28
maj
Seneste opdatering: 28/5-14 kl. 1120
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Britta Mogensen, antropolog

Nu da valget er overstået, kan vi konstatere, at Morten Messerscmidt oversteg de vildeste forventninger i personlige stemmer, nemlig 465.758.

1-Indspilning i fuld sk√¶rm 28-05-2014 024634Det har ellers v√¶ret utroligt sv√¶rt at f√łlge med i det, der skulle forestille at v√¶re kandidaternes debatter med hinanden. Jeg opgav simpelthen, da jeg var ude af stand til at skelne den ene kandidats r√•b fra den anden. Magen til afbrydelser og skrigeri og mig-mig-mig erindrer jeg ikke at have overv√¶ret f√łr i en politisk debat. Og hvis debatt√łrerne ikke skreg i kor, hjalp TV-v√¶rterne med til hylekoret ved at afbryde og r√•be endnu h√łjere. (grafik: Gult: DF flertalsvalgkredse)

Prisen i afbrydelser og skrigen g√•r dog ubetinget til Margrethe-Meget-Afh√¶nger-Af-Mig-Auken (SF). Det ville v√¶re nemmere at stoppe en tsunami end hendes talestr√łmme. Et behjertet menneske i hendes familie eller omgangskreds kunne med fordel have vejledt hende lidt i pli.

Vi skylder dog trods alt Auken tak for den enest√•ende valgkamp, hun har f√łrt for Messerschmidt. Han har konstant v√¶ret p√• hendes l√¶ber.

Noget mere civiliseret gik det for sig under udsendelsen 1264 K p√• TV2 News l√łrdag formiddag med Morten Messerschmidt (DF) og Morten Helveg Petersen (R). MM m√•tte ganske vist et par gange ved afbrydelser h√łfligt sige til MHP ‚ÄĚm√• jeg lige g√łre dette f√¶rdigt‚ÄĚ, men alt i alt var der tale om to debatt√łrer, der gav hinanden plads til at fremf√łre synspunkter.

Jeg har altid gerne ville lade tvivlen komme de politikere til gode, der arbejder h√•rdt p√• at for√¶re danskernes land til EU. Jeg forst√•r den kedsommelighed, der kan bem√¶gtige sig en, n√•r man skal l√¶se tusinder af sider af traktater, forordninger, direktiver, love m.v. Det kan vel taget pippet fra den bedste. Den vildfarelse bragte Morten Helveg Petersen mig dog ud af, da han oplyste, at de skam godt vidste, hvad de skrev under p√•. Og de vidste, hvad der stod p√• alle disse mange tusinde sider. Til det er der s√• kun at sige: ‚ÄĚTilgiv dem, thi de vide ikke, hvad de g√łre.‚ÄĚ

Befolkningerne ‚Äď ikke blot i Europa, men i alle verdens lande – er meget bevidste om deres eget territorium. Det kan vi godt forst√•, s√• v√© den dansker, der ikke mener, at et folk har ret til sit eget territorium og egen suver√¶ne stat. Hvis alts√• bare disse folk geografisk er placeret uden for EU. For indenfor skal vi med dj√¶velens vold og magt v√¶re √©n eneste stor Nation. Derfor har EU-fanatikerne et helvedes hus med at pr√łve at f√• os alle kogt i den samme gryde, s√• vi kommer til at elske EU-landet og favne det som vores eget. Gr√¶nserne skal v√¶k, vi er jo alle unionsborgere, s√• mit land er dit land og dit land er mit land. S√• kan vi blandes i √©t stort miskmask og glemme alt om, at vi engang var suver√¶ne nationer med hver vores kultur, historie, traditioner og egenart.

EU-fanatikerne, som godt er klar over, at de ikke har ret meget medvind i befolkningen, har dels fors√łgt med de evindelige trusler om, at EU-kritikerne slet ingen indflydelse f√•r, dels har de under valgkampen lovet at ville tage danskernes modstand mod EU alvorligt. L√łfter, vi nok barmhjertigt b√łr lade glemslens sl√łr falde ned over. For disse l√łfter fik vi f√łrst, da det gik op for dem, hvor enorm stor modstanden er.

