3
jun
Seneste opdatering: 4/6-14 kl. 0333
23 kommentarer - Tryk for at kommentere!

NationalsÄngen framförs pÄ 4 sÀtt och 4 sprÄk av: Sßdar med musiker (pÄ kurdiska)* Josef Cacan med musiker (pÄ assyriska)* GÄlmuk med Markus RÀsÀnen (pÄ lulesamiska) * SÄngruppen Svea (pÄ svenska) * Producerad av Folkets röst

Folkets röst Àr ett pÄgÄende projekt som strÀvar efter att samla in tolkningar av nationalsÄngen för att visa pÄ den svenska mÄngfalden. Det Àr en kraftsamling för att inte lÄta symbolerna för landet tillhöra extrema grupper med budskap som bryter mot konventioner kring mÀnskliga rÀttigheter. I samband med 6 juni pÄ Historiska slÀpper vi fyra studioinspelningar dÀr tolkning görs av musiker som Àr Samer, Kurder, Assyrier och Romer.Fira 6 juni pÄ Historiska Museet i Stockholm.

Jeg ved egentlig ikke, hvorfor man fejrer nationaldag i en nation, der er ved at forsvinde, men mÄske fejrer man den nation, man fromt og militant hÄber vil opstÄ. Sverige lever pÄ forventet efterbevilling.

For mig er 6 juni D-dag, og i Är er det 70 Är siden. Jeg var i Normandiet pÄ 60 Ärs dagen, en stor oplevelse og da var der stadig mange amerikanske, canadiske og engelske veteraner tilbage. Hvis der overhovedet findes en europÊisk identitet, fÄr man fÊrden af den, nÄr man stÄr pÄ Omaha Beach og pÄ den smukke kirkegÄrd i Colleville sur Mer lige op over den skrÊnt, der kostede sÄ mange unge menneskeliv at forcere. Der ligger 9,387 amerikanere og 300 ukendte. Man fÞler sig, som en indtrÊnger pÄ veteranernes private omrÄde, man er ÊrbÞdig.

Efter EU valget: Opdragelsesrejser til Auschwitz-Birkenau

Skal vi gÊtte pÄ, at de er ved at gÞre i bukserne over, hvor store SD kan blive i Riksdagsvalget i september? Inden 14 september 2014 vil vi opleve svenske journalister og politikere gÄ helt over gevind, og gÞre sig til grin i hele Europa.

 The Swedish government is to spend SEK five million on trips for Swedish schoolchildren to the World War II concentration camp Auschwitz-Birkenau. The move comes following successes in the recent European elections by far-right parties across the continent. In an opinion article in tabloid Expressen, Democracy Minister Birgitta Ohlsson writes: “We need to do things on several fronts, I’m convinced more young people need to know what happens when hate conquers democracy.”Government to sponsor school trips to Auschwitz, Avskaffa Sverige Ohlsson: BekĂ€mpa hatet med grymma sanningar.

“Norge er verdens 6. mest islamiske land”

Dette vitterlige vĂ„s har to muslimske forskere i USA brygget sammen. UndersĂžgelsen ser specifikt kun pĂ„ hvilke lande der mest gĂžr, som et islamisk samfund ville kĂžre Ăžkonomien. Dens ‘forskergruppe’ er to iranere – der bor i Vesten. Jeg gĂ„r ud fra, at hvis den muslimske verden skulle blive muslimsk nok, skulle de alle forlade islam. Danmark er “verdens nĂŠstmest islamiske land.” Man kunne ogsĂ„ fĂ„ den tanke, at de bare har skrevet det for at hĂ„ne visse danske og norske politikere, og det har de da fortjent.

