14
maj
Seneste opdatering: 14/5-14 kl. 2138
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det var i sin tid billedhuggeren Hein Heinsen, der i 2002 introducerede ordet korankritik. Heinsen mente, at koranen skulle udsættes for nøjagtig den samme kritik, som bibelen er blevet udsat for igennem den kradse bibelkritik, der praktiseres på blandt andet teologi-studiet. Nu tager korankritikken en mere kunstnerisk og ikke mindst afklædt retning, når billedkunstneren Firoozeh Bazrafkan smider smider tøjet i performanceværket Uden titel.

Bazrafkan tager tøjet af, mens Kasper Nørby Lund læser et digt op. Digtet er skrevet med udgangspunkt i koranen, og som værket skrider frem, dækkes koranen af Firoozeh Bazrafkans tøj. Til sidst står hun står nøgen og blottet tilbage. Bag værket står Kasper Nørby Lund.

“Jeg har skabt dette performanceværk med Firoozeh Bazrafkan. Værket berører det omstridte spørgsmål om kvinders ret i til at optræde frit i henhold til Koranen og islam. Koranen pålægger kvinden at tildække sig og ikke blotte sit køn, hvorfor jeg har omskrevet to af koranens sura-vers til et digt, der i modsætning til de oprindelige vers plæderer for kvindens frihed og ret til at optræde som det hende behager,” skriver Kasper Nørby Lund på hjemmesiden kasperlund.dk.

“Jeg håber, at folk kan se hvor smuk kvinden er, og hvor ganske givet det er, at hun har sin frihed over sig selv og sin krop. Bliver man stødt af værket, så understreger det kun pointen,” siger Kasper Nørby Lund til Ekstra Bladet.

Firoozeh Bazrafkan har tidligere udstillet en makuleret koran på et bedetæppe i Galleri Draupner i Skanderborg. Nøgen korankritik: Firoozeh Bazrafkan smider tøjet under digtoplæsning

Toilettets politik

Jeg sendte det øverste foto til en ven, for at høre om han kunne tyde det. Han svarede med et spørgsmål – det nederste foto. Vi indså vores begrænsning, nogle ting må man bare acceptere. Jeg kunne have spurgt politiet selv, der var hele to “øresnegle” med, men det strejfede mig ikke at slæbe dem derud for at fortolke plakatkunst. (Set på toilet på Christianshavn i går.)

1-Vilks Parks 14.5.2014, I 096

1-IMG_2069


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

5
Deltag i debatten...

avatar
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MachiavelliBergfastPatriotenPeter Andersen Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Bergfast
Guest

Korrigering/komplettering/rättelse. (= Tidigare kommentar kan raderas.) Tycker inte att det varken är en vettig, klok eller insiktsfull demonstration eller form av kritik framförd mot Koranen. Man verkar inte förstå en verklighet som är just en verklighet? Nämligen den verkligheten att de flesta män, över hela jordklotet, är mycket intresserade av att kunna få komma nära kvinnor, och då just också kunna komma sexuellt nära kvinnor. Många män drivs av detta intresse och är fokuserade på det, samt spanar efter, fokuserade på och är uppmärksamma på närhelst, och varhelst tillfälle för detta intresses möjligheter till förverkligande, kan råka dyka upp. ….… Read more »

Bergfast
Guest

Tycker inte att det varken är en vettig, klok eller insiktsfull demonstration eller form av kritik framförd mot Koranen. …. Man verkar inte förstå en verklighet som är just en verklighet? Nämligen den verkligheten att de flesta män, över hela jordklotet, är mycket intresserade av att kunna få komma nära kvinnor, och då just också kunna komma sexuellt nära kvinnor. Många män drivs av detta intresse och är fokuserade på det, samt spanar efter, fokuserade på och är uppmärksamma närhelst, och varhelst tillfälle för detta intresses möjligheter till förverkligande, kan råka dyka upp. …. I det allmänna rummet finns idag… Read more »

Patrioten
Guest
Patrioten

Kvindens krop er smuk, ja. Men fanme ikke hende iranerens krop! Hun ligner sgu da et bræt.

Machiavelli
Guest
Machiavelli

Hvad er det for en åndssvag bemærkning?

Peter Andersen
Guest

Flere og flere tager tyren ved hornene.

Velkommen i klubben Kasper Nørby Lund…