13
maj
Seneste opdatering: 13/5-14 kl. 0940
17 kommentarer - Tryk for at kommentere!

British philosopher Roger Scruton in Sydney and Brisbane: The case for a civil society

Resentment, according to Scruton, has been a great destroyer. “The 20th century was the century of resentment,” he says. “That’s what produced communism, fascism and Nazism, and it ran out of control. Ideological determination fed on the resentment.”

He talks of how concepts of human rights, originally a defence against the state, have become co-opted by governments and used as tools of resentment.Discussing the current debate over amendments to the Racial Discrimination Act, Scruton warns human rights have become a “hunting ground” for the Left.

“Now you have a human rights machine that is essentially in the business of boosting the powers of government to intimidate those it dislikes on behalf of those that are its client,” he says. “We conservatives have always acted on the assumption civil society will be able to generate its own sanctions,” he says, warning against legal sanctions that he fears may ultimately lead to greater disruption.

“You can penalise people for making racist remarks but the more you penalise them for making those racist remarks the more the racist thoughts will grow beneath them and you’ll build up huge tensions between groups that will burst out in some other way,” he says.

Efter regnen

1-May 12 2014 295

klik for helskĂŠrm

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

17 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bergfast
7 years ago

TvĂ„ sidor av samma mynt? Konservatism idag kanske inte ens kan eller bör, befinna sig varken pĂ„ den högra eller vĂ€nstra sidan i politiken? En kall, och mot all konservativ kultur, rĂ„, vulgĂ€r, kall, okĂ€nslig, brutal, dödande och mördande internationell kapitalism, samt ocksĂ„ en mot all konservativ kultur, lika rĂ„, vulgĂ€r, kall, okĂ€nslig, brutal, dödande och mördande internationell socialdemokratikommunism, Ă€r just kanske tvĂ„ sidor av samma mynt?… 
. Man behöver kanske kunna förestĂ€lla sig att en hel del inom s.k. socialdemokrati, faktiskt och i realiteten Ă€r ganska sĂ„ reellt övertygade inom s.k. kommunism? Detta samtidigt som man försöker framstĂ„ som… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Bergfast

Har du nÄnsin funderat pÄ att utgi en hel roman? ;o)

Det blir ju ganska ofta en halv roman hĂ€r …

Bergfast
7 years ago
Reply to  Bjovulf

(Fniss, sÄ sant. Ber om ursÀkt för det,)

Kanske borde Ă„tminstone försöka fundera pĂ„ den saken i alla fall… om hĂ€lften redan Ă€r avklarad hĂ€r sĂ„… (fniss)… kanske det just inte Ă€r sĂ„ svĂ„rt att skriva – romaner -…(fniss)..(!)

Bergfast
7 years ago
Reply to  Bergfast

Det verkar som om jag fastnade i ett vÀldigt massa fnittrande och fnissande hÀr, men i Àrlighetens namn var det mer frÄgan om detta begrepp som kallas för LOL, (vilket jag aldrig tidigare har formulerat med bokstÀver.)

Men jag kommer verkligen att försöka korta ned mina texter, dÄ jag anser att Bjovulf har rÀtt i att pÄpeka saken. Det far ivÀg textmÀssigt ibland. Inte bra. Ber om ursÀkt.

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Bergfast

😀

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Hvis det ikke var sĂ„ tragisk, sĂ„ ville det jo nĂŠsten vĂŠre urkomisk, at vi har sĂ„ dybt naive, uvidende og uansvarlige politikere siddende i folketinget – og endda i et regerende parti. De fatter stadig intet, og de nĂŠgter simpelthen at blive klogere – trods Ă„rtiers stĂŠrkt negative erfaringer med “kulturberigelsen” fra visse dele af verden. Den socialdemokratiske ordfĂžrer vendte pĂ„ en tallerken i sagen om islamisters magtovertagelse i BrĂžndby fodboldklub http://denkorteavis.dk/2014/s-ordforer-fint-nok-at-hizb-ut-tahrir-forbyder-ol-og-rode-polser-i-fodboldklub/ Onsdag kom frem, at den islamiske organisation Hizb ut-Tahrir havde taget magten i vestegnsklubben BrĂžndby Strand IK og blandt andet forbudt Ăžl og rĂžde pĂžlser i klubbens… Read more »

JensH
JensH
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Denne Mette Reissmann mĂ„ vĂŠre ‘gefundenes fressen’ for DF. Allerede under valgkampen i 2011 stod hun pĂ„ TV2Lorry og himlede op om ‘DF uanstĂŠndighed’ i udlĂŠndinge-debatten, og siden
har hun i sit virke som integrartions-ordfĂžrer’ lydt mere som en Radikal end en Socialdemokrat. Mette Reissmann kan alene kaste 10.000 vis af Socialdemokratiske vĂŠlgere i armene pĂ„ Thuelsen-Dahl og DF. Om jeg fatter Socialdemokraterne kan have hende pĂ„ denne ordfĂžrer-post???

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  JensH

Ja, lige prÊcis hvad jeg ogsÄ tÊnker, sÄ mÄske skal vi slet ikke vÊre sÄ oprÞrte over
hendes vÄs og grÊnselÞse uvidenhed pÄ dette sprÊngfarlige omrÄde? Hun er jo rent faktisk
DFs allerbedste valgarbejder 😉

Fjerklédt asylansþger med 10 bþrn besétter politiets parkeringsplads 😀

http://www.dagens.dk/indland/fjerkl%C3%A6dt-asylans%C3%B8ger-med-10-b%C3%B8rn-bes%C3%A6tter-politiets-parkeringsplads

Machiavelli
Machiavelli
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Ja for Guds skyld lad endelig Mette Reissmann frit Ă„bne munden. Et par rosende ord til hende engang imellem er heller ikke at foragte. Skriv fx: “Bliv ved Mette, hold fast pĂ„ dine ideer om udlĂŠndingene”. Gevinsten for DF bliver stor.

