31
maj
Seneste opdatering: 1/6-14 kl. 1558
35 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jimmia Åkesson er en venlig og tålmodig mand. Her er han oppe imod politisk reporter Ci Holmgren, hun har tidligere skrevet politiserende indlæg på SR om Sverigedemokraterne. Det interessante i lørdagsinterviewet, er intervieweren. Læg mærke til hendes snubletråde: “I siger at kultur og kriminalitet hører sammen.” Det har Åkesson aldrig sagt, selvom han godt kunne have gjort det. I Danmark og England ved vi, at sikh’er og sydøstasiater er meget mindre kriminelle end gennemsnittet, og at muslimer er meget mere kriminelle. Der er naturligvis en kulturel faktor. Hun bliver ved med at påstå, at Åkesson har sagt det. Holmgren omtaler udvandringen fra Sverige, som er stor, så “nettoindvandringen ikke er så stor”.

Man kan ikke sammenligne indvandrerne med udvandrerne, veluddannede udvandrer og analfabeter indvandrer, og Åkesson burde have nævnt 40.000 familiesammenførte om året, 714.000  siden 1980, som hele tiden har været det største problem. Han virker udmattet, men i al almindelig er han ikke offensiv nok når han møder disse pseudopolitikere.

En interviewer skal naturligvis være pågående, men både den enthusiastiske tone og indholdet afslører af Ci Holmgren først og fremmest er en politisk modstander. Hun kan ikke skjule det.

Også i dag har Expressen en artikel om videoen, jeg skrev om forleden: Upproret mot SDU:s hatfilm till Europa. Den går langt ud over grænserne for, hvad der er almindelig reportage, men Expressen er dog ikke public service, selvom den får millioner fra staten. Det er op ad bakke for SD mod journalist-politikerne. Deres uhæmmede kampagne mod partiet, har været vellykket, men den vil kun forsinke det der er sket i Danmark og Norge et årti eller så. I processen har de sat deres troværdighed over styr.

Svensk journalistik kæmper med de samme problemer, som alle andre, men i tillæg har de påført sig selv et endnu større problem: De har en politisk dagsorden, der har undergravet flertallets tillid til dem. I dag vender folk sig bort fra dem, men i en mere tilspidset situation, når svenskerne er blevet i mindretal i deres eget land, vil de opfatte dem, som danskerne opfattede nazi-avisen Fædrelandet under besættelsen: Landsforrædernes Dagblad. Det bliver meget umorsomt at være svensk journalist i løbet af få årtier. Vælg et andet job.

Den Korte Avis og Uriasposten er fascistiske

P 3. Det har jeg ikke hørt i 30 år, hvis nogensinde. Jeg vidste ikke, de var antifascister. Det skal være et humorprogram, de har dog begge gået 4 år på journalistuddannelsen for at kunne præstere det. Monte Carlo på P 3.

EU’s “grænsebeskyttelse” bjærger 3000 illegale afrikanere

Italian boats have rescued nearly 3,000 migrants trying to reach Europe in the past 24 hours – as Italy’s government said almost as many migrants had arrived so far this year as in the whole of 2013. The navy said it had picked up around 1,300 migrants on Saturday as part of a major ongoing operation to save the lives of thousands of immigrants heading for Europe in overcrowded and rickety boats

The Italian government this week put the number of migrant arrivals at over 39,000 so far this year – not far off the 43,000 registered in the whole of 2013. Many are asylum seekers from Eritrea, Somalia and Syria, and most are picked up by Italy’s navy. Earlier this month, however, at least 14 died when a boat sank between Libya and Italy. Libya has long been a springboard for Africans seeking a better life in Europe and the number of illegal departures from its shores is rising due to clement weather conditions and growing lawlessness. Nearly 3,000 migrants arrive on Italian coast in 24 hours

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

35 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Skåning
Skåning
6 years ago