Islam invaderede kristendommen og jÞdedommen mentalt og fysisk, og erklÊrede sig for den endelige sandhed. Nu invaderer de endnu fungerende samfundsmodeller. Jeg ved ikke, hvordan det rimer med, at vi iflg. koranen alle er fÞdt muslimer, men nÄr vi alligevel ikke er det, er det fordi vi er frafaldne, selvom vi kender den eneste sandhed, nemlig Muhammeds. Vi er derfor ikke udskyldige, og er hjemfaldne til islams straf for apostasi, hvad der er vÊrd at huske, nÄr en muslim siger, at koranen forbyder ham at drÊbe uskyldige. MÄske er frafaldne muslimer som os de bedste muslimer ifÞlge rapporten. Nu begynder det at blive sÄ indviklet, at man vist skal have gÄet pÄ et amerikansk universitet.

Norge er langt mer islamsk enn Saudi-Arabia og Iran, ifÞlge noen av verdens fremste Islam-eksperter. De har mÄlt 208 land mot islamske verdier. Norge ligger pÄ 6. plass, mens Saudi-Arabia ligger pÄ 131. plass.

En forskergruppe har sammenlignet 208 land i verden, og rangert landene etter islamske verdier. I den fÞrste utgaven av listen fra 2010, kom Norge pÄ 9. plass, mens Irland, Danmark og Luxembourg tronet Þverst.NÄr denne indeksen nÄ blir revurdert, kommer Norge pÄ 6. plass. Muslimske land scorer gjennomgÄende lavt i den oppdaterte listen. Saudi-Arabia kommer for eksempel pÄ 131. plass, med Iran og Irak ikke langt bak.

Grunnverdiene i Islam handler ikke om sharialover eller en religiĂžs stat, ifĂžlge Hossein Askari. Professoren fra Iran leder forskergruppen ved George Washington University i USA, som legger fram listen.Forskergruppen gikk igjennom Koranen og muslimske tekster for Ă„ finne hva tekstene sier om Islam sine idealer.– Vi satte sammen en indeks basert pĂ„ de aller viktigste verdiene i Islam. SĂ„ har vi sett pĂ„ hvordan verdiene vises igjen i landene, sier Askari.– Det man raskt legger merke til er at de fleste muslimske landene dessverre ikke har gjort det de skulle ifĂžlge Islam. NRK

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

23 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
7 years ago

I familjearkivet dök det upp en gammal svartvit bild. DĂ€r ser jag min bortgĂ„ngne svĂ€rfar som liten tillsammans med sina syskon stĂ„ tillsammans med sin far nĂ€r denne hissar den svenska flaggan pĂ„ Svenska flaggans dag. Bakom dem skymtar det lilla torp de bebodde. Den flaggan mĂ„ste ha kostat en hel del – om den inte var en gĂ„va. Alla stramar upp sig, nĂ€stan i givakt och stolta över sin del av Sverige och den blĂ„giula fanan. F-n mĂ„tte ta detta Fi som uppmanar till flaggbrĂ€nning och skĂ€ndning. Ja, skĂ€ndning av mĂ€nniskor som levat i vĂ„rt land under smĂ„ omstĂ€ndigheter,… Read more »

HH
HH
7 years ago

Ja steen, jag kĂ€nner mig utkastad, utsatt för en sjĂ€lvförnekelse som jag vuxit ifrĂ„n. Jag förstĂ„r absolut inte detta utspydda hat. Det sĂ€ger nĂ„gonting annat om dessa parts-tagande egen sjĂ€lvförnekelse. Och lagom till Almedalsveckan i sommar dĂ„ alla politiska partier möts har man utlovat kyrkklockors ringande och förmodliglen vĂ€nda ryggar. Jag kom just att tĂ€nka pĂ„ en strĂ„lande mode-idĂ©. Varför inte sy upp klĂ€der som visar baksidan av en person samtidigt som denna mĂ€nniska tittar framĂ„t? Hon har dĂ„ full insyn och kan blĂ„sa pĂ„ pipor och skrika ut sitt hat- samtidigt som ryggen vĂ€nds mot den som talar. Jimmie… Read more »