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Choktal for indvandring giver Thulesen Dahl mere medvind http://denkorteavis.dk/2014/choktal-om-indvandring-giver-thulesen-dahl-mere-medvind 13. Maj 2014 Karen Jespersen og Ralf Pittelkow Siden sidste valg har det meste af den politiske kamp mellem rĂžd og blĂ„ blok drejet sig om Ăžkonomisk politik. Den Ăžkonomiske politik spiller fortsat en stor rolle og vil fĂ„ en meget central placering ved folketingsvalget. Men samtidig fylder vĂŠrdipolitikken nu mere og mere. Det har isĂŠr vĂŠret opgĂžret om velfĂŠrdsydelser i EU, der har bragt vĂŠrdipolitikken op pĂ„ dagsordenen. Til syvende og sidst drejer dette opgĂžr sig om national selvbestemmelse – hvor meget skal EU bestemme, og hvor meget skal vi… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Bjovulf

UPS! – beklager, Steen – der gik noget helt galt med html-koderne der 😉

HH
HH
7 years ago

Resentment – det kan översĂ€ttas till förtrytelse. Är vi svenskar översköljda av förtrytelse? Och Ă€r det den som givit Sverige en “smal Ă„siktskorridor” enligt den amerikanske professorn Jonathan Friedman? Detta lĂ€st pĂ„ annat stĂ€lle. Hur som helst. Jag har svĂ„rt att slĂ€ppa tankarna pĂ„ den lilla flickan i Karlskrona som negligerades fram till sin död. Vad berodde detta pĂ„? Plötsligt slog mig en tanke efter det jag lĂ€st om den smala Ă„siktskorridoren – kan det helt enkelt vara sĂ„ att ingen av de berörda VÅGADE ta sig an fallet? Att de var rĂ€dda för att kallas rasister, frĂ€mlingsfientliga, islamofober? De… Read more »

Bergfast
7 years ago
Reply to  HH

Tror att ordet – resentment – , i det politiska sammanhanget, mer kanske syftar pĂ„ en kĂ€nsla av orĂ€tt, kĂ€nsla av krĂ€nkthet. En rĂ€ttvis kĂ€nsla av en rĂ€ttvis vrede, ilska, protest, anklagelse, mot just nĂ„gonting som anses vara en orĂ€ttvisa… Det som dĂ„ anses vara en rĂ€ttfĂ€rdig och rĂ€ttvis ilska, förbittring, förtrytelse, över det som dĂ„ inbillas vara, eller det som anses vara, nĂ„gon orĂ€tt, begĂ„nget inför nĂ„gonting som man dĂ„ – rĂ€tteligen borde ha – rĂ€tt till – , men undanhĂ„llits …. Eller nĂ„gonting sĂ„dant… Men denna vrede, ilska, krĂ€nkthet och förtrytelse, kommer kanske kanhĂ€nda av alltför vidlyftiga löften… Read more »

HH
HH
7 years ago
Reply to  Bergfast

Visst Bergfast, det finns fler synonymer till ordet resentment som nog bottnar i franskans resentiment och sĂ€kert har en latinsk rot. Din översĂ€ttning var riktigare. Men nog Ă€r det en konstig vĂ€rld vi lever i. Faktiskt börjar jag tro att vĂ„ra politiker helt enkelt inte vet vad de sysslar med. Var finns den raka handen som pekar ut riktningen? Och denna mobb som inte vill tillĂ„ta ett parlamentariskt partis företrĂ€dare hĂ„lla möte… Muteborg var det och trots allt trivdes jag i den stan för en herrans massa Ă„r sen. Men jag minns – ocksĂ„ det för en herrans massa Ă„r… Read more »

Bergfast
7 years ago
Reply to  HH

HH ssa:…”Det var just bara detta: vĂ€rdigheten, allvaret och vĂ€rmen som strömmade mot den som fĂ„tt förtroendet”… Ja, det fanns, för kanske egentligen inte alltför lĂ€nge sedan Ă€ndĂ„, ett betydligt större allvar, och ocksĂ„ större artighet och respekt, som genomsyrade hela det svenska samhĂ€llets allmĂ€nna rum, och i de flesta möten och relationer mĂ€nniskor emellan, bĂ„de vardagliga och okĂ€nda möten,t ex i affĂ€ren, inom skolan, inom sjukvĂ„rden, och Ă€ven mellan familjemedlemmar i allmĂ€nhet,samt Ă€ven dĂ„ inom politiken. VĂ€rmen som strömmade, det Ă€r kĂ€rlek, det Ă€r tilltro. Denna tilltro fanns hos befolkningen i betydligt större utstrĂ€ckning Ă€n idag. Tilltron till ansvarsviljan… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

DR3 – nu – utroligt nok! 😉 For lidt – 30-40 Ă„r for sent … http://www.dr.dk/TV/live/dr3 Stacey Dooly Investigates IV I dag kl. 11:55 Luton er kendt for at vĂŠre en af de mest ekstremistiske byer i Storbritannien. Journalisten Stacey Dooley, som er vokset op i Luton, besĂžger sin hjemby og opsĂžger nogle af dem, der i dag er med til at forme byen. Stacey mĂždes med sine venner, hvoraf nogle gĂ„r med slĂžr og andre er tilhĂŠngere af English Defence League – der er modstandere af islamisk ekstremisme. Hun mĂždes ogsĂ„ med medlemmer af en af landets mest ekstreme… Read more »