligen inte ha fel.
Fadime måste vara offer för någon form av vantolkning av verkligheten.

“Jag tror inte. Jag vet.”, svarar Fadime.
Det tror jag däremot att personen med egenskaperna kvinna och journalist ställde sig vantrogen till.

XY
Guest
XY

Starkt stoff. Om detta, hedersvåldet som är utbrett i världen, och yttermera utbrett genom massinvandringen globalt och i synnerlig form till Sverige, får man inte läsa om i svenska mainstreammedier. Det blir på sin höjd “polisen misstänker eller utesluter inte något hedersrelaterat i nuläget”, sedan är uppföljningen av det borta från medierna. Fint uppradat, de tre komponenterna, varför dessa kulturer fortsätter sina sedvänjor: “Det beror på tre saker: kulturrelativismen, den omvända rasismen och frammarschen för politisk islam.” Mycket koncist. I Sverige är det istället tystnad. I den mån problemen engagerar politiker och medier så blir det en mångårig utredning på… Read more »

Arvid Falk
Guest
Arvid Falk

Julia skriver: “Hur tänkte politikerna i Sveriges regering och riksdag när de 1975 enhälligt beslutade att Sverige ska vara ett mångkulturellt samhälle? De tänkte inte alls. Svensk invandringspolitik uppstod ur ett totalt hjärnsläpp. Politikerna var – och är fortfarande – fångna i en utopi “ Svenska politiker *var* tveklöst naiva när beslutet togs … men förhåller det sig verkligen så IDAG, när det gäller ledande politiker? Är det inte snarare PRESTIGE jämte skräck för svenska s.k. journalisters bannbulla, som idag förklarar hur ledande, svenska politiker agerar? Man vill inte saga ähum… vi har klantat oss… och man vill inte bli… Read more »

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Guest
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead

Nej, det kan knappast förhålla sig så, att svenska politiker är så naiva idag, inte efter allt som har hänt sedan 1975. Jag tror ändå att man får skilja mellan de som aktivt och högljutt driver en fråga och de som bara “åker med, surfar på opinionsvågen”, d.v.s. den opinionsvåg som några få ledande journalister och opinionsbildare skapar. De som var verkligt aktiva 1975 var nog inte heller så naiva. Man kan bilda sig en egen uppfattning om graden av naivitet genom att sätta in det beslutet i sitt sammanhang och notera vilka andra händelser som utspelade sig i samtiden.… Read more »

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Guest
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead

Tänk efter en stund: Är det naivitet, prestige eller rädsla som får vissa politiker och opinionsbildare att vilja stämpla allt motstånd mot Boko Haram som nazism? Nej, knappast någotdera.

Angela
Guest
Angela

Hahah…jag hinner inte att höra läsa allt så det har kanske undgått mig men det är märkligt att F!, Gudrun Schyman, inte nämnt Boko Harams illdåd mot de kidnappade flickorna. Det var flera veckor sedan. Borde inte det intressera henne eller Margot Wallström som drivit kvinnors utsatt i krig? Var håller de hus alla “de goda kvinnosakskämparna”? Feministerna? Och var håller den “humanistiske stormakten” Bildt hus?

Arvid Falk
Guest
Arvid Falk

Men, det är väl ingen som framför: Det är nazistiskt att kritisera Boko Haram.

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Guest
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead

Naturligtvis inte. Det heter istället att nazistiska partier och organisationer som Gyllene Gryning och SMR mobiliserar i hela Europa, att de är ett hot mot demokratin i allmänhet och muslimer i synnerhet.

På så sätt vill man skapa guilt by association, så att de som kritiserar Boko Haram antas vara (“som ett slags”) nazister och “i förlängningen” ett hot mot demokratin.

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Guest
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead

Är detta ytterligare ett exempel på “Aktiva Åtgärder” ? Ett försök att utmåla den “före detta” KGB-agenten Putin som “konservativ” och “reaktionär” samt uppmaningar att inte vidta motåtgärder eller låta Ukraina bli medlem av NATO kan inte bemötas med annat än skepsis.

Mer om KGBs Aktiva Åtgärder kan man läsa här:

http://en.wikipedia.org/wiki/Active_measures

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Guest
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Guest
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead

En sista kommentar kring svenska politikers påstådda naivitet:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sverige-pekas-ut-som-sakerhetshal_3548366.svd

Om “vi” efter alla uppmaningar från våra närmaste grannländer i dagens läge, efter Ukraina/Krim, med dagens dåliga svenska försvarsförmåga och med ett explosivt ökande antal Jihad-resenärer, skulle avstå från att ansöka om NATO-medlemskap, så handlar det inte om naivitet, utan återigen om dess raka motsats. Det finns ett uppenbart intresse från de politiska rovdjurens sida att se till att Sverige är ett svart säkerhetshål. Följ de politiska gravitationskrafterna och se vartåt de pekar.