“Det var bra att du tog upp valvakan. Den är en skandal i sig. Jag trodde inte att valvakor och val kunde bli värre än vad det var 2006 och 2010 men det kunde det.” Jag var helt förberedd på att denna valvaka skulle bli värre, men även jag överraskades av hur extremt det skulle bli. Till skillnad från Steen har jag fortfarande SVT och DR1 samt TV2 i mitt utbud så jag växlade mellan valvakorna. Det var rent surrealistiskt. En känsla som knappt går att beskriva, men det bekräftade samtidigt att det inte var jag som var sinnessjuk, utan… Read more »

HH
HH
6 years ago

Ludvig du beskriver precis det vi alla känner och ser och upplever. Tack! I händerna kom några små historiska beskrivningar av en del landskap i Sverige – Västmanland, Dalarna, Sörmland, o s v. Jag satt hela tiden och imponerades av vårt folks innovativa förmåga. Att från stor enkelhet komma till stor komplikation. För en herrans massa år sen jobbade jag som journalist i Bergslagen. Stråssa och Striberg var gruvor som fortfarande var i drift. Några engelska blivande gruvingenjörer hade kommit dit för praktik och min uppgift var att göra ett reportage om dessa unga män och gruvor i allmänhet och… Read more »

Angela
Angela
6 years ago
Reply to  steen

Det är bra att du tar upp detta ämnet “Aktivistisk public service journalistik”. Jag hoppas att många forskare tittar på valet i år och demokratins sönderfall. Många gissade att valet skulle bli ovanligt smutsigt denna gång. Jag har aldrig under mitt liv varit med om något liknande. Att medier och andra institutioner så aktivt varit med i valet med en fruktansvärd ful propaganda mot folket. Man ger sig in i valet som valarbetare. Det är anmärkningsvärt. Och företräder vissa partier medan man attackerar andra. Alf Ross och Hal Koch skulle slagits med häpnad. Det som är anmärkningsvärt är att public… Read more »

Nils
Nils
6 years ago

Nu hørte jeg ikke hele interviewet, men det, jeg hørte af det, syntes jeg var helt o.k. for det følger blot den form, der er for programmet lørdagsinterviewet: At det skal være bidsk og konfrontatorisk, og det levede hun helt op til. Der bliver gået til stålet, og sådan skal det være. Det er jo ikke programmets skyld, at vor ven gør en lidt mat figur.

Ludvig
Ludvig
6 years ago

I svenska journalisters huvuden är det 30-tal!Dom säger det inte rent ut, men hela deras kampanjjournalistik, där dom smetar ner alla avvikande röster med “rasistisk”,”fascistisk” (och när dom känner sig riktigt godmodiga “främlingsfientlig”)bygger på en dröm om det egna hjältemodet, där de tar upp kampen med en av dem själva framkallad och projicerad fascism-bild. Projicerad? Ja, därför att de tillskriver andra det de själva håller på med, med sin giftiga hatpropaganda. Själva är de en samling små Goebbelsar som fyller radio- och tv-lyssnarna med dessa smädesord dag in och dag ut, från över-Goebbels Wolodarski via Hedemoar, Ci Holmgrenar och så… Read more »

Skåning
Skåning
6 years ago
Reply to  Ludvig

Tack, Ludvig. Du uttrycker dig bättre än jag. Åkessons ständiga förmåga att inte bli förbannad är övermänsklig, och jag kan verkligen förstå att han är trött. Jag blir bara så upprörd när jag hör sånt här. Varför måste SD antingen vara betongnationalister som Kasselstrand eller helt böja sig för journalisternas världsåskådning. Jag tror inte att det i nuläget är mer ursäkter som behövs utan mer konfrontation, precis i Wachtmeisters stil.

Ludvig
Ludvig
6 years ago
Reply to  Skåning

Absolut!
Wachtmeisters stil är perfekt i nuläget.
Åkessons undfallenhet gentemot Holmgren kunde lätt ge intrycket att han inte var påläst (vilket hon ju inte var om man lyssnade noga efter), och det är ju inte bra.

