4
jun
Seneste opdatering: 6/6-14 kl. 0255
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Mehdi Nemmouche kunne have slÄet til i KÞbenhavn eller Stockholm, han rejste frit i EU efter et Är i Syrien. Der er over 2000 jihadister fra Europa. Man ser for sig umuligheden af at kontrollere dem, tilstanden er pt., at ingen kan garantere os beskyttelse os imod dem. Der er ikke politisk vilje til det, og tilsyneladende heller ikke ressourcer.

LÊg dertil, at militÊreksperter mener, Syrien kan vare lige sÄ lÊnge som den libanesiske borgerkrig, sÄ er der ingen grÊnse for, hvordan denne sikkerhedstrussel kan vokse Europa over hovedet.

MÄske skÞnner Thorning og Vestager, at de godt kan overleve nogle hÄndfulde dÞde jÞder politisk, Hollande var jo ikke for alvor rystet forleden. MÄske var de mere optaget af LÞkkes boxershorts, jeg er ikke inde i hovedet pÄ dem.

Den danske regering har nÄlen i samme rille, sÄ skulle potentielle mÄl vÊre advaret. Antallet af mennesker, der skal leve som Vilks, Westergaard eller Hedegaard, blev pludselig eksponentielt udvidet med mordene i Bryssel, der er 6000 danske jÞder, men hvem ved, mÄske bliver mÄlet en bÞsse-natklub. Et enkelt magasin fra en AK-47 kan vÊre et kraftfuldt statement i et lukket lokale. PortrÊt af det nÊste Ärti.  Regeringspartierne afviser yderligere stramninger.

-Vi tager allerede problemet med Syrien-krigerne meget seriÞst og gÞr alt for at forebygge, at folk tager af sted og overvÄger dem desuden massivt, nÄr de vender hjem, siger Socialdemokraternes retsordfÞrer, Trine Bramsen, til Information.

“HĂ€r i Sverige Ă€r debatten sĂ„ banal sĂ„ man vill grĂ„ta”

Weekendavisen var tidligt ude med et stort interview om Göran Adamsons bog, det var Idus Martii i Ă„r: »Svensk mĂ„ngfaldspolitik er totalitĂŠr«. Intellektuelt ledende svenske aviser og tidskrifter har vĂŠret tavse, som de altid er, nĂ„r der er noget der udfordrer deres provinsielle verden. Det er sĂ„ anstrengende at tĂŠnke og gĂžre rede for sine tanker og forsvare dem, hellere messe vers fra den ny-svenske koran. I dag tager lokalavisen Limhamn-Bunkeflo mod til sig, to mĂ„neder og nitten dage efter Weekendavisen, thi ogsĂ„ svensk presse er alt andet end uafhĂŠngig af magten. Det er, hvad der tilsyvende og sidst besegler Sverige skĂŠbne – hvad end den bliver.

– EftertĂ€nksamhet, kritisk reflektion, en prestigelös diskussion, sjĂ€lva kĂ€rnan i all akademisk verksamhet, hade försvunnit ut genom fönstret. ”MĂ„ngfald i högskolan” och dess konsekvenser Ă€r ett bevis för att den akademiska vĂ€rlden i Sverige inte stĂ„r sjĂ€lvstĂ€ndig frĂ„n den politiska makten. Ett förhĂ„llande som annars förknippas med totalitĂ€ra samhĂ€llen, sĂ€ger Adamson.

Och detta ignoranta, naiva förhĂ„llningssĂ€tt Ă€r typiskt för det exotiserande vi möter i alla möjliga sammanhang numera. Man romantiserar den etniska minoriteten och pratar bara om god mat och dans, men de trĂ„kiga sakerna hĂ„ller man tyst om – hederskultur, antisemitism, intolerans, övergrepp mot homosexuella, synen pĂ„ sekularism, pĂ„ jĂ€mstĂ€lldhet.

