26
maj
Seneste opdatering: 27/5-14 kl. 1402
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!

1-opera-neger-Ad10659714St1Sz170Sq106164482V0Id1

så skal du se afro….hvad det nu hedder lige for tiden. Reklame for Den Kongelige  Opera i Stockholm på den amerikanske business side Bloomberg med et slagsargument, der næppe specielt lokker amerikanere en tur over Atlanten. Eliten er underligt provinsiel, eller som Jørgen Leth skrev på valgaftenen: “Der er noget elementært fjollet over Bendt Bendtsen.”

Fortsatt ökning av utanförskap 2006-2012

“Utanförskap” er sådan et neutrum-ord, vi ikke har i Danmark. Det er som smør på tungen. Det betegner en tilstand, der bare har indfundet sig ligesom en tordenbyge i august, halvvejs i stil med at kalde en forbryder for “kriminalitetsbelastet.”  Det er også noget, der bare overgår én. Vil man forsigtigt antyde en årsagssammenhæng, kunne det hedde Segregeringes Kort Over Sverige.

Vil man ligefrem give konkrete personer og partier en skyld for “utanförskapet” samfundsopløsningen, kunne man for min skyld gerne kalde det “Kort Over Atomiseringen/Pulveriseringen af et Land.” Det er nu blevet opdateret af økonomen Tino Sanandaji, og tilstanden, – hvad man end vælger at kalde den -, har nået et skræmmende omfang, men det er tegn på et ‘brunt, facistisk’ sindelag at ville forhindre, det bliver dobbelt så slemt, så det bliver det naturligvis.

År 2004 gav Folkpartiet ut ett uppmärksammade rapport med titeln Utanförskapets Karta. Rapporten använde SCBs geografiska mått för att dela in landet i ca fem tusen bostadsområden och undersökte hur många av dessa som var drabbade av djupa sociala problem. Kriterierna för att definieras som utanförskapsområde var att färre än 60 procent av de boende i arbetsför ålder förvärvsarbetade samt att färre än 70 procent går ut grundskolan med fullständiga betyg eller att färre än 70 procent röstande i senaste kommunalvalet.

Folkpartiets rapport visade att antalet utanförskapsområden ökade från 3 stycken år 1990 till 128 stycken år 2002. Folkpartiet uppdaterade rapportserien flera gånger. Folkpartiets sista rapport visade att antal utanförskapsområden fortsatte öka till 156 år 2006, och fick undertiteln Arvet efter Mona Sahlin. Eftersom utanförskapets karta inte har uppdaterats sedan har det inte gått att utvärdera huruvida alliansregeringen lyckades vända utvecklingen.

På uppdrag av tankesmedjan Den Nya Välfärden har jag nu uppdaterat utanförskapets karta fram till år 2012. Min rapport om utanförskapets karta år 2006 till 2012 finns nu att laddas ned……Mauricio Rojas var vänlig nog att skriva förorden till min rapport om utanförskap.

Utanförskapsområdena fortsatte att växa mellan 2006 och 2012, då det fanns 186 utanförskapsområden spridda runt om i Sverige. Samma år bodde 566 000 personer i dessa områden, en ökning med 16 procent i jämförelse med siffran för 2006! Nyhet: Jag uppdaterar “Utanförskapets Karta” och hittar fortsatt ökning av utanförskap 2006-2012

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

3 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bjovulf
Bjovulf
6 years ago

Only in Sweden 😀 I Danmark havde de allerfleste bare grinet højt, og kun nogle ganske få ligegyldige “intellektuelle” og de sædvanlige snerpede kvindesagskvinder havde rynket på næsen eller været forargede over SDs valgreklame – hvilket naturligvis bare havde forhøjet underholdningsværdien yderligere, når de efterfølgende skulle føre sig frem i diverse TV-debatter uden nogen egentlig substans i deres budskab. Hvordan kan nogen i Sverige dog tage alle disse frelste, selvgode og humorforladte PK-tåber, selvbestaltede meningsdannere (profstyckare) og såkaldte “eksperter” seriøst? Barmfager valgvideo skaber debat i Sverige: »Er det en joke?« http://www.b.dk/globalt/barmfager-valgvideo-skaber-debat-i-sverige-er-det-en-joke Af Eva Jung 25. maj 2014, 14:57 Dansk Folkepartis… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
6 years ago
Reply to  steen

Ja, kanske är det så 😀

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x