30
maj
Seneste opdatering: 30/5-14 kl. 1459
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

The video shows a French politician complaining in Parliament about the Merah family, which spawned the mass murderer Mohamed Merah and is now reportedly sending jihadis to Syria — all at the expense of the French welfare system. Terrorist’s ‘proud’ sister quits France ‘for Jihad’

Syrien-jihad: Danmark lever på lånt tid

De militante islamistiske miljøer i Danmark vokser betydeligt i disse måneder, og der er ifølge Politiets Efterretningstjeneste, PET, i dag »flere hundrede« personer, der aktivt støtter militante ideologier, mens der findes et meget stort antal sympatisører, der ikke nødvendigvis er aktive. Samtidig er der sket en forråelse af de islamistiske miljøer, der gør, at PET er bekymret over udviklingen, der i sidste ende kan ende med et terrorangreb i Danmark.[..]

Magnus Ranstorp, der er forskningsleder ved Forsvarshögskolan i Stockholm, siger: »Den øgede tilknytning til det kriminelle miljø i Danmark er usædvanligt i forhold til andre lande i Europa.Hjemvendte krigere skaber en stor national sikkerhedsrisiko for Danmark. Mange er traumatiserede, når de vender hjem, men nogle er også mere radikale og har fået kontakter, som er villige til at finansiere et angreb. Når man har dræbt i Syrien, bliver det også nemmere at dræbe i Danmark. Danmark lever på lånt tid i forhold til at forhindre et terrorangreb,« siger Magnus Ranstorp.

»PET er i øjeblikket overrendt med sager om Syrienkrigere og sympatisører på et niveau, man aldrig har set før. Radikaliseringsprocessen er blevet meget kort, og det skaber et meget omfattende og stigende problem i Danmark, hvis PET ikke får standset rekrutteringen til disse miljøer.« Kontakt til ligesindede Det fælleseuropæiske politisamarbejde, Europol, udsendte onsdag sin årlige terrorrapport.Heraf fremgår det ligeledes, at der er en stor trussel mod de europæiske lande fra krigere hjemvendt fra Syrien.

Ingen sigtelser herhjemme Ifølge CTA samarbejdes der om at få især unge ind i miljøet, og grupperne er også med til at facilitere, at herboende kan rejse til krigszoner i Syrien. Det tyder altså på, at samarbejdet om Syrien-rejserne er langt mere organiseret end hidtil antaget.I modsætning til lande som Frankrig, Holland og senest Norge har myndighederne grebet ind og sigtet eller dømt personer, der har eller har haft planer om at rejse i hellig krig i Syrien.Det militante islamistiske miljø vokser og vokser, JP (ikke online)

»Jeg har aldrig været kommunist«

Sången om Stalin är en sång inspelad av det kommunistiska bandet Knutna nävar, och finns på skivan “De svarta listornas folk” från 1973. Sången hyllar minnet av Stalin som beskrivs som “vår vän och kamrat” och är en översättning av den östtyska “Lied über Stalin”.

Kjell Albin Abrahamson skriver om Schyman i sin bog “Låt mig få städa klart”:

“Jag har aldrig varit kommunist” hävdade hon i en tv-intervju inför valet i september 1994. Hon hade “bara varit kär”, därav medlemskapet i Marxist-Leninistiska Kampförbundet. Hon hade inte fattat att det var ett kommunistiskt parti.

Gudrun Schyman var var medlem af Riksdagen 1988-2006, valgt for Vänsterpartiet-Kommunisterna, som hun var partiformand for 1993-2003. Hun forlod partiet på grund af en skattesag i 2003. VPK smed K’et i 1990, i 1993 tog Schyman “afstand fra kommunismen.”

Optagelsen der må være nogle år gammel, skulle være fra et “humor-program”, og publikum ler hjerteligt. På baggrund af Schymans historie kan det være lidt svært at se det sjove, men publikummet er taknemmeligt. Denne totalitære populist stemte 14.6 procent af Sveriges overklasse på Södermalm på, samtidigt som SVT bar hende frem i valgkampen. Hendes lyserøde stalinistparti FI kan komme i Riksdagen med dagens 3.9 % i en måling.

Det er et tragikomisk teaterstykke at overvære

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
6 years ago

“Tack kamrat Stalin för vår lyckliga barndom!” Sovjetisk bön som lästes förr i världen. Detta hittade jag i boken “Vägen genom Stalins läger” av Pjotr Jakir. På bokens baksida läser jag; “Pjotr Jakir föddes 1923 som son till en hög rysk arméofficer. I juni 1937 sköts fadern tillsammans med flera andra av Stalins generaler. Pjotr förvisades tillsammans med modern till Astrachan. Han arresterades samma år och sattes in på ett arbetsläger för minderåriga. — Efter sjutton år i läger och fängelser frigavs han 1954. När hans dagbok från från lägertiden publicerades utomlands i början på 1970-talet inleddes en ny rättegång… Read more »