Eurokraterne har dog ikke en jordisk chance for at stoppe dette makv√¶rk, dette monster af en udemokratisk, uigennemskuelig kolos af en magtfuldkommen megastat. Det kr√¶ver andre kr√¶fter, nemlig de parlamentsmedlemmer, som de europ√¶iske nationalstater nu sender til EU. M√•ske vil der blandt eurokraterne v√¶re nogle, der vil fatte, hvad det er, befolkningerne har sat i gang. Hvis ikke, sender vi en endnu st√łrre gruppe af sted n√¶ste gang.

Intet af det, vi og de andre EU-lande bliver dikteret, er forankret i vores folks kulturer, traditioner og skikke, men er alene opfundet af nogle magtsyge EU-fanatikere, som insisterer p√•, at 28 EU-lande og et antal E√ėS-lande skal forkaste deres egenart og underkaste sig et diktatur, der g√łr det iranske mullahregime rangen stridig.

Diktator og maoist Jos√© Manuel Barroso skal nu afl√łses af en ny diktator for Kommissionen. Han var l√łrdag aften inviteret i studiet p√• TV2 News til det politiske magasin Lykketoft og Ellemann. Hans utiltalende og selvforherligende fremtoning bekr√¶ftede alle mine fordomme om magtgale personager. Plusordene fl√łd ustoppeligt ud af munden p√• ham som skidt fra en sp√¶dekalv, krydret med vammel smiger af de to danske politikere. Og da udl√łbsdatoen for tidligere sk√¶ldsord af anderledes t√¶nkende for l√¶ngst er overskredet, havde han fundet p√• et nyt, nemlig eurofober. Sygeligg√łrelsen af modstandere er helt i tr√•d med maoistisk (og andre totalit√¶re ismers) t√¶nkning. Han havde ikke set skriften p√• v√¶ggen, s√• han erkl√¶rede selvbehageligt og skr√•sikkert til sidst: Parlamentet f√•r mere magt.

Vreden og modstanden mod EU er ikke blot ideologisk. Den er også helt nede på det lavpraktiske, hvor de, der kan ikke kan flytte sig væk, dagligt udsættes for og må kæmpe imod politikernes nationale selvmordsprojekt.

Vores lovgivere har uddelegeret retten til at lovgive i Danmark til andre organer, som vi aldrig har stemt p√•, og disse har meget store hjerter, der kan rumme alverdens overskudsbefolkning. At mene, at en ekstrem beskatning m√• g√• til landets egne borgere i n√łd er sm√•tsk√•ret, umenneskeligt, menneskefjendsk, racistisk, fascistisk og nu ogs√• eurofobisk.

Schengen med de gr√¶nsel√łse gr√¶nser

Med Schengen har vi f√•et den gr√¶nseoverskridende kriminalitet, der har gjort hverdagen utryg for utroligt mange danskere.¬†‚ÄĚGr√¶nsebomme stopper ikke den vandrende kriminalitet‚ÄĚ, siger de Schengen-begejstrede. Hvor er dokumentationen for det? Empirien fort√¶ller derimod meget klart, at vi aldrig har haft s√• mange udenlandske kriminelle, som efter at gr√¶nserne forsvandt. Tyvekn√¶gte, (hjemme)r√łvere, voldsm√¶nd, voldt√¶gtsforbrydere, mordere og terrorister har fri adgang til landet. Det samme har de f√• forbrydere, der udvises samt asylans√łgere, der f√•r afslag p√• asyl.

Arbejdsmarkedets Frie Bevægelighed

Aldrig har en lov/forordning v√¶ret s√• misvisende ‚Äď for ikke at sige l√łgnagtig – som netop Arbejdsmarkedets frie bev√¶gelighed. Derer ikke kun tale om ‚ÄĚvandrende arbejdstagere‚ÄĚ, der s√łger arbejde, hvor der er arbejde at f√•. Enhver ‚ÄĚvandrer‚ÄĚ har fri adgang. Det skal man imidlertid p√• Wikipedia ¬†for at blive klar over.