Mvh
ludvig

HH
HH
6 years ago

Precis som Angela hörde jag Godmorgon Världen i dag. Norborg gjorde en bra analys om väljare. Men det jag inte står ut med är ordet “främlingsfientlighet”. Svenskar är inte fientliga mot andra. Varför inte ett mer civiliserat “främlingsnegativa”, “ifrågasättande” etc. Det är denna omutliga stämpel som förs åt två håll: de som vill ha status quo och de som får färgen på sig. Förmodliglen begriper inte invandrarvurmarna att de SJÄLVA talar om vilka de är! Jag träffar regelbundet både irakier, iranier, bosnier och en nigerian. De första grupperna är akademiker, bra på svenska och har helt lämnat allt vad religion… Read more »

Rune
Rune
6 years ago
Reply to  HH

Eller ännu hellre: Främlingsskeptisk.

Angela
Angela
6 years ago

Just nu sänds Godmorgon Världen på SR P1. Programmet inleds euforiskt med partiet som public service lotsat fram, därefter EU-propaganda kallad analys. Det tredje inslaget (tror jag eftersom inte SR längre visar sin tablå) är intressant. Det handlar om det egyptiska valet. Ta del av det i reprisen i kväll eller på nätet och lär och bäva. En verklighet som snart är vår. Med ilfart rusar västvärlden mot samma öde. Verkar dock som om Australien skulle undantas. Nu har jag tröttnat på att sitta här och kommentera gårdagens inlägg och drar. Man har god lust att strunta i hur det… Read more »

Limewood
Limewood
6 years ago

Danmarks Radios humor har ikke så meget med “humor” at gøre. Selv kalder de det for “satire” – hvilket i virkeligheden dækker over, at det er et fripas til lange den ene regulære sviner over disken efter den anden. Og som oftest er det ikke engang sjovt, ikke engang plat. Nærmere ubegavet og indskrænket. Det værste er ikke den ringe humoristiske kvalitet, men at der bag den postulerede humor ligger en politisk dagsorden og altid med samme vindretning. For selv om man på venstrefløjen har et særdeles veludviklet blik for egne fraktionsdannelser – som jo ikke er sjove (selv om… Read more »

Peter Andersen
6 years ago
Reply to  Limewood

P3 er infantil radio for små unge og progressive poder, hvis verdensbillede er klippet lige ud af SF’s og de radikales partiprogram tilsat lidt Jon Stewart og Politiken. Det hele er så tilpas sammenspist, at værterne sikkert har en far eller en mor ansat i selve radiofonien eller noget andet “ved musikken”.

Hvis man er ugleset i det sammenrend, er det at betragte som et adelsmærke..!

Angela
Angela
6 years ago

Angående SDU:s film till andra ungdomar i Europa med budskapet Europa är vår världsdel så länkar jag återigen till Wilhelm Moberg som av svenska folket utsågs till 1900-talets störste författare.

http://petterssonsblogg.se/2011/01/05/sverige-ar-vart/

Angela
Angela
6 years ago

Eftersom snaphanen som vanligt attackeras så snart det är dags för Söndagskrönikan, hann jag läsa föregående krönika om EU. Inte bara snaphanen utan även Aktualia blockeras. Finns bara äldre krönikor att tillgå. SKAM av Telia om det är de som blockerar.

Hahahaha… klart som korvspad att de blockerar. Efter JC:s senaste Söndagskrönika. Bra att de visar vilka gangstrar de är. Demokrati och de liberala fri-och rättigheterna är inget för EU och globalisterna.

intetnavntak
intetnavntak
6 years ago
Reply to  steen

Hmmm, nej. Men det kan være jeg husker forkert; Jeg bruger ikke så meget tid på søndagskronikken.
ISP-internet service providers kan blive hacket, det kunne selvfølgelig være provideren selv.

Julia Caesar
Julia Caesar
6 years ago
Reply to  Angela

@ Angela.

Ingen krönika är blockerad. Dagens söndagskrönika utgår på grund av sjukdom.

Hälsningar
Julia Caesar

Angela
Angela
6 years ago
Reply to  Julia Caesar

Tack. Var rädd om dig.

Angela
Angela
6 years ago

Undrar om Julias Söndagskrönika kommit. Som vanligt blockeras det och snaphanen slår inte om till 1 juni utan fastnar på 31 maj. Att hitta Aktualia är omöjligt. Vilka blockerar Julia Caesar? Telias kunder? Eller EU?

