13
maj
Seneste opdatering: 13/5-14 kl. 0940
17 kommentarer - Tryk for at kommentere!

British philosopher Roger Scruton in Sydney and Brisbane: The case for a civil society

Resentment, according to Scruton, has been a great destroyer. “The 20th century was the century of resentment,” he says. “That’s what produced communism, fascism and Nazism, and it ran out of control. Ideological determination fed on the resentment.”

He talks of how concepts of human rights, originally a defence against the state, have become co-opted by governments and used as tools of resentment.Discussing the current debate over amendments to the Racial Discrimination Act, Scruton warns human rights have become a “hunting ground” for the Left.

“Now you have a human rights machine that is essentially in the business of boosting the powers of government to intimidate those it dislikes on behalf of those that are its client,” he says. “We conservatives have always acted on the assumption civil society will be able to generate its own sanctions,” he says, warning against legal sanctions that he fears may ultimately lead to greater disruption.

“You can penalise people for making racist remarks but the more you penalise them for making those racist remarks the more the racist thoughts will grow beneath them and you’ll build up huge tensions between groups that will burst out in some other way,” he says.

Efter regnen

1-May 12 2014 295

klik for helskærm

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

17 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bergfast
6 years ago

Två sidor av samma mynt? Konservatism idag kanske inte ens kan eller bör, befinna sig varken på den högra eller vänstra sidan i politiken? En kall, och mot all konservativ kultur, rå, vulgär, kall, okänslig, brutal, dödande och mördande internationell kapitalism, samt också en mot all konservativ kultur, lika rå, vulgär, kall, okänslig, brutal, dödande och mördande internationell socialdemokratikommunism, är just kanske två sidor av samma mynt?… …. Man behöver kanske kunna föreställa sig att en hel del inom s.k. socialdemokrati, faktiskt och i realiteten är ganska så reellt övertygade inom s.k. kommunism? Detta samtidigt som man försöker framstå som… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
6 years ago
Reply to  Bergfast

Har du nånsin funderat på att utgi en hel roman? ;o)

Det blir ju ganska ofta en halv roman här …

Bergfast
6 years ago
Reply to  Bjovulf

(Fniss, så sant. Ber om ursäkt för det,)

Kanske borde åtminstone försöka fundera på den saken i alla fall… om hälften redan är avklarad här så… (fniss)… kanske det just inte är så svårt att skriva – romaner -…(fniss)..(!)

Bergfast
6 years ago
Reply to  Bergfast

Det verkar som om jag fastnade i ett väldigt massa fnittrande och fnissande här, men i ärlighetens namn var det mer frågan om detta begrepp som kallas för LOL, (vilket jag aldrig tidigare har formulerat med bokstäver.)

Men jag kommer verkligen att försöka korta ned mina texter, då jag anser att Bjovulf har rätt i att påpeka saken. Det far iväg textmässigt ibland. Inte bra. Ber om ursäkt.

Bjovulf
Bjovulf
6 years ago
Reply to  Bergfast

😀

Bjovulf
Bjovulf
6 years ago

Hvis det ikke var så tragisk, så ville det jo næsten være urkomisk, at vi har så dybt naive, uvidende og uansvarlige politikere siddende i folketinget – og endda i et regerende parti. De fatter stadig intet, og de nægter simpelthen at blive klogere – trods årtiers stærkt negative erfaringer med “kulturberigelsen” fra visse dele af verden. Den socialdemokratiske ordfører vendte på en tallerken i sagen om islamisters magtovertagelse i Brøndby fodboldklub http://denkorteavis.dk/2014/s-ordforer-fint-nok-at-hizb-ut-tahrir-forbyder-ol-og-rode-polser-i-fodboldklub/ Onsdag kom frem, at den islamiske organisation Hizb ut-Tahrir havde taget magten i vestegnsklubben Brøndby Strand IK og blandt andet forbudt øl og røde pølser i klubbens… Read more »

JensH
JensH
6 years ago
Reply to  Bjovulf

Denne Mette Reissmann må være ‘gefundenes fressen’ for DF. Allerede under valgkampen i 2011 stod hun på TV2Lorry og himlede op om ‘DF uanstændighed’ i udlændinge-debatten, og siden
har hun i sit virke som integrartions-ordfører’ lydt mere som en Radikal end en Socialdemokrat. Mette Reissmann kan alene kaste 10.000 vis af Socialdemokratiske vælgere i armene på Thuelsen-Dahl og DF. Om jeg fatter Socialdemokraterne kan have hende på denne ordfører-post???