Mange danskere har udtrykt, at de ville √łnske, at vi havde v√¶ret kloge nok til at f√• en E√ėS aftale i stedet for at melde os ind i (dengang) EF. Men se her (indg√•r i linket ovenfor):

‚ÄĚ√Ąven Island, Liechtenstein och Norge omfattas av direktivet eftersom de √§r en del av Europeiska ekonomiska samarbetsomr√•det (EES). Som en del av EES var dessa stater inkluderade i utarbetandet av direktivet. D√§remot saknade de r√∂str√§tt vid antagandet av denna r√§ttsakt, men fullt f√∂rpliktade att implementera den.‚ÄĚ

Det er p√• baggrund af denne fri bev√¶gelighed, hvem som helst, der √łnsker at bo i vores land, bare kan flytte hertil. Og tag endelig hele familien med. Vi betaler. Derfor har vi kunnet se en lind str√łm af romaer og 70-80-√•rige forkr√łblede rum√¶nere og bulgarere, der af kriminelle bagm√¶nd k√łres til vesteurop√¶iske byer i busser og tvinges til at tigge p√• gaden i alt slags vejr. Selv om tiggeri i Danmark er forbudt, gribes der ikke ind. Vi skal finde os i det. Dekreterer EU. Har de penge nok p√• lommen til busturen hjem, er de ikke subsistensl√łse og m√• derfor ikke udvises. Dekreterer EU.

Godhjertede danskere s√łrger for, at de s√łlle eksistensers bagm√¶nd aldrig mangler penge. Hjeml√łse af enhver art f√•r nu ogs√• hj√¶lp af Hjeml√łseavisen, som udgiver en s√¶rlig avis for hjeml√łse uden lovligt ophold. Der skal sikkert nok v√¶re nogle gode mennesker, der √łnsker at st√łtte fremmede hjeml√łse fremfor vores egne, som i √łvrigt efterh√•nden er fortr√¶ngt og sv√¶re at finde p√• deres s√¶dvanlige salgssteder. Derudover tilbydes der gratis l√¶gehj√¶lp og en seng at sove i, hvis det er koldt udenfor. S√• der er absolut ikke grund til at bev√¶ge sig videre til et andet land.

Jeg erindrer l√łftet til de danske arbejdstagere. Ingen udl√¶nding skulle arbejde for mindre end en overenskomstm√¶ssig l√łn. Det l√łfte var nemt at bryde, og arbejdsgiverne blev begejstrede.. Man tillod entreprenante mellemm√¶nd fra de √łsteurop√¶iske EU-lande at ans√¶tte deres landsm√¶nd til en efter danske forhold sultel√łn. Ud i arbejdsl√łshed r√łg s√• danske arbejdere og h√•ndv√¶rkere, som herefter blev kaldt dovne og arbejdssky. Det samme g√łr sig g√¶ldende i andre vesteurop√¶iske lande, herunder England.

Men der er skam regler. Ganske vist er der ingen mulighed for at kontrollere, om de bliver overholdt. Men det er heller ikke det vigtige. Det vigtige er reglerne i sig selv. Reglerne for reglernes skyld. S√• en vandrende arbejdstager m√• opholde sig i et EU-land i 3 m√•neder for at s√łge arbejde (kan dog udvides til 6 m√•neder, hvis et job er lige inden for r√¶kkevidde). Lykkes det ikke, s√• af sted til det n√¶ste land for at s√łge arbejde.

I virkelighedens verden bliver en udl√¶nding lige s√• l√¶nge i hvert land, han selv finder bedst. Og hvorfor ikke? Livet som hjeml√łs er √•benbart ikke s√• s√łlle endda. Der er masser af hj√¶lp at f√•. Han kan ern√¶re sig ved sort arbejde eller kriminalitet, for danskerne har endnu ikke l√¶rt at bygge deres hjem om til f√¶stninger.

B√łrnepenge og andre ydelser

Debatterne om offentlige ydelser til fremmede statsborgere har raset gennem meget lang tid, og statsministeren har erkl√¶ret, at der ikke er noget at g√łre. EU har talt og lovgivet, og herefter har vi os at rette.