Skåning
Skåning
6 years ago

Jag blev faktiskt minst sagt deprimerad av att lyssna på den här intervjun. Och inte för dess osakliga intervjuare, utan för den fullständigt förtofflade Åkesson, som numera totalt gått på defensiven. För varje fråga han fick kunde han ha gett ett motsvar som hade satt Holmgren på plats. Varför inte bara säga att det såklart är så att de som inte uppfyller Genève-konventionens strikta krav ska utvisas såsom vi alltid har utvisat folk som inte har rätt att vistas här. Och varför inte bara förklara i klartext att klankulturella folk helt enkelt inte platsar i vårt samhälle, även om de… Read more »

Angela
Angela
6 years ago
Reply to  Skåning

Ja, och han skulle utan vidare kunnat hänvisa till SR:s eget “Konflikt” där man återigen sände reportaget från Libanon. Sedan hade ord varit överflödiga. Frågan är – varför gör han inte det? Är han hotad? Snarad? Vad har hänt? I går kom ett typexempel på ett propagandanummer mot som Danmarks store demokratiförespråkare Alf Ross kallade ett övergrepp mot ett försvarslöst folk: ett inslag i Blekingenytt (SR SVT) där man helt utan någonting, ingen anledning, försåtligt lägger in inlindat med någonting som “nu har Sölvesborgarna glatt sig åt valsegern MEN inte alla gör det MINSANN (budskapet) och så visar man ett… Read more »

Angela
Angela
6 years ago
Reply to  Skåning

För de som inte använder facebook:

http://avpixlat.info/2014/05/31/ian-wachtmeisters-rad-till-fredrik-reinfeldt/

Återigen en mycket BRA kommentar! Tack för den Skåning!

HH
HH
6 years ago

Ja, jag hörde bitvis intervjuen som var så uppenbart riggad att jag inte orkade med någon längre stund. Tassandet, sänkandet av rösten hos utfrågarinnan/hen!

Jag ska skaffa en bättre radioapparat så jag geschwint kan ta in andra länders kanaler. Minns med saknad Los Angeles Times som en hemvändande – på besök! – svensk gav mig. En hel bunt! DET var en tidning det.

Jag har läst Ian W:s “Elefanterna” färdigt nu och trots vissa lösa bitar står det klingande klart – ingenting har förändrats!

Angela
Angela
6 years ago

Läste just på denna länk. Kan läggas till ditt inlägg. http://varjager.wordpress.com/

Ett gott skratt kan behövas.

Jag skulle gärna velat se de centerpartister som röstade på c och fick fadderullan Federley. Det hade de inte väntat sig. Jag skrattar bara jag tänker på det. Om inte förr så har de väl fattat nu hur allvarligt läget är och att de måste begripa någon gång att det inte är som förut. Även c-partisten f d euparlamentarikern verkade ledsen. Inte ens han fattade komplotten. Förrän det var för sent.

Angela
Angela
6 years ago

Ja, det är intressant ur forskningssynpunkt. Men framför allt är det mycket underhållande. Riktigt roligt att se reportrar och journalister men även andra i public service göra sitt yttersta för att sätta dit SD och alla EU-kritiker. Ännu roligare var förra Agenda där Anna Hedenmo försökte sätta dit SD:s EU-parlamentariker Winberg med “ebola”. Hedenmos min när hon misslyckades var obetalbar. Så här stod det i Expressen: “Marie Demker, professor i statsvetenskap i Göteborg som länge har följt högerextrema partier, tycker att applåderna på SD:s valvaka är intressanta.” Och lika intressant är det när vänsterextrema Demker uttalar sig om högerextremer och… Read more »

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
6 years ago

Några mindre korrektioner:

Expressen mottar inget presstöd.

Sydostasiaters kriminalitet kan inte genenerellt sägas vara lägre; den varierar en del beroende på ursprungsland. Vietnameser och filippinier begår tex fler brott än ursprungsbefolkningen. Bland asiater är det är ffa koreaner och japaner och i viss mån kineser som ligger väsentligt under ursprungsbefolkningen. Dessa länder har ju även väsentligt högre IQ; jämför tex Japans 105 vs Filippinernas 89.