– Ett debattklimat liknande det som finns i andra lĂ€nder. Vi behöver inte rikta blicken lĂ€ngre Ă€n till Norge. Jag Ă€r inbjuden till ett seminarium dĂ€r av norska LO för att prata om min bok. DĂ€r ser de min kritik som progressiv och vĂ€nster. Men hĂ€r i Sverige Ă€r debatten sĂ„ banal sĂ„ man vill grĂ„ta. Sociolog pĂ„ Malmö högskola kritiserar multikulturen – frĂ„n vĂ€nster

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Ludvig
Ludvig
7 years ago

BALLAD FRÅN EN BORTGIFTING Till Österland ska jag fara. DĂ€r bor inte kĂ€rasten min. Hur gammal kan gubben vĂ€l vara? Hans mage Ă€r ganska sĂ„ stinn. Till han har jag blivit bortlovad av farsan och hela vĂ„r klan. Jag Ă€r inte helt obegĂ„vad, och vet att jag sĂ€kert fĂ„r fan, om inte den gubben fĂ„r ta mig och göra precis vad som helst. Min pojkvĂ€n har blivit helt till sej. Han Ă€r kristen,just de,faktiskt frĂ€lst. Vi tĂ€nkte:Vi mĂ„ste försvinna ta tĂ„get till Danmark en kvĂ€ll. Men syrran fick nys om vĂ„r flyktplan, hon tjalla för pappsen – NOT snĂ€ll. Nu… Read more »

Göran Adamson
Göran Adamson
7 years ago

En rÀttelse:
Det stÄr i artikeln i Lokaltidningen att jag Àr inbjuden till debatt i Oslo av norska LO ang. min bok. Detta stÀmmer inte. Det finns planer pÄ att ordna en debatt genom mitt förlag, inget annat.
VĂ€nligen,
Göran Adamson

norje
norje
7 years ago

og overvÄger dem desuden massivt, nÄr de vender hjem, siger Socialdemokraternes retsordfÞrer, Trine Bramsen, til Information.

If you choose to believe it. Norges PST har innrÞmmet at de kun har ressurser til Ä overvÄke /en/ jihadist om gangen 24/7. Og 40-50 har vel vÊrt i Syria, sÄ uansett hvor mye budsjettmidler PET og PST tilfÞres vil det vÊre en tapt kamp. Man mÄ velge alternative mÄter Ä bekjempe dette pÄ. Tilbakekalleslse av statsborgerskap er alltid effektivt, mens vi venter pÄ at noen skal komme pÄ at grensekontroller bÞr gjeninnfÞres.

nobody
nobody
7 years ago

Man kan tycka vad man vill om Olof Palme men detta tal av honom sammanfattar Sveriges situation idag.

“det s.k. skafferitalet”: http://www.youtube.com/watch?v=9v6xUu1Nzlw

nobody
nobody
7 years ago

ApropĂ„ att “M-toppar: Åsiktsfostrande svenska tidningar ska rĂ€ddas via skattsedeln”: http://avpixlat.info/newsdesk/mtoppar-siktsfostrande-svenska-tidningar-ska-raddas-via-skattsedeln

“Rödare kan ingen vara,
Än Reinfeldts lilla skara,
DDR göms undan i himlafÀstet,
kommunister har infiltrerat nÀstet.

Reinfeldt sina trogna vÄrdar,
Uti TÀbys helga gÄrdar,
Över dem Han sig förbarmar,
BÀr dem uppÄ fadersarmar

Vad Han tar och vad Han giver,
Samme uisling Han förbliver,
Och Hans mÄl Àr blott det ena,
moderaternas undergĂ„ng allena”

Psalm 248 – Tryggare kan ingen vara: http://www.youtube.com/watch?v=8A98i0ihExc

10,738,383 “extremister” sĂ€ger som svar till Al-Qeada When “The Man Comes Around”: http://www.youtube.com/watch?v=k9IfHDi-2EA