M√•ske burde politikerne selv lige l√¶se, hvad der st√•r i EU-vejledningen om sociale ydelser i Danmark. Hvad ang√•r ydelser og tilskud til b√łrn og unge, fremg√•r det side 24, at

‚ÄúEntitlement to both child and youth benefit (b√łrne- og ungeydelse) and child allowance (b√łrnetilskud) is subject to the following conditions: ¬†¬ß the child must be resident in Denmark‚ÄĚ

Som bekendt sendes b√łrneydelser ud af landet. P√• side 26 fremg√•r det vedr√łrende arbejdsl√łshedsunderst√łttelse, at

‚ÄúEntitlement to unemployment benefit is normally acquired after one year’s membership of a recognised unemployment fund. Moreover, the first time you apply for unemployment benefit you must have worked as an employee for 1,924 hours which is equivalent to the standard full-time working hours for the occupation for at least one year in the last three years or have been mainly self-employed over an equivalent period.‚ÄĚ

Som bekendt skal udenlandske arbejdstagere kun have v√¶ret medlem I 3 mdr. af en arbejdsl√łshedskasse.

Har de danske politikere v√¶re med til at forfatte vejledningen, lyver statsministeren om, at der ikke er noget at g√łre. Har EU forfattet den p√• Danmarks vegne, lyver statsministeren om, at der ikke er noget at g√łre.

Dette valg har soleklart vist, at de, der elsker deres land, og de, der elsker EU, st√•r s√• skarpt over for hinanden som ingensinde f√łr.

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
7 years ago

Det √§r allts√• fr√•n nordiska kvinor vi ska f√• h√∂ra sanningen!Stort tack Britta Mogensen och Julia C. Den sistn√§mnda l√§ste jag om en g√•ng till – och nu v√§nde alltihop inom mig. EU √§r ett konstruerat monstrum som till sist kan bli vad som helst – en kommunistisk lydstat eller ett nytt Hitler-rike. Ingen kan f√∂rutse detta och jag tror inte p√• den politiska sammans√§ttningen l√§ngre. Europa √§r INTE USA. Vi √§r en samf√§lld massa nationer med EGNA spr√•k och inom v√•ra respektive spr√•komr√•den k√§nner vi oss mest hemma. Hur mycket spr√•k vi √§n l√§r oss kommer vi till en… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Det er meget jo underligt, at s√• hysteriske og hypersarte muslimer som disse overhovedet kan f√• den vanvittige tanke at indvandre til Danmark – og til vesten generelt – , hvor de jo uforvarende kan risikere at se et billede af en gris eller endog at ind√•nde et helt “grisemolekyle” ūüėÄ Hvorefter alting s√• “naturligvis” straks skal indrettes efter dem mht. til halal i kantiner, institutioner og forretninger samt s√¶rlige bederum, baderum og “toiletter” ( = hul i jorden, som man skr√¶ver over ūüėČ ) og endel√łse m√¶ngder af andre skrupsk√łre muslimske s√¶rkrav. M√•ske burde vi – eller EU? ūüėÄ… Read more »

Victor
Victor
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Bjovulf – du er jo godt klar over, at muslimer – if√łlge Koranen – slet ikke m√• bo heroppe mod nord.

I hvert fald ikke hvis man tager Koranen for den fulde og eneste sandhed. S√• vil de sm√• pus jo d√ł af sult og t√łrst hver 12. √•r, n√•r Ramadanen falder i de hvide n√¶tter.

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Victor

Ja, og ellers er der jo det nordlige Skandinavien og Gr√łnland
med midnatssol i et par måneder, hvis man vil være på den helt
sikre side ūüėÄ

Nord√łstgr√łnland har desuden den store fordel, at der lige bortset fra
isbj√łrne, moskusokser og et par siruspatruljer √° 2 mand ikke bor andre,
de kan genere og stille deres vanvittige krav til … ūüėČ

CommonSenseNow
CommonSenseNow
7 years ago

Fremragende artikel. Modstand mod EU er det der skal til for at nationalstaterne kan overleve. Kæmper selv denne kamp dagligt på Twitter. Og har skabt denne liste, med knap 700 ligesindede.
https://twitter.com/CommenSenceNow/lists/eu-resistance

Tim Pallis
Tim Pallis
7 years ago

Fantastisk klar og velskrevet gennemgang af hele EU problematikken. I g√•r leverede du en lige s√• str√•lende artikel om Menneskerettighedsdomstolen i Den Korte Avis. Det er en forn√łjelse at l√¶se. Hvor er vi dog enige. Sk√łnt, men ogs√• foruroligende. Vi har jo ret i vore betragtninger, og vi er s√• heldige, at have dig som en overbevisende stemme midt i alt det vr√łvl, vi skal h√łre fra de fleste politikere og journalister.