HH
HH
7 years ago

En hastig avlyssning av Sveriges radio. Herredumilde vad det hatas! Jag vet inga större hatare Ă€n alla dem som predikar “olika” – men det Ă€r tydligen en viss – hrrm -olikhet pĂ„ olika. SĂ„ fĂ„r man inte vara SD för dĂ„ ringer kyrkklockorna och dĂ„ visar man ryggen och rumpan! Men hör mig nu – jag gillar LIKA! Jepp! Åker jag till Danmark vill jag ta del av Danmarks historia – ah Glob, förlĂ„t att jag aldrig kom till din Torvmossemand! Fastnade pĂ„ museet i Köbenhavn dĂ€r det var en stor utstĂ€llning om Karen Blixen. Det kunde jag bara inte… Read more »

Bergfast
7 years ago
Reply to  HH

Sympatiskt, HH.

Mycket sympatiskt.

Santor
Santor
7 years ago

Ang : “Norge er verdens 6. mest islamiske land”

Jeg har til tider brugt argumentet at vesterlĂŠndinge var langt bedre “muslimer” end muslimer nĂ„r de har forsĂžgt at argumentere for islams fortrĂŠffeligheder og nu har jeg sĂ„ en undersĂžgelse der viser at jeg har ret 🙂

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Santor

😀

Hans Und
Hans Und
7 years ago

Mon ikke de muhammdanske bĂžrn og deres forĂŠldre siger “ja tak” til dette tilbud?

Stormuftien af Jerusalem havde trods alt ogsÄ en hÄnd med i spillet. SÄ en kombination af dannelses- og inspirations rejse er vel velkommen.

Synonymen
Synonymen
7 years ago

Det Àr alldeles utmÀrkt att barnen fÄr en inblick i hur det kan bli nÀr den muslimska mördarmaskinen nÄr full kraft i ett Sverige snart nÀra dig.

Boethius Victor
Boethius Victor
7 years ago

Operan i Stockholm har netop udgivet sit sĂŠsonprogram som app – med en neger pĂ„ forsiden.

http://www.operan.se/sv/Kop-biljetter/Sasongsprogrammet-som-iPad-app/

steen

http://snaphanen.dk/2014/05/26/fortsatt-okning-av-utanforskap-2006-201 2/

ML
ML
7 years ago

Fy-fy-fy – Du mĂ„ ikke sige neger 😉 Det er pol. ukorrekt at sige det 🙂 http://videnskab.dk/sporg-videnskaben/hvorfor-ma-man-ikke-sige-neger

Prudentius
7 years ago

“…men mĂ„ske fejrer man den nation, man fromt og militant hĂ„ber vil opstĂ„.”

Tja, eller man hÄber pÄ og strÊber efter det post-historiske post-nationale samfund, hvor det nye multikulturelle menneske kan boltre sig frit fra etniske og kulturelle tilhÞrsforhold, der alle i anstÊndighedens navn er tolereret ihjel.

Et nyt samfund hvis fundament ikke lĂŠngere er naturen og historien, men universelle rettigheder. Et ide-imperium.

(Braget fra endnu en utopi der kvases mod virkeligheden, kan nĂŠsten allerede hĂžres i den stille sommernat)

Moran ya Simba
Moran ya Simba
7 years ago

“Danmark er “verdens nĂŠstmest islamiske land.””

AltsĂ„, hvis vi nu mindede bare lidt om vores muslimske “venner” ville jeg nok taksere sĂ„dan en udtalelse til en ganske heftig fatwa haha

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Moran ya Simba

Uha, bare det nu ikke rygtes nede i Saudi Barbarien og omegn, sÄ de allesammen
lige pludselig vil pÄ pilgrimstur til Danmark for at vade rundt om Christians-
borg i ekstase i dagevis i stedet for om den sorte meteorsten nede i Mekka, som
de plejer at gþre 😀

De har jo ellers god grund til det efter den ufortjente luksusbehandling deres
fuldstÊndigt uintegrerbare og evigt krÊvende trosfÊller har fÄet af borgens
blĂ„Ăžjede “personale” gennem flere Ă„rtier 😉

Robin Shadowes
Robin Shadowes
7 years ago
Reply to  Bjovulf

SÀtt upp skyltar redan vid Kastrup. Med breda filer för danskar och kuffar och en liten smal fil för bara muslimer. Dock ingen fil som leder in till Köpenhamn för den staden fÄr bara kuffar besöka.