Japansk polis för fö mycket detaljerad statistik över utlänningars brott i Japan, och den brukar uppvisa liknande variation.

Hans Und
Hans Und
6 years ago

Gennemsnit for filippinerne skal tages med skovle af salt. Der er over 100 folkeslag med tilhørende egne dialekter og det spænder fra hulefolk (Palawan) til etnisk “rene” spaniere og kinesere (o.a.).

Anonymous
Anonymous
6 years ago
Reply to  Hans Und

Hans Und, Du har förvisso en poäng, även om det nog är mycket begärt att BrÅ skall börja dela in filippinier i 100 subgrupper – de har ju fullt upp med att lägga ihop lägga samman disparata länder för att blanda bort korten. Jag har själv lång operativ erfarenhet från Filippinerna, och jag skulle nog våga påstå att folkslagen nu är rätt så blandade; det är svårt att hitta renrasiga spanjorer eller kineser (från 1800/1900-tals vågen, bland senare anlända finns renrasiga koreaner, kineser och vietnameser “boat people”). När det gäller kriminaliteten PÅ Filippinerna – som skulle kunna ge en fingervisning… Read more »

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
6 years ago
Reply to  Hans Und

Hans Und, Du har förvisso en poäng, även om det nog är mycket begärt att tex BrÅ skall börja dela in filippinier i 100 subgrupper – de har ju fullt upp med att lägga ihop lägga samman disparata länder för att blanda bort korten. Jag har själv lång operativ erfarenhet från Filippinerna, och jag skulle nog våga påstå att folkslagen nu är rätt så blandade; det är svårt att hitta renrasiga spanjorer eller kineser (från 1800/1900-tals vågen, bland senare anlända finns renrasiga koreaner, kineser och vietnameser “boat people”). När det gäller kriminaliteten PÅ Filippinerna – som skulle kunna ge en… Read more »

Hans Und
Hans Und
6 years ago

Ja og nej. Men vi kender nok landet lige godt. Filippinsk statistik er overvejende troværdig, men det hjælper gevaldigt på ens egen fortolkning med et indgående kendskab. Hvad du berører her er forskellen på en anmeldelse til politiet og om det så rent faktisk kommer videre i retsystemet. Selv en forbrydelse som mord, kan være anmeldt (blotter) og rette person anholdt, for så at stoppe fordi der indgås en aftale mellem familierne. Tilgengæld fangede deres system, at der var et problem med “vesterlændinge” der anmelder tyverier/røverier. Der er ofte tale om forsikringssvindel. Men har vi efterhånden ikke også seriøse problemer… Read more »

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
6 years ago
Reply to  Hans Und

Jag vidhåller att filippinsk statistik på området är tämligen otillförlitlig, så här får vi nog agreee to disagree. Det du nämner beträffande filippinska advokaters peacemaker-ambition, kan jag däremot helt instämma i. Det är ibland en inte så tokig överlevnadsstrategi på öarna. Jag har varit med om fall där ena sidans ombud utförligt försökt HITTA gemensamma, framstående släktingar hos motparten. Min uppfattning är att detta ökar exponentiellt med motpartens upplevda maktbas. Advokaten minimerar ju på så sätt sina personliga säkerhetsrisker vid framtida praktik i området, samtidigt som han hjälpligt utför sitt uppdrag. Som ett lustigt sammanträffande skall jag faktiskt om några… Read more »

Skåning
Skåning
6 years ago

Det du skriver stämmer i hög utsträckning. Om jag får försöka mig på en förklaring så är det så att vietnameser oftast invandrat hit som familjer och håller sig inom sin egen grupp, men samtidigt är de alltid vänliga och stör ingen. Deras brottslighet är diskret och sällan våldsam. Thailändare klarar sig bättre, mest pga att i princip 90% är kvinnor som kommer hit och bildar par med svenska män. Trots att de kommer från ett väldigt våldsamt land, så är de oftast entreprenöriska, hårt arbetande och har en slags medkänsla för andra som nästan är svår att förstå om… Read more »

35
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x