Bjovulf
Bjovulf
6 years ago
Reply to  JensH

Ja, lige præcis hvad jeg også tænker, så måske skal vi slet ikke være så oprørte over
hendes vås og grænseløse uvidenhed på dette sprængfarlige område? Hun er jo rent faktisk
DFs allerbedste valgarbejder 😉

Fjerklædt asylansøger med 10 børn besætter politiets parkeringsplads 😀

http://www.dagens.dk/indland/fjerkl%C3%A6dt-asylans%C3%B8ger-med-10-b%C3%B8rn-bes%C3%A6tter-politiets-parkeringsplads

Machiavelli
Machiavelli
6 years ago
Reply to  Bjovulf

Ja for Guds skyld lad endelig Mette Reissmann frit åbne munden. Et par rosende ord til hende engang imellem er heller ikke at foragte. Skriv fx: “Bliv ved Mette, hold fast på dine ideer om udlændingene”. Gevinsten for DF bliver stor.

Bjovulf
Bjovulf
6 years ago

Choktal for indvandring giver Thulesen Dahl mere medvind http://denkorteavis.dk/2014/choktal-om-indvandring-giver-thulesen-dahl-mere-medvind 13. Maj 2014 Karen Jespersen og Ralf Pittelkow Siden sidste valg har det meste af den politiske kamp mellem rød og blå blok drejet sig om økonomisk politik. Den økonomiske politik spiller fortsat en stor rolle og vil få en meget central placering ved folketingsvalget. Men samtidig fylder værdipolitikken nu mere og mere. Det har især været opgøret om velfærdsydelser i EU, der har bragt værdipolitikken op på dagsordenen. Til syvende og sidst drejer dette opgør sig om national selvbestemmelse – hvor meget skal EU bestemme, og hvor meget skal vi… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
6 years ago
Reply to  Bjovulf

UPS! – beklager, Steen – der gik noget helt galt med html-koderne der 😉

HH
HH
6 years ago

Resentment – det kan översättas till förtrytelse. Är vi svenskar översköljda av förtrytelse? Och är det den som givit Sverige en “smal åsiktskorridor” enligt den amerikanske professorn Jonathan Friedman? Detta läst på annat ställe. Hur som helst. Jag har svårt att släppa tankarna på den lilla flickan i Karlskrona som negligerades fram till sin död. Vad berodde detta på? Plötsligt slog mig en tanke efter det jag läst om den smala åsiktskorridoren – kan det helt enkelt vara så att ingen av de berörda VÅGADE ta sig an fallet? Att de var rädda för att kallas rasister, främlingsfientliga, islamofober? De… Read more »

Bergfast
6 years ago
Reply to  HH

Tror att ordet – resentment – , i det politiska sammanhanget, mer kanske syftar på en känsla av orätt, känsla av kränkthet. En rättvis känsla av en rättvis vrede, ilska, protest, anklagelse, mot just någonting som anses vara en orättvisa… Det som då anses vara en rättfärdig och rättvis ilska, förbittring, förtrytelse, över det som då inbillas vara, eller det som anses vara, någon orätt, begånget inför någonting som man då – rätteligen borde ha – rätt till – , men undanhållits …. Eller någonting sådant… Men denna vrede, ilska, kränkthet och förtrytelse, kommer kanske kanhända av alltför vidlyftiga löften… Read more »

HH
HH
6 years ago
Reply to  Bergfast

Visst Bergfast, det finns fler synonymer till ordet resentment som nog bottnar i franskans resentiment och säkert har en latinsk rot. Din översättning var riktigare. Men nog är det en konstig värld vi lever i. Faktiskt börjar jag tro att våra politiker helt enkelt inte vet vad de sysslar med. Var finns den raka handen som pekar ut riktningen? Och denna mobb som inte vill tillåta ett parlamentariskt partis företrädare hålla möte… Muteborg var det och trots allt trivdes jag i den stan för en herrans massa år sen. Men jag minns – också det för en herrans massa år… Read more »

Bergfast
6 years ago
Reply to  HH

HH ssa:…”Det var just bara detta: värdigheten, allvaret och värmen som strömmade mot den som fått förtroendet”… Ja, det fanns, för kanske egentligen inte alltför länge sedan ändå, ett betydligt större allvar, och också större artighet och respekt, som genomsyrade hela det svenska samhällets allmänna rum, och i de flesta möten och relationer människor emellan, både vardagliga och okända möten,t ex i affären, inom skolan, inom sjukvården, och även mellan familjemedlemmar i allmänhet,samt även då inom politiken. Värmen som strömmade, det är kärlek, det är tilltro. Denna tilltro fanns hos befolkningen i betydligt större utsträckning än idag. Tilltron till ansvarsviljan… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
6 years ago

DR3 – nu – utroligt nok! 😉 For lidt – 30-40 år for sent … http://www.dr.dk/TV/live/dr3 Stacey Dooly Investigates IV I dag kl. 11:55 Luton er kendt for at være en af de mest ekstremistiske byer i Storbritannien. Journalisten Stacey Dooley, som er vokset op i Luton, besøger sin hjemby og opsøger nogle af dem, der i dag er med til at forme byen. Stacey mødes med sine venner, hvoraf nogle går med slør og andre er tilhængere af English Defence League – der er modstandere af islamisk ekstremisme. Hun mødes også med medlemmer af en af landets mest ekstreme… Read more »

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x