Chris
6 years ago

Gudrun Schyman är en riktig överklasshäxa som otroligt nog kan kramla sig fast vid makten efter den ena efter den andra skandalen. Som t ex när hon gick ut från filmen och satte sig att kissa i biofoajén. Kisstrosorna slängde hon sedan ut på publiken. Hon skattefuskade när hon var partiledare i världens största skattehöjarparti. Och så brände hon upp 100.000 kr i Almedalen. Pengarna hade skänkts av Benny Andersson. Snacka om otacksam. Schyman kan kosta på sig ett så vidlyftigt förhållande till pengar. Hon är van vid att alla andra betalar. Fi är Sveriges motsvarighet till Fidel Castro. Ett… Read more »

HH
HH
6 years ago

Tack Sebastian, jag blev klokare! Igår i svensk TV ett långt filmat reportage om Marie le Pen och Gert Wilders.Jag vet inte om den svenska speakerrösten var en tolkning av reportagets ursprungliga röst, men ett genomgående grepp var naturligtvis den övertydliga riktningen – stollarnas riksdag. Tack, tack, jag förstod precis!! Ett äldre holländskt par intervjuades. Här kunde naturligtvis inte rösten ta bort vad paret tyckte: de kände inte igen sitt Holland för all invandring. För att sänka dem ställde rösten frågan vilket historiskt ögonblick -riktat till mannen – som han mindes särskilt i sitt liv vad gäller hans land. Han… Read more »

Sebastian
6 years ago
HH
HH
6 years ago

Som det så tydligt sagts från vänsterideologiskt håll: “Man kan inte göra omelett utan att knäcka äggen!”

Någon som vet vem som präglade satsen? Trotskij, Lenin eller någon annan potentat? Själv äter jag inte omelett!

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
6 years ago

Angående Marxist-Leninistiska Kampförbundet och dess stadgar. Ur Wikipedia-länken ovan: “Eftersom den borgerliga statens viktigaste element utgörs av en våldsapparat i form av polis och militär kommer den proletära revolutionen med nödvändighet att grundas på revolutionärt våld. Monopolkapitalet kommer inte frivilligt att överlämna sitt herravälde. Proletariatets maktövertagande kräver därför att en beväpnad arbetarklass kan ställas mot monopolkapitalets våldsapparat. Arbetarklassens makt består av dess beväpning. „ — Plattform och stadgar för Marxist-leninistiska kampförbundet, 1971″ Tänk så mycket lättare det blir när “proletariatet”, d.v.s. Baader-Meinhof-ligans politisk-kulturella gren, kontrollerar “den borgerliga staten”, och därigenom inte längre behöver vara beroende av någon lättjefull arbetarklass, utan… Read more »

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
6 years ago

Samtidigt, i en annan del av världen:

http://magharebia.com/en_GB/articles/awi/features/2014/05/28/feature-01

Även Libyens folk börjar till sist tröttna på Al Qaidas gangstervälde nu, och en stor urladdning tycks oundviklig.

Är det kanske dags att sätta våra parlamentariker på skolbänken igen för en grundläggande utbildning, baskurs 1A i värdegrundsfrågor?
“Say after me, please:”
1 Fem myror är fler än fyra elefanter
2 Alla Al Qaida-anhängare i världen är inte hälften så mycket värda som Moder Theresa

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
6 years ago

“Jag har aldrig varit kommunist”, NKVD:s återuppståndelse och Folkrepubliken Södermalm http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/10863933/Ukraines-rebels-in-crisis-after-Donetsk-coup.html Europas höger och vänster tycks vara i lika hög grad förvirrade av den senaste händelseutvecklingen. Vissa bedömare försöker beskriva Putin-regimen som konservativ och reaktionär. I nästa andetag försöker samma bedömare hjälpa till med att sätta Putins naziststämpel på den ukrainska regeringen. Unga partier på Europas högerkant (?) inbillar sig samtidigt att Putin bara är en patriotisk nationalist, som bara vill skydda den ryska minoriteten i Ukraina och är deras bästa vän mot EU:s Centralkommitté. Nu beskriver journalister på plats i Donetsk hur ryska specialtrupper i ”Folkrepubliken Donetsk” markerar sitt… Read more »

HH
HH
6 years ago

Ja, så här ser den politiska lekstugan/kindergarten ut i Sverige. Schyman har naturligtvis aldrig träffat någon av dem som flydde “paradiset” i öst -med livet som insats. Här är en historia jag fick mig till livs av en f d östtysk som var speditör i Rostock eller Sassnitz (jag minns inte vilken ort) under DDR-tiden. Den statliga firma han arbetade för hade mycket med Sverige att göra. För att bättra på sina kunskaper i svenska tog han kontakt med svenska ambassaden för att få mer texter på svenska. När han gick därifrån stoppades han av en spoling i 18-19-årsåldern som… Read more »

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x