Bitten-Kirsti Nielsen
Bitten-Kirsti Nielsen
7 years ago

Nej, eurofober er ikke det seneste hit. Det er “populister”. Imponerende med den fantastiske opfindsomhed, lalle-europ√¶erne har lagt for dagen for at h√łvle os andre ned. Vi kan nu g√łre r√¶kken af attributiver op, som f√łlger: f√łrst kom pr√¶dikatet racister. S√• fulgte fascister, s√• nazister, derefter alle fobierne og nu som seneste hit populister. Sp√¶ndende at se, hvad n√¶ste bud bliver. M√•ske skulle vi udskrive en konkurrence.

Bergfast
7 years ago

Bra genomgång.

S√• nu ska alla fundersamma, bet√§nksamma, och eventuellt kritiska till att f√∂rtr√§ffligheten med ett √∂verstatligt Europa, endast √§r just en f√∂rtr√§fflighet och enbart n√•gonting av godo f√∂r alla och envar, kategoriseras som:….”Eurofober”…(fniss…! Det √§r √§nd√• lite skrattretande, samtidigt som det √§r s√• dumt, eller kanske rent av t.o.m. lite elakt…)

Bergfast
7 years ago
Reply to  steen

Precis. (Fniss, skratt…)

intetnavntak
intetnavntak
7 years ago

God artikel, specielt de to f√łrste overskrifter.

Til kommentaren for oven, nej. Vi har ikke brug for en aftale med eussr, hvis de vil lege diktatorer kan det blive uden os.

Britta D
Britta D
7 years ago

Nej, det er ingen l√łsning at melde sig ud af EU pga. at vi er n√łd til at have en E√ėS-aftale med EU og dermed bliver vi alligevel bundet ind i disse regler. Vi er en del af Europa, det m√• folk se i √łjnene. Der findes ingen √łnskkvist. Vores eneste mulighed er at protestere ved valgene og i mellemtiden. Jeg er ikke i tvivl om, at regeringens regler er i overensstemmelse med EU-reglerne og fortolkningen af disse af EU-domstolen. Sidstn√¶vnte er en uhyrlighed, da denne b√łjer reglerne til fordel for EU. Alligevel synes domstolen ogs√• p√•virkelig, da der lige… Read more »

Victor
Victor
7 years ago

En overset, men yderst interessant, udvikling i London-valgkredsen Tower Hamlets. (Der, hvor George Galloway blev valgt for nogle år siden). Der er ganske enkelt gået Pakistan eller Bangla Desh i valghandlingen:

http://blogs.spectator.co.uk/sebastian-payne/2014/05/tower-hamlets-londons-rotten-borough/

JensH
JensH
7 years ago
Reply to  Victor

@Victor mange tak for linket. En interessant artikel om den 3. verdens fremtid der venter vores engang s√• civiliserede vestlige lande. Men jeg har dog en enkelt rettelse til dit indl√¶g. S√•vidt jeg ved er George Galloway er ikke valgt i Tower-Hamlets, (som ligger i London), men derimnod i er han MP for Bradford West, hvor han er valgt for partiet ‘Respect’: http://en.wikipedia.org/wiki/Respect_Party Derimod blev en radikal islamist ved navn Lutfur Rahman (indvandrer fra Bangladesh), valgt til Borgmester for “Tower Hamlets London Borough Council” tilbage i 2010: http://en.wikipedia.org/wiki/Lutfur_Rahman S√•vidt jeg husker var det dette valg i Tower Hamlets, der viste… Read more »

Victor
Victor
7 years ago
Reply to  JensH

Okay – Tower Hamlets er en del af Bethnal Green and Bow-kredsen…hvor Galloway blev valgt i 2005. Hvis jeg kl√łjs i Londons valggeografi, s√• undskylder jeg.

Men jeg tror det ikke. I hvert fald tyder dette afsnit på, at jeg har ret:

“George Galloway was an appalling MP for Bethnal Green and Bow which is why the people of Tower Hamlets rejected Respect so decisively in May 2010”

http://labourlist.org/2012/04/a-letter-to-bradford-west-from-tower-hamlets/

jens
jens
7 years ago

Artiklen “Efter valget” er imponerende godt formuleret og rammer 100% plet i forst√•elsen af, hvad EU har udviklet sig til i dj√¶velskab