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Ja, just precis 😀

Angela
Angela
7 years ago

Historiska MusĂ©et har med en skiss, nĂ„gra penndrag suddat ut ett helt land, dess befolkning, historia, sprĂ„k och kulturella identitet. MĂ„nga forskare har beskrivit sammanbrottet i New Orleans efter Katrina. Lag och ordning försvann helt som om det aldrig existerat. Plötsligt förlorade inlĂ€rda vanor och rutiner som styrt 90 % av den dagliga verksamheten sin mening – en mening som i normala fall var alltför sjĂ€lvklar för att ens Ă€gnas en tanke. Tysta förutsĂ€ttningar underminerades. Vanliga orsak-verkan-sekvenser föll sönder. Vad vi till vardags kallar normalt och vid högtidliga tillfĂ€llen civilisation visade sig bokstavligen vara papperstunt. Flodvattnet i New Orleans drĂ€nkte,… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
7 years ago
Reply to  Angela

Undrar nÀr man officiellt kommer bestÀmma sig för att elda upp regalskeppet Vasa offentligt? Det pÄminner ju trots allt om nÀr Sverige var en stormakt, förmodligen Àven bÄde rasistisk och imperialistisk sÄdan som förtryckte andra lÀnder och folk. Förmodligen kommer vÀnstern skandera slagord medan skeppet skattar Ät förgÀngelsen.

BE
BE
7 years ago

“I det gamle arbejderkvarter Södermalm vĂŠlter kaffehipstere, bohemer og kendisser over hinanden. Men kvarteret har ogsĂ„ grĂžnne lommer med plads til personlig fordybelse og imponerende udsigter.”

http://politiken.dk/rejser/turengaartil/europa/sverige/stockholm/ECE2304369/livet-er-sdt-i-stockholms-hippe-kvarter/

Angela
Angela
7 years ago

Jag skulle precis gĂ„ in pĂ„ snaphanen för att tipsa om detta och möts Ă€n en gĂ„ng inom en minut av denna fruktansvĂ€rda bild och meddelande att svenska folket nu officiellt Ă€r frĂ„ntaget sitt land.Det Ă€r att spotta det svenska folket rakt i ansiktet. FrĂ„gan Ă€r nu om jag tĂ€nker fira nationaldagen eller ej. Skall vi med kraft visa vilka Sverige tillhör eller bojkotta etablissemanget. En vrede stiger inom mig. Denna helgen skulle varit en glĂ€djens helg. Nationaldag, pingst som förebĂ„dar sommaren och dop av Sveriges prinsessa. All glĂ€dje Ă€r borta. Det Ă€r sĂ„ oförskĂ€mt sĂ„ man hĂ€pnar. Aldrig nĂ„gonsin… Read more »

HH
HH
7 years ago

Under den fjĂ€rran tid jag gick i skolan firade vi Svenska flaggans dag. Vi gick till en historisk park i min hemstad viftande med pappersflaggor och överlĂ€raren höll ett tal som vi inte förstod. Nationaldagar firas i lĂ€nder som har haft revolution eller befriat sig. Norge t ex. Frankrike t ex. England har inte, sĂ„ vitt jag vet, nĂ„gon nationaldag. St Georgsdagen kan inte rĂ€knas dit. VĂ„r s k nationaldag kanske kommit till för senarekommande kulturer. Vinjetten ovan ger ett vĂ€ltaligt exempel pĂ„ vad alltsammans kan bli. Vi ska vĂ€l Ă€ndĂ„ inte ha en national sĂ„ng pĂ„ olika sprĂ„k. FörlĂ„